«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μία τεράστια λεπτομέρεια της εν’ Ελλάδι πολιτικής κρίσης

Σου αρέσουν τα πολύχρωμα ιστιοπλοϊκά; Πόσα ιστιοφόρα πλοία έχεις δει στην ζωή σου;
Γνωρίζεις πώς ακριβώς κινούνται τα ιστιοπλοϊκά; Ερωτώ εάν γνωρίζεις την επιστημονική εξήγηση πίσω από την αεροδυναμική της κίνησης των ιστιοφόρων πλοίων.
Και πώς είναι η επιστημονική τούτη εξήγηση διαφορετική από τον τρόπο που πετούν τα αεροπλάνα; Έχεις ταξιδέψει με αεροπλάνο, δεν έχεις; Ως μία ή ένας χρήστης δεν πρέπει να γνωρίζεις κάτι γιά την αεροδυναμική της κίνησής του;
Και τι θα έλεγες γιά τα λαστιχάκια; Γνωρίζεις ποιά είναι η πραγματικά επιστημονική εξήγηση, σε επίπεδο ατομικής φυσικής, στην υπερ-μοντέρνα μας προσωρινότητα, στο ερώτημα: γιατί τα λαστιχάκια ίπτανται αφού πρώτα τα τεντώσουμε και μετά τα απελευθερώσουμε;
Ναι μεν κατέχω κάποια επιστημονική γνώσι γιά το πώς ακριβώς κινούνται τα ιστιοπλοϊκά ή τα ιστιοφόρα πλοία και τα αεροπλάνα, όπως και γιά το γιατί τα λαστιχάκια ίπτανται αφού πρώτα τα τεντώσουμε και μετά τα απελευθερώσουμε. Δεν είμαι όμως ειδικός επί του αντικειμένου, άρα δεν θα ήταν σωστό να παραθέσω εδώ τις δικές μου απαντήσεις, πάνω σε τούτα τα τεχνικά ερωτήματα, όσο καυτά ή ενδιαφέροντα και αν είναι γιά εσένα που διαβάζεις τούτες τις αράδες.
Είμαι ένας καθηγητής συστημάτων διαχείρισης, και εξειδικεύομαι στον σχεδιασμό και την ανάλυσι στρατηγικής, με την βοήθεια της μεθόδου μοντελοποίησης της συστημικής δυναμικής (ΣΔ), η οποία συνεπάγεται την χρήση των ατύπων και επισήμων διαγραμμάτων των μοντέλων προσομοίωσης με υπολογιστήρες, γιά την ανακάλυψι και την κατανόησι των ενδογενών πηγών της δυναμικής συμπεριφοράς ενός συστήματος. Τα συστήματα με τα οποία συνήθως ασχολούμαι στην έρευνά μου είναι επιχειρηματικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά.
Η εκπαιδευτική μου εμπειρία και τεχνογνωσία συμπεριλαμβάνει τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και την στατιστική της επιχειρησιακής ερεύνης (operational research), καθώς και την συστημική σκέψι (systems thinking), η οποία συνεπάγεται την διανοητική προσπάθεια, επίσης γιά την ανακάλυψι των ενδογενών πηγών της δυναμικής συμπεριφοράς ενός συστήματος. Η επιστημονική μου έρευνα, μου επιτρέπει μία αξιοπρεπή διαβίωση, ενώ κάνω έρευνα και δημοσιεύω επιστημονικές εργασίες πάνω σε περιοχές της επιστήμης που λατρεύω να κάνω έρευνα και να δημοσιεύω επιστημονικές εργασίες.
Τα γράφω μεν όλα τούτα, αν και δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ. Πρέπει όμως να γνωρίζεις με τι ακριβώς ασχολούμαι, δηλαδή τι ακριβώς είναι εκείνο που διακόπτει την σχόλη μου.
Διότι φαντάσου τώρα που γνωρίζεις, να εμφανιζόμουν στην τηλεόραση αύριο το πρωί, ή σε κάποιο άλλο μέσον μαζικής εξαπάτησης (ΜΜΕ), και να σου πουλούσα ό,τι μπαρούφα μου κατέβαινε στο κεφάλι, πάνω σε θέματα αστροφυσικής, βιοχημίας ή θεολογίας. Πως θα ένοιωθες αν το έκανα τούτο, τώρα που γνωρίζεις με τι ακριβώς ασχολούμαι επιστημονικά;
Ακριβώς! Έτσι ακριβώς ένοιωσα και εγώ όταν παρακολούθησα γιά πρώτη φορά, ένα μέλος της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, να προσπαθεί τόσο άστοχα να αντιπαρατεθεί με έναν επιστημονικό συνεργάτη μου, πάνω σε θέματα πολιτικής επιστήμης και πολιτικών συστημάτων, τον Δρ. Γιώργο Δ. Κοντογιώργη [1][2].
Είναι μία πάρα πολλή θλιβερή εμπειρία, αλλά είναι επίσης πάρα πολύ διδακτική. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το πως ίπτανται τα λαστιχάκια και το πως λειτουργούν τα βαποράκια, τα πολύχρωμα ιστιοπλοϊκά και τα ιστιοφόρα πλοία, όπως επίσης και τα αεροπλάνα, αλλά της πολιτικής.
Είναι πάρα πολύ θλιβερό να βλέπεις ένα τόσο σημαντικό μέλος της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα να δείχνει μία τόσο παντελή άγνοια επί της πολιτικής. Το ακόμα πιό θλιβερό είναι το πως, με μία τέτοια άρρηκτη αλληλοϋποστήριξη, το άρδην καλλιγραφικό πολιτικό σχηματάκι ΝΔ·ΠαΣοΚ, με τις επίσης άρδην καλλιγραφικές μπλε και πράσινες ανταύγειες του, παρά την τεράστια άγνοιά του πάνω στις κοινωνικές επιπτώσεις των πολιτικών του, επιμένει και εξακολουθεί να απαιτεί από τον εκτός βουλής ελληνικό μας κόσμο να το ξανα-νομιμοποιήσουμε με την ψήφο μας, γιά άλλη μιά φορά.
Με μία τόσο θλιβερά άρρηκτη αλληλοϋποστήριξη, όλη η αριστερά, όλο το κέντρο και όλη η δεξιά, του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της ξενόφερτης κοινοβουλευτικής κομματοκρατίας, εξακολουθεί να τεντώνει, σαν ένα λαστιχάκι, την ήδη απίστευτη ένταση μεταξύ της κοινωνίας και της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα. Κάποτε όμως, μετά από πολλές χρήσεις του, το λαστιχάκι σπάει.
Και ο μόνος τρόπος γιά να σπάσει αναίμακτα το λαστιχάκι της εν’ Ελλάδι πολιτικής κρίσης είναι η εδώ και τώρα πολιτική σύμπραξη όλων μα όλων των εκτός βο(υ)λής πολιτικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Ένας τέτοιος πολιτικός συνασπισμός του εκτός βουλής ελληνικού μας κόσμου αποτελεί την μόνη αναίμακτη λύσι στην εν’ Ελλάδι πολιτική κρίση.
Εάν δεν τεθεί σε εφαρμογή η λύσι τούτη εδώ και τώρα, από όλον τον εκτός βουλής ελληνικό μας κόσμο, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην ελληνική διασπορά, τότε ας μην έρθει μετά να μου πει “μα…” και “μου…” κανένα κομματόσκυλο, είτε είναι της αριστεράς, είτε του κέντρου, είτε της δεξιάς. Διότι τότε θα του ανταποκριθώ χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ως ένας πραγματικός Έλλην, χρησιμοποιώντας την σκληρή γλώσσα της αστροφυσικής, της βιοχημίας και της θεολογίας.
Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς
[1] Ευτυχώς που είμαστε επιστημονικοί συνεργάτες με τον Κοντογιώργη και όχι με τον Παπακωνσταντίνου: Ο Γ. Κοντογιώργης απέναντι στον ΥΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου – 21 Μαρ 2012
[2] Δημοσιευμένα άρθρα μου επί πολιτικών συστημάτων με τον Δρ. Γιώργο Δ. Κοντογιώργη:
a) SME-driven economies might lead to authentic democracy
b) Societal metamorphosis via authentic democracy principles
24/03/2012 — Λακεδαίμων
http://tonoikaipnevmata.wordpress.com/
Μοιραστείτε το!

3 comments to Μία τεράστια λεπτομέρεια της εν’ Ελλάδι πολιτικής κρίσης

 • Κώσταντίνε αν σου έστειλε αυτός ο απατεώνας ο Τραϊανού ενημέρωση μπουρδολογίας θα δεις ότι ο τύπος μιλάει για PSI. Πάντως στο αποστέλλω με e/mail.Προδότες ρε φίλε εφιάλτες παντού.

 • Ε.ΠΑ.Μ.

  ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

  Οι 5 θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. για να αντιληφθείτε ότι πιο καθαρές θέσεις για όποιον θέλει την συνεργασία σε θέματα που κυριολεκτικά καίνε όλο τον λαό που αγωνίζεται στο μέτωπο του αντιμνημονιακού αγώνα είναι σε αποδοχή κάθε πατριώτη.

  1. Ανατροπή της κατοχής, κατοχύρωση της δημοκρατίας της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

  2. Άρνηση πληρωμής του χρέους έξοδος από το ευρώ και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος εδώ και τώρα.

  3. Εθνικοποίηση των τραπεζών με στόχο τον έλεγχο της οικονομίας και της κίνησης των κεφαλαίων.

  4. Σεισάχθεια και ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

  5. Παραγωγική ανασυγκρότηση που θα στηρίζεται στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων.

  Για την αντιγραφή
  ΑΦΟΥΣΙΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>