«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΩ…ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ

Άραγε τι νοιώθει κανείς όταν η ύπαρξη του σταματάει να είναι ουσιώδης; Πως νοιώθει κάποιος όταν βλέπει τη ζωή του να ξετυλίγεται σαν όνειρο και να συνεχίζει σαν απλός θεατής των δρώμενων της και όχι σαν πρωταγωνιστής που κανονικά θα έπρεπε να είναι;

Κατάθλιψη!! Είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα. Όταν ακόμα και η ψευδαίσθηση της ελευθερίας παύει να υπάρχει. Όταν η ζωή μας προγραμματίζεται από άλλους, όταν σταματάμε να ονειρευόμαστε και όταν τα όνειρα μας γίνονται εφιάλτες…. τι άλλο μπορεί να νοιώσουμε;

Μάιος και ο καιρός είναι αν μη τι άλλο φθινοπωρινός, και αυτός ενισχύει τις σκέψεις για το δύσκολο επερχόμενο χειμώνα. Λογαριασμούς, μειωμένα ή ανύπαρκτα έσοδα, δάνεια που πρέπει να αποδοθούν, θέρμανση που δεν θα υπάρχει. Αγωνία που σίγουρα υπάρχει και θα υπάρχει μεγαλύτερη στη συνέχεια. Όμως η ζωή είναι δώρο, όμως η ζωή είναι μοναδική, έρχεται και φεύγει και κάθε στιγμή μόνο μια φορά μπορείς να τη ζήσεις.

Τι αξία έχει η ζωή αν δεν μπορείς να τη ζήσεις; Την απάντηση την δίνουν καθημερινά οι σιωπηλές αυτοκτονίες που χαρακτηρίζονται ως πράξεις δειλίας και απελπισίας από την σαθρή κοινωνία μας. Όταν η αξία της ανθρώπινης ύπαρξης γίνεται ευτελής, κάτι που λέγεται ψυχή δεν σηκώνει το βαρύ φορτίο. Όμως αυτή δεν είναι λύση παρά μόνο παράλυση.

 Λύση είναι να δώσουμε τέλος στις αρνητικές σκέψεις, να κλείσουμε το χαζοκούτι και να αποστομώσουμε τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης που σκοπό τους έχουν να εντείνουν τις ανησυχίες και να μεταδώσουν την τρομοκρατία. Αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι ότι η συλλογική σκέψη έχει δύναμη, και ότι εκεί αποσκοπεί η σημερινή κρίση. Σκοπός της είναι να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει τον συλλογικό νου από τις πραγματικές αξίες της ζωής, στις αξίες εκείνες που αγοράζονται και πωλούνται.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναμονής και τρόμου μέχρι να γίνουν οι επερχόμενες εκλογές. Όλοι μας ανεξαιρέτως είμαι βέβαιη ότι αναβάλλουμε να κάνουμε σχέδια και κατά συνέπεια όνειρα για το προσεχές διάστημα. Ακούμε το ένα και το άλλο, ακούμε για μέτρα, περικοπές, φορολογία, ανεργία και τίποτε όμως θετικό. Όμως σίγουρα υπάρχει και κάτι θετικό. Που είναι όμως;

Θετική σίγουρα δεν είναι η αναβολή. Αυτή η αναβολή δημιουργεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και στην ψυχολογία μας και πολύ περισσότερο στην οικονομία μας η οποία σαν καπιταλιστική που είναι θα καταρρεύσει από αυτήν την αναβολή και μόνο. Όταν ο καθένας μας αναβάλει από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο όνειρό του, αναβάλει και την ανάπτυξη. Και επειδή αυτός είναι ο στόχος κάποιων, και επειδή εμείς έχουμε τα όπλα στην ύπαρξή μας, είναι ανόητο να το μεταδίδουμε και να το αφήνουμε να εξαπλωθεί.

Το επόμενο λοιπόν δευτερόλεπτο, αφεθείτε, ονειρευτείτε και βάλτε σε πράξη όλα όσα επιθυμείτε. Αν ξεκινήσουμε, τότε να είστε σίγουροι ότι ο ένας με τον άλλον θα το μεταφέρουμε στην κοινωνία μας.

Είναι όπως όταν το πρωί ξεκινάς την μέρα σου και κάποιος επειδή του πήγαν όλα στραβά είναι τόσο στην τσίτα που φαίνεται πως θα εκραγεί… αν εσύ όχι μόνο δεν τον αποπάρεις αλλά του χαμογελάσεις, του πεις μια εγκάρδια καλημέρα, του αφήσεις να παρκάρει στη θέση σου…τι νομίζετε ότι θα συμβεί;
Πιστεύω ότι θα χαμογελάσει η ψυχή του και θα νιώσει. Και θα νιώσει συναισθήματα χαράς, αγάπης, ευτυχίας που είναι και τα συναισθήματα που θρέφουν τη ψυχή και ενισχύουν την ανθρώπινη φύση.

Σήμερα αυτοί που χαμογελάνε είναι “παράξενοι”, ή ίσως αλλαφροϊσκιωτοι. Όμως σήμερα έχουμε ανάγκη το χαμόγελο όσο ποτέ άλλοτε. Σήμερα έχουμε ανάγκη την αγκαλιά, σήμερα έχουμε ανάγκη τον καλό λόγο ακόμα και αν μέσα μας ξέρουμε ότι τίποτε δεν θα πάει καλά είναι όμορφο να πούμε σε κάποιον ..ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
…ΜΗΝ  ΑΝΑΒΑΛΕΙΣ  ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ
…όπως λέω και εγώ … Με το που γεννιόμαστε, γνωρίζουμε ότι κάποτε θα πεθάνουμε. Αν λοιπόν αποφασίσουμε να μη ζούμε, αλλά να αγωνιούμε για το πότε θα πεθάνουμε…απλά δεν ζούμε… και απλά έχουμε πεθάνει.

Τζένη Χαιρετάκη
exoenavaros.blogspot.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>