«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η δύναμη που μας δίνουν η αγάπη και οι φίλοι


Είναι εκπληκτικό το πόσο πολύ επηρεάζει την υγεία η συναισθηματική κατάσταση.Η ψυχική κατάσταση μπορεί να είναι το λίπασμα ή το αργό δηλητήριο για τη σωματική υγεία.

Οι καλές οικογενειακές σχέσεις, η αγάπη, οι αρμονικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και οι φίλοι προσφέρουν στον άνθρωπο εφόδια για καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολλές έρευνες έδειξαν ότι το χρόνιο φθοροποιό στρες και η καταπόνηση του οργανισμού μειώνονται σε άτομα με ισχυρό οικογενειακό και κοινωνικό κύκλο στήριξης.

Ας κάνουμε μια ανασκόπηση ενδιαφερόντων δεδομένων που προέκυψαν από διάφορες έρευνες αναφορικά με τη δύναμη που μας δίνουν η αγάπη και η φιλία:

1. Συχνά υποτιμούμε τη δύναμη που έχει ένα χαμόγελο, μια ευγενική φράση, το να ακούμε υπομονετικά τους άλλους και μια ειλικρινής φιλοφρόνηση, τα οποία δίνουν στη ζωή μια νέα πνοή.

2. Σε πολύ έντονα ερωτευμένους ενεργοποιούνται οι ίδιες νευρικές δομές εγκεφάλου, όπως σε ναρκομανείς, και γι’ αυτό θέλουν έντονα να είναι συνεχώς με το ταίρι τους.

3. Έρευνες δείχνουν ότι, όταν ένας ασθενής νιώθει έντονη αγάπη από το σύζυγο ή τη σύζυγό του ή από άλλο άτομο που αγαπά πολύ, οι πόνοι του μειώνονται. Η αγάπη βοηθά τη δράση των φαρμάκων κατά του πόνου.

4. Η αγάπη κάνει τη ζωή καλύτερη και μακρύτερη. Οι καλές σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους είναι εξίσου καλές για την υγεία, όπως η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή. Για καλύτερη αντιμετώπιση των γηρατειών, να καλλιεργούμε την αγάπη και τις καλές σχέσεις και να μη νιώθουμε απομονωμένοι.

5. Τα κατοικίδια ζώα μειώνουν το στρες στους ιδιοκτήτες τους. Η αγάπη, η αφοσίωση και η χαλάρωση, που τα ζώα δίνουν στους ιδιοκτήτες τους, αποτελούν ψυχολογική στήριξη που τους βοηθά να αντεπεξέρχονται καλύτερα στην καθημερινή καταπόνηση της ζωής.

6. Η φωνή της μητέρας από τηλέφωνο μειώνει στην κόρη της το στρες όσο και το αγκάλιασμα: Αυξάνει στο αίμα την ορμόνη της αγάπης (ωκυτοκίνη) και μειώνει ορμόνες του στρες.

7. Για τα παιδιά σας, αγάπη σημαίνει να περνάτε χρόνο μαζί τους. Μην αφήνετε το χρόνο να φεύγει, χωρίς να καλλιεργείτε τις σχέσεις σας με τα παιδιά σας.

Αναρτήθηκε από IRIS

Kostas Sinioris kwstas1969loki@yahoo.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>