«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Καλό είναι να ξέρουν οι λαοί ποιοι άναψαν την φωτιά του πολέμου/και τι συμφέροντα έχουν.

LNG (433454

Ο πόλεμος μαγειρεύτηκε για αυτό το καραβάκι/ και το δολάριο. Και οι δούλες ευρωπαϊκές πολιτικές πόρνες το εφαρμόζουν! ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ήταν το κερασάκι στην κυρίως τούρτα να διαλυθούν τα νομικά κωλύματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μαζί με τα συνταγματικά  τους, ανεβάζοντας σε όλες τις κυβερνήσεις, προδοτικά δουλικά του κερατά. Άλλους για την εξουσία, άλλους για να ξεπλύνουν προδοσίες τους/ και άλλους για να θησαυρίσουν!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

09.03.2022 Συγγραφέας: Vladimir Danilov

Οι ΗΠΑ εμπλουτίζονται εις βάρος της ΕΕ που έχει παραλυθεί από το σοκ τιμών

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό, ένας από αυτούς είναι η πολιτική των εγχώριων Ευρωπαίων κερδοσκόπων, που ήθελαν να πλουτίσουν γρήγορα όταν, ως αποτέλεσμα των κραυγαλέων ρωσοφοβικών πολιτικών τους, ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατάφεραν να κρατήσουν την Gazprom και το φθηνό φυσικό αέριό της εκτός της ΕΕ. αγορά.

Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι κερδοσκόποι πωλούν με άνοδο 300, 400 ή 500 τοις εκατό το φθηνό αέριο που άντλησε η Gazprom στις αποθήκες τους το καλοκαίρι.

 Με αυτόν τον τρόπο, αποσπούν τα υπερκέρδη τους από τον ευρωπαίο καταναλωτή. Και μέχρι να πουλήσουν αυτά τα αποθέματα, δεν θα αφήσουν το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.

Εκτός από τους Ευρωπαίους κερδοσκόπους του ρωσικού φυσικού αερίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει εξαιρετικά πλούσιες τους τελευταίους μήνες, επωφελούμενοι από τις εξαιρετικά υψηλές τιμές.

Εν τω μεταξύ, για να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από την πραγματική κατάσταση για το θέμα, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν προσπαθούν να κατηγορήσουν ψευδώς τη Μόσχα ότι αυξάνει τις τιμές του φυσικού αερίου, ενώ δεν κάνουν τίποτα για να μειώσουν αυτές τις τιμές, καθώς η πτώση τους είναι απολύτως ασύμφορη για την Ουάσιγκτον.

Και αυτό επιβεβαιώνεται από στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας και του Γραφείου Οικονομικής Ανάλυσης των ΗΠΑ , τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα αναφορές για τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ και αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ είναι αυτές που έχουν κερδίσει περισσότερα χρήματα από τη Ρωσία στο σούπερ -υψηλές τιμές φυσικού αερίου τους τελευταίους μήνες.

 Έτσι, η αξία του φυσικού αερίου και του LNG που εξήγαγε η Ρωσία τον Ιανουάριο-Αύγουστο του 2021 ήταν 33,197 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 42,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων LNG που εξήγαγαν οι ΗΠΑ την ίδια περίοδο!

Οι περισσότερες προμήθειες φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη πραγματοποιούνται με συμβόλαια spot (σε τιμές συναλλάγματος, γρήγορη αγορά και πληρωμή και παράδοση έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία) που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν οι τιμές στην Ευρώπη έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

 Ως αποτέλεσμα, οι έμποροι που προμηθεύουν τώρα αμερικανικό αέριο στην Ευρώπη αποκομίζουν υπερκέρδη.

Τον Ιανουάριο, όχι μόνο επωφελήθηκαν από τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο που παράγεται στις ΗΠΑ, αλλά εκτόπισαν επίσης όγκους από τη Μέση Ανατολή και ακόμη και τις ασιατικές διαδρομές ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC).

Όσον αφορά την Gazprom, παραδίδει, εκπληρώνοντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις κυρίως με μακροπρόθεσμα συμβόλαια, δηλαδή σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του χρηματιστηρίου.

Εάν οι προμήθειες LNG οδηγήσουν σε χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αυτή η αγορά θα καταστεί αυτόματα αδιάφορη για τους εξαγωγείς των ΗΠΑ και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην αγορά φυσικού αερίου από τους παραδοσιακούς προμηθευτές.

Ως εκ τούτου, η διάθεση πανικού στην Ευρώπη διατηρείται τώρα τεχνητά από τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία θα μπορούσε να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου λόγω της κλιμακούμενης κατάστασης γύρω από την Ουκρανία.

Είναι αξιοσημείωτο, ωστόσο, ότι όλες οι προμήθειες LNG από τις ΗΠΑ δεν κατάφεραν ποτέ να μειώσουν σοβαρά τις τιμές ανταλλαγής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ενώ οποιαδήποτε είδηση ​​για επιτυχημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ ή Ευρωπαίων ηγετών μειώνει τις τιμές κατά 100-150 δολάρια.

Όπως γνωρίζουμε, η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου είναι το κατώφλι της παγκόσμιας αγοράς LNG, ανάλογα με τις συνθήκες στις χώρες APAC, όπου η αγορά είναι φυσικά μεγαλύτερη.

Μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές στην Ασία, πέφτουν και στην Ευρώπη και το αντίστροφο.

Το 2021, οι μισές εξαγωγές φυσικού αερίου των ΗΠΑ πήγαν στην Ασία-Ειρηνικό και μόνο το ένα τέταρτο στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η εκτροπή των ροών LNG από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη θα μπορούσε σύντομα να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου στο APAC, με τις αμερικανικές εταιρείες φυσικού αερίου να επιστρέφουν στην Ασία και τις ευρωπαϊκές τιμές να σπάνε ξανά τα ρεκόρ προς όφελος των ίδιων Ευρωπαίων κερδοσκόπων και αμερικανών εμπόρων και στην ατυχία των Ευρωπαίων που θα πληρώσουν το τίμημα της γκανγκστερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον για το φυσικό αέριο.

Η Ευρώπη, με τη σημαντική κατανάλωση φυσικού αερίου και τους δεκάδες υποχρησιμοποίητους τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG, έχει εδώ και καιρό μεγάλο ενδιαφέρον για τις αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες έχουν δαπανήσει συνολικά 60 δισεκατομμύρια δολάρια για εξαγωγικές υποδομές.

Υπήρξε πραγματική έκρηξη στην κατασκευή τερματικών σταθμών LNG και στην Ευρώπη, υπό την επιρροή της Ουάσιγκτον, και μάλιστα στη Λιθουανία και την Πολωνία.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το LNG είναι ακριβό σε σύγκριση με το φυσικό αέριο του αγωγού από τη Ρωσία.

Αυτός είναι ο λόγος που, μέχρι πρόσφατα, η Ευρώπη ήταν πολύ ενθουσιώδης για την αγορά φυσικού αερίου αγωγών φθηνά από τη Ρωσία και γιατί το 75-80% της χωρητικότητας του τερματικού σταθμού LNG της Ευρώπης ήταν άδειο. Σε κάθε περίπτωση, το βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των προοπτικών του αμερικανικού LNG ως ανταγωνιστή της Gazprom στην Ευρώπη είναι η τιμή.

Ωστόσο, έχουν σημειωθεί ορισμένες σημαντικές επιδεινώσεις στην αγορά φυσικού αερίου τις τελευταίες εβδομάδες. Πάνω απ ‘όλα, ακολούθησαν τη λήψη από τη Ρωσία στα τέλη Φεβρουαρίου της γραπτής επιβεβαίωσης της άρνησης του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετάσχουν σε διάλογο με τη Μόσχα για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

 Αυτό ήρθε σε ένα πλαίσιο όπου η Δύση είχε προηγουμένως αρνηθεί κατάφωρα να καθησυχάσει τις αχαλίνωτες νεοναζιστικές αρχές του Κιέβου, οι οποίες ήρθαν στην εξουσία το 2014 μέσω ενός πραξικοπήματος εμπνευσμένου από την Ουάσιγκτον.

Όμως, για 8 χρόνια, με υποκίνηση της Ουάσιγκτον και με τη σιωπηρή υποστήριξη της Δύσης, οι αρχές του Κιέβου ακολουθούσαν σταθερά μια πολιτική γενοκτονίας στο Ντονμπάς, όπου, σύμφωνα με ελλιπείς πληροφορίες, σκότωσαν περισσότερους από 13.000 ρωσόφωνους πολίτες και ακολούθησε πολιτική ρωσοφοβίας. Επιπλέον,

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και ελλείψει μιας κατάλληλης δυτικής απάντησης στις δραστηριότητες των αρχών του Κιέβου, στα τέλη Φεβρουαρίου η Μόσχα αναγκάστηκε να ξεκινήσει μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της για λόγους αυτοσυντήρησης.

Σε απάντηση, η Ουάσιγκτον και οι δυτικοί σύμμαχοί της εξαπέλυσαν έναν πόλεμο πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας και επέβαλαν αυστηρές κυρώσεις.

Οι Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσουν το ρωσοφοβικό πολιτικό κατεστημένο των ΗΠΑ, αρνήθηκαν να πιστοποιήσουν τον ήδη κατασκευασμένο Nord Stream 2, ο οποίος θα μπορούσε να έχει χαλαρώσει σημαντικά την κατάσταση στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

Ωστόσο, άλλοι ρωσικοί αγωγοί συνεχίζουν να λειτουργούν και να αντλούν φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Επιπλέον, παρά τον παραπλανητικό αντιρωσικό πόλεμο πληροφοριών που εξαπέλυσε η Ουάσιγκτον, το ρωσικό αέριο συνεχίζει να ρέει μέσω του ουκρανικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς διακοπή, όπως αναφέρει ο ίδιος ο ουκρανικός διαχειριστής συστήματος μεταφοράς.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη δεν ρέουν μόνο μέσω του ουκρανικού αγωγού, αλλά έχουν επίσης αυξηθεί.

Οι Ευρωπαίοι αύξησαν τα αιτήματά τους για προμήθεια και η Gazprom άρχισε να αντλεί μέσω του ουκρανικού αγωγού όλα τα 109 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα αντί για 50 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως, όπως ήταν πριν ξεκινήσει η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, η οποία είναι διπλασιασμός των προμηθειών.

Ωστόσο, λόγω της εξάντλησης των ευρωπαϊκών υπόγειων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων λόγω του χειμερινού καιρού, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου φυσικό αέριο, αναγκάζοντας την ΕΕ να στραφεί στις τρέχουσες εισαγωγές, οι οποίες προσφέρονται «υποχρεωτικά» από τις ΗΠΑ, οι οποίες εξαπέλυσαν οι ίδιες την κρίση στην Ουκρανία. , μεταξύ άλλων, να αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Όσο για τους Ευρωπαίους, μέχρι στιγμής προσπαθούν να απομακρύνουν τις προμήθειες υδρογονανθράκων της Ρωσίας από το πλαίσιο των κυρώσεων, αν και μεμονωμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί, όπως ο Μπορέλ, που ανοιχτά «τρώνε από το τραπέζι της Ουάσιγκτον», έχουν αρχίσει να μιλούν για επιβολή πρόσθετων κυρώσεων κατά της Ρωσίας. στον τομέα του φυσικού αερίου επίσης, για να ευχαριστήσει την πολιτική του Λευκού Οίκου.

Την ίδια στιγμή, τέτοιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει το αέριό της ως εργαλείο κατά της Ευρώπης.

Η ΕΕ δεν έχει υποκατάστατο για αυτό, παρεμπιπτόντως, και πολλοί από τους εξαγωγείς αερίου στον κόσμο έχουν ήδη μιλήσει γι’ αυτό.

 Και η κατάσταση στην Ευρώπη θα επιδεινωθεί για τον πληθυσμό μόνο εάν συνεχιστεί η αντιρωσική πολιτική των σημερινών Ευρωπαίων αξιωματούχων, απειλώντας όχι μόνο τη φτωχοποίηση του πληθυσμού, αλλά και τη χρεοκοπία πολλών ευρωπαϊκών εταιρειών και ακόμη και ολόκληρων τομέων της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, καθώς η πολιτική αντιρωσικών κυρώσεων της Ευρώπης συνεχίζει να κλιμακώνεται, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η Ρωσία μπορεί τελικά, προκειμένου να διασφαλίσει τη δική της ασφάλεια, να χρησιμοποιήσει τις προμήθειες υδρογονανθράκων ως αντίποινα εάν θεωρεί ότι οι δυτικές κυρώσεις είναι καταστροφικές για η ρωσική οικονομία.

Αλλά τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν μόνο σε μια ξεκάθαρη νίκη των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ευρώπης, σε περαιτέρω αύξηση της εξάρτησής τους από την Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου, και σε ακόμη μεγαλύτερο εμπλουτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω της προηγουμένως προγραμματισμένης αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Vladimir Danilov, πολιτικός παρατηρητής, αποκλειστικά για το διαδικτυακό περιοδικό « New Eastern Outlook ».

https://journal-neo.org/2022/03/09/us-enriches-itself-at-the-expense-of-the-eu-paralized-by-the-price-shock/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>