«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΗΓΗΣΗ: Πώς η εξαθλιωμένη Β. Κορέα χρηματοδοτεί το ξεφάντωμα δοκιμών

ΑΡΧΕΙΟ - Αυτή η φωτογραφία που διανεμήθηκε από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δείχνει αυτό που λέει μια δοκιμαστική βολή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-17 (ICBM), σε άγνωστη τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα στις 24 Μαρτίου 2022. Δεν δόθηκε πρόσβαση σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους καλύπτουν την εκδήλωση που απεικονίζεται σε αυτήν την εικόνα που διανέμεται από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.  Το περιεχόμενο αυτής της εικόνας είναι όπως παρέχεται και δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα.  Το υδατογράφημα της κορεατικής γλώσσας στην εικόνα, όπως παρέχεται από την πηγή, λέει: "KCNA" που είναι η συντομογραφία του Κορεατικού Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων.  (Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας/ Υπηρεσία Ειδήσεων της Κορέας μέσω AP, Αρχείο)

4 Νοεμβρίου 2022

ΑΡΧΕΙΟ – Αυτή η φωτογραφία που διανεμήθηκε από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δείχνει αυτό που λέει μια δοκιμαστική βολή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-17 (ICBM), σε άγνωστη τοποθεσία στη Βόρεια Κορέα στις 24 Μαρτίου 2022.

Δεν δόθηκε πρόσβαση σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους καλύπτουν την εκδήλωση που απεικονίζεται σε αυτήν την εικόνα που διανέμεται από την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας.

 Το περιεχόμενο αυτής της εικόνας είναι όπως παρέχεται και δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα. Το υδατογράφημα της κορεατικής γλώσσας στην εικόνα, όπως παρέχεται από την πηγή, λέει: “KCNA” που είναι η συντομογραφία του Κορεατικού Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων. (Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας/ Υπηρεσία Ειδήσεων της Κορέας μέσω AP, Αρχείο)

ΣΕΟΥΛ, Νότια Κορέα (AP) — Το πρόσφατο μπαράζ δοκιμών πυραύλων της Βόρειας Κορέας , συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ της Τετάρτης με τουλάχιστον 23 εκτοξεύσεις, εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα σχετικά με το οπλικό της πρόγραμμα: Πώς πληρώνει η φτωχή χώρα για τις φαινομενικά ατελείωτες δοκιμές;

Ενώ ορισμένοι ειδικοί λένε ότι κάθε εκτόξευση της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να κοστίσει 2 έως 10 εκατομμύρια δολάρια, άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνει ακριβής εκτίμηση, δεδομένης της εξαιρετικά μυστικής φύσης του Βορρά. Λένε ότι η Βόρεια Κορέα πιθανότατα κατασκευάζει όπλα με πολύ φθηνότερο κόστος από άλλες χώρες, λόγω του δωρεάν εργατικού δυναμικού και της πιθανής μυστικής υποστήριξης από την Κίνα και τη Ρωσία.

ΒΌΡΕΙΑ ΚΟΡΈΑ

Βόρεια και Νότια Κορέα πυροβολούν βίντεο εκτόξευσης πυραύλων μονομαχίας Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεσμεύεται να ενισχύσει τον στρατό κατά τη διεθνή ναυτική αναθεώρηση

  Η Β. Κορέα εκτοξεύει περισσότερους πυραύλους καθώς οι ΗΠΑ πετούν βομβαρδιστικά πάνω από το Νότο ΗΠΑ και σύμμαχοι συγκρούονται με την Κίνα, τη Ρωσία για τους πυραύλους NKorea

Όποιο κι αν είναι σωστό, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι οικονομικές δυσκολίες της Βόρειας Κορέας επιβραδύνουν τις δοκιμές όπλων της. 

Αντίθετα, το ξεφάντωμα δοκιμών του σηματοδοτεί ότι ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είναι αποφασισμένος να δείξει ότι έχει την ικανότητα να εξαπολύσει πυρηνικά πλήγματα στη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αποσπάσει μελλοντικές παραχωρήσεις.

Ακολουθεί μια ματιά στις οικονομικές διαστάσεις των πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΣΤ;

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τουλάχιστον 23 πυραύλους την Τετάρτη και έξι ακόμη την Πέμπτη, προσθέτοντας στον ήδη ρεκόρ ρυθμού δοκιμών όπλων της φέτος. Πολλοί ήταν βαλλιστικοί πύραυλοι με πυρηνική ικανότητα που είχαν σχεδιαστεί για να καταστρέψουν στόχους της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ.

Περιλαμβάνουν πιθανώς έναν αναπτυξιακό διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Hwasong-17 , πυραύλους εδάφους-αέρος και μια ποικιλία βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Η Βόρεια Κορέα έχει τη φήμη για συχνές δοκιμές πυραύλων, αλλά ποτέ δεν εκτόξευσε τόσους πολλούς πυραύλους σε μια μέρα.

Ο Soo Kim, αναλυτής ασφαλείας στην RAND Corporation με έδρα την Καλιφόρνια, είπε ότι το κόστος μιας δοκιμής πυραύλων της Βόρειας Κορέας μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ πολλών εκατομμυρίων δολαρίων έως 10 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα ήταν χαμηλότερο από παρόμοιες δοκιμές σε άλλες χώρες, εν μέρει επειδή η βορειοκορεατική εργασία είναι φτηνός.

Ο Bruce Bennet, άλλος ειδικός στην RAND Corporation, είπε στο Radio Free Asia ότι οι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς την Τετάρτη κόστισαν μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας και το συνολικό κόστος για την ημέρα ήταν κάπου μεταξύ 50 και 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Η RFA είπε ότι η μέγιστη εκτίμηση αφορά το ποσό των χρημάτων που ξόδεψε η Βόρεια Κορέα για την εισαγωγή ρυζιού από την Κίνα το 2019 για να καλύψει τις ελλείψεις σιτηρών εκείνο το έτος.

Ο Lee Illwoo, ειδικός στο Korea Defense Network στη Νότια Κορέα, είπε ότι είναι αδύνατο για τους ξένους να εκτιμήσουν με ακρίβεια το κόστος παραγωγής όπλων στη Βόρεια Κορέα. «Δεν υπάρχουν τρόποι για να βρούμε με ποιο κόστος η Βόρεια Κορέα παράγει ορισμένα εξαρτήματα όπλων. Θα μπορούσαν να τα είχαν κατασκευάσει μόνοι τους ή η Κίνα μπορεί να τα είχε δώσει δωρεάν ή σε εξαιρετικά φθηνή τιμή», είπε.

Σε μια αναφορά στο γραφείο του νοτιοκορεάτη νομοθέτη Shin Won-sik τον Σεπτέμβριο, το κρατικό Κορεατικό Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων στη Σεούλ είπε ότι η Βόρεια Κορέα εκτιμάται ότι έχει ξοδέψει έως και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το πυρηνικό της πρόγραμμα από τη δεκαετία του 1970. Η έκθεση χρησιμοποίησε αναλύσεις προγραμμάτων πυρηνικής ανάπτυξης σε άλλες χώρες. Ορισμένοι παρατηρητές προειδοποίησαν κατά της χρήσης ξένων δεδομένων, επειδή η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας δεν χρειάζεται να πληρώσει για εργασία ή γη.

ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ;

Οι οικονομικές δυσκολίες της Βόρειας Κορέας έχουν επιδεινωθεί λόγω του COVID-19, αλλά δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές κοινωνικές αναταραχές ή ελλείψεις τροφίμων.

Η ανάπτυξη των όπλων του καθοδηγείται από ένα κομματικό στρατιωτικό σύμπλεγμα σοβιετικού τύπου στο οποίο η ηγεσία του κόμματος που περιβάλλει τον Κιμ Γιονγκ Ουν ασκεί τον πλήρη έλεγχο των αμυντικών βιομηχανιών και αντιμετωπίζει ελάχιστο δημοσιονομικό περιορισμό όσον αφορά τη συγκέντρωση των εθνικών πόρων στην ανάπτυξη όπλων, δήλωσε ο Χονγκ Μιν, αναλυτής στο Κορεατικό Ινστιτούτο Εθνικής Ενοποίησης της Σεούλ.

Εκτός από τον αριθμό ρεκόρ των δοκιμών πυραύλων φέτος, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα επεκτείνει τις εγκαταστάσεις πυρομαχικών της σε μια πιθανή προσπάθεια μαζικής παραγωγής όπλων που αναπτύχθηκε πρόσφατα, είπε ο Χονγκ.

Ο Soo Kim, ο αναλυτής της RAND Corporation, είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να παρακολουθούμε πώς η Βόρεια Κορέα χρηματοδοτεί τα οπλικά της προγράμματα παρά τις οικονομικές κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και τη δική της αυτοεπιβαλλόμενη απομόνωση.

«Εδώ είναι που παίζουν ρόλο οι δραστηριότητες που παραβιάζουν τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εισβολής (της Βόρειας Κορέας) στο έγκλημα στον κυβερνοχώρο και στην εισβολή κρυπτονομισμάτων», είπε. «Και φυσικά, το να έχουμε έμπειρους εταίρους στο Πεκίνο και τη Μόσχα που βοηθούν στις παραβιάσεις των κυρώσεων βοηθά επίσης να ευημερήσει η ανάπτυξη όπλων του καθεστώτος».

Ο Χονγκ είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία φαίνεται να άνοιξε μια νέα ευκαιρία για τη Βόρεια Κορέα εν μέσω των αμερικανικών κατηγοριών ότι ο Βορράς στέλνει κρυφά έναν «σημαντικό» αριθμό βλημάτων πυροβολικού στη Ρωσία. Ο Χονγκ είπε ότι σε αντάλλαγμα η Βόρεια Κορέα μπορεί να αναζητήσει ρωσικές μεταφορές τεχνολογίας και προμήθειες που απαιτούνται για την επέκταση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ;

Κάθε πυραυλική και πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας δίνει στους επιστήμονές της «πολύτιμα δεδομένα» για την ανάπτυξη όπλων και βοηθά επίσης να εδραιώσει την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ συγκινεί τη συμμαχία Νότιας Κορέας-ΗΠΑ, δήλωσε ο Κιμ Ταέγου, πρώην επικεφαλής του Κορεατικού Ινστιτούτου Εθνικής Ενοποίησης της Σεούλ.

«Κάποιοι λένε ότι πρέπει να αφήσουμε τη Βόρεια Κορέα να συνεχίσει να εκτοξεύει πυραύλους προς τη θάλασσα, ώστε να εξαντλήσουν τους πόρους της.

Αλλά θα έλεγα ότι αυτή είναι μια εξαιρετικά αφελής άποψη», είπε.

Τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι η εκτόξευση Hwasong-17 την Πέμπτη κατέληξε σε αποτυχία, επειδή δεν ακολούθησε μια κανονική πτήση και συνετρίβη στον ωκεανό μετά από χωρισμό σταδίου.

 Σε μια προηγούμενη δοκιμαστική εκτόξευση τον Μάρτιο, το Hwasong-17 εξερράγη αμέσως μετά την απογείωση.

«Ο πύραυλος είναι υπό ανάπτυξη. Δεν είναι λοιπόν η ώρα να ονομάσουμε την εκτόξευση του «αποτυχία» και να γελάσουμε με αυτό», είπε ο Λι, ο ειδικός του Korea Defense Network.

 «Αυτή τη φορά, ο πύραυλος είχε διαχωρισμό σταδίου και νομίζω ότι έχουν επιτύχει αρκετά μεγάλη τεχνολογική πρόοδο».

Η Βόρεια Κορέα έχει υποστηρίξει ότι οι δοκιμές πυραύλων της έχουν σκοπό να προειδοποιήσουν ενάντια σε μια σειρά κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας που θεωρεί ως πρόβα εισβολής.

Δεδομένου αυτού, οι δραστηριότητες δοκιμών της Βόρειας Κορέας είναι πιθανό να συνεχιστούν αφού η Ουάσιγκτον και η Σεούλ διεξάγουν τακτικά ασκήσεις.

Η Βόρεια Κορέα εκτιμάται ότι έχει περίπου 1.000 βαλλιστικούς πυραύλους, περισσότερους από αρκετούς για να συνεχίσει την εκστρατεία πίεσης μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ, προκειμένου να κερδίσει την ελάφρυνση των κυρώσεων και άλλες παραχωρήσεις, δήλωσε ο Go Myong-hyun, αναλυτής στο Ινστιτούτο Asan της Σεούλ.

Μελέτες Πολιτικής.

«Αυτό που θέλει να επιδείξει η Βόρεια Κορέα πριν από το 2024 είναι ότι το πυρηνικό της οπλοστάσιο είναι πολύ προηγμένο, έχει ολοκληρωθεί και αντιπροσωπεύει μια πολύ πιο σημαντική απειλή από πριν», είπε ο Go.

«Είναι σημαντικό για αυτούς να διατηρήσουν αυτή την αντίληψη για την απειλή με τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν πρόκειται να ηρεμήσουν ξαφνικά».

https://apnews.com/article/europe-business-united-states-seoul-south-korea-2123df5d4759e555c91e7fb2f2f21e19?user_email=8268a17b81252c259140d3e76eaea3b12173f7c8d0083fb7280bcd99f3f77328

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>