«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ποιοι αποτελούν το Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία πουλήθηκε η ΑΤΕbank!!!

Γιγάντια ερωτήματα προκύπτουν για τον κ.Προβόπουλο και τον κ.Πανταλάκη – Ποιος είναι ο Ρώσος του διεθνούς τζετ-σετ των «Golden Boys» της ενέργειας και του Ορυκτού πλούτου;

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Σήμερα, θα δημοσιεύσουμε την σύνθεση των μελών του Δ.Σ. της Τραπέζης Πειραιώς που αγόρασε την ΑΤΕ. Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, εκτός κάποιων προσώπων που είναι λίγο έως πολύ γνωστά, υπάρχουν και κάποιοι που ναι μεν μπορεί να μην είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό, είναι όμως πασίγνωστοι, στο διεθνές τζετ-σετ των Golden Boys, του τομέα των Ορυκτών και της Ενέργειας!

Αξίζει να διαβάσετε το βιογραφικό ενός Τσέχου κι ενός Ρώσου, που διακρίνονται για την υπέρλαμπρη πορεία τους σε εταιρίες εκμετάλλευσης Ορυκτού πλούτου!

Τα σημαντικότερα όμως ερωτήματα ανακύπτουν για δυο πρόσωπα που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό που τα κόμματα της αριστεράς ονόμασαν ως «ληστεία του αιώνα».

Πρόκειται για τον κ. Γ. Προβόπουλο, διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος (ΤτΕ), και τον κ. Θ. Πανταλάκη διοικητή της ΑΤΕ.

Ο κ. Γ. Προβόπουλος υπηρέτησε στο παρελθόν σε επιτελικές θέσεις της Τράπεζας Πειραιώς, πριν τοποθετηθεί στη ΤτΕ, ενώ ο κ. Θ. Πανταλάκης υπήρξε το Νο2 της Πειραιώς, πριν το ΠΑΣΟΚ τον τοποθετήσει διοικητή στην ΑΤΕ.

Αμφότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, είναι κάτοχοι σημαντικού αριθμού μετοχών της Πειραιώς.

Ο κ. Γ. Προβόπουλος κάνοντας χρήση του ν.4021/2011 έχει λειτουργήσει με απόλυτη μυστικότητα και αδιαφάνεια και με την απόφασή του αυτή, «βοήθησε» στην μεταφορά κυριολεκτικά της ΑΤΕ στον φίλο και πρώην εργοδότη του κ. Μ. Σάλλα.

Παράλληλα, «συνδικαλιστική παράταξη της ΑΤΕ πριν από δύο χρόνια, είχε καταγγείλει δημόσια με ανακοίνωσή της τον κ. Θ.Πανταλάκη, ότι λειτούργησε ως «δούρειος ίππος». Οι συνδικαλιστές χρεώνουν στον ίδιο τον κ. Πανταλάκη, το γεγονός ότι, απαξιώθηκε η ΑΤΕ και με την «παροχή εσωτερικής πληροφόρησης στον κ. Μ. Σάλλα προετοίμασε το έδαφος για να “πάει” η ΑΤΕ στην αγκαλιά της Πειραιώς».

Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά, να κλείνεται μια συμφωνία τόσο σημαντική, χωρίς να ελέγχονται τα βιβλία της εταιρίας που αγοράζεται! Αυτό άραγε το πρόσεξε κανείς;

Αν λάβουμε υπόψιν τι καταγγελίες των συνδικαλιστών, τότε αυτό προφανώς γίνεται διότι ο κ. Θ. Πανταλάκης παρείχε «πλήρη ενημέρωση στον κ. Μ. Σάλλα για την εικόνα της ΑΤΕ», οπότε δεν χρειάστηκε κανενός είδους έλεγχος!!!

Δεν θα εξεταστούν, άραγε, αυτές οι «πτυχές» της υπόθεσης;

Αλλά ας δούμε σήμερα, την σύνθεση του Δ.Σ. της Πειραιώς καθώς και τα βιογραφικά τους, έτσι όπως η έρευνά μας στο διαδίκτυο, τα εντόπισε σε επίσημους ιστότoπους που παρουσιάζουμε στο τέλος του άρθρου:

Βιογραφικά Σημειώματα

Μιχάλης Γ. Σάλλας 
: Ο Μιχάλης Σάλλας είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Μη Εκτελεστικό Μέλος. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ιδιωτική Τράπεζα, με ευρεία μετοχική βάση και αποτελεί την 4η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα. Αποτελεί τη μητρική εταιρεία ενός μεγάλου χρηματοοικονομικού οργανισμού (Όμιλος Πειραιώς), με σημαντικές θυγατρικές εταιρείες στο εσωτερικό, αλλά και αρκετές ακόμα θυγατρικές τράπεζες που αναπτύσσονται στο εξωτερικό: στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αλβανία, την Αίγυπτο, την Ουκρανία, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Η ανάπτυξη της Τράπεζας Πειραιώς ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 1991, όταν ο κ. Σάλλας, επικεφαλής μιας ομάδας σημαντικών Ελλήνων επιχειρηματιών, προχώρησε στην εξαγορά της τράπεζας, από το δημόσιο τομέα.
Ο Μ. Σάλλας γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1950. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης. Στη συνέχεια, εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Διεθνούς Συγκριτικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Από το 1983 έως το 1997 ήταν καθηγητής της Οικονομετρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Από το 1984 έως το 1991 είχε ενεργό ρόλο στις διαδικασίες απελευθέρωσης, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς και ειδικότερα του χρηματοπιστωτικού τομέα, από διάφορες θέσεις. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου, Διοικητής της Ε.Τ.Β.Α., Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Πρόεδρος της πρώτης Επιτροπής Εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τα έτη 1987-1988 και 1998-2007.
Σταύρος Μ. Λεκκάκος
 : Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της Τράπεζας Πειραιώς.
Γεννήθηκε το 1952 και έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1968 στην American Express Bank Ελλάδος και εντάχθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς το 1992. Το 1998 ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Ομίλου. Από την θέση αυτή διαχειρίσθηκε με απόλυτη επιτυχία την συγχώνευση αρκετών ελληνικών τραπεζών, οι οποίες εξαγοράστηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς. Στα πλαίσια αυτά το 1998 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης και το 2001 Γενικός Διευθυντής της ΕΤΒΑ Bank όπου εργάστηκε για την προετοιμασία της απορρόφησης των δύο τραπεζών.
Την 1 Απριλίου 2006 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου στην Piraeus Bank Romania, μέχρι τον Ιούνιο του 2008. Την περίοδο αυτή το δίκτυο των καταστημάτων της Τράπεζας αυξήθηκε κατά 130 μονάδες, τα μεγέθη δεκαπλασιάστηκαν και τα κέρδη ακολούθησαν εντυπωσιακότερη μεταβολή.
O κ. Σταύρος Λεκκάκος παραμένει Πρόεδρος της Piraeus Bank Romania και της Piraeus Bank Beograd καθώς και μέλος ΔΣ σε αρκετές θυγατρικές εταιρείες της Τράπεζας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Αλέξανδρος Σ. Μάνος : 
Ο κ. Μάνος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1989 στην εταιρεία British Gas-Midlands Research Centre. Το 1992 ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία Salomon Brothers ως αναλυτής στο τμήμα Transportation & Infrastructure της Επενδυτικής Τραπεζικής. Εν συνεχεία, αφού εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στο αντίστοιχο τμήμα της Societe Generale, το 1998 επανεντάχθηκε στη Citigroup ως υπεύθυνος της Επενδυτικής Τραπεζικής αρχικά για την Ελλάδα και εν τέλει για την Ελλάδα, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Βόρεια Αφρική.
Τον Μάιο 2007, ανέλαβε τα καθήκοντα του ως εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. Έχει τη διοίκηση των τομέων της Επενδυτικής Τραπεζικής, της Ναυτιλιακής Τραπεζικής, Treasury & Financial Markets, της Οικονομικής Διαχείρισης & Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και της Τεχνολογίας Οργάνωσης & Κεντρικές Εργασίες Ομίλου και της Φορολογίας. Από τον Ιούνιο 2008, είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Είναι επίσης Πρόεδρος της Πειραιώς Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ και συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια θυγατρικών εταιριών του Ομίλου στο εξωτερικό.
Ο κ. Μάνος κατέχει MSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το Imperial College of Science, Technology & Medicine και M.B.A από το Insead.
Χριστόδουλος Γ. Αντωνιάδης : 
Ο κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης είναι εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. Ο κ. Αντωνιάδης έχει την εποπτεία των τομέων των Εργασιών Δικτύου Ελλάδος, Μεσαίων Επιχειρήσεων, Μεγάλων Επιχειρήσεων, Πράσινης Επιχειρηματικότητας και του τομέα Αναδιάρθρωσης Επιχειρηματικών Πιστώσεων. 
Γεννήθηκε το 1955 στο Αηδονοχώρι Σερρών και είναι πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Εμπορική Τράπεζα, όπου εργάσθηκε επί δεκαεννέα χρόνια. Από το 1992 εργάζεται στη Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας αναλάβει έως σήμερα καθήκοντα κατά σειρά Περιφερειακού Διευθυντή, Αναπληρωτή Διευθυντή Δικτύου – υπεύθυνου για τις εργασίες στη Βόρεια Ελλάδα, Βοηθού Γενικού Διευθυντή – υπεύθυνου για την ανάπτυξη των εργασιών της Τράπεζας και των λοιπών εταιριών του Ομίλου στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή. 
Το Σεπτέμβριο του 2003, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Δικτύου Βόρειας Ελλάδας, με επιπρόσθετη ευθύνη τη συνολική εποπτεία Τράπεζας και Ομίλου στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα τον Οκτώβριο του 2007 ανέλαβε και την εποπτεία του συνόλου των εργασιών του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας στην Ελλάδα. Μετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών, αλλά και εταιριών ενδιαφέροντος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. 
Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.
Ηλίας Δ. Μίλης
 : Ο κ. Ηλίας Μίλης είναι Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. Ο κ. Μίλης έχει την εποπτεία του Τομέα Διεθνών Δραστηριοτήτων.
Γεννήθηκε το 1955 στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.B.A.) στην Οικονομική Ανάλυση του Πανεπιστημίου Alberta του Καναδά.
Η σταδιοδρομία του ξεκίνησε το 1984 στο Υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας με αντικείμενο την αξιολόγηση επενδυτικών προγραμμάτων. Στη συνέχεια εργάστηκε για οκτώ έτη στη Δ/νση Πίστης και Marketing της Ιονικής Τράπεζας. Από το 1993 έως και σήμερα εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς έχοντας αναλάβει καθήκοντα Δ/ντή Πίστης, Περιφερειακού Δ/ντή, Δ/ντή Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Πίστης και Γενικού Δ/ντή Δικτύου Νοτίου Ελλάδος. 
Ο κ. Μίλης είναι επίσης Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων των θυγατρικών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην Αλβανία, Βουλγαρία, Αίγυπτο και Κύπρο και Μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια της Ρουμανίας, Σερβίας, Ουκρανίας και Αμερικής (Νέα Υόρκη).
Σπυρίδων Α. Παπασπύρου : 
Ο κ. Σπυρίδων Παπασπύρου είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς. Ο κ. Παπασπύρου έχει την εποπτεία των τομέων Τραπεζικής Ιδιωτών, Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων & Επαγγελματιών, Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Ασφαλιστικών Εργασιών, Asset Management & Private Equity και Αναδιάρθρωσης Πιστώσεων Ιδιωτών.
Ο κ. Παπασπύρου γεννήθηκε το 1960 και είναι απόφοιτος του Aston University στα χρηματοοικονομικά και στην διοίκηση επιχειρήσεων (MBA). 
Από το 1986 έως το 1991 εργάστηκε στη Citibank σε διευθυντικές θέσεις στον τομέα των πιστωτικών καρτών και από το 1991 έως το 1996 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία Interfinance / Interamerican Cards στον Όμιλο Internamerican. Την περίοδο 1996-1998 συνεργάστηκε με τον Όμιλο Μαρινόπουλου για την ανάπτυξη τραπεζικών υπηρεσιών και προγραμμάτων πιστότητας. Από το 1998 έως το 2002 εργάστηκε στον όμιλο της Ε.Τ.Ε. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στην Εθνική Ε.Α.Δ.Ο και Εμπορικός Διευθυντής του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Το 2002 ανέλαβε τα καθήκοντά του στην EFG Eurobank Ergasias ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής. Το 2004 εντάχθηκε στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.
Ιάκωβος Γ. Γεωργάνας

: Ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας είναι μη Εκτελεστικός Α` Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνου. Διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας από τον Ιανουάριο του 1992 έως τον Μάιο του 2004. 
Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ), μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνο-Ιαπωνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ακόμη, διατελεί μέλος των Δ.Σ., χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες, διαφόρων εμπορικών, βιομηχανικών, χρηματοδοτικών εταιρειών.
Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Αθήνα, 1955), καθώς και στο Harvard Business School (Advanced Management Program – άνοιξη 1979).
Τον Ιούλιο του 1958 εισήλθε στην υπηρεσία του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Οικονομικής Αναπτύξεως (Ο.Χ.Ο.Α.), της μετέπειτα ΕΤΒΑbank και απεχώρησε μετά από 32 χρόνια (31.1.1991) ως πρώτος Υποδιοικητής.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Μέλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από 12.1.1989 έως 31.1.1991, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών, Μέλος της Επιτροπής των Αναπληρωτών Διοικητών των Ιδρυμάτων Μακροπρόθεσμης Πίστης των Χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (Ι.Ο.Β.Ε.)
Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας Πειραιώς (Ιούνιος 2000 – Αύγουστος 2001).
Παναγιώτης Β. Ρουμελιώτης : 
Ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς (μη Εκτελεστικό Μέλος), Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων του Δ.Σ. (Risk Management Committee), Μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού και συγχρόνως ως Οικονομικός Σύμβουλος Διοίκησης εποπτεύει και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις του Ομίλου.
Ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης γεννήθηκε στο Σουέζ της Αιγύπου το 1947. Είναι Καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Διδάκτωρ (doctorat 3e cycle) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και διδάκτωρ (doctorat d` Εtat) στις οικονομικές επιστήμες του Πανεπιστημίου του Παρισιού ΙΙ. Διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ.) του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Προβλέψεων του Ευρωμεσογειακού Κόσμου (IPEMed – Institut de Prospective Economique du Monde Μediterrannen), καθώς και Επισκέπτης Καθηγητής στη Σορβόννη. 
Από τον Μάρτιο του 2010 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011 διετέλεσε Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Έχει διατελέσει Υπουργός Εμπορίου και Εθνικής Οικονομίας.
Το 1989 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής και το 1997 ειδικός εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Διαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια.
Το 2000 το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της Ε.Ε. τον εξέλεξαν πρόεδρο για τον Εκδημοκρατισμό και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Βαλκάνια.

Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης
: 
Ο κ. Γεώργιος Αλεξανδρίδης ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.
Είναι Αντιπρόεδρος της NJV LIMITED LONDON, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΣΕΚΑ Σταθμοί Ανεφοδιασμού Καυσίμων Πλοίων ΑΕ, καθώς και της ΒΑΡΝΙΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ. Επίσης, είναι μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών Motor Oil Ελλάς, VANIMA SHIPPING CO και AVIN OIL ΑΕ. 
Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή Αθηνών.
Χαρίκλεια Α. Απαλαγάκη
: 
Η κα Χαρίκλεια Απαλαγάκη είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Νομική Σύμβουλος, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου αυτής. Ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς το 2001. Παρείχε τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος Διοίκησης της ETBA BANK μεταξύ 2002 και 2003.
Η κα Απαλαγάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1959. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ανόβερου της Γερμανίας και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1989. Από το 2005 είναι καθηγήτρια στον τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου, του ΑΠΘ, μέλος της Νομικής Επιτροπής αυτού, μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων, και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ελληνικής ένωσης Τραπεζών. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, γνωρίζει γερμανικά και αγγλικά. 
Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 1984. Η επιστημονική της συμβολή στη θεωρία του Αστικού Δικονομικού Δικαίου συνίσταται σε 4 μονογραφίες, 2 διδακτικά συγγράμματα και πολυάριθμες μελέτες, ελληνικές και ξενόγλωσσες, συμμετοχές και παρεμβάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Ευτύχιος Θ. Βασιλάκης

: Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Από το 1998 είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας Autohellas SA – HERTZ, στην οποία είχε την θέση του Leasing Manager την περίοδο 1991 – 1996, ενώ την περίοδο 1992 – 1999 ήταν Γενικός Διευθυντής στην εταιρεία Vitacar SA – OPEL. Επίσης, συμμετέχει ως μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών Technocar SEAT, AEGEAN AVIATION SA.
Σπούδασε οικονομικά στο Yale University και έχει MBA από το Columbia Business School of New York.
Στυλιανός Δ. Γκολέμης : 
Ο κ. Στυλιανός Γκολέμης είναι Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
Από το 1972 είναι Πρόεδρος του Ομίλου GOLDAIR, του οποίου οι δραστηριότητες είναι οι αερομεταφορές, ο τουρισμός, οι μεταφορές εμπορευμάτων και logistics, καθώς και η παροχή επίγειων εξυπηρετήσεων.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο από την Ecole Pratique Des Hauter Etudes του Παρισιού.
Θεόδωρος Π. Μυλωνάς : 
Ο κ. Θεόδωρος Μυλωνάς είναι ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Ομίλου.
Είναι κάτοχος πτυχίων του Παντείου Πανεπιστημίου, των τμημάτων Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Τράπεζα American Express, όπου εργάσθηκε επί είκοσι εννιά χρόνια κυρίως σε διευθυντικές θέσεις. Από το 1992 έως το 2005 εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς ως Διευθυντής του Δικτύου Καταστημάτων, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ως Γενικός Διευθυντής και ως Σύμβουλος Διοίκησης. Από τα τέλη του 2005 έως το τέλος του 2007 εργάστηκε ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην Τράπεζα Proton, ενώ στο μεσοδιάστημα από τον Ιούνιο 2006 έως τον Οκτώβριο 2006 εργάσθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Omega Bank.
Ο κ. Μυλωνάς, είναι παντρεμένος με 1 παιδί.
Βασίλειος Σ. Φουρλής : 
Ο κ. Βασίλειος Φουρλής είναι μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς. 
Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών FOURLIS AE ΣΥΜΜΕΤΟΧΏΝ, FOURLIS TRADE AEBE και HOUSEMARKET AE (IKEA). Επίσης, είναι Αντιπρόεδρος των εταιρειών ΕΥΡΩΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΕ, ONEWAY ΑΕΒΕ και μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας FRIGOGLASS.
Σπούδασε Περιφερειακή Ανάπτυξη στο University of California / Berkeley και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σε International Business από το Boston University / Brussels University.

Jiri Smejc

: Ο κ. Jiri Smejc ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα το 1992 και το 1993 έλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και CEO της εταιρείας PUFF Consulting s.r.o. Το 1995, διατέλεσε Διευθυντής Πωλήσεων στην Middle Europe Finance s.r.o. ως trader χρεογράφων με ειδίκευση στις εξαγορές. Έως το τέλος του 2004 κατείχε ποσοστό ιδιοκτησίας 34% στην TV Nova Group Τσεχίας.
Το 2004, έγινε μέλος της PPF Group N.V. και το 2005 μέτοχός της με συμμετοχή 5%. Μεταξύ άλλων, είναι υπεύθυνος των δραστηριοτήτων του Ομίλου στη Ρωσία, των τραπεζικών επενδύσεων και του Ομίλου Home Credit. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Generali PPF Holding B.V. από τον Ιανουάριο 2008.
Ο κ. Jiri Smejc είναι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών και Φυσικής, του Charles University της Πράγας, με ειδίκευση στα mathematical economics. Γεννήθηκε το 1971.
Konstantin Yanakov : 
Ο κ. Konstantin Yanakov είναι αντιπρόεδρος και CFO του Ομίλου ICT. Έως το 2005 διετέλεσε CFO της εταιρείας Polymetal, ενώ προηγουμένως κατείχε διευθυντικές θέσεις στην MDM Bank και Bank Rossiyskiy Kredit. Ο κ. Konstantin Yanakov είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Polymetal, μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Nomos Bank και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Baltic Leasing.
Ο κ. Yanakov κατέχει MBA από το London Business School και Διδακτορικό δίπλωμα στα Οικονομικά, από το State University of Management της Μόσχας. Αποφοίτησε από το State Academy of Finance της Μόσχας με δίπλωμα στα Διεθνή Οικονομικά.
Τελευταία Ενημέρωση: 29.06.2012.
Η PPF Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους επενδύσεων και χρηματοδότησης προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Με περίπου 14.360 εκατομμύρια ευρώ (στις 31 Δεκεμβρίου 2011) περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, το επιχειρηματικό φάσμα του PPF από τις επενδύσεις τραπεζών και των ασφαλειών ακινήτων, της ενέργειας, εξόρυξης μεταλλευμάτων, τη γεωργία και το λιανικό εμπόριο.
Η εμβέλεια της PPF εκτείνεται από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στη Ρωσία σε όλη την Ασία.

Η POLYMETAL INTERNATIONAL PLC, είναι ο κορυφαίος Ρώσος παραγωγός χρυσού και ένας από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους παραγωγούς σε ασήμι.

Η POLYMETAL INTERNATIONAL PLC είναι ο κορυφαίος παραγωγός πολύτιμων μετάλλων στη Ρωσία και ένας κορυφαίος παραγωγός χρυσού στο Καζακστάν.

Το 2010, η Εταιρεία ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στη Ρωσία από τον όγκο της παραγωγής και ο μεγαλύτερος παραγωγός αργύρου, κατετάγη όγδοος στον κόσμο.

Η Polymetal International plc διαθέτει ένα εξαιρετικό ιστορικό και ένα ισχυρό προφίλ της ανάπτυξης με στόχο να επιτύχει τη χρυσή αντίστοιχη παραγωγή των 1,4 Moz από το 2014.

Η Nomos Bank, είναι η ρωσική τράπεζα που ελέγχει ο δισεκατομμυριούχος Alexander Nesis, και είναι επίσης ο όγδοος μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ρωσίας.

Το Group Baltic Leasing συνδυάζει, καθολική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης, παροχή υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης για αυτοκίνητα, και τον εξοπλισμό για όλες τις βιομηχανίες. Είναι μια ηγετική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης και συμμετέχει ενεργά στην αγορά της χρηματοδοτικής μίσθωσης επενδύσεων στη Ρωσία.

Η έδρα της “Baltic Leasing” βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, και μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων, υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης μπορούν να παρέχονται σε όλες τις περιοχές της Ρωσίας.

Η ομάδα αυτή περιλαμβάνει δύο εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης: JSC Βαλτικής Leasing, με δραστηριότητες σε Αγία Πετρούπολη και το Λένινγκραντ περιοχή της Βαλτικής, και Leasing, η οποία έχει υποκαταστήματα σε 26 πόλεις της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας.

Η Rossiyskiy Kredit Bank ιδρύθηκε το 1990. Σήμερα η Τράπεζα ειδικεύεται στην επενδυτική τραπεζική και είναι μεταξύ των “Top 20” των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Ρωσίας.

Μία από τις προτεραιότητες της Rossiyskiy Kredit Bank στίς επιχειρήσεις, είναι η χρηματοδότηση του έργου τους. Ειδικότερα, η Τράπεζα ενεργεί ως επενδυτής πολλών μεγάλων έργων στην πόλη της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένου του Hotel Μινσκ.

Η Rossiyskiy Kredit Bank αναπτύσσει ενεργά σε τέτοιου είδους επενδυτικές τάσεις, όπως με τη χρηματοδότηση χρεογράφων και από την έλξη των επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο, την οργάνωση συγχωνεύσεων με προσφορές, την υλοποίηση των έργων και επιχειρηματικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων.

Εκτός αυτού, η Rossiyskiy Kredit Τράπεζα έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο των τίτλων και ενεργά λειτουργεί με δικά της περιουσιακά στοιχεία.

Σήμερα, Rossiyskiy Kredit Bank είναι μεταξύ των κορυφαίων 20 ρωσικών τραπεζών από την άποψη του χαρτοφυλακίου κινητών αξιών.

Rossiyskiy Kredit Bank είναι μέλος του Ν.Π. «χρηματιστήριο RТS», ένα από τα κορυφαία χρηματιστήρια της Ρωσίας, ένα μέλος του Ν.Π. «Εθνικό Κέντρο Αποθετήριο» (ΕΚΤ), ο μεγαλύτερος οικονομικός οικισμός και θεματοφύλακας στο οικονομικό σύστημα της χώρας όσον αφορά το ποσό περιουσιακών στοιχείων σε καταθέσεις.

ΠΗΓΕΣ : http://www.piraeusbank.gr/ecportal.asp?id=242732&lang=1&
nt=96%20&sid=
http://www.ivteme.ru/el/company/118/
http://www.inews.gr/37/i-rosiki-Nomos-Bank-diathetei-20-se-iro.htm
http://www.polymetalinternational.com/
http://www.ivteme.ru/el/company/243/
http://www.ppfgroup.nl/en/homepage.html

Αγροτική Τράπεζα … της Ελλάδος;;;
Η «καλή» και η «κακή» τράπεζα! Η αλλιώς… το «φιλέτο» και τα «κόκαλα»!!! Τι σχέση έχει το «Μνημόνιο» με την ΑΤΕ;;;

Η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύθηκε ως οργανισμός, στις 27 Ιουνίου 1929, με σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, «Περί συστάσεως και λειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος» και κυρώθηκε με τον Νόμο 4332/1929.

Το 1991, με το Ν. 1914/1990, άρθρο 26 παρ. 1, μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.» και έλαβε αριθμό Μ.Α.Ε. 24402/06/Β/91/39. Το μετοχικό της κεφάλαιο ύψους 146 δισ. δρχ. περίπου προήλθε από την εισφορά του συνόλου του ενεργητικού και του παθητικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΦΕΚ 2960/8.7.1991).

Έδρα της Τράπεζας είναι ο Δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα η οδός Πανεπιστημίου αριθμός 23.

Η διάρκειά της ορίστηκε σε εκατό (100) έτη δηλαδή έως το 2091 και μπορεί να παραταθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Σκοπός της Τράπεζας, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Καταστατικού της, είναι η εκτέλεση και η παροχή για λογαριασμό της και για λογαριασμό τρίτων κάθε τραπεζικής εργασίας και υπηρεσίας, που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη της οικονομίας και ειδικότερα του αγροτικού τομέα.

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε.

Πανταλάκης Θεόδωρος, Πρόεδρος
Λάζαρη Αδαμαντίνη, Αντιπρόεδρος
Ζαχαριάδης Νικόλαος, Αντιπρόεδρος – Μη εκτελεστικό Μέλος
Μούργελας Γιάννης, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος
Γούτης Βασίλειος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος
Γανιάρης Κωνσταντίνος, Μη εκτελεστικό Μέλος
Καραμίχας Τζανέτος, Μη εκτελεστικό Μέλος
Αμούντζιας Κωνσταντίνος, Μη εκτελεστικό Μέλος
Σαρρής Θεόδωρος, Μη εκτελεστικό Μέλος
Δαβίλλας Ανδρέας, Μη εκτελεστικό Μέλος
Μπέτσης Ηλίας, Μη εκτελεστικό Μέλος
Φιλίππου Κωνσταντίνος, Μη εκτελεστικό Μέλος
Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, Μη εκτελεστικό Μέλος
Φρονίστας Πέτρος, Εκπρόσωπος Δημοσίου

Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1. Σκοπός
Σκοπός της Επιτροπής είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος της πιστής εφαρμογής των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης σε επίπεδο Τράπεζας και Ομίλου, καθώς και η χάραξη κατευθυντήριων γραμμών και ο συντονισμός της δράσης και των ενεργειών για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας και των εταιριών του Ομίλου της.
2. Σύνθεση
Η Επιτροπή απαρτίζεται από πέντε (5) έως επτά (7) μέλη, στην οποία συμμετέχουν:
– Ο Διοικητής – Πρόεδρος του Δ.Σ., ως Πρόεδρος,
– Τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου,
– Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη της Τράπεζας που ασκούν καθήκοντα Προϊσταμένου Διεύθυνσης,
– Ένα (1) έως τέσσερα (4) μέλη από τους Προϊσταμένους των Διευθύνσεων Νομικών Υπηρεσιών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανάλυσης & Επενδυτικών Σχέσεων, Πίστης, Μεγάλων Πελατών, Επιχειρήσεων, Δικτύου, Διαρκούς Βελτίωσης και Καταθετικών και Επενδυτικών Προϊόντων, που ορίζονται κάθε φορά με Απόφαση Διοίκησης.

3. Αρμοδιότητες
Η Εκτελεστική Επιτροπή λειτουργεί στο πλαίσιο του ισχύοντος Εσωτερικού Κανονισμού της Τράπεζας και έχει τις εξής βασικές αρμοδιότητες, που αφορούν τόσο την Τράπεζα όσο και τις ενοποιούμενες θυγατρικές της:
– Η παρακολούθηση των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης και η λήψη μέτρων για την πιστή εφαρμογή αυτών.
– Η έγκριση αρχών και διαδικασιών πιστωτικής πολιτικής.
– Η χάραξη κατευθύνσεων επιχειρηματικών σχεδίων και η λήψη αποφάσεων σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και επιλογών της Τράπεζας.
– Η έγκριση συνεργασιών, ανάπτυξης τεχνολογικών υποδομών και στρατηγικών marketing της Τράπεζας.

Η Επιτροπή είναι αρμόδια και για κάθε συναφές θέμα που άπτεται στο φάσμα των προαναφερθεισών δραστηριοτήτων, καθώς και για κάθε άλλο θέμα για το οποίο θα της εκχωρηθεί σχετική εξουσιοδότηση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να εκχωρεί μέρος των αρμοδιοτήτων της σε Επιτροπές που συγκροτεί η ίδια, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε στελέχη της Τράπεζας.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑ:
ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ;;;

Το μετοχολόγιο της ΑΤΕ δίνει την απάντηση

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 680.682.960 75,18%
ΔΕΚΑ Α.Ε. 19.333.333 2,13%
ΛΟΙΠΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ 205.428.151 22,69%
ΣΥΝΟΛΟ 905.444.444 100,00%

Απλά η Τράπεζα της Ελλάδος εφηύρε τον τρόπο, ούτως ώστε να γίνει με τον καλύτερο τρόπο για τον αγοραστή, εν προκειμένω με την Τράπεζα Πειραιώς, και με τον χειρότερον για τον Έλληνα πολίτη, το σύνηθες και μόνιμον “υποζύγιον”.

Διεχώρησε την Τράπεζα σε “καλή” και “κακή”, ή αλλιώς το “φιλέτο” και τα “κόκαλα”, και έδωσε (πώλησε) το “φιλέτο” στην Τράπεζα Πειραιώς και τα “κόκαλα” τα άφησε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το επιχείρημα ήταν το σύνηθες σε αυτές τίς περιπτώσεις, ότι ήταν η μοναδική συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο λύση.

«Η Αγροτική Τράπεζα θα είχε οδηγηθεί σε κλείσιμο και εκκαθάριση, εάν δεν είχε υιοθετηθεί η απόφαση για τη μεταβίβασή της στην Τράπεζα Πειραιώς», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ δεν ήταν εφικτή, είπε ο κ. Προβόπουλος, καθώς, «σύμφωνα με το Μνημόνιο, η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσε να γίνει με κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επειδή η τράπεζα δεν είναι βιώσιμη».

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ :

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΕ ;;;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ :

ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ “ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ” ΜΑΣ, ΑΚΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ … «ΣΠΥΡΙΑ» ;;;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟΝ :

Η ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ :::

ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΕ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!

ΟΠΟΙΑ “ΧΑΡΑ” ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

http://www.aegeantimes.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΕ

<http://olympiada.files.wordpress.com/2012/08/25ce259125ce25a425ce259525ce259125ce25a325ce25a625ce259125ce259b25ce259925ce25a325ce25a425ce259925ce259a25ce25973.jpg>
*Διαβάστε με προσοχή…*
*Γράφαμε  ** ΕΔΩ<http://olympia.gr/2012/07/30/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CE%BA-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1-%CF%84-%CE%B5/
*  για το ξεπούλημα της ΑΤΕ παραθέτοντας και το σχετικό ΦΕΚ.
*Η Τράπεζα Πειραιώς, με 95 μόλις εκατομμύρια ευρώ, αγόρασε την “καλή” ΑΤΕ.*
*Ας δούμε τώρα σύμφωνα με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2209 27 Ιουλίου 2012, τι
πωλείται και τι δεν πωλείται από την ΑΤΕ ….*
*Αυτά πωλούνται..**Δικαιώματα, ενοχικά και εμπράγματα, της «Αγροτική» επί
αξιόγραφων, έγχαρτων ή άυλων, και επί χρηματοπιστωτικών μέσων, εγχάρτων ή
άυλων, συμπεριλαμβανομένων μετοχών, ομολόγων, επιταγών και άλλων
χρεογράφων, εκτός από αυτά που περιλαμβάνονται στα μη μεταβιβαζόμενα
στοιχεία. *

*Εμπράγματα δικαιώματα της «Αγροτική» επί κινητών και ακινήτων*
<http://olympiada.files.wordpress.com/2012/08/ce91cea4ce95ce91cea3cea6ce91ce9bce99cea3cea4ce99ce9ace971.jpg>

*Σύμφωνα με το nextdeal.gr http://www.nextdeal.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A4%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/3269-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1-%CF%84%CE%BF-9552-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CE%B5.htmlη
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. κατέχει άμεσα 26.093.433 μετοχές, ήτοι
**ποσοστό 95,52%* επί του συνόλου των μετοχών της Εταιρίας ΑΤΕ Ασφαλιστική.

*Όπως καταλάβατε και συνάγεται από τα πιο πάνω, η Πειραιώς μαζί με την ΑΤΕ
αγόρασε και την **ΑΤΕ Ασφαλιστική…*

*Ας δούμε όμως τι περιουσιακά στοιχεία έχει για παράδειγμα η **ΑΤΕ
Ασφαλιστική…*

*Αυτή είναι η “ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
2011ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01.01.2011 – 31.12.2011″*
http://olympiada.files.wordpress.com/2012/08/ce91cea4ce95ce91cea3cea6ce91ce9bce99cea3cea4ce99ce9ace973.jpg

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>