«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Βάλτε ως εγγύηση εκτάσεις της χώρας σας, ζητούν οι Φινλανδοί

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 10:08

Βάλτε ως εγγύηση εκτάσεις της χώρας σας, ζητούν οι Φινλανδοί

Η Φινλανδία είναι η μόνη χώρα που λαμβάνει εγγυήσεις για τη χορήγηση πιστώσεων στον ευρωπαϊκό Νότο. Έτσι διασφαλίζει το ΑΑΑ των οίκων αξιολόγησης. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες το παράδειγμά της;

Όταν η Moody´s υποβάθμισε προ ημερών την προοπτική της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας σε αρνητική αφήνοντας ανέπαφη μόνο την Φιλανδία, το φινλανδικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε: «είμαστε ικανοποιημένοι ότι η Moody´s εμπιστεύεται την οικονομική μας διαχείριση». Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης η Φινλανδία, ζητώντας εγγυήσεις, απέφυγε να εκτεθεί σε οικονομικούς κινδύνους. Έτσι διατήρησε την κορυφαία βαθμολογία ΑΑΑ.

Η Φιλανδία είναι η μόνη χώρα που έλαβε από την Ελλάδα εγγυήσεις για τη συμβολή της στο πακέτο στήριξης πριν από έναν χρόνο. Παρόμοια τακτική ακολούθησε και στην περίπτωση της Ισπανίας, από την οποία έλαβε 800 εκ. ευρώ ως εγγύηση. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα» δήλωσε η Φιλανδή υπουργός Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν, μόλις ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαπραγματεύσεις με τη Μαδρίτη.

H υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουπιλάινεν

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο Φιλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στουμπ πρότεινε στους ευρωπαίους εταίρους να ακολουθήσουν το φινλανδικό παράδειγμα και να ζητήσουν και εκείνοι εγγυήσεις.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για να λάβει βοήθεια, η Ελλάδα θα έπρεπε να υποθηκεύσει αποθέματα χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδας, μερίσματα δημοσίων επιχειρήσεων ή ακίνητη περιουσία. Σε περίπτωση που δεν θα ήταν σε θέση αν αποπληρώσει τα χρέη της θα αποζημίωνε τους πιστωτές με μερίσματα του αεροδρομίου της Αθήνας ή, για παράδειγμα, μια έκταση στη Μύκονο. Αυτή την τακτική ακολούθησε και η ίδια Φιλανδία στη δεκαετία του ΄90 όταν η χώρα αντιμετώπισε κρίση. «Η τακτική ήταν αποτελεσματική» δηλώνει ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Επειδή όμως οι υπερχρεωμένες χώρες δεν είναι σε θέση να καταβάλουν οι ίδιες τις εγγυήσεις που ζητά η Φιλανδία, τις αναλαμβάνουν άλλες χώρες. Στο παράδειγμα της Ελλάδα και πάλι: Η χώρα μας δίνει στην Φινλανδία για τις πιστώσεις που λαμβάνει εγγυήσεις σε ρευστό, οι οποίες ωστόσο προέρχονται από τη Γερμανία. Με άλλα λόγια η Φινλανδία παίρνει εγγυήσεις από την Γερμανία για να δώσει πιστώσεις στην Ελλάδα.

Ακόμα και ο Φινλανδός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αλεξάντερ Στούμπ παραδέχεται ότι το σύστημα αυτό είναι πολύπλοκο. Προτείνει συνεπώς η Ελλάδα να υποθηκεύσει δημόσιες εκτάσεις και επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μην χρειάζονται εγγυήσεις σε μετρητά.

http://dailynews24.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>