«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το δράμα του ελληνικού λαού οδεύει μέρα με την ημέρα προς μια απρόβλεπτη κορύφωση του.

Η κτηνώδης μνημονιακή πολιτική με τα χαράτσια και τους υπέρογκους φόρους, έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη τη ζωή μας. Η ύφεση συνεχίζεται ακάθεκτη, οι πάντες, κράτος-επιχειρήσεις-νοικοκυριά, χρωστάνε στους πάντες, ο δημόσιος τομέας είναι σε αποσάθρωση.

Υποτίθεται από το κούρεμα του PSI ξαλαφρώσαμε από 100 δις δημόσιου χρέους, για να φορτωθούμε αμέσως άλλα 135 δις, με πολύ χειρότερους όρους. Τα χρήματα αυτά θα πάνε κατευθείαν στις τσέπες των πιστωτών και για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Ούτε λόγος για ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και μικροομολογιούχων , που κουρεύτηκαν βίαια χωρίς να ρωτηθούν και φυσικά ούτε λόγος για τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια, που το 70% των χρημάτων τους ληστεύτηκε εν κρυπτώ από τους μνημονιακούς γκάνγκστερ εν μία νυκτί. Σωστά ειπώθηκε πως ο Αλ Καπόνε ήταν άγιος, μπροστά στον Παπαδήμο και τους υπουργούς του

Εν συνεχεία, οι σύγχρονοι λιγοστοί μεγαλοαστοί δυνάστες μας, μετατρέπουν την Ελλάδα σε ασιατική χώρα, επιτρέπουν  σε όλο και περισσότερους μετανάστες να εισχωρήσουν, θεωρώντας τους πρώτη ύλη στα αποφασιστικά τους σχέδια να υποβαθμίσουν  το βιοτικό μας επίπεδο, τόσο από πλευρά μισθών όσο και από πλευράς πολιτικών δικαιωμάτων, να αλλάξουν τον ελληνικό λαό και να βάλουν στη θέση του ένα νέο πολυεθνικό πληθυσμό, που θα είναι όπως ακριβώς τον θέλουν. διαιρεμένος, υποταγμένος και χωρίς καμία ιστορική συνείδηση.

Ο νέος ενιαίος φορέας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ΕΟΠΥΥ) στον οποίο εντάχθηκε το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού και εξαρχής εμφανίζει έλλειμμα τουλάχιστον 2 δις ευρώ, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να αδυνατεί να καλύψει ακόμα και αυτή την πετσοκομμένη δαπάνη που αναλογεί  σε κάθε εργαζόμενο, δεν είναι καθόλου τυχαίος. Η δημιουργία του στον ευαίσθητο τομέα της υγείας έχει στόχο να φέρει τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση και στην εξόντωση του.

Η αύξηση στα δικαστικά έξοδα για την κατάθεση μιας μήνυσης από τα 50 ευρώ στα 200, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η ίδρυση μονομελών εφετείων και κακουργιοδικείων, όπου η προσωπική ελευθερία ενός πολίτη θα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την απόφαση ενός δικαστή, κάνουν την δικαιοσύνη από ταξική ταξικότερη.

Παραδοσιακές δομές  της ελληνικής οικονομίας, όπως η πολυάριθμη μικροαστική τάξη, με παρουσία δεκαετιών στο χώρο των επιχειρήσεων συντρίβονται βίαια με αποτέλεσμα  το καθεστώς  να χάνει πλέον το βασικό του σύμμαχο  

Επόμενος στόχος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου θα είναι η ύπαιθρος μας, Το υψηλό κόστος παραγωγής το οποίο  οφείλεται σε λιγοστές εταιρίες (γεωργικές φαρμακοβιομηχανίες και πετρέλαιο βιομηχανίες) και οι φόροι ιδιοκτησίας που θα επιβάλουν, θα μας φέρει σε θέση να ονειρευόμαστε  παλιές εποχές τσιφλικάδων. Η τιμή πώλησης των προϊόντων μας από χρόνια έχει πάρει την κατιούσα και ο διεφθαρμένος αγροτοσυνδικαλισμός έδρασε ανεμπόδιστος δημιουργώντας καίρια χτυπήματα στον κλάδο μας.

Ο κατήφορος των μνημονίων δεν έχει πάτο και τα σενάρια τους δεν περιλαμβάνουν καμία ανάπτυξη. Τις συνέπειες από την κρίση χρέους θα τις πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Με υπερηφάνεια, στέλνουμε τους θερμούς αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στους έλληνες αρχαιολόγους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μία διεθνή εκστρατεία υποστήριξης της αρχαίας και νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας και στις χιλιάδες εργαζόμενους του ελληνικού λαού που δίνουν τον αγώνα τους μέσα από τις απεργίες. Σύντομα θα βρεθούμε πλάι τους σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια  στις κυβερνήσεις των μεγαλοκαπιταλιστών.

Από τους πρόποδες του προφήτη Ηλία, εδώ, σε αυτό το χωριό που έχει όνομα πολεμιστή, που βλέπουμε τον ήλιο να δύει στο ιστορικό Ναβαρίνο και έρχονται στο νου μας ηρωικές ναυμαχίες, από τα χώματα που ξεκίνησε και σφραγίστηκε  η αναγέννηση του έθνους μας στέλνουμε μήνυμα ανάτασης και προετοιμαζόμαστε για το εναρκτήριο σύνθημα της αντίστασης. Δίνουμε όρκο στην ελληνική ιστορία πως καινούριοι Κολοκοτρωναίοι πλάθονται και σπάθες κοφτερές ετοιμάζονται να ηχήσουν. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους αναγράφει η σημαία μας.
Να ηττηθούν, να ανακόψουμε την ταχύτητα της επίθεσης τους.
Να ανασυνταχτούμε σε ένα παλλαϊκό μέτωπο που θα συσπειρώσει όλες τις ζωντανές και αντιστεκόμενες δυνάμεις του τόπου μας. Να αντεπιτεθούμε με τα μέσα που έχουμε. Το βράδυ των εκλογών θα μετρηθεί αν το λαϊκό κίνημα θα είναι ετοιμοπόλεμο να αντιδράσει στα νέα βάρβαρα μέτρα.
Καλούμε τους Έλληνες της υπαίθρου να μαυρίσουν τα μνημονιακά κόμματα και να ψηφίσουν  υπέρ όσων κομμάτων έχουν ταχθεί ξεκάθαρα κατά των μνημονίων και υπερασπίζονται-έστω με τον υποτονικό τρόπο τους- τα στοιχειώδη κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Τελειώνοντας το άρθρο, χρειάζομαι να κλείσω με Το μανιφέστο του Ναπολέων Λαπαθιώτη το οποίο δημοσιεύτηκε στο Νουμά (τ. 524, 19.4.1914) έναν αιώνα πριν και να το δωρίσω στους νέους του δικού μας αιώνα

Το μανιφέστο

Έχω μέσα μου αίμα ηρώων. Μην ακούς όσα λένε οι μικροί. Είναι ανίδεοι από βίαιους παλμούς και ψηλά πετάγματα, κοιτάνε πολύ προς τα Κείμενα και τα Καθιερωμένα. Την ψυχή τους δε σφυρηλάτησε τ’ Ονειρο, δεν καθαγίασεν η Σκέψη. Ξέρουνε ένα “πρέπει” και τίποτ’ άλλο, είναι η πιο μουγκή εκδήλωση της Ζωής…
Εμείς όμως, οι Τεχνίτες, οι Εμπνευσμένοι, τι ψηλά που στεκόμαστε, τι ευγενικά νοσταλγούμε, τι ηρωικά ποθούμε. Δυο φτερούγες απλωτές είναι μέσα μας και χτυπούν ρυθμικά. Βγαλμένοι όξω απ’ τα ταπεινά, μετεωρισμένοι στο διάστημα, πανελεύθεροι και πάνσοφοι, καταλυτές των παλιών και των σάπιων, πάνοπλοι με τα φώτα της Επιστήμης και της Ομορφιάς, σφριγηλοί, ακόρεστοι, πλούσιοι από νιάτα, σκληροί, πατώντας και συντρίβοντας, όλοι αίμα, όλοι ρίγος, φρουροί κι εγγυητές των θησαυρών του Μέλλοντος, βασιλιάδες του Τώρα και του Πάντα, σαλπίζουμε το εγερτήριο Σάλπισμα που συνταράζει τους Νεκρούς…
Τρικυμίζει μέσα μου το Θείο Πνεύμα της Καταστροφής.
Αηδιασμένος απ’ το γύρω μου καθεστώς, φτύνοντας απάνου στη Ρωμαίικη Τέχνη καθώς την κατάντησαν οι ανθρωπάκοι των γραμμάτων, αποφασισμένος για τρανούς αγώνες, λυτρωμένος απ’ τις ταπεινές ελπίδες των προλήψεων και των μικροσυμφερόντων, σήμερα, πρώτη φορά, κρούω το πολεμόχαρο τραγούδι μου πλατύστομα και ειλικρινά.
Είναι τώρα κάμποσος καιρός, που – ντροπή μας – ένα σωρό μικράνθρωποι μπήκαν μες στο άλσος της Τέχνης και κουρέψανε τις δάφνες την ώρα που όλα τα έθνη φέγγουν κι αστραποβολούν από χίλιων ειδών μουσικές συμφωνίες, παιγμένες από ευγενικότατα χέρια στ’ ακρότατα όρια μιανής υπεράνθρωπης Λύρας, που η Τέχνη πιο πολύ από πάντα στεριώνει το μέγα της βασίλειο απάνω απ’ τα βαλτόνερα κι απ’ τους βατράχους, εμείς εδώ ανεχόμαστε ν’ ανεβαίνουν το πορφυρό θρονί παράσιτα και χίλια μαλάκια, στενοκέφαλοι κι αντιπαθητικοί, και μακάριοι φχαριστούμαστε διαβάζοντας πως ο κ. Α ή Β εποιήσατο ενώπιον εκλεκτού ακροατηρίου διάλεξιν περί κτλ., ο σοφός ομιλητής κατεχειροκροτήθη”. Κι εμείς ξέρουμε πως ο κ. Α ή Β είναι μια μετριότητα αξιοπεριφρόνητη και κωμική, και στη ζωή και στην Τέχνη, ένας αυθάδης παρείσακτος, που αλλού μήτε γι’ ακροατής διαλέξεων δε θα ‘κανε…
Γι’ αυτά και γι’ άλλα, καλώ το Νέο Ελληνικό Πνεύμα να συνεργαστεί μαζί μου στο γκρέμνισμα των Ψεύτικων Ειδώλων που κυριαρχούν, χάρη στην εγκληματική μας νωχέλεια κι αδιαφορία, κι αντιπροσωπεύουν στην Ευρώπη τη Διανοητική μας Παραγωγή, εμποδίζοντας έτσι το Ξεφανέρωμα των Γνήσιων Ελληνικών Ζωτικών Δυνάμεων.
Καλώ τους Νέους, που βράζει μέσα τους το αίμα, κι είναι καλεσμένοι γι’ αυριανούς θριάμβους, να συντρίψουμε τα είδωλα και να μπούμε εμείς μπροστά.
Να ρίξουμε ό,τι ξέρουμε για ψεύτικο και για πλαστό, να σεβαστούμε μοναχά ό,τι στέκεται Ιερό και ό,τι καθοσίωσεν η Αγνή Έμπνευση.
Σας περιμένω.
 ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΑΠΑΘΙΩΤΗΣ

Κάλεσμα αγροτικού συλλόγου Χανδριναίων για τις εκλογές την 6η Μαΐου 2012   

Ηλίας Δαρσακλής

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>