«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πατριώτες στα χέρια σας κρατάτε μια κάρτα ψεύτικη που λέει κορονοϊος, από την πίσω μεριά της κάρτας λέει Έλληνες με την δική σας δειλία του φόβου του κορονοϊου θα σας θάψουμε!

Οι 10 ρήτρες ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

τωρα Α

Βγείτε έξω μην υποχωρείτε, δεν υπάρχει κορονοϊος με τον τρόπο που μας τον πλασάρουν, είναι εργαλείο για να τελειώσουν με τα έθνη που λένε ακόμα ότι είναι ελεύθερα και ανεξάρτητα. Τώρα πατριώτες, ή είσαι επαναστάτης η πεθαίνεις, διάλεξε, θα πεθάνεις από τον φόβο σου και την δυστυχία για τον κορονοϊο-γρίπη, ή θα πεθάνεις για τα παιδιά σου και την πατρίδα σου; Δεν υπάρχει άλλη λύσει, τις λύσεις που είχαμε τις έχουμε πετάξει στα σκατά!

Διαβάστε παρακάτω αυτά μόνο που μας λένε, πόσο φρικιαστικά είναι, αν δείτε όμως αυτά που δεν μας λένε, που θα τα ξεφουρνίζουν σιγά, σιγά οι νταβατζήδες που θα μας κάνουν έλεγχο, τότε θα είναι πολύ αργά, διότι θα είμαστε στον τάφο μας οικειοθελώς!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σάββατο, 06-Ιουν-2020

Οι 9 συν 1 ρήτρες για να έρθουν τα 32 δισ. ευρώ – Τέλος χρόνου το 2022 για να μην χαθούν κονδύλια

Της Δήμητρας Καδδά

Το πακέτο των 32 δισ. ευρώ που προτείνει η Κομισιόν για την Ελλάδα μέσα από το νέο εργαλείο ανάκαμψης (σ.σ. μαζί με το ΕΣΠΑ τα χρήματα φτάνουν στα 51 δισ. ευρώ) συνιστά μία πολύ μεγάλη ευκαιρία αλλά και εξ ίσου μεγάλη πρόκληση. Αυτό γίνεται φανερό μέσα από τους όρους με τους οποίους θα διατεθούν τα χρήματα, οι οποίοι δεν μοιάζουν με αυτούς του ΕΣΠΑ.

Είναι πολύ πιο αυστηροί, με βάση τα κείμενα τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί. Όπως έγραφε και το “Κ” της προηγούμενης εβδομάδας, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για προκαταβολή ή για ενδιάμεση κατανομή (ανάλογη με αυτήν που υπάρχει στο ΕΣΠΑ). Δεν υπάρχει, επίσης, πρόβλεψη για παράταση του περιθωρίου ολοκλήρωσης του νέου πακέτου (μετά το τέλος του 2024, οπότε λήγει η περίοδος για τα 750 δισ. ευρώ).

Επιπλέον, τα λεφτά δεν είναι δεδομένα. Αν δεν τα “δεσμεύσεις” έως και το 2022, μετά μπορεί άλλη χώρα να τα διεκδικήσει.

Επίσης για να ζητήσει και να λάβει μια χώρα το σκέλος που είναι δάνειο (9,4 δισ. ευρώ από τα 32 δισ. ευρώ για την Ελλάδα), θα πρέπει να καλύψει πλήρως το σκέλος των επιδοτήσεων με έργα και να αποδείξει πως και οι πρόσθετες επενδύσεις είναι αναγκαίες. Τα κράτη θα δίνουν αναφορά προόδου ανά 3μηνο στις Βρυξέλλες οι οποίες θα συναποφασίζουν για το περιεχόμενο του σχεδίου επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που θα προτείνουν τα κράτη.

Στην περίπτωση της Ελλάδας μάλιστα θα ενταχθούν στο σχήμα όχι μόνο οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στις συστάσεις της Κομισιόν για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, αλλά και όλες οι δεσμεύσεις της Ενισχυμένης Εποπτείας που ακόμη  εκκρεμούν όπως επιβεβαίωσε χθες ο Αντιπρόεδρος Β. Ντομπρόβσκις.

Σημειώνεται πως  η Επιτροπή  έχει προτείνει το ποσό των 750 δισ. ευρώ να κατανεμηθεί με βάση μια “κλείδα” που υπολογίζεται ανάλογα με το ΑΕΠ, την ανεργία, το υγειονομικό πλήγμα κ.λπ. Στην Ελλάδα αναλογεί το 5,8% των κονδυλίων. Έτσι “βγαίνει” το ποσό των “έως 32 δισ. ευρώ” για την Ελλάδα.

Οι 10 ρήτρες ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Αναλυτικά , στα κείμενα τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την Κομισιόν και τίθενται επί τάπητος με στόχο μια απόφαση σε επίπεδο Συμβουλίου της Ε.Ε. υπάρχουν μια σειρά από όροι για τη λήψη των επιδοτήσεων των 32 δισ. ευρώ. Το πιο μεγάλο μέρος τους (560 δισ. ευρώ ανά την Ε.Ε. ή περίπου 18 δισ. ευρώ για την Ελλάδα) θα διανεμηθεί από τον “Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας”.

Οι 10 πιο σημαντικοί όροι είναι οι εξής:

1. Μία από τις πιο βασικές ρήτρες είναι πως τα λεφτά δεν είναι δεδομένα. Η επιδότηση του Μηχανισμού θα διατίθεται κατά την περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 για τα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας των κρατών-μελών. Τη διετία 2023-2024, μόνο όταν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, η Επιτροπή θα κάνει προσκλήσεις υποβολής προτάσεων (ανά την Ε.Ε.), σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Δηλαδή το πρόγραμμα λήγει το 2024 αλλά η πραγματική προθεσμία λήγει 2 έτη νωρίτερα, το 2022. Έως τότε, όπως εξηγούν πηγές της Κομισιόν, “η μέγιστη κατανομή κάθε κράτους μέλους είναι στη διάθεσή του”. Δηλαδή ισχύει η κατανομή για “έως” 32 δισ. ευρώ από τα 750 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Ωστόσο, “εάν ένα κράτος μέλος δεν υποβάλει σχέδιο έως το 2022” με το οποίο να έχει καλύψει όλο το ποσό τότε “μπορεί να το πράξει έως το 2024” αλλά μόνο “εάν η Επιτροπή προχωρήσει σε  πρόσκληση για τη χρήση των υπολοίπων κεφαλαίων”. Τότε όμως το ποσό μπορούν να το διεκδικήσουν και τα άλλα κράτη. Έτσι, το κράτος που δε θα έχει καλύψει το ποσό που του αναλογεί έως το τέλος του 2022 “ενδέχεται να μην είναι σε θέση να λάβει το μέγιστο ποσό που του αναλογεί με βάση την κατανομή” αφού  άλλα κράτη μέλη θα μπορούν επίσης να υποβάλουν σχέδια για τα ίδια κεφάλαια. Επιπλέον όρος είναι το 60% των κονδυλίων  να δεσμευτεί έως το 2022 και το υπόλοιπο έως το 2024.

2. Τα κράτη θα καταρτίσουν 4ετή εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, τα οποία θα καθορίζουν το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων για τα επόμενα τέσσερα έτη. Στο σχέδιο θα πρέπει να καθορίζονται οι εκτιμώμενες συνολικές δαπάνες, τα κατάλληλα ορόσημα, οι στόχοι και ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και των επενδύσεων.

3. Τα κράτη θα πρέπει να συμβασιοποιήσουν τουλάχιστον το 60% του ποσού της επιδότησης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να δεσμευτεί νομικά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

4. Τα κράτη θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν το δάνειο που θα αποδεικνύει τη χρηματοδότηση πρόσθετων μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων. Η αύξηση του ανώτατου ποσού θα είναι δυνατή σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ανάλογα με τους διαθέσιμους πόρους.

5. Το δάνειο θα συνοδεύεται από τη σύναψη δανειακής σύμβασης με την Επιτροπή και θα γίνεται έπειτα από αίτημα του κράτους.

6. Δεν χορηγείται χρηματοδοτική συνεισφορά στο κράτος-μέλος εάν το σχέδιο δεν πληροί ικανοποιητικά τα κριτήρια αξιολόγησης. Μόνο αν το σχέδιο ανάκαμψης πληροί ικανοποιητικά τα κριτήρια θα διατίθεται η μέγιστη επιδότηση.

7. Το κράτος θα υποβάλλει ανά τρίμηνο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, έκθεση προόδου.

8. Θα θεσπιστούν ειδικοί κανόνες για τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, τις καταβολές, την αναστολή, την ακύρωση και την ανάκτηση κεφαλαίων.

9. Τα κράτη θα υποβάλλουν αιτήματα καταβολής χρημάτων σε εξαμηνιαία βάση και οι καταβολές θα πραγματοποιούνται σε δόσεις έπειτα από θετική αξιολόγηση της Επιτροπής.

10. Προβλέπεται η αναστολή και η ακύρωση των επιδοτήσεων/δανείων όταν το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας δεν έχει υλοποιηθεί ικανοποιητικά.

https://www.capital.gr/oikonomia/3459153/oi-9-sun-1-ritres-gia-na-erthoun-ta-32-dis-euro-telos-xronou-to-2022-gia-na-min-xathoun-kondulia

Β. Ντομπρόβσκις: Δεν θα έχουν ειδικούς όρους τα 32 δισ. προς Ελλάδα

Β. Ντομπρόβσκις: Δεν θα έχουν ειδικούς όρους τα 32 δισ. προς Ελλάδα

Η Ελλάδα θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει μέρος των μνημονιακών της δεσμεύσεων από το Ταμείο Ανάπτυξης, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, στο συνέδριο του Economist. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως δεν θα υπάρχει ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες κατά τη διαδικασία στήριξης των ευρωπαϊκών κρατών λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία και Ιταλία θα είναι οι περισσότερο ωφελημένες από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο χρήσης των κεφαλαίων του ESM που ανέρχονται στα 3,7 δισ. ευρώ, είπε πως με τα σημερινά δεδομένα δεν χρειάζεται να προσφύγει η χώρα χωρίς να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο μελλοντικά δεδομένου ότι τα κονδύλια θα βρίσκονται εκεί μέχρι το 2022.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ίδια θέση που βρισκόταν το 2010, όταν ζήτησε χρηματοδοτική βοήθεια και δεν αντιμετωπίζει τα ίδια δομικά προβλήματα, η οικονομία της είναι σταθερή, χωρίς μακροοικονομικές ανισορροπίες. «Το σοκ μπορεί να την καθυστερήσει, αλλά δεν θα τη ρίξει», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, καθιστώντας σαφές ότι επιδειχθεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και μέσω των νέων «εργαλείων» χρηματοδότησης, για τα οποία τόνισε, όμως, ότι θα υπάρχουν κανόνες.

Επίσης, ο Μ. Σεντένο υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει δωρεάν χρήμα, δεν υπάρχει λεφτόδεντρο», θέλοντας έτσι να τονίσει ότι θα υπάρξουν κανόνες. Συμπλήρωσε, όμως, ότι αυτοί οι κανόνες δεν θα είναι τύπου Τρόικας.

Aris Oikonomou, Pool Photo via AP

https://www.liberal.gr/news/diadiloseis-se-olo-ton-kosmo-kata-tou-ratsismou-kai-tis-astunomikis-bias/306289

Economist-Ντομπρόβσκις-Σεντένο:Τα κράτη-μέλη να δείξουν ευελιξία για συμφωνία με το Ταμείο Ανάκαμψης

Στην ανάγκη όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείξουν την κατάλληλη ευελιξία προκειμένου να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισαν τόσο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο πρόεδρος του Εurogroup Μάριο Σεντένο μιλώντας σε συνέδριο του Economist. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι όταν θα υπάρχουν τα στοιχεία για το 2020 και το 2021 θα ξεκινήσει συζήτηση για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>