«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου “To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση”.

«Ήταν ένας αριστερός αγωνιστή και ανιδιοτελής οραματιστής»
Η επιστολή της κόρης του αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα

    Εκατοντάδες πολίτες τιμούν και σήμερα τον τραγικό 77χρονο
    Συνταξιούχος φαρμακοποιός ο 77χρονος αυτόχειρας

Για «συνειδητή πολιτική πράξη» και «κραυγή αφύπνισης» μιλά η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού που το πρωί της Τετάρτης αυτοκτόνησε στη πλατεία Συντάγματος.

Η κ. Χριστούλα αποχαιρετά τον πατέρα της με φράσεις από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, αναφέροντας ότι η πράξη του πατέρα της, τον οποίο περιγράφει ως έναν «αριστερό αγωνιστή και ανιδιοτελή οραματιστή», δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες.

Η επιστολή της κ. Χριστούλα:

«Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου (Δημήτρη Χριστούλα), δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ”τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας”, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς… Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου “To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση”.

Έμμυ Χριστούλα».
http://www.protothema.gr/
Βαθύ το “αποτύπωμα” της πράξης του 77χρονου στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη. Πολίτες δεν έχουν σταματήσει να προσέρχονται στην πλατεία καταθέτοντας λουλούδια και σημειώματα, ενώ αίσθηση προκαλεί η στάση της κόρης του, η οποία μιλά για “συνειδητή πολιτική πράξη” του πατέρα της.

Σε σημείωμα της η Έμμυ Χριστούλα αναφέρει ότι η πράξη του πατέρα της, τον οποίο περιγράφει ως έναν “αριστερό αγωνιστή και ανιδιοτελή οραματιστή”, δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες.

“Στην πατρίδα μας την Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα. Για κάποιους, για τα ‘πεισματάρικα παιδιά της Χίμαιρας’ σε μία τέτοια κατάσταση η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σαν φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης”, λέει.

Προσθέτει ότι (σ.σ. η πράξη) προσλαμβάνει άλλο περιεχόμενο, αυτό που τραγουδούσαν – όπως λέει – μαζί σε συναυλία του Θεοδωράκη το 1975: “Κοιμήσου πατέρα κι εγώ τραβάω στα αδέλφια μου και παίρνω τη φωνή σου” (σ.σ. παράφραση στίχου από τον “Επιτάφιο” *).

Η ίδια καταλήγει μιλώντας για το σημείωμα που άφησε ένας νέος στο δέντρο δίπλα στο οποίο ο πατέρας της αυτοκτόνησε. “Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία” αναφέρει το σημείωμα και προσθέτει ότι “είμαστε 11 εκατομμύρια ζωντανοί και το όνομά μας είναι Αντίσταση”.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μνήμης στο Σύνταγμα στη μνήμη του, χωρίς να έχει λείψει – για δεύτερη ημέρα – η παρουσία ανώνυμων πολιτών που προσέρχονται για να καταθέσουν λουλούδια, να ανάψουν κεριά και να αφήσουν τις δικές τους σκέψεις πάνω σε όσα βιώνει η χώρα και οι ίδιοι.

Περίπου 1.000 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες, διαδήλωσαν ειρηνικά το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς να σημειωθούν έκτροπα και επεισόδια.

Το κάλεσμα δίνεται μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης με κεντρικό σύνθημα “Να μη συνηθίσουμε τον θάνατο”.

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, αλλά και σοβαρά περιστατικά ξυλοδαρμού με ένα από αυτά να αφορά νεαρή δημοσιογράφο.

Στο μεταξύ τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στην ελληνική κρίση και χαρακτηριστικό των διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα είναι ότι προκλήθηκε αντίδραση και του ΔΝΤ, το οποίο μέσω του εκπροσώπου του εξέφρασε “βαθύτατη λύπη”.
http://www.nooz.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>