«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εμπρός ατζαμήδες: έξω η Ευρώπη, μέσα εμείς!

Νίκος Γεωργαντζάς

Η ανάλυση μιάς επιστημονικής αποτυχίας δεν διαφέρει καθόλου από την ανάλυση μίας καταστροφικής πολιτικής κατάστασης σε εξέλιξη. Και τα δύο είδη ανάλυσης μπορεί πάρα πολύ εύκολα να συμβάλλουν στην παραπλανητική φύση της συμβατικής ανθρώπινης ιστορίας μας πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη.

Η πρόταση που τόσο ατζαμήδικα, τόσο άτσαλα ανέλαβε να ανακοινώσει ο Φώτης Κουβέλης, εκ’ μέρους όλου του εν’ Ελλάδι σαθρού πολιτικού συστήματος, κάτι έχει από την φρεσκαδούρα εκείνην που παράγουν τα αποτυχημένα επιστημονικά πειράματα, τα οποία κάτι θεότρελοι επιστήμονες προσπαθούν να δικαιολογήσουν ως ορθολογιστικές εξελίξεις, αλλά πάντα βέβαια εκ’ των υστέρων. Στην παρούσα συγκυρία, ο μοναδικός ιερός σκοπός ύπαρξης του ελληνικού μας κόσμου φαίνεται να είναι το να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στο €υρώ και στην ΕΕ.

Το σαθρό εν’ Ελλάδι πολιτικό σύστημα δεν το ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα ζωής ούτε το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού.

Η συλλογική ευδαιμονία και οικονομική ευμάρεια της ελληνικής κοινωνίας είναι θέματα που μάλλον αφορούν τριτοκοσμικές ή εξω-πλανητικές χώρες.

Δεν φαίνεται να μας πειράζει καθόλου η πιθανότητα του να έλθει σύντομα η στιγμή που θα φύγει ακόμη και η Γερμανία από το €υρώ και την ΕΕ. Όχι, καθόλου!

Το εν’ Ελλάδι σαθρό πολιτικό σύστημα φαίνεται να έχει κάποιο σατανικό σχέδιο κατά νου. Με το που θα φύγει ακόμη και η Γερμανία από το €υρώ και την ΕΕ, τελευταία βέβαια γιά να κλέισει και την πόρτα πίσω της, τότε η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα μέσα στο €υρώ και στην ΕΕ, η πατρίδα μας από μόνη της θα είναι το €υρώ και η ΕΕ!

Περιποιημένο πάλι λοιπόν το εν’ Ελλάδι σαθρό πολιτικό σύστημα, στην τρίχα! Πάλι φρεσκαδούρα μήλα αλεπουδιάρικα μας ξηγήθηκε με την πρόταση Κουβέλη, κατ’ ευθείαν από τον μπαξέ της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας.

Και εκείνο το άμεσο ξεκίνημα προς την «σταδιακή απαγκίστρωση» από το μνημόνιο τι σου λέει; Αυτά βέβαια του είπαν να πει του Κουβέλη, αυτά λαλεί ο άνθρωπος. Από την άποψη όμως της γνωστικής επιστήμης, η πρόταση του εν’ Ελλάδι σαθρού πολιτικού συστήματος υποφέρει τραγικά από διάφορες γνωστικές προκαταλήψεις.

Επικαλούμενο την διαίσθηση αστέρων της εν’ Ελλάδι πολιτικής τάξης, το σαθρό πολιτικό σύστημα φαίνεται να υστερεί σοβαρά σε λογική συνοχή, μιάς και οι δυναμικές πολιτικές διαδικασίες του ενδέχεται να έρχονται σε έντονη αντίθεση ακόμη και με αυτά τα πιστοποιημένα ανθρώπινα γνωστικά όρια. Π.χ., μία πασιφανής γνωστική προκατάληψη από την οποία πάσχει η πρόταση Κουβέλη είναι εκείνη της αγκυροβολίας και προσαρμογής (anchoring and adjustment).

Ποιά ή ποιός θα αμφισβητούσε την πρόταση αν τούτη ήταν αγκυροβολημένη στην συλλογική ευδαιμονία και οικονομική ευμάρεια της ελληνικής κοινωνίας; Ούτε η παραμονή μας στο €υρώ ούτε η παραμονή μας στην ΕΕ είναι ταμπού γιά την ελληνική κοινωνία.

Είναι όμως άλλου παπά ευαγγέλιο αν, πάνω στο παλκοσένικο της μεταμοντέρνας μας προσωρινότητας, επίμονα διαλέγεις πάντα να παίζεις τον ρόλο του κλητήρα κάποιων αισχροκερδών τοκογλύφων. Αλίμονο, πλαισιωμένη γύρω από την υπέρ πάντων παραμονή της Ελλάδος στο €υρώ και στην ΕΕ, πάση θυσία, η πρόταση Κουβέλη δεν έχει ούτε καν κάποια διαχρονική προσαρμογή προς την συλλογική ευδαιμονία, την οικονομική ευμάρεια ή το βιοτικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας.

Διότι ακόμα και οι προβλέψεις της τρόικας βλέπουν την Ελλάδα να επανέρχεται σε επίπεδα αποδόσεων του 2009, αλλά όχι πριν το 2020. Σαφώς, η διαδικασία ελέγχου της εν’ Ελλάδι πολιτικής τάξης από την ελληνική κοινωνία μπορεί να θεωρηθεί ως μία διαδικασία λήψης αποφάσεων σε πολλαπλά επίπεδα και στάδια, στα οποία συμμετέχει ενεργά η ελληνική κοινωνία.

Είναι όμως εκπληκτικό, το πόσο συννεφιασμένη φαίνεται πάντα η κρυστάλλινη σφαίρα του νυν σαθρού εν’ Ελλάδι πολιτικού συστήματος. Φορούν όλες και όλοι τους τις εν λόγω πνευματικές παρωπίδες και κάνουν τέτοιες ανεξήγητες γκάφες, που είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι υπάρχει καν ακόμα ελληνική κοινωνία.

Και πάντα ψάχνουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα από την λάθος πλευρά, όταν τα γεγονότα που αφορούν την ελληνική κοινωνία έχουν ήδη παγώσει στο χρόνο. Μόνον όταν γνωρίζουν τι συνέβη, τότε δεν τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να παρουσιάζουν πειστικά επιχειρήματα, γιά να δικαιολογούν μία συγκεκριμένη πορεία των προβλημάτων που οι ίδιοι δημιουργούν.

Βίρα τις άγκυρες λοιπόν! Άμεση και όχι σταδιακή απαγκίστρωση! Και ΑΟΖ τώρα!

Το καράβι του σαθρού εν’ Ελλάδι πολιτικού συστήματος πρέπει σύντομα να σαλπάρει μακρυά, γιά λιμάνια ξένα.

Άλλως πως θα έχει κακά ξεμπερδέματα με την ελληνική κοινωνία, την οποίαν ούτε αντιπροσωπεύει ούτε εκπροσωπεί, μία τεράστια λεπτομέρεια που η ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει ήδη να συνειδητοποιεί βαθειά μέσα στα σπλάχνα της.

Νίκος Γεωργαντζάς

Dimitrios N. Adamopüoulos  makrinitsa@hotmail.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>