Η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!!!

Η Γενετική Ιστορία των Κατοίκων της Ελλάδας: Το DNA των Ελλήνων

ΚΑΙΡΟΣ

O καιρός σήμερα

Ανά εβδομάδα ελέγχουν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι

01 Μαρ 2012

Σήμερα το Eurogroup για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και του PSI
Νέο ραντεβού δίνουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης για να συζητήσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σχετικά με τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδας, με τα πρώτα δείγματα του κυβερνητικού έργου να τίθενται επί τάπητος στο Eurogroup.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, οι υπουργοί θα «αποτιμήσουν» τη συμφωνία της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές της για την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά περισσότερα από 100 δισ. ευρώ και θα εξετάσουν κατά πόσον η Αθήνα έχει προωθήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας.
Παράλληλα, αναμένεται η οριστικοποίηση των βασικών όρων, λεπτομερειών και παραμέτρων της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας και των μέτρων που τη συνοδεύουν. Με άλλα λόγια σήμερα πιθανότατα οριστικοποιείται το ελληνικό πρόγραμμα, το οποίο αποφασίστηκε στο προηγούμενο Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Την ίδια ώρα, ο Γιούνκερ, δήλωσε πως το αργότερο μέχρι τις 20 Μαρτίου θα πρέπει να έχει εκταμιευθεί η πρώτη δόση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Παράλληλα, απέρριψε τις πληροφορίες πως οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να στείλουν ειδικό επίτροπο στην Αθήνα, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μια υπόθεση την οποία επεξεργαζόμαστε».
Οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν και αυτή τη φορά τρόπους να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από αυτήν τη συμφωνία. Δεν αποκλείεται να ζητηθεί από την Αθήνα να καταβάλει απευθείας σε ειδικό, κλειστό λογαριασμό, ποσό που θα αντιστοιχεί στην εξυπηρέτηση του χρέους της για κάθε τρίμηνο του έτους. Υπενθυμίζεται
ότι η Ελλάδα στο προηγούμενο Eurogroup δεσμεύτηκε ακόμα να υιοθετήσει εντός των επόμενων δύο μηνών νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει ταμειακή προτεραιότητα στην αποπληρωμή του χρέους της. H απόφαση όριζε και την παράλληλη ενίσχυση τόσο της παρουσίας της task force στην Αθήνα που θα υποστηρίζεται και από εμπειρογνώμονες, όσο και της παρουσίας της τρόικας προκειμένου να είναι σε θέση να εξασφαλίσει τον πλήρη συντονισμό. Άλλωστε στη χθεσνική συνάντηση Παπαδήμου – Μπαρόζο συζητηθήκε εκτενώς το ζήτημα αυτό.
Τέλος, η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει και το σχέδιο εξοικονόμησης 625 εκατ. ευρώ που λείπουν από τα ταμεία για να κλείσει το νέο πρόγραμμα και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ των 89 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Αυτό το σχέδιο με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα εγκριθεί από τους Ευρωπαίους ομολόγους του Ευ. Βενιζέλου.
http://www.reporter.gr/