«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Γράμμα ενός Νενέκου

Λαέρτης ο Πύλιος


Μεταφέρω από ένα σχόλιο στο TVXS [1] την υπερήφανη επιστολή υποταγής του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε ελεύθερη απόδοση από το Αγγλικό κείμενο [2].
Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή καθυστέρησε γιατί αρχικά θεωρήθηκε προσβλητική η παροχή γραπτών εγγυήσεων για εφαρμογή του Μνημονίου (στο οποίο αρχικά ο κ.Σαμαράς ήταν αντίθετος).
[για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν τι σημαίνει το Νενέκος του τίτλου [3]

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2012.

Αγαπητέ πρόεδρε Ντράγκι,

Όπως έχω δηλώσει με την επιστολή μου προς εσάς την 23η Νοεμβρίου του 2011, το κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, δεσμεύεται στην επίτευξη των στόχων και την επιτυχημένη εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος σταθεροποίησης.

Το ίδιο ισχύει, φυσικά, για τα MoU/MEFP τα οποία υπερψήφισε στην βουλή την περασμένη Κυριακή, η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών.

Συγκεκριμένα, το κόμμα μου δεσμεύεται:

• Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, να υποστηρίξει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών, και το φιλόδοξο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων του προγράμματος. Η συμφωνημένη ρύθμιση των παραμέτρων της αγοράς εργασίας, ευελπιστώντας θα προσδώσει έντονα αυξανόμενη δυναμική στην προώθηση της εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό θεωρείται ιδιαίτερα αληθές για μια οικονομία που βρίσκεται ήδη σε βαθιά ύφεση επί πολλά χρόνια, της οποίας ο δείκτης ανεργίας υπερβαίνει αρκετά το 20%.
• Να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των αγορών και την δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας παράλληλα τα αδύναμα μέλη του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή μέτρων δομικής περιστολής των δαπανών και την συνέχιση των προσπαθειών για τον έλεγχο και την πρόληψη του ελλείμματος, το οποίο ήδη υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, ριζικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να κατανείμουν δικαιότερα τα φορολογικά βάρη, και να συστηματοποιήσουν το σύστημα συλλογής φόρων.
• Για την υποβοήθηση της οικονομικής σταθερότητας: Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του αναλυτικού σχεδίου στρατηγικής για τον τραπεζικό τομέα, μέσω της εντονότερης επίβλεψης και οικονομικής επιτροπείας, του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στοχεύοντας τόσο στην διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, όσο και της αυτονομίας των τραπεζών.

Προφανώς, δεσμευόμαστε ως προς την άμεση εφαρμογή των σχεδίων οικονομικής πολιτικής OSI (συμμετοχή δημοσίου τομέα) και PSI(συμμετοχή ιδιωτικού τομέα) των Ευρωπαίων ετέρων μας.

Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, και θα παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση στην χώρα μας για την προσπάθεια των απαραίτητων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα παραμείνει δεσμευμένη στις προγραμματικές επιλογές, τους στόχους και τις βασικές πολιτικές των MoU/MEFP.

Καθώς έχω ήδη δηλώσει στην προηγούμενη επιστολή μου (23 Νοεμβρίου 2011), «θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια φορολογικά έσοδα που θα παραχθούν, να βοηθήσουν την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί». Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάκαμψη μαζί με τις άλλες επιδιώξεις, αυτό θα καταστήσει το πρόγραμμα αποτελεσματικότερο και την προσπάθεια μεταρρυθμίσεων πιο επιτυχημένη.
Ως εκ τούτου, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, ενδέχεται να χρειάζονται αλλαγές πολιτικής για την εγγύηση της πλήρους εφαρμογής του προγράμματος. Και, επαναλαμβάνω, προτιθέμεθα να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα, προσερχόμενοι σε διάλογο μαζί με τις βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές αυστηρά μέσα στο πλαίσιο που θέτει το πρόγραμμα, ώστε να μην διακινδυνευτεί η επίτευξη των στόχων.

Ειλικρινά,
Αντώνης Κ. Σαμαράς,
Πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας.

*** MEFP = Memorandum of Economic and Financial Policies.
Μνημόνιο οικονομικών και εμπορικών πολιτικών.
MoU = Memorandum of Understanding on Specific Economic Policy Conditionality.
Μνημόνιο κατανόησης ειδικών όρων οικονομικής πολιτικής.

  Πηγή: Α Ν Τ Ι Λ Ο Γ Ι Ε Σ: Γράμμα ενός Νενέκου  22  Απρ. 2012 

[1] http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-dimokratia-einai-o-exthros-ton-xrimatagoron  

[2] http://www.scribd.com/doc/81692002/Antonis-Samaras-letter

[3]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9D%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%82

Αγαπητέ Κωνσταντίνε, ο Σοφοκλής μας δίδαξε ότι  “Αλλʼ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου”(μτφρ: κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο), όλοι οι Έλληνες το γνωρίζουμε, εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Νενέκος για να δικαιολογήσει την προδοσία του εξαπέλυσε, σκληρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα  απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του

ΣΥΡΙΖΑ http://www.nooz.gr/greece/www.nooz.gr/greece/ston-tsipra-i-skutali-gia-sximatismo-kuvernisis , όπου τον καλούσε να πάρει πίσω τη δεσμευτική υπογραφή του προς τους πιστωτές της χώρας, προκειμένου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αποδείξουν  ότι πραγματικά δεσμεύονται στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

 Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αλαζονεία και λαϊκισμό, καθώς επίσης για επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα στο χάος και εκτός ευρώ.

 Δυστυχώς ο Σαμαράς είναι εκτός από ανίκανος Νενέκος και μεγάλος ψεύτης, το αποδεικνύουν τα πεπραγμένα του.

Αγαπήτέ φίλε, Σε λίγο καιρό δεν θα τον εμπιστεύονται ούτε οι οπαδοί της ΝΔ.

Με επικούρειους χαιρετισμούς

Λαέρτης ο Πύλιος


 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>