«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Συγχαρητήρια κάνετε καλή και πατριωτική αρχή!!!

Δυσαρέσκεια Αλ. Τσίπρα για ανακοίνωση της Ε.Ε. χωρίς να ερωτηθεί η κυβέρνηση:

Δυσαρέσκεια για την ανακοίνωση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ» σε σχέση με την ουκρανική κρίση, χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική κυβέρνηση, διατύπωσε τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την ίδια, όσο και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

 

 

Σε ανακοίνωσή της η γ.γ. του Πρωθυπουργού τονίζει:

«Η δήλωση “Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ” που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας.

…………………………………..

Θ. Δρίτσας: Τέλος η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ!

Τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, προανήγγειλε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας. Σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου αποκάλυψε ότι σταματά η αποκρατικοποίηση του εδώ.

«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και εξήγησε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, ή η καινούρια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με τη νέα της μορφή, θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.

………………………………………………

Π. Καμμένος: Πρώτο μέλημα η αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ακόμη πως σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι η επανενεργοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, να επανέλθει σαν μία δυνατή εξαγωγική δύναμη που θα βοηθήσει τις ένοπλες δυνάμεις.

……………………………………………

Γ. Κατρούγκαλος: Θα ανακληθούν οι απολύσεις που έγιναν …

Την ανάκληση όσων απολύσεων έχουν γίνει αντισυνταγματικά προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέροντας ότι «θα ανακληθούν όλες οι πράξεις διαθεσιμότητας». Μιλώντας στον τηλεοπτικό …

………………………………………..

Κυβερνητικό Συμβούλιο

Παράλληλα, δημιουργείται 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο, αντί της Κυβερνητικής Επιτροπής, το οποίο , όπως επισημαίνεται θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και θα απαρτίζεται:

από τους επικεφαλής των υπουργείων, τους βουλευτές Επικρατείας και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Ο Γ. Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των οικονομικών Υπουργείων και θα προεδρεύει στα δύο νέα όργανα που θα συγκροτηθούν:

1. Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής)

2. Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός Τ. Κουίκ θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού ενώ ο Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Νικολούδης, θα εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης.

Την ΓΓ Μέσων Ενημέρωσης θα εποπτεύσει ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς.

Πηγή:www.capital.gr

…………………………………………..

Ν. Κοτζιάς: Φωτεινός φάρος σταθερότητας η Ελλάδα

Ο κ. Κοτζιάς χαρακτήρισε τον εαυτό του, όσο και τους συναδέλφους του αναπληρωτές υπουργούς, Νίκο Χουντή και Ευκλείδη Τσακαλώτο, ως ευρωπαϊστές, τονίζοντας παράλληλα ότι «προσβλέπουμε στις γέφυρες με τον νέο αναδυόμενο κόσμο». Όπως σημείωσε, «δεν θεωρούμε ότι οι σχέσεις μας ανάμεσα στην ευρωπαϊκή μας ένταξη και πορεία βρίσκονται σε αντίθεση ή αντίφαση με τις σχέσεις μας με τις αναδυόμενες νέες δυνάμεις».

Αυτή η μεταβατική σχέση γέφυρας μεταξύ Ελλάδας-ΕΕ και αναδυόμενων αγορών απαιτεί την ανάπτυξη των ικανοτήτων και δυνατοτήτων μας, υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς και εξήγησε ότι «η Ελλάδα οφείλει στον κόσμο που ανατέλλει, να αναπτύξει την ικανότητά της να διαμεσολαβεί, να συμβάλλει σε διαιτησίες και να αναπτύσσει καλά τις διαπραγματεύσεις για την ίδια, αλλά και ανάμεσα σε άλλα κράτη που βρίσκονται σε περιοχές κρισιακές».

Ειδική αναφορά έκανε ο νέος υπουργός Εξωτερικών και στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας ως παράγοντας σταθερότητας. «Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα σε ένα τρίγωνο αστάθειας και αποτελεί τον φωτεινό φάρο σταθερότητας» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε έλλειψη της αναγκαίας σταθερότητας στην περιοχή μας θα σημάνει πολλά δεινά, τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ΕΕ».

Υπογράμμισε δε ότι «η εξωτερική πολιτική θα πρέπει να στηρίξει και να υπηρετεί τη μάχη που θα δώσει η νέα κυβέρνηση σωτηρίας της χώρας για την ορθολογική διαπραγμάτευση και λύση των προβλημάτων που συνδέονται με το δημόσιο χρέος και την υπέρβαση των μνημονιακών συμβάσεων».

Αναφερόμενος στο επικείμενο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συγκαλείται την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, με θέμα το νέο πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία, υποστήριξε ότι ορισμένοι εταίροι μας παραβίασαν τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση. «Αυτό το καταστήσαμε σαφές εξαρχής, δεν θα γίνει αποδεκτό» τόνισε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Όποιος νομίζει ότι στο όνομα του χρέους η Ελλάδα θα παραιτηθεί από την κυριαρχία της και από την ενεργητική δραστήρια συμβολή της στην ευρωπαϊκή πολιτική, κάνει λάθος. Θέλουμε να είμαστε Έλληνες, πατριώτες, θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊστές, θέλουμε πάνω απ’ όλα ένα υπουργείο που θα τολμά να σκέφτεται διαφορετικά, που θα γυρίσει σελίδα και θα υπηρετήσει τις γενικότερες αγωνίες και προοπτικές του λαού μας».

«Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη όταν εμποτίζει με την ελληνική εξωτερική πολιτική, τις σκέψεις της και τα συμφέροντά της, τους διεθνείς οργανισμούς, τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, την ίδια την ΕΕ» είπε ο νέος υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών να δράσουν με οδηγό την ελεύθερη σκέψη, και τόνισε ότι χρειάζονται προτάσεις και κριτική σκέψη, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος μας είναι «να ματώσουμε εμείς για μια Ελλάδα που θα πάψει να ματώνει».

Απευθυνόμενος σε φίλους και συνεργάτες που ξανασυνάντησε στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς τόνισε: «Χαίρομαι γιατί ξαναγυρίζω στο σπίτι μου». Επίσης, ευχαρίστησε και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «η πολιτική δεν είναι μόνο σχεδιαγράμματα, είναι και συναισθήματα».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι παρέδωσε στον κ. Κοτζιά, κατά τη σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, μια 16σέλιδη επιστολή, αυστηρά προσωπική, με τις επισημάνσεις και τις εμπειρίες του, σε σχέση με τα ανοιχτά μέτωπα της εξωτερικής μας πολιτικής. Αφού ευχαρίστησε θερμά τους υφυπουργούς, Δ. Κούρκουλα και Κ. Γεροντόπουλο, καθώς και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Μητσιάλη και τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Μίχαλο, καθώς και τα στελέχη του ΥΠΕΞ για την ανέφελη συνεργασία τους, υποστήριξε ότι η εξωτερική πολιτική είναι η πολιτική της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «προσπαθήσαμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι είναι μια πολιτική αρχών που δεν επηρεάστηκε στον πυρήνα από τη δύσκολη συγκυρία της κρίσης τα τελευταία πέντε χρόνια». Το γεγονός ότι κάμφθηκε η οικονομική και δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας δεν σημαίνει ότι κάμφθηκε σε οποιοδήποτε σημείο η εθνική κυριαρχία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής στα θέματα ασφάλειας και άμυνας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Βενιζέλος έκανε μια συνοπτική αναφορά στα όσα συντελέστηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της θητείας του, εθνικά θέματα, διεθνή και περιφερειακά, και έκανε λόγο για τη μετριοπάθεια και τον ρεαλισμό στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στο Κυπριακό, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, στην οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών και στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, στην ενεργειακή διπλωματία, αλλά και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, ευχήθηκε «στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να φέρει κάτι καλύτερο απ’ αυτό που βρίσκει, όχι κάτι χειρότερο», και πρόσθεσε ότι «πάνω από τη Δημοκρατία υπάρχει η Ιστορία».

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>