«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΙ: ΠΡΟΣ «ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ» ΜΕΣΩ (ΜΗ) ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ

02/08/2012 00:15

Όταν ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε μιλήσει για εξορθολογισμό των δαπανών στους ΟΤΑ και για Δίκτυο κοινωνικής πολιτικής μέσω των δήμων. Το ζήτημα πλέον είναι εάν και για τους ίδιους τους δήμους θα χρειαστεί ένα άλλο… δίκτυοκοινωνικής πολιτικής-αρωγής, καθώς με τους κατά 30% μειωμένους ΚΑΠ Αυγούστου (96.050.000 ευρώ έναντι 135 εκατ. τον Ιούλιο) ελέω… προνοιακών επιδομάτων είναι αμφίβολο εάν μέχρι το τέλος θα «ζουν» και δε θα έχουν κηρύξει «εσω-δημοτική» χρεοκοπία -κατά το πρότυπο των ιταλικών δήμων- τόσο οι ίδιοι ως Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και πολλές υπηρεσίες τους που λειτουργούν υπέρ των πολιτών. Το μόνο σίγουρο είναι, όπως επισημαίνουν με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr και αυτοδιοικητικοί όλων των παρατάξεων της ΚΕΔΕ, ότι δε θα μπορούν να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου (ΝΔ), αφού σημειώνει πως «οι δήμοι οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε εξαθλίωση, σε ευτελισμό και σε αναστολή πάρα πολλών λειτουργιών τους», σημειώνει με έντονο ύφος πως «το άθλιο φαινόμενο, η κεντρική εξουσία να εισπράττει για λογαριασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να αποδίδει θεσμοθετημένους πόρους που προβλέπονται και από το Σύνταγμα και από τον κοινό νομοθέτη, όταν θέλει, με όποιον τρόπο θέλει και σε όποιο ύψος θέλει η κεντρική εξουσία, πρέπει να σταματήσει».

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Λεβαδέων, πρόεδρος Θεσμών & Ισότητας της ΚΕΔΕ Νίκος Παπαγγελής τονίζει ότι περίμεναν από το φθινόπωρο τα λουκέτα στους δήμους, «αλλά τελικά -καθώς φαίνεται- θα αρχίσουν από τον Αύγουστο». Υπογραμμίζει, δε, πως με το συγκεκριμένο ποσό πολλοί δήμοι θα κλείσουν, ενώ δε θα μπορούν να καταβάλλουν μισθοδοσία.

Μια άλλη διάσταση στο θέμα δίνει ο τέως δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Καισαριανής και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ Σπύρος Τσόκας, ο οποίος τονίζει με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα πως -πέραν της «έκρηξης» στο τέλος Αυγούστου με τα πολλά λουκέτα- «με δεδομένους τους πάρα πολύ μειωμένους ΚΑΠ Αυγούστου, δεν μπορεί να γίνει και τίποτε άλλο στους δήμους, όπως, για παράδειγμα το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας που τινάζεται “στον αέρα”».

Εν αναμονή αντιδράσεων δημάρχων

Με δεδομένη, λοιπόν, αυτήν την κατάσταση που αναμένεται να δημιουργηθεί στους δήμους, την αρνητική κατάσταση, με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη αντίδραση των δημάρχων, πολλώ δε μάλλον όταν δύο αιρετοί, κατά την επίσκεψη του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη ΚΕΔΕ- ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης και η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου είχαν προειδοποιήσει με… λίστα παραιτήσεων από το Σεπτέμβριο.

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση, να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μαζικές παραιτήσεις δημάρχων στις αρχές του φθινοπώρου», είχε πει τότε ο Απ. Κοιμήσης. «Πολλοί δήμαρχοι αναφέρουν τον τελευταίο καιρό στις συζητήσεις τους το ενδεχόμενο παραίτησης», είχε σημειώσει από την πλευρά της η Χ. Ουσουλτζόγλου.

http://www.aftodioikisi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>