«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κρούγκμαν: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το τέλος του εφιάλτη στην Ελλάδα

Κρούγκμαν: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το τέλος του εφιάλτη στην Ελλάδα

Η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει τι τέλος του εφιάλτη για την Ελλάδα, γράφει στους New York Times ο Αμερικανός Νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζοντας έτσι την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πολ Κρούγκμαν στο άρθρο του , επισημαίνει ακόμη ότι «Η Ευρώπη θα έπρεπε να δώσει στον Τσίπρα την ευκαιρία να δώσει ένας τέλος στον εφιάλτη της χώρας του» και προσθέτει πως η λιτότητα που είχε επιβάλει η ΕΕ δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσει.

Όπως εξηγεί ο Κρούγκμαν, όλη η στρατηγική της τρόικας για την Ελλάδα ήταν λάθος.

«Κι ενώ τα στελέχη της Τρόικα παρίσταναν τους έξυπνες και τους ρεαλιστές στην πραγματικότητα, παραπλάνησαν παρουσιάζοντας μια οικονομική φαντασία. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε το τίμημα για τις ψευδαισθήσεις της οικονομικής ελίτ», γράφει στο άρθρο του, ο Νομπελίστας οικονομολόγος αιτιολογώντας έτσι και την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

 

 

Όπως εξηγεί ο κ. Κρούγκμαν η Ελλάδα όταν επιβλήθηκε η πολιτική λιτότητας, αντιμετώπιζε ήδη ύφεση, παρότι οι δανειστές υποστήριζαν ότι η χώρα μέχρι το 2012 θα είχε σημειώσει ανάκαμψη. Μάλιστα, υπολόγιζαν πως η ανεργία μπορεί από το 9,4% του 2009 να εκτοξευθεί στο 15% το 2012, αλλά στη συνέχεια θα σημείωνε γρήγορη πτώση.

Αυτό που ακολούθησε, τονίζει ο Κρούγκμαν, ήταν ένας οικονομικός και ανθρωπιστικός εφιάλτης.

«Η ελληνική ύφεση αντί να τερματιστεί το 2011, επιταχύνθηκε. Η Ελλάδα έφτασε στον πάτο μόνο το 2014, και μέχρι να σημειωθεί μία πλήρης κατάρρευσης, η ανεργία είχε αγγίξει το 28% και η νεανική ανεργία το 60%», αναφέρει το άρθρο.

Τι πήγε στραβά, λοιπόν;

Όπως επισημαίνει ο Κρούγκμαν συναντά επικριτές της Ελλάδας που υποστηρίζουν πως δεν τα κατάφερε με τις δεσμεύσεις της και απέτυχε να παραδώσει αποτελέσματα σχετικά με τις περικοπές.

«Τίποτα δε θα μπορούσε να είναι πιο αληθινό. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα επέβαλε σκληρές περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες, στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων. Εξαιτίας του επανειλημμένου κύματος λιτότητας, η δημόσια δαπάνη περιορίστηκε περισσότερο από όσα προέβλεπε το αρχικό πρόγραμμα και τώρα βρίσκεται κάτω από το 20% σχετικά με το 2010», επισημαίνει στους New York Times.

Ωστόσο, το ερώτημα που θέτει είναι για ποιο λόγο οι αρχικές προβλέψεις ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.

«Επειδή οι ξεροκέφαλοι αξιωματούχοι απασχολούνταν με τα οικονομικά της φαντασίας τους. αμφότερες οι ΕΕ και η ΕΚΤ αποφάσισαν να πιστέψουν στην καλή νεράιδα της σιγουριάς. Από την άλλη, το ΔΝΤ ήταν πιο προσεκτικό στις κινήσεις τους, ωστόσο υποτίμησε τη ζημιά από τη λιτότητα», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, δηλώνει πως αν η Τρόικα ήταν ρεαλιστική, τότε θα αναγνώριζε ότι αυτά που απαιτούσε ήταν αδύνατα. Δύο χρόνια μετά την επιβολή των μέτρων στην Ελλάδα, το ΔΝΤ προσπάθησε να βρει άλλα ιστορικά παραδείγματα που να μοιάζουν με την περίπτωση της Ελλάδας και να αποδείχθηκαν επιτυχή, αλλά δε βρήκε κανένα.

Λοιπόν, τώρα ο Τσίπρας κέρδισε και με διαφορά. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καλό θα είναι να αποφύγουν τη θεωρία ζητώντας του να δράσει υπεύθυνα και να ακολουθήσει το πρόγραμμά τους.
Το γεγονός είναι ότι δεν τους πιστεύει κανείς, το πρόγραμμα που έχουν επιβάλει στην Ελλάδα δεν είχε νόημα. Δεν υπήρχε περίπτωση να λειτουργήσει.

Το μόνο πρόβλημα που εντοπίζει ο Κρούγκμαν, είναι ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι αρκετά ριζοσπαστικό.

Η ελάφρυνση του χρέους και η χαλάρωση της λιτότητας θα μπορούσαν να ελαττώσουν τον ανθρώπινο πόνο, αλλά είναι αμφίβολο αν θα είναι αρκετό ώστε να οδηγήσουν σε μία ισχυρή ανάκαμψη. Από την άλλη, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα μπορούσε να κάνει περισσότερο μία διαφορετική ελληνική κυβέρνηση, εκτός αν είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το ευρώ και ο λαός δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.

Ο Τσίπρας υπήρξε πολύ περισσότερο ρεαλιστής από όσο θα επιθυμούσαν οι αξιωματούχοι που θέλουν να συνεχιστεί η λιτότητα. Η υπόλοιπη Ευρώπη, θα έπρεπε να του δώσει την ευκαιρία να δώσει ένας τέλος στον εφιάλτη της χώρας του.

http://www.tribune.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>