«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης…Που κρύβεται στις μέρες μας;

Όποιος πιστεύει ότι η ποίηση αποτελεί κάτι που δεν είναι τόσο πολύτιμο όσο το οξυγόνο ας μη προχωρήσει στις επόμενες σειρές..
 Η χώρα μας τιμάται να έχει στη κατοχή της δύο βραβεία νόμπελ από εξαίσιους ποιητές που άφησαν πίσω εξαιρετικό έργο, μα κυρίως,μας έκαναν να πιστέψουμε πως η κλασική και η σύγχρονη Ελλάδα δεν απέχουν τόσο. Ίσως η πεζή ζωή μας, με τις έγνοιες,τις δουλειές,το καθημερινό μας τρέξιμο να μην έχει χώρο για τη ποίηση,όμως ίσως έχουμε υποεκτιμήσει την κατάσταση.

Η κηδεία ενός τεράστιου,παγκόσμιου ποιητή και που είχαμε τη τύχη και τη χαρά να τον αποκαλούμε Έλληνα, ήταν η απαρχή ενός γιγάντιου αντικατοχικού συλλαλητηρίου.. Η κηδεία του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα αντικατοχικά συλλαλητήρια, καθώς σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος της χώρας αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες απλού λαού συνόδεψαν συγκλονισμένοι το σκήνωμα του Ποιητή , την ίδια στιγμή που τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο και που κάτι συγκλονιστικό συνέβει. Κάτω από τα σκυθρωπά και έκπληκτα πρόσωπα των κατακτητών η Ελλάδα αντιστεκόταν. Εκεί εκ μέρους του Πνευματικού Κόσμου τον αποχαιρετά άλλος μεγάλος ποιητής μας , ο Άγγελος Σικελιανός

                                            «Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
                                            Δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
                                            Βογγήστε, τύμπανα πολέμου…
                                            Οι φοβερές σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα!
                                            Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα!»

Αν στη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δε μπορούμε να βρούμε ανθρώπους πάνω στους οποίους θα ακουμπά όλη η Ελλάδα, τότε ακόμη μια φορά θα επιβεβαιωθεί το εξής ρητό: Μονάχα η έλλειψη κάποιου,μας κάνει να τον εκτιμήσουμε αληθινά.
Το σημαντικό με τη ποίηση είναι πως δεν ανήκει,όπως σημειώνει ο Πάμπλο Νερούντα, σε αυτούς που τη γράφουν, αλλά σε αυτούς που την έχουν ανάγκη…Είναι αυτό το στοιχείο που πάντα θα μας ωθεί να γινόμαστε καλύτεροι.Από τους καυγάδες με τους άλλους βγάζουμε ρητορική,από τους καυγάδες με τον εαυτό μας ποίηση…
Οι Έλληνες έχουμε μάθει τη δύσκολη στιγμή να τη μετατρέπουμε σε τραγούδι,να τη μετατρέπουμε σε γέλιο,ποίηση ήταν και ο Καραγκιόζης του Σπαθάρη,ποίηση είναι το ρομαντικά λόγια στο σύντροφό μας πριν τον αποχαιρετίσουμε, ποίηση είναι και η αγωνία μας για ένα καλύτερο αύριο.
Αν δεν είχαμε την ανάγκη για ένα εφαλτήριο προς ένα καλύτερο αύριο,μόνο τότε δε θα είχαμε ανάγκη και τη ποίηση

Υ.Γ. Δείτε ένα διαμάντι που ξετρυπώσαμε από το αρχείο της ΕΡΤ για τη τέχνη της Ποίησης:
http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/page-assetview.aspx?tid=0000047848&tsz=0&autostart=0

http://foititesoikonomikon.blogspot.com/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>