«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Λ. Παπαδήμος: Πραγματικός ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, Ο προδότης συνεχίζει να δίνει συμβουλές!

Αυτός ο γενίτσαρος, αυτό το απόβρασμα ο εκπρόσωπος των νταβατζήδων, ο εκτελεστής της Ελληνικής κοινωνίας, Ο εκπρόσωπος του σάπιου και προδοτικού πολιτικού συστήματος, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ΧΟΥΝΤΑΣ έχει το θράσος και νομίζει ότι απευθύνετε σε ζώα!

Μιλά για κοινωνικές εντάσεις! 

Ποιες εννοεί γιατί αυτός είναι ένα προδοτικό καλοθρεμμένο ρεμάλι που δεν καταλαβαίνει από εντάσεις, αφού δεν έχει καμία επαφή με τον λαό;

Σήμερα επήγα να πάρω την σύνταξή μου που μου την έχουν ξεσκίσει και μου έχουν κόψει πάλι 50 Ευρώ από την επικουρική!

Με ποιο δικαίωμα  κόβουν και κλέβουν από τα λεφτά μου που τα έχω πληρώσει με αίμα;

Και δεν τα κόβουν από τους κλέφτες και τους έχοντες;

Είναι έτοιμος ο λαός να σας πάρει το κεφάλι!

Εσείς δυστυχώς δεν αξίζετε δίκαια δίκη, εσείς χρειάζεστε συνοπτικές διαδικασίες και αφού το επιδιώκεται θα το έχετε!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

O πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος μιλώντας στο Dow Jones Newswire προειδοποίησε ότι οι Ελληνες δεν έχουν επιλογή από το να ακολουθήσουν στο σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που έχει οριστεί από τους δανειστές τους, διαφορετικά θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με έξοδο από το ευρώ, γεγονός που θα οδηγούσε στην πτώχευση της οικονομίας, θα έστελνε στα ύψη τον πληθωρισμό και θα δημιουργούσε κοινωνικές εντάσεις.

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που έφυγε από τη θέση του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπαδήμος είπε στο πρακτορείο Dow Jones ότι ενδεχόμενη εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία και ανυπολόγιστες συνέπειες στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Και αυτός είναι ο λόγος, τόνισε ο κ. Παπαδήμος χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινήσεις, που ήδη αρκετές χώρες αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καταρτίζουν σχέδια έκτακτου ανάγκης για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου.

«Αν και ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν απίθανο να υλοποιηθεί και δεν θα το επιθυμούσαν ούτε στην Ελλάδα, ούτε στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται προετοιμασίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ενδεχόμενης ελληνικής εξόδου από το ευρώ», τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

Ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, εξακολουθεί να παρέχει συμβουλευτικές υπρεσίες στην προσωρινή Κυβέρνηση της χώρας.

Τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, που έχουν λάβει μορφή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στη ζώνη του ευρώ, θα ακολουθήσουν οι σφικτές προθεσμίες που θα έχει να αντιμετωπίσει οι νέα Κυβέρνηση και θα αφορούν στις περικοπές δαπανών που είναι απαραίτητες για να εξακολουθήσει η χώρα να πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει το δεύτερο πακέτο διάσωσης από τους δανειστές της.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε την ανησυχία ότι πολλοί Ελληνες δεν έχουν πλήρως αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που αποτελείται από δύο μέρη: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι πραγματικός και εξαρτάται από το αν ο ελληνικός λαός θα υποστηρίξει την συνέχιση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρώην Πρωθυπουργού το συνολικό κόστος της ελληνικής εξόδου θα μπορούσε να κυμαίνεται από 500 δις. Ευρώ έως και 1 τρις. Ευρώ, γεγονός από το οποίο εύκολα θα μπορούσε κανείς να αναλογιστεί τις επιπτώσεις στις αποτιμήσεις των αγορών, τις αλυσιδωτές διασυνοριακή επιμόλυνση και τελικά το πλήγμα στην πραγματική οικονομία.

Ο χρόνος τελειώνει, τόνισε. Χωρίς περαιτέρω βοήθεια η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να πληρώσει συντάξεις και μισθούς του Δημοσίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών που έγιναν πριν από δέκα (10) ημέρες το ελληνικό κράτος θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του μέχρι και τις 20 Ιουνίου.

Μέχρι τότε όμως, η συλλογή φόρων έχει μείνει πίσω και τα έσοδα έχουν βγει εκτός στόχων, πράγμα που σημαίνει ότι η αδυναμία πληρωμών μπορεί να γίνει αισθητή τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουνίου.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει κεφάλαια του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που υποτίθεται ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναμένεται να διανείμει 18 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια διάσωσης σε ελληνικές τράπεζες για την ενίσχυση της ρευστότητά τους και θα απομείνει ένα ποσό της τάξεως των 3 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχει θετική όψη από ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, επισήμανε ο κ. Παπαδήμος. Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις μιας ξαφνικής υποτίμησης στο νέο εθνικό νόμισμα θα διέγραφε τα όποια κέρδη από το εξωτερικό εμπόριο.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>