«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ;;; Παράδειγμα όπως με την Τουρκιά, που είναι στο ΝΑΤΟ, αλλά ΟΧΙ στην Ευρώπη;;;; Και απειλή μέλος του ΝΑΤΟ, ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΕΕ

(του Alessandro Rugolo )

Αυτές τις μέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά τη μελλοντική στρατιωτική στρατηγική.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ονομάζεται «Στρατηγική Πυξίδα» και, όπως υποδηλώνει το όνομα, θα πρέπει να καθορίσει την πορεία για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον στρατό και όχι μόνο.

Μιλάμε για αυτό στα κύρια διεθνή φόρουμ και δεξαμενές σκέψης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και … οπότε ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μαζί τι είναι και γιατί είναι σημαντικό.

Η Στρατηγική Πυξίδα είναι μια από τις πιο σημαντικές και συζητημένες πρωτοβουλίες σχετικά με την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στη διαμόρφωση μιας πρώτης κοινής ανάλυσης των κινδύνων που σχετίζονται με την ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ, την εξεύρεση συμφωνίας για σαφείς και εφικτούς στρατηγικούς στόχους για την ενίσχυση της ένωσης και θα πρέπει επίσης να χρησιμεύσει ως πολιτικός οδηγός για τη μελλοντική στρατιωτική διαδικασία. σχεδίαση.

Το έγγραφο επισημαίνει τις προκλήσεις, τις ιδέες και τις συστάσεις σχετικά με τα τέσσερα καλάθια που προσδιορίστηκαν: διαχείριση κρίσεων, ανθεκτικότητα, ανάπτυξη ικανοτήτων και εταιρική σχέση.

Στον ιστότοπο του DGAP (Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων –  Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik ), του κύριου ανεξάρτητου γερμανικού φόρουμ που δραστηριοποιείται από το 1945 και ασχολείται με την εξωτερική πολιτική της χώρας, στις 11 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ένα συνοπτικό άρθρο για τη Στρατηγική Πυξίδα της ΕΕ . μαζί με την έκθεση.

Από το άρθρο μαθαίνουμε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου η DGAP και ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας φιλοξένησαν ένα εργαστήριο για τη Στρατηγική Πυξίδα της ΕΕ και τα τέσσερα καλάθια της.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν οι κύριοι Ευρωπαίοι think-tankers .

Η συζήτηση βασίστηκε σε τρία βασικά ερωτήματα:

– ποια θέματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε στρατηγικό επίπεδο στα τέσσερα θεματικά καλάθια;

– είναι δυνατόν να εντοπιστούν σημεία που σχετίζονται με τη διαφορετική αντίληψη του κινδύνου από μεμονωμένα κράτη μέλη;

– ποια μέτρα είναι απαραίτητα ώστε η πρωτοβουλία (η Στρατηγική Πυξίδα) να αντιπροσωπεύει πραγματική προστιθέμενη αξία για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η συζήτηση επέτρεψε να εμβαθύνουν τα στρατηγικά ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την άμυνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντοπίζοντας ορισμένα βασικά στοιχεία εγκάρσια και στα τέσσερα καλάθια.

Αυτές είναι γενικές έννοιες

Το πρώτο από αυτά σχετίζεται με τη διεύρυνση της ατζέντας της ΕΕ για θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Αυτή η επέκταση αφορά τόσο τον αριθμό των κρίσεων στην Ευρώπη, τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νέων ικανοτήτων που πρέπει να αναπτυχθούν, όσο και την πολυπλοκότητα των τομέων στους οποίους δραστηριοποιείται κάποιος.

Η δεύτερη έννοια αφορά την προσδοκία ή την προσδοκία της ικανότητας της Στρατηγικής Πυξίδας να λειτουργεί ως οδηγός.

Πράγματι, αυτός πρέπει να είναι ο θεμελιώδης σκοπός.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας ανάγεται στην προθυμία των κρατών μελών να θέλουν να βελτιώσουν τα πράγματα, διασφαλίζοντας τη συνέχεια.

Δεν είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς ότι στο τέλος του γερμανικού εξαμήνου η πρωτοβουλία θα είναι μόνη της, η δέσμευση των κρατών μελών πρέπει να είναι εγγυημένη για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια.

Επιπλέον, από τη συζήτηση προέκυψαν οι ακόλουθες συστάσεις:

  1. Υπάρχει ανάγκη σύγκλισης σε ένα στενό σύνολο προτεραιοτήτων προκειμένου να διασφαλιστεί μια ταχύτερη, πιο ενωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσεων.

  2. Είναι σημαντικό οι εργασίες για τον στρατηγικό διάλογο το 2021 να συνεχιστούν με τον σωστό τρόπο πριν σκεφτούμε την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων μέσων και θεσμών.

  3. Η πρόοδος που σημειώθηκε στο πλαίσιο του Strategic Compass πρέπει να σταθεροποιηθεί , επισημαίνοντας τα αποτελέσματα μέσω πρόσθετων εγγράφων, όπως ένα σχέδιο ενημέρωσης και εφαρμογής ασφάλειας και άμυνας, καθώς και με τη χρήση καλύτερων εργαλείων για τη διασφάλιση της συνέπειας και της συμμόρφωσης.

  4. Όποτε είναι δυνατόν, πρέπει να εφαρμόζεται η αρχή της επικουρικότητας, αλλά η ανθεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της αλληλεπίδρασης διαφορετικών επιπέδων και παραγόντων: μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, μεταξύ ΕΕ και κρατών μελών, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μεταξύ μη στρατιωτικών και στρατιωτικούς παράγοντες, μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

  5. Στο πλαίσιο της χωρητικής ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιηθεί ο συναινετικός χαρακτήρας της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) για να συνεργαστεί στενά με τα κράτη μέλη που προτιμούν να χρησιμοποιούν τη Διαδικασία Αμυντικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ (NDPP). Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι οι στόχοι που καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λαμβάνονται υπόψη από τα κράτη μέλη.

  6. Πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε πώς μπορεί να απλοποιηθεί η διαδικασία ιεράρχησης των δυνατοτήτων και πώς να ενισχυθούν οι πολιτικές δομές και η ενσωμάτωση της στρατιωτικής εμπειρογνωμοσύνης χωρίς αλλαγή των συνθηκών και χωρίς ανατροπή του υπάρχοντος θεσμικού τοπίου.

  7. Οι συνεργασίες πρέπει να ιεραρχούνται με βάση την ικανότητά τους να επιτυγχάνουν καλά καθορισμένους στόχους.

  8. Τέλος, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ πρέπει να γίνουν πραγματικά συμπληρωματικά. Αντιμετώπιση και ορισμό του προβλήματος του καταμερισμού εργασίας μεταξύ εταίρων, τόσο μεταξύ μελών της ΕΕ, τόσο εντός της ΕΕ όσο και μεταξύ πολιτών και στρατιωτικών, όσον αφορά την ανθεκτικότητα και τη διαχείριση κρίσεων.

Είναι εύκολο να γίνει κατανοητό ότι πίσω από κάθε μία από τις συστάσεις υπάρχει ένας κόσμος συμφερόντων που συνδέονται με την ανάπτυξη της κοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο στρατιωτική, αλλά και κυρίως μη στρατιωτική.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα, η ενίσχυση και η κατανομή των καθηκόντων μεταξύ διεθνών οργανισμών (στο σημείο οκτώ) θα έχει επιπτώσεις στον καθορισμό κατευθυντήριων γραμμών για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας (ευρωπαϊκή αλλά και, ενδεχομένως, παγκοσμίως). Η ίδια σκέψη μπορεί να γίνει (στο σημείο πέντε) όσον αφορά τη διαδικασία χωρητικής ανάπτυξης.

Ποιο από τα κράτη θα είναι σε θέση να ερμηνεύει καλύτερα τους μελλοντικούς κανονισμούς θα είναι σε θέση να εγγυηθεί τις εξελίξεις στην εθνική αλυσίδα εφοδιασμού. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά είναι.

Όταν μιλάμε για ασφάλεια αναφερόμαστε σιωπηρά ή ρητά στη Βιομηχανική και Τεχνολογική Βάση Άμυνας. 

Όποιος ξέρει καλύτερα πώς να κατευθύνει τις ευρωπαϊκές επενδύσεις θα μπορεί να διευκολύνει περισσότερο την εθνική βιομηχανία, από μια ευρωπαϊκή αλλά και πάλι εθνική προοπτική.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συμμετέχουμε σε συζητήσεις με κάθε μέσο, ​​να ανταλλάσσουμε πληροφορίες με εθνικές και ευρωπαϊκές ομάδες σκέψης και, τελικά, να ασκούμε «επιρροή».

Δεν είναι βέβαιο ότι με την επόμενη αλλαγή της εξαμηνιαίας προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί, αλλά ποια είναι η εναλλακτική;

Ξεκινώντας από την αρχή για τους επόμενους έξι μήνες, και μετά ξανά για τους επόμενους και ούτω καθεξής;

Ας το σκεφτούμε… γιατί σημαίνει χάσιμο χρόνου και δουλειάς, και στο μεταξύ άλλες χώρες προχωρούν, τόσο στην Ευρώπη όσο και κυρίως στον υπόλοιπο κόσμο.

Στην Ιταλία, είναι ίσως πολύ απασχολημένος με «οικιακές δουλειές» για να κοιτάξει κανείς πέρα ​​από τη μύτη του; Αυτή η συμπεριφορά είναι συχνά η αιτία των δεινών μας: ας μην παραπονιόμαστε αν άλλες χώρες αποφασίσουν για εμάς!

Για να μάθετε περισσότερα:

–  «Στρατηγική Πυξίδα»: Η ΕΕ εξετάζει στρατιωτικό δόγμα, ανάπτυξη νέων αρμάτων | Reuters

–  Strategic Compass: Ανάπτυξη στρατηγικών αρχών – EU2020 – EN

–  Η στρατηγική πυξίδα της ΕΕ και τα τέσσερα καλάθια της | ΔΓΑΠ

–  Η Στρατηγική Πυξίδα της ΕΕ – GERMAN-FOREIGN-POLICY.com (german-foreign-policy.com)

–  Μπορεί η Στρατηγική Πυξίδα της ΕΕ να κατευθύνει την ευρωπαϊκή άμυνα; | Κέντρο για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση (cer.eu)

–  «Strategic Compass»: Η ΕΕ εξετάζει στρατιωτικό δόγμα, ανάπτυξη νέων τανκς – Metro US

–  Η Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ: ​​Μια πυξίδα για τη δράση μας σε δύσκολους καιρούς – Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (europa.eu)

https://www.difesaonline.it/mondo-militare/eu-strategic-compass

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>