«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η επανάσταση του ’21 δεν έχει ολοκληρωθεί

Αγαπητέ φίλε ήθελα να γράψω δυο λόγια για τους ήρωες μας και διαβάζοντας το κείμενό σου είδα πόσο αληθινό και συγκλονιστικό είναι!!! Με καλύπτουν λίγες φράσεις ότι (η επανάσταση του 21 δεν έχει ολοκληρωθεί)! Για αυτό  θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω ότι ο κύκλος κλείνει και θα ολοκληρώσουμε εμείς την επανάσταση του 1821!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Οδυσσέας Ανδρούτσος
Γράφει ο Ηλιόπουλος Θωμάς
Οι πρόγονοι μας παίρνοντας τα όπλα κατά του Τούρκου κατακτητή και χύνοντας ποταμούς αίματος, δεν είχαν στο νου τους ακριβώς αυτό που ζούμε σήμερα (και όχι μόνο σήμερα).
Η επανάσταση του 1821 είχε και εθνικό (πρώτιστα) αλλά και κοινωνικό περιεχόμενο. Αλλά και από τα δυο τίποτα δεν έχει δικαιωθεί, ακόμη και μέχρι σήμερα.
Οι φτωχοί κλέφτες του ’21 πήραν τα όπλα για να φτιάξουν μια έντιμη ελεύθερη πατρίδα.
Αντί αυτού, οι αγώνες τους καπελώθηκαν από τα παράσιτα του κοτζαμπασισμού και του φαναριωτισμού. Τα ποτάμια του αίματος χύθηκαν για να δημιουργηθεί τελικά ένα γραφειοκρατικό και απάνθρωπο κράτος (χαρτοβασίλειο όπως το προφήτεψε ο Πατροκοσμάς) στο οποίο θα κυριαρχούν οι κοτζαμπάσηδες-τσιφλικάδες, οι τουρκοφαναριώτες και οι ξένοι (κυρίως αυτοί), όλοι σε αγαστή συνεργασία.
Οι οικογένειες των κοτζαμπάσηδων και των φαναριωτών δημιούργησαν την σάπια αεριτζίδικη δήθεν ελληνική αστική τάξη. Οι επίγονοι και οι απόγονοι τους έκατσαν στον σβέρκο του ελληνικού λαού σαν τις βδέλλες, απομυζώντας τον ιδρώτα του. Ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν (πλην φωτεινών εξαιρέσεων) για την πραγματική οικονομική ανάπτυξη του ελληνικού κράτους, για την ανάπτυξη βιομηχανίας ή για την οικονομική πρωτοπορία του ελληνικού έθνους.
Ενδιαφέρθηκαν μόνο για τον πλουτισμό τους μέσω αρπαγής εθνικών κτημάτων, κρατικοδίαιτης λογικής, χρηματιστικών κόλπων και υπόγειων συναλλαγών. Η διαπλοκή δεν είναι ίδιον μόνον της εποχής μας. Η διαπλοκή έχει ξεκινήσει από το 1822.
Από τις ίδιες τάξεις (των φαναριωτών και των κοτζαμπάσηδων) προήλθε και η διαχρονικά ξεπουλημένη ελληνική πολιτική τάξη, πάλι πλην φωτεινών εξαιρέσεων. Οι Μαυροκορδάτοι, οι Κωλέττηδες, οι Καρατζάδες, άκαπνοι, φυλαγμένοι προσεκτικά στην ασφάλεια τους και στην καλοπέραση τους, βγήκαν στον αφρό του ’21, καπηλεύτηκαν την επανάσταση και από τότε κάνουν κουμάντο στην πατρίδα μας. Ο μπαρουτοκαπνισμένος λαός, ο λαβωμένος δέκα φορές κλέφτης, ο φτωχός ξωμάχος ή τσοπάνης έχυσε το αίμα του για να εξασφαλίσει καριέρα και μέλλον στα πολιτικά τσιμπούρια. Και τα τσιμπούρια για να εξασφαλίσουν στο διηνεκές την επιβίωση τους, εφήυραν το σύστημα των ρουσφετιών.
Οι κοτζαμπάσηδες και οι Μαυροκορδάτοι που υποθήκευσαν την επανάσταση του ’21 με τα δάνεια και ζήτησαν την αγγλική προστασία ώστε ουσιαστικά να γίνουμε προτεκτοράτο, είναι ακριβώς η ίδια τάξη με τους Παπανδρέου, τους Σαμαράδες και τους Καρατζαφέρηδες του σήμερα, που έχουν υποθηκεύσει την Ελλάδα δέκα φορές.
Αυτοί οι ίδιοι έφεραν την ξενοκρατία στην Ελλάδα. Αυτοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον μοναδικό αξιόλογο Έλληνα που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα πραγματικά ανεξάρτητο κράτος, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Αυτοί βολεύτηκαν με την Βαυαροκρατία και την μπανανοποίηση της Ελλάδος. Αυτοί έκλεισαν στην φυλακή τον Κολοκοτρώνη δυο φορές. Αυτοί εκτέλεσαν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.
Όποιος στέκονταν απέναντι στην σάπια πολιτική τάξη, ήταν εμπόδιο και έπρεπε να φύγει από την μέση. Ο πλούτος, ο ιδρώτας και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδος διανεμηθήκαν ανάμεσα σε αυτούς και στους ξένους, με τους δεύτερους φυσικά να κρατούν την μερίδα του λέοντος με αντάλλαγμα την εις το διηνεκές προστασία των πρώτων. Γι’αυτό είχαμε διαδοχικά Βαυαροκρατία, Αγγλοκρατία, Αμερικανοκρατία και σήμερα ΔΝΤ-Γερμανοκρατία.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα τελεσίγραφα των άγγλων πρεσβευτών κατά τα παρκερικα, την υπόθεση Πατσιφικο και τον αποκλεισμό του Πειραιά το 1856 επειδή η Ελλάς επιθυμούσε να απελευθερώσει τα σκλαβωμένα αδέρφια της. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον βομβαρδισμό των Κρητών επαναστατών το 1897 από τα πλοία των ξένων δυνάμεων ή τον αποκλεισμό (ξανά) του Πειραιά και της Αθήνας και τις μάχες για να επιστρέψει ο Βενιζέλος με ξένες λόγχες. Κάνεις δεν μπορεί να ξεχάσει την βοήθεια που όλοι έδωσαν στον Κεμάλ ώστε να συντρίψει την Ελλάδα και να εξολοθρεύσει τον μικρασιατικό ελληνισμό. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τον διαβόητο αμερικανό πρεσβευτή Πιουριφοι του ’50, την Κύπρο το ’74 και τα Ίμια το ’96.
Η Ελλάς δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερον ανεξάρτητο κράτος.
Η Ελλάς μέχρι σήμερον είναι ένα προτεκτοράτο ξένων που κυβερνάται από ντόπιους πάμπλουτους συνεργάτες.
Και δίνοντας ένα ξεροκόμματο (ρουσφέτι) στον λαό, τον κρατάνε κοιμισμένο εδώ και 191 χρόνια.
Για το εθνικό περιεχόμενο, οι αγωνιστές του ’21 δεν οραματίστηκαν ούτε την Ελλάδα της Μελούνας ούτε την Ελλάδα του Έβρου. Οραματίστηκαν να ξεριζώσουν οριστικά τον Τούρκο (‘‘μη μείνει Τούρκος στον Μοριά ουδέ στον κόσμο όλο’’), όχι να γίνονται φίλοι μαζί του.
Οραματίστηκαν την Μεγάλη Ελλάδα που κλείνει μέσα της όλους τους Έλληνες και όλα τα μέρη που μεγαλούργησε ιστορικά ο Ελληνισμός. Κωνσταντινούπολη, Θράκη, Μικρά Ασία, Κύπρος, Ανατολική Ρωμυλία, Μοναστήρι, Βόρεια Ήπειρος.
Ο κοτζαμπασισμός και η προδοσία όμως προτίμησαν να μην μεγαλώσουν την Ελλάδα γιατί έτσι τους υπαγορεύτηκε από τους ξένους προστάτες τους. Αντί αυτού προτίμησαν να καταστρέψουν όλο τον ελληνισμό ο οποίος μεγαλουργούσε εκτός Ελλάδος. Για να ‘‘ελέγχουν’’ απόλυτα την κατάσταση, αφού μέσα στον αλύτρωτο ελληνισμό υπήρχαν πάμπολλες υγιείς δυνάμεις.
Γι’αυτούς τους λόγους λοιπόν η επανάσταση του 1821 δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Οι λόγοι για τους οποίους πήραν τα όπλα οι πρόγονοι μας έχουν μείνει ιστορικά αδικαιωτοι.
Ο Κολοκοτρώνης έκανε μεγάλο λάθος όταν συγκράτησε τον λαό που ήθελε να σφάξει τους κοτζαμπάσηδες στα Βέρβαινα και στην Ζαράκοβα. Έκανε μεγάλο λάθος που δεν άκουσε τον Ανδρούτσο που του έλεγε ότι πρέπει να το κάνουν.
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος γνώριζε ότι η εθνική και κοινωνική ολοκλήρωση του ελληνικού έθνους περνούσε μέσα από την εξόντωση των παρασιτικών τάξεων που επεδίωκαν ή να καταστρέψουν ή να καπηλευτούν το 1821. Γι’αυτό κυνηγήθηκε ανηλεώς και εξοντώθηκε.
Ο Κολοκοτρώνης, μέσα στην φιλοπατρία του, έκανε λάθος και αυτό το λάθος το πλήρωσε και το πληρώνει όλος ο ελληνικός λαός. Το ίδιο λάθος έκανε και ο Καποδίστριας. Προτίμησε να αδιαφορήσει αντί να τους φουντάρει όλους μαζί. Και το πλήρωσε κι αυτός με την ζωή του.
Αντί για την μεγάλη, υγιή, δημοκρατική Ελλάδα που θα ανήκει στον ελληνικό λαό, πήραμε την Ελλάδα της Μελούνας. Πήραμε την Ψωροκώσταινα του Όθωνα και των Βαυαρών, του Παλμερστον, του Πατσιφικο, του Μαυροκορδάτου, του Κωλέττη, του Γλύξμπουργκ, του Δηλιγιάννη. Πήραμε την Ελλαδίτσα του Τσολάκογλου, του Ζαχαριάδη, του Παπανδρέου, του Μητσοτάκη, του Σημίτη, του Σαμαρά και του Καρατζαφερη.
Το μήνυμα της φετινής εθνικής επετείου πρέπει να είναι ότι το 1821 μπορεί να μην τελείωσε ποτέ, αλλά κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα τελειώσει.
Και το τέλος θα είναι αυτό που βλέπουν κάθε βράδυ στους εφιάλτες τους οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες.
Θα είναι αυτό που φοβούνται όλα τα ισχυρά κέντρα εκτός Ελλάδος.
Θα είναι ότι ο ελληνικός λαός θα πάρει στα χέρια του την Ελλάδα και θα μεγαλουργήσει όπως μόνο αυτός ξέρει ανά τους αιώνες.
Το όραμα του Οδυσσέα Ανδρούτσου μας οδηγεί.
http://rizospastikhdexia.blogspot.com/
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>