«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η δυαδικότητα και ο δυϊσμός την Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Αγαπητέ κύριε Γεωργαντζά καλές οι επισημάνσεις αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γκρεμό και δίπλα μας μια λίμνη με βούρκο και ποιος ξέρει τη τέρατα υπάρχουν μέσα στην λίμνη και ζητάμε βοήθεια, τι να κάνουμε; Ο λαός κουράστηκε τις συμβουλές και εμπάσει περιπτώσει μέχρι σήμερα, αύριο πρέπει να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα διασχίσει την λίμνη με τον βούρκο και δεν θα μολυνθούμε ή θα μας κατασπαράξουν τα τέρατα που πιθανός να υπάρχουν στην λίμνη με τον βούρκο; Πρέπει να πάρεις θέση να μπούμε μαζί στην λίμνη και πλάτη, πλάτη να φιλάει ο καθένας τα νότα του άλλου! Πρέπει να διακινδυνέψεις να λερωθείς για να νικήσεις. Πρέπει να πεις αν προλαβαίνεις, ποιο είναι αυτό το αντί μνημονιακό που πλησιάζει ή εκπληρώνει την ελπίδα για Συντακτική Εθνοσυνέλευση; Λυπάμαι αλλά ο λαός τα βαρέθηκε τα πρέπει από άτομα που παραμένουν εκ του ασφαλούς έξω από το χορό, θέλει μπροστάρηδες που θα θυσιαστούνε! Στης 7 Μαΐου ο Ελληνικός λαός αν υπάρχει το προδοτικό σύστημα πάλι στην εξουσία θα πεθαίνει, τι να την κάνει την συμβουλή, μπροστάρη θέλει για ανατροπή και μετά βρίσκουμε τον δρόμο μας για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ανάμεσα στα 29 κόμματα, που κατέρχονται στις εκλογές της Κυριακής 6 Μαΐου 2012, είναι 2-3 κόμματα που έχουν ως πρόταγμά τους μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση υπέρ του ελληνικού μας κόσμου. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη γιά την ελληνική μας κοινωνία συλλογικά να νομιμοποιήσει αυτά τα 2-3 κόμματα με την ψήφο της.

Ακούγεται πολλή απλή η προτροπή τούτη, έτσι δεν είναι; Έλα όμως που δεν είναι καθόλου απλό αλλά, απεναντίας, είναι και στατικά περίπλοκο και δυναμικά πολύπλοκο το όλον φάσμα των πολιτικών μας επιλογών την Κυριακή 6 Μαΐου 2012.

Μόνον μέσα από μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση είναι δυνατόν να περάσει το πολιτικό σύστημα και η πολιτική εξουσία στα χέρια της ελληνικής κοινωνίας. Όλα τα άλλα κόμματα, που ΔΕΝ έχουν την Συντακτική Εθνοσυνέλευση υπέρ του ελληνικού μας κόσμου, ως ένα από τα προτάγματά τους, ακούσια ή εκούσια υποστηρίζουν και υποβαστάζουν το σαθρό πολιτικό σύστημα της δυναστικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα.

Προσοχή όμως! Μερικά από τα μνημονιακά κόμματα της δυναστικής κομματοκρατίας, επίσης μιλούν γιά Συντακτική Εθνοσυνέλευση, αλλά κατά του ελληνικού μας κόσμου, γιά να μετατρέψουν δηλαδή το ελληνικό σύνταγμα ώστε να είναι συμβατό και εν’ αρμονία με τα μνημόνια υπέρ των τοκογλύφων δανειστών.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο τι είδους Συντακτική Εθνοσυνέλευση υποστηρίζει ένα κόμμα, το οποίο η ελληνική μας κοινωνία συλλογικά νομιμοποιεί με την ψήφο της. Πρόκειται γιά μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση υπερ του ελληνικού μας κόσμου ή γιά μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση κατά του ελληνικού μας κόσμου και υπέρ των τοκογλύφων δανειστών;

Η αναφορά και μόνον δηλαδή σε μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση ή Συντακτική Αναθεώρηση δεν αρκεί. Πρέπει όλες και όλοι να είμαστε ξεκάθαροι την Κυριακή 6 Μαΐου 2012, γιά το αν το κόμμα το οποίο νομιμοποιούμε με την ψήφο μας προτείνει την αλλαγή του ελληνικού συντάγματος υπέρ του ελληνικού μας κόσμου ή κατά του ελληνικού μας κόσμου και υπέρ των τοκογλύφων δανειστών.

Εκτός τούτου, ακόμα και η διάκριση μεταξύ μνημονιακών και αντι-μνημονιακών κομμάτων δεν είναι ξεκάθαρη. Όλα τα μνημονιακά κόμματα είναι βεβαίως κατά του ελληνικού μας κόσμου και υπέρ των τοκογλύφων δανειστών, τους οποίους τόσο πιστά και τόσο τυφλά υπηρετούν τα μνημονιακά κόμματα.

Μεταξύ των αντι-μνημονιακών όμως κομμάτων, επίσης υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ των πραγματικά αντι-μνημονιακών κομμάτων και εκείνων των αντι-μνημονιακών κομμάτων τα οποία είναι φιλολογικά αντι-μνημονιακά. Τα φιλολογικά αντι-μνημονιακά κόμματα είναι εκείνα που μιλούν μεν εναντίον των μνημονίων, αλλά δεν κάνουν ούτε καν κουβέντα δε, γιά την Συντακτική Εθνοσυνέλευση υπέρ του ελληνικού μας κόσμου.

Φιλολογούν δηλαδή τα ‘αντι-μνημονιακά’ τούτα κόμματα κατά των μνημονίων, αλλά δεν αγγίζουν καν τα εμπράγματα προτάγματα γιά την επιτακτική ανάγκη του να περάσει το πολιτικό σύστημα και η πολιτική εξουσία στα χέρια της ελληνικής κοινωνίας. Είναι δηλαδή και τα φιλολογικά αντι-μνημονιακά κόμματα, όπως ακριβώς και τα μνημονιακά κόμματα, ταγμένα υπέρ του σαθρού πολιτικού συστήματος της δυναστικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα.

Περιέχουν λοιπόν τεράστιες παγίδες και η δυαδικότητα της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης -υπέρ και κατά του ελληνικού μας κόσμου, αλλά και ο δυϊσμός των μνημονιακών και αντι-μνημονιακών κομμάτων. Είναι πράγματι τεράστιες οι παγίδες, μιάς και τα δεύτερα χωρίζονται σε πραγματικά αντι-μνημονιακά και σε φιλολογικά αντι-μνημονιακά κόμματα.

Δεν είναι τυχαία η περίπλοκη δυαδικότητα της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης -υπέρ ή κατά του ελληνικού μας κόσμου, ούτε είναι τυχαία η δυναμική πολυπλοκότητα του δυϊσμού της Κυριακής 6 Μαΐου 2012. Αμφότερα φαινόμενα αποτελούν ένα μικρό κομμάτι, ένα μικρό υποσύνολο του συνόλου των βαλβίδων ασφαλείας γιά την αειφορία, βιωσιμότητα, διαιώνιση και συντήρηση του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της ανθελληνικής, ξενόφερτης και στυγνά δυναστικής κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα.

Σημειωτέον πως η φαυλοκρατία της στυγνά δυναστικής κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε με την μεταπολίτευση του 1974. Ένας μεγάλος προταγωνιστής της φαυλοκρατίας -την οποία βέβαια ακόμα ζούμε στην μεταμοντέρνα μας προσωρινότητα- ήταν ο Ιωάννης Κωλέττης, ο οποίος εισήγαγε την φαυλοκρατία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα με την διεκπεραίωση ρουσφετιών, πρώτα στην κατοικία του και μετά στην έδρα της κυβερνήσεως [1].

Άντε τώρα να εξηγήσεις τις βαλβίδες τούτες ασφαλείας του σαθρού πολιτικού συστήματος της φαυλοκρατίας στην σαλταρισμένη σου γιαγιά και στον σαλταρισμένο σου παπού [2], που από τα άγρια χαράματα της Κυριακής 6 Μαΐου 2012 θα αρχίσουν να κάνουν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα, γιά να νομιμοποιήσουν ξανά, γιά άλλη μιά φορά, τα μόνα κόμματα που γνωρίζουν: την ΝΔ και το ΠαΣοΚ. Αχ, κατα-καημένη ελληνική μου κοινωνία, την έχουμε βαμμένη από χέρι, μιάς και την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012, στην Ελλάδα “θα γίνει της. ανάπτυξης”!

Νίκος Γεωργαντζάς

 

[1] Κοροβίνης, Ευάγγελος (2008). “Η Νεοελληνική Φαυλοκρατία” (5η έκδοση), εκδόσεις Αρμός, σελ. 24-25.

http://psychanaptyxis.blogspot.com/2010/03/blog-post_8071.html

 

[2] Ο φόβος παγώνει την κοινωνία

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_20/02/2010_391537

Dimitrios Adamopoulos makrinitsa@hotmail.com

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>