«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

35 Μύθοι και μια Αλήθεια. (Διαβάστε το πριν πάτε να ψηφίσετε)

Αγαπητέ Αντώνη Κρούστη, Επίτρεψέ μου όπως σε ανεβάζω διότι πιστεύω στην δημοκρατία να διαφωνήσω κάθετα και οριζοντίως με τα λεγόμενά σου.  Στο τέλος το σχόλιό μου.

 ……………………………………….

35 Μύθοι και μια Αλήθεια.    (Διαβάστε το πριν πάτε να ψηφίσετε)

Σ’ένα από τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια που βρέθηκα τις γιορτές που πέρασαν , είχα απέναντι μου ένα παιδικό φίλο Συριζαίο, έναν που ψήφιζε Καμένο , μια Κομμουνίστρια, ένα Χρυσαυγίτη και κανα δυο πολιτικά αδιάφορους. Συγκέντρωσα λοιπόν όλες τις βεβαιότητες που είχαν και τις έκανα άρθρο.

1. Το μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα.

Το μνημόνιο συντάχθηκε μετά την χρεοκοπία μας, το Μάιο του 2010. Η χώρα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 15% και Δημόσιο χρέος 125% με τάση αυξητική. Μετά τη χρεοκοπία τα νούμερα αυτά θα ήταν ανεξέλεγκτα. Είχαμε δυο επιλογές ή θα χρεοκοπούσαμε ή θα συμφωνούσαμε στη σύνταξη μια δανειακής σύμβασης με τους εταίρους μας για ομαλή προσαρμογή στις δυνατότητες της οικονομίας μας. Επιλέξαμε το δεύτερο.

 

 

 

Στην πρώτη περίπτωση έπρεπε να προσαρμοστούμε βιαίως σε επίπεδο ζωής περίπου στο -70% και στη δεύτερη περίπτωση αυτή η προσαρμογή να γίνει σταδιακά. Στην πρώτη περίπτωση θα συμπαρασύραμε όλη την Ευρώπη και κατ’επέκταση ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Στη δεύτερη περίπτωση θα χρηματοδοτούνταν η οικονομία μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να διαφυλαχτούν οι οικονομίες και οι λαοί του υπόλοιπου πλανήτη και παράλληλα να διατηρηθούν οι δομές του κράτους μας ως έχουν συνεχίζοντας να λειτουργούν στοιχειωδώς. Όποια λύση και αν επιλεγόταν για μας δεν θα αποφεύγαμε την φτώχεια.

Υπήρχε δε και ένα παράλληλο σχέδιο προσαρμογής της οικονομίας σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο , το είπανε μνημόνιο, που κατ’ελάχιστον το εφάρμοσαν.

2. Μας δάνεισαν για να καλύψουν τα δικά τους ομόλογα που αν έσκαγαν θα χρεοκοπούσαν κι αυτοί.

Αυτό είναι αλήθεια . Αλλά που θα ωφελούσε την Ελλάδα αν χρεοκοπούσαμε όλοι μαζί;

3. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό γερμανική κατοχή και οι έλληνες πολιτικοί είναι οι σύγχρονοι δοσίλογοι.

Ο ισχυρισμός αυτός απαντάται περισσότερο ψυχαναλυτικά , παρά πολιτικά. Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει τη λεβεντιά με την μαγκιά. Λεβεντιά σημαίνει ευθύνη.  Μαγκιά σημαίνει εγωισμός. Ένας εγωισμός αυτοκαταστροφικός.  Ο λαϊκισμός είναι η πιο συντηρητική ιδεολογία που έχει εφευρεθεί για τις μάζες. Μάζα σημαίνει ένα σύνολο από μάγκες. Τσάμπα μάγκες. Κατόπιν εορτής. Όψιμοι πατριώτες του γλυκού νερού. Μάγκες που δεν αναλαμβάνουν ευθύνες, τις αποποιούνται. Δεν προτείνουν λύσεις , αλλά ενόχους.  Και επειδή ο μάγκας μπορεί να επιζεί επειδή ο «Τζάμπας» ζει, τα τελευταία νέα λένε ότι ο «Τζάμπας» πέθανε.

 

4. Η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα για να στηρίξει τις εξαγωγές της.

Η Ελλάδα κατέχει μόλις το 0,7% των γενικών εξαγωγών της Γερμανίας. Είναι λοιπόν τουλάχιστον αστείο να πιστεύει κάποιος ότι μια αγορά 10εκ κατοίκων μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη μιας χώρας 80εκ.

5. Η Γερμανία μας δανείζει για να αγοράζουμε εξοπλιστικά προγράμματα από αυτήν.

Μετέωρος ο ισχυρισμός και ανατρέψιμος μέσω των αριθμών. Η Ελλάδα δαπανά κάθε χρόνο περίπου 2δις ευρώ για εξοπλισμούς από τους οποίους μόνο το 20% αφορά την Γερμανία δηλ. 400εκ ευρώ το χρόνο. Δηλαδή στα τελευταία 30 χρόνια έχουμε καταβάλει στη Γερμανία 12 δις για εξοπλιστικά προγράμματα όταν από αυτή έχουμε πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό από τα 200 δις που έχουν καταβληθεί για επιδοτήσεις στη χώρα μας.

 

6. Το μνημόνιο επέβαλε την υπερφορολόγηση και την ύφεση στην οικονομία.

Το αρχικό σχέδιο ήταν οι περικοπές δαπανών του Δημοσίου κατά 2/3 και κατά 1/3 αύξηση της φορολογίας. Στην περικοπή δαπανών εμπεριεχόταν η κάθετη τομή στο κράτος με απόλυση 200.000 υπάλληλων  . Οι κρατικίστικες συντηρητικές δυνάμεις του τόπου όμως αντέδρασαν, είτε ήταν στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση και το σχέδιο άλλαξε. Το κράτος δεν μίκρυνε , αλλά κόντυνε. Η οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων το άφησε ανέπαφο, αλλά φτωχό. Οι απολύσεις δεν έγιναν , παρά μόνο με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και η μείωση των δαπανών καλύφθηκε, με πολιτική ευθύνη των κρατούντων, με υπερβολική αύξηση της φορολογίας. Το αποτέλεσμα; εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα να κλείσουν και 1,5 εκ. άνθρωποι να βγουν στην ανεργία.

 

7. Το ΔΝΤ όταν αναλαμβάνει σχέδια διάσωσης μιας χώρας την καταστρέφει οικονομικά.

Τα τελευταία χρόνια το ΔΝΤ έχει χρηματοδοτήσει 20 χώρες, από τις οποίες αναπτύχτηκαν οι 13, οι 2 ήδη βρίσκονται στους G 20 (Τουρκία- Βραζιλία) και οι επόμενες 7 βρίσκονται σε υφεσιακό κλίμα γιατί δεν εφάρμοσαν τα συμφωνηθέντα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ελλάδα. Σημειώνω δε ότι η Θάτσερ ανέλαβε την Αγγλία το 1979 σε πρόγραμμα του ΔΝΤ που είχαν εντάξει οι εργατικοί. Με την πολιτική των ανοικτών αγορών την έβγαλε από το ΔΝΤ και την έκανε ξανά μεγάλη οικονομική δύναμη.

8. Θα μπορούσαμε να χρηματοδοτηθούμε από την Ρωσία ή από την Κίνα.

Ουδέποτε τέθηκε τέτοια προσφορά. Αντιθέτως η Ρωσία πρότεινε στην Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ και η Κίνα με τους δικούς της οίκους αξιολόγησης πρότεινε στους επενδυτές να αποφύγουν την Ελλάδα.

9. Οι δανειστές μας είναι στυγνοί τοκογλύφοι.

Το 2010 το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές ξεπερνούσε το 20% και οι ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ μας δάνεισαν 110 δις με επιτόκιο 4,6%.

Το 2013 μας δάνεισαν άλλα 130 δις με επιτόκιο 2,4%, κατεβάζοντας αναδρομικά  στο ποσοστό αυτό και τα προηγούμενα από το 2010, με στόχο να φτάσει το 1,4%.

Σήμερα αν η Ελλάδα έβγαινε  στις αγορές το επιτόκιο δανεισμού (αν μας δάνειζαν) θα ήταν πάνω από 10%, δηλ. απαγορευτικό. Οι «στυγνοί τοκογλύφοι» της ΤΡΟΙΚΑ σήμερα εν έτη 2015 μας δανείζουν με κάτω από 1%. Ποιος άραγε στον κόσμο σήμερα δανείζεται με τέτοια επιτόκια;

10. Η στάση πληρωμών θα ήταν μια λυτρωτική απόφαση το Μάιο του 2010.

Κάθε χρόνο εισάγαμε προϊόντα αξίας 46 δις και εξάγαμε 16δις. Σε περίπτωση χρεοκοπίας έπρεπε τις ανάγκες των 30 δις σε προϊόντα να τα παρήγαμε άμεσα εμείς. Το βρίσκατε εφικτό;

Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο ότι δαπανούσαμε κάθε χρόνο 30δις παραπάνω από αυτό που παράγαμε. Κάθε ευρώ που έμπαινε στη χώρα έβγαινε με την αγορά εισαγόμενων προϊόντων. Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος και συνέχιζε να μας χρηματοδοτεί τη διαφορά σε 10 χρόνια θα βρισκόμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

11. Δεν μπορούν να μας διώξουν από το ευρώ.

Σωστά, αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να μη μας δώσουν τη δόση μας. Φυσικό επακόλουθο είναι να μη μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε τα ελλείμματα μας και να θέλουμε να τυπώσουμε χρήμα. Να όμως που τα τυπογραφικά μηχανήματα δεν είναι στο Χολαργό , αλλά στις Βρυξέλλες! Άρα βγαίνουμε από το ευρώ και τυπώνουμε δραχμές μόνοι μας. Αλλιώς μένουμε στο ευρώ χωρίς ευρώ, τη συνέχεια τη ξέρετε.

 

12. Να διαπραγματευτούμε και να διαγράψουμε το χρέος με ρήτρα ανάπτυξης.

Αυτό έγινε το 2012 με την κυβέρνηση Παπαδήμου με το PSI , για περίπου 140 δις και καταψηφίστηκε στη βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι τώρα θα το κάνει το ίδιο  μόνος του.

Η χώρα το 2015 χρωστά περίπου 320 δις ευρώ. Από το χρέος αυτό μόνο το 13% είναι ιδιωτικό, δηλ. ανήκει σε ιδιωτικές τράπεζες ή κάτι σαν αυτό  που λένε, διεθνείς τοκογλύφους.

Στο διάστημα λοιπόν της 4ετιας του μνημονίου (2010-2014) οι εταίροι μας χρηματοδότησαν τη χώρα μας με το πρωτοφανές ιστορικά ποσό των  240 δις. Όχι από ιδιωτικές τράπεζες , αλλά από τους κρατικούς προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.

Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε, 87%  «κρατικό» χρέος και 13% ιδιωτικό. Ποιο από τα δύο άραγε θα πάει να διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ , αν τυχόν αναλάβει την τύχη της χώρας;

Το χρέος προς τα κράτη συμβαίνει όμως να προσκρούει σε κάποιες μικρές δυσκολίες. Πρέπει να καταφέρει να συνεδριάσουν τα 27 κοινοβούλια της Ευρώπης με θέμα «διαγραφή χρέους της Ελλάδας». Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης λαμβάνονται ομοφώνως. Που άραγε στηρίζετε και πιστεύει ότι θα καταφέρει να εκμαιεύσει μια τέτοια απόφαση , όταν τα ιδεολογικά συγγενή του κόμματα στα εν λόγω κοινοβούλια διαφωνούν κάθετα; Τι τον κάνει να πιστεύει ότι  όλα τα κοινοβούλια θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης διαγραφής υποσχόμενοι στους λαούς τους ότι είναι για το συμφέρον τους να χάσουν μερικά δις ευρώ από τον κρατικό τους κουμπαρά για τους Έλληνες; Όσο για τα ρήτρα ανάπτυξης, κανένας δεν χαρίζει πιστεύοντας ότι θα τα πάρει πίσω, όταν ο άλλος θα αρχίζει να αναπτύσσεται. Κι αν δεν αναπτυχτεί;

13. Σιγά να μη μας αγαπούν τόσο! Μας δανείζουν για να μας τα πάρουν όλα τσάμπα.

Αν ήθελαν να τα πάρουν όλα τσάμπα θα μας άφηναν να χρεοκοπήσουμε. Αντ’αυτού μας έχουν χρηματοδοτήσει σε 5 χρόνια με 240 δις με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, μπας και σωθούμε.

Όλη η ελληνική οικονομία με τις επιχειρήσεις της αποτιμάται –πριν την κρίση-περί τα 20 δις, όταν η εταιρεία ZARA μόνη της έχει χρηματιστηριακή αξία 90 δις. Άλλωστε το βλέπουμε και στην πράξη, όταν βγάζουμε μια εταιρεία του Δημοσίου σε δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό , οι ενδιαφερόμενοι είναι ελάχιστοι (βλέπε ΟΠΑΠ που ήταν μόνο ένας). Κανείς δεν αγοράζει σε μια χώρα αφερέγγυα και διεφθαρμένη. Αυτή είναι η αλήθεια για τους συνομωσιολόγους.

14. Μας δάνειζαν τόσα χρόνια για να μας πάρουν τα πετρέλαια, και να αγοράσουν τη δημόσια περιουσία μας τσάμπα.

Από το 2009 έως το 2015 που ακούστηκε αυτός ο ισχυρισμός δεν έχουν αγοράσει τίποτα και μεις δεν έχουμε πουλήσει τίποτα. Οι δυο μεγάλες αγορές «δημόσιας περιουσίας» που έκαναν οι Γερμανοί με τον ΟΤΕ και οι Γάλλοι με την Αγροτική , πριν την κρίση, απέβησαν επιζήμιες και για τους δυο.

Η εκμετάλλευση των πετρελαίων θέλει πάνω από 15 χρόνια για να δούμε δολάριο στη τσέπη μας. Πως είναι δυνατόν να ισχυριζόμαστε μια τέτοια μεθοδευμένη συνομωσία σε βάθος δεκαετιών , όταν οι διεθνείς αγορές επενδύουν με τέτοια ταχύτητα τα χρήματα τους έτσι ώστε να τους αποδοθούν οφέλη το επόμενο δευτερόλεπτο;

15. Γιατί μας δάνειζαν ενώ γνώριζαν ότι θα χρεοκοπήσουμε;

Κάνετε λάθος. Κάθε χρόνο, ως είχαν υποχρέωση, τόσο η ΕΕ, όσο και το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, μας προειδοποιούσαν για τη λάθος πορεία της οικονομίας μας. Δε σας κάνει εντύπωση γιατί κανείς δημοσιογράφος (πλην εξαιρέσεων, Μαρίνος , Παπανδρόπουλος) δεν προειδοποίησε και έχασε αυτή την είδηση του αιώνα. Κανείς πολιτικός (εκτός, Μάνο, Ανδριανόπουλο, Αλ. Παπαδόπουλο), κανείς συνδικαλιστής και κανένα κόμμα δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι  η Ελλάδα χρεοκοπεί; Γνωρίζετε πόσες φορές οι χρηματοδότες της Ελλάδας δεν μας έδωσαν την επόμενη δόση (στα χρόνια της ευμάρειας) γιατί δεν πράτταμε τα συμφωνηθέντα; Αλλά εδώ όλοι απαιτούσαμε περισσότερα πρόσοδα. Τώρα θα με πείτε γραφικό αν σας πω ότι ο μόνος που προειδοποιούσε ήταν ο απεχθέστερος των πολιτικών Κ. Μητσοτάκης; http://www.youtube.com/watch?v=z28b6Qdito4&feature=related

16. Οι ιδιωτικοποιήσεις κρατικών δομών ξεπουλούν τη χώρα στο ξένο και ντόπιο Μεγάλο Κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση Ζαΐμη  το 1869 παρεχώρησε τη διάνοιξη της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου σε ιδιωτική εταιρεία και το δικαίωμα διαχείρισης της για 99 χρόνια. Η διώρυγα, όπως γνωρίζεται όλοι, δεν την πήρε κανένας ιδιώτης να φύγει. Είναι εδώ, και συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας. Τώρα  ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και ακόμα αποδίδει κέρδη.

Το ίδιο μπορεί να γίνει με αεροδρόμια , λιμάνια, κρατικές δομές και κρατικών επιχειρήσεων , είτε με παραχώρηση , είτε με σύμπραξη ιδιωτών και δημοσίου τομέα , είτε με πλήρη ιδιωτικοποίηση (βλέπε Ολυμπιακή). Τα οφέλη  για τους εργαζόμενους θα είναι πολλαπλάσια από το να βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο ελλειμματικά και ανεκμετάλλευτα.

17. Ανακεφαλαιοποίησαν το τραπεζικό σύστημα με χρήματα των φορολογουμένων.

Έτσι όπως ακούγεται είναι σαν να ήρθαν οι κυβερνώντες να φορολόγησαν τους φτωχούς Έλληνες και να τοποθέτησαν τα λεφτά αυτά στα ταμεία των πλούσιων τραπεζιτών για να σωθούν οι επιχειρήσεις τους.

Οι τράπεζες χρεοκόπησαν στην Ελλάδα υπαιτιότητα του κράτους που τις υποχρέωνε να το δανείζουν με τη μορφή ομολόγων. Η διάσωση τους ήταν αναγκαία. Η «κακιά» πάλι ΤΡΟΙΚΑ τις ανακεφαλαιοποίησε ιδρύοντας το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βάζοντας σ’αυτό περίπου 50 δις από λεφτά των ευρωπαίων φορολογουμένων χρεώνοντας τα στο δημόσιο χρέος της χώρας μας. Στο σημείο αυτό  είναι οι αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας λεν όμως ότι μετά  τη διάσωση των τραπεζών και των καταθέσεων του καθενός από μας, η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει από την πώληση των μετοχών, χωρίς να χρεωθεί ο Έλληνας ούτε ένα ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι το εναλλακτικό σχέδιο δεν είναι γνωστό σε κανέναν για να το κρίνουμε.

18. Τα λεφτά δεν πήγαν στο λαό, αλλά στους τραπεζίτες.

Η χώρα είχε τεράστια ελλείμματα και τεράστιο χρέος. Τα ελλείμματα για χρόνια τα καλύπταμε με δανεικά και ταυτόχρονα μεγάλωνε και το δημόσιο χρέος. Όταν σταμάτησαν τα δανεικά αδυνατούσαμε να πληρώσουμε τα χρέη μας. Τι μας είπαν λοιπόν οι «κακοί» ευρωπαίοι; Σας πληρώνουμε εμείς τα χρέη μέχρι εσείς προσαρμόσετε την οικονομία σας έτσι ώστε να μην παράγει ελλείμματα, αλλά πλεονάσματα και από αυτά να πληρώνεται μελλοντικά τα χρέη σας. Μέχρι λοιπόν να γίνει αυτό ένα ποσοστό των νέων δανεικών (240 δις) θα χρηματοδοτούσε τα ελλείμματα μας (δηλ. εμάς σε μισθούς , συντάξεις και κοινωνικές δομές) και ένα άλλο πλήρωνε τα χρέη μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα ψάχναμε ευρώ στους υπονόμους.

19. Τα κράτη σε συνθήκες σοσιαλισμού δεν χρειάζονται τα λεφτά των καπιταλιστών τραπεζιτών.

Η ιστορία δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Και η επανάσταση του ΛΕΝΙΝ χρηματοδοτήθηκε από τις γερμανικές τράπεζες και κατά τη διάρκεια του «Υπαρκτού», οι χώρες δανείζονταν δημιουργώντας ασήκωτα ελλείμματα και έκοβαν χρήμα δημιουργώντας πλασματικές οικονομικές πραγματικότητες. Μέχρι που τους κατάπιε η γη. http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

20. Τα λεφτά τα έφαγαν οι πολιτικοί μαζί με τα κρατικοδίαιτα χαμόγια.

Σωστό! Αλλά.

Τα τελευταία 20 χρόνια δαπανήσαμε για εξοπλισμούς 40 δις και άλλα 40 δις για δημόσια έργα και περίπου 8 δις κόστισε η Ολυμπιάδα. Σύνολο 88. Πόσο θα θέλατε από το σύνολο αυτό να είναι οι μίζες; 10% χοντρά χοντρά; Άρα λοιπόν 8,8 δις θεωρητικά έφαγαν οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοι τους. Τη μέρα όμως της χρεοκοπίας μας η χώρα χρωστούσε 360 δις. που πήγε η διαφορά; Πολύ απλά την καρπώθηκε ο ελληνικός λαός. Με τη μορφή διορισμών, μισθών, συντάξεων , επιδομάτων κ.ο.κ. Από τα 100 ευρώ που δαπανά το ελληνικό κράτος το 70% πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις, το 20% σε τοκοχρεολύσια και ένα 10% σε δραστηριότητες δημοσίων επενδύσεων. (έκθεση του  ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, 2009)

21. Να μη πληρώσουμε τίποτα , να πάμε στην δραχμή και να αναπτυχθούμε μόνοι μας.

Ένας σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης μιας χώρας είναι το ύψος του πληθωρισμού που έχει. Όσο μικρότερος είναι τόσο περισσότερες προοπτικές υπάρχουν , όσο μεγαλύτερος τόσο οι ελπίδες εξανεμίζονται. Αυτή τη στιγμή με το ευρώ έχουμε πληθωρισμό σχεδόν μηδενικό, σε περίπτωση δραχμής ο πληθωρισμός θα σκαρφαλώσει πάνω από 25% τον πρώτο μήνα . Μετά ούτε που θέλω να το σκέπτομαι. Τι σημαίνει αυτό ; Ότι αν έχουμε 100 ε στην τράπεζα θα γίνουν 75, αν παίρνουμε μισθό 1000 ευρώ θα αγοράζουμε προϊόντα αξίας 750 ευρώ. Και αυτό είναι το καλύτερο σενάριο, γιατί θα δώσεις πάλι τη δυνατότητα στους πολιτικούς, που όλοι βρίζουμε, να κόβουν εκ νέου πλασματικό χρήμα μέχρι να έρθει η επόμενη χρεοκοπία , όταν αυτοί θα βρίσκονται εκτός Ελλάδος.
Η προοπτική λοιπόν της δραχμής δεν μας κάνει ανεξάρτητους από τους πιστωτές μας, αλλά εξαρτημένους για πολλά χρόνια από την φτώχια. Για το λόγο αυτό η μόνη λύση είναι η ασπίδα του ευρώ, να μας δώσει την δυνατότητα να έχουμε την απαιτούμενη οικονομική σύγκλιση με τις εύρωστες χώρες της ευρωζώνης.

22. Το χρέος είναι επαχθές , και να μην το πληρώσουμε.

Αυτό το έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλά χρόνια, μέχρι που πήγαν οι οικονομολόγοι του (Τσακαλώτος, Μιλιός, Δραγασάκης, Σταθάκης κ.α.) στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και έλεγξαν με λεπτομέρεια που πήγαν τα λεφτά. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το παράνομο χρέος , δια στόματος Σταθάκη, είναι μόλις το 5%.

Επαχθές λέγεται το χρέος που δημιουργείτε από απολυταρχικά καθεστώτα, όταν ο εκάστοτε δικτάτορας λαμβάνει δάνειο για δικό του πρόσοδο και δεν φθάνει ποτέ στον λαό. Στην περίπτωση μας όμως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, τα δάνεια χορηγήθηκαν για επιδοματική πολιτική, διορισμούς , συντάξεις και κατασπαταλήθηκαν σε διάφορες ορατές δαπάνες του κράτους.

23. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!!!

 

Ένας Γάλλος φιλόσοφος απαντώντας σε μια αντίστοιχη βεβαιότητα είπε ότι: «αν θεωρητικά ισοπεδώναμε τα Πυρηναία Όρη , η Γαλλία θα σηκωνόταν λιγότερο από ένα πόντο». Τι ήθελε να πει; Ότι η ανάπτυξη των φτωχών δεν λύνεται αν βγάλεις εκτός ευημερίας τους πλούσιους.

Στην Ελλάδα πολύ περισσότερο οι 6000 μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστούν στο Δημόσιο 42 δις , οι περισσότερες είναι κρατικές ( ΟΣΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Κρατικοί Οργανισμοί, Δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις και αγροτικοί συνεταιρισμοί κ.α.) ,  πολλές έχουν κλείσει (Πειραϊκή Πατραϊκή, Μινιόν, Κατράντζος,  Υβόννη, η Ανατόλια, Τράπεζα Κρήτης, NEW CHANNEL, ασφαλιστικές Φοίνιξ , ASPIS, κ.α.) , αρκετές είναι προβληματικές (GLOU,ARTISTI ITALIANI, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Άρης κ.α.) και οι υπόλοιπες λίγες που ευημερούν, δεν μπορούν να καλύψουν το χρέος των υπολοίπων.

 

24. Να φορολογηθεί το «Μεγάλο Κεφάλαιο»

Ωραίο ακούγεται! Το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποτιμάται κάτω από 4 δις και το σύνολο των επιχειρήσεων ενταγμένες στο χρηματιστήριο λιγότερο από 10 δις. Σύνολο 14 δις. Μέχρι τα 360 που χρωστούμε δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση;

Όταν ήρθε η  «καταραμένη» ΤΡΟΙΚΑ,  , διαπίστωσε τα εξής για την ελληνική οικονομία.

– Μεγάλο Κεφάλαιο στην Ελλάδα δεν έχουμε . Αυτό που ακόμα υπάρχει δεν αγγίζει πάνω από το 13% της συνολικής παράγωγης και είναι κυρίως τράπεζες , ασφαλιστικές, φαρμακευτικές εταιρείες, διυλιστήρια, Super Market κ.α . Το υπόλοιπο 87% αποτελείται από προσωπικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, αυτοαπασχολούμενους, ταβέρνες , καφενεία, σουβλατζίδικα και εμπορικά μαγαζιά).

-Από το σύνολο των φορολογουμένων, το 60% ή βρίσκεται στο αφορολόγητο ή έχει επιστροφή φόρου. Το 50% των ετήσιων εσόδων του κράτους οφείλονται σ΄αυτό που λέμε Μεγάλο Κεφάλαιο και από τα υψηλόμισθα στελέχη των μεγάλων εταιρειών.

-Η φοροδιαφυγή γίνεται από τις πολυδιάσπαρτες μικροεπιχειρήσεις και υπηρεσίες.

-Οι αγρότες δεν πληρώνουν καθόλου φόρους.

-Τα τεράστια κεφάλαια που κατέχουν οι εφοπλιστές δεν είναι παραγόμενος πλούτος εντός Ελλάδος, αλλά προέρχεται από δραστηριότητες του εξωτερικού .

Άρα δε δικαιούμαστε, ούτε μπορούμε να τα φορολογήσουμε, παρά μόνο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες να τα επενδύσουν στην χώρα μας. Όλα τ’ άλλα είναι λαϊκίστικες κορόνες, αφού και όλα τα χρήματα της πλουτοκρατίας να δεσμεύσουμε τα χρήματα που χρωστάμε είναι 360 δις.  Δυστυχώς η επανάσταση ματαιώνεται.

 

25. Η χρεοκοπία της Ελλάδος είναι χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος.

Όταν σε μια οικονομία η  οικονομική δραστηριότητα κατά 60% ανήκει στο κράτος, όταν η γραφειοκρατία είναι μια παγιωμένη κατάσταση, όταν 300 επαγγέλματα είναι κλειστά, όταν οι μισθοί καθορίζονται από συλλογικές συμβάσεις, όταν έχουμε 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, όταν η φορολογία στις επιχειρήσεις φθάνει συνολικά το 68%, όταν ο ΦΠΑ είναι στο 23%, όταν η επιδοματική πολιτική στηρίζει τα εισοδήματα, όταν δαπανάμε περισσότερα από ότι εισπράττουμε λόγω αυξημένων αναγκών του διογκωμένου κράτους, αυτό λοιπόν μοιραία έρχεται και καταρρέει.

Δυστυχώς η αριστερά ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι η διόγκωση της κουλτούρας της διόγκωσε και το κράτος το οποίο πτώχευσε. Καιρός είναι να το καταλάβει και ο ελληνικός λαός ότι αυτό που κατάρρευσε στην Ελλάδα είναι ο σοσιαλισμός..

26. Η Ευρώπη είναι νεοφιλελεύθερη.

Νεοφιλελευθερισμός σημαίνει αποκέντρωση των αποφάσεων, μη παρέμβαση στη λειτουργία της αγοράς, ελάχιστοι φόροι , μικρό Κράτος. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα. Μια Κεντρική Τράπεζα ,( που αναφέρονται όλες σ’αυτήν), Κεντρικά Σχεδιασμένη πολιτική, υπερφορολόγηση, μεγάλα Κράτη, υπερυθμίσεις στην ελευθερία της αγοράς, επιδοματική πολιτική, μεταφορά πόρων από την επιχειρηματική καινοτομία στην κρατικίστικη γραφειοκρατική αδράνεια των ομάδων πίεσης και των συνδικάτων, δημιουργώντας παράλληλα μια  νομενκλατούρα τύπου Σοβιετικής Ένωσης.  Εύχομαι να μην καταρρεύσει όπως αυτή.

27. Για την κατάσταση που έφτασε η Ελλάδα φταίνε τα δυο κόμματα εξουσίας.

 

Θα το έλεγα διαφορετικά, ότι για την κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα, χρεώνονται τα 2 κόμματα εξουσίας. Εξουσία όμως δεν ασκούν μόνο οι κυβερνήσεις, αλλά όλοι οι θεσμοί. Αντιπολίτευση, δημοσιογράφοι, δικαιοσύνη, γραφειοκράτες , συνδικαλιστές κ.ο.κ. συνέβαλαν στη κρατικίστικη αντίληψη της οικονομίας και την μεγέθυνση του Δημοσίου. Δυστυχώς για αυτούς που υποστηρίζουν την άποψη αυτή , η ευθύνη είναι οριζόντια και η κατάρρευση συλλογική.

Ο λαός δεν φταίει πουθενά

 

Στις δημοκρατίες ο  λαός είναι ο κύριος υπεύθυνος, είναι όμως  πολύ δύσκολο να κατανείμεις κατηγορίες σε μια συλλογική αποτυχία. Η ευθύνη όταν μοιράζεται σε πολλούς απενεχοποιείται. Ο λαός με τις επιλογές του και με την ανοχή του, συμμετείχε στην διόγκωση της αποτυχίας. Θα αναφέρω σαν παράδειγμα το εξής, όταν ο Αν. Πεπονής εισήγαγε το νόμο του ΑΣΕΠ, που έβαζε φρένο στο πελατειακό κράτος , στις επόμενες εκλογές οι πολίτες τον τιμώρησαν πανηγυρικά. Επίσης, όταν κατετέθη το νομοσχέδιο Γιαννίτση για το ασφαλιστικό οι «προοδευτικές» δυνάμεις το αναχαίτισαν, τώρα η συνταξιοδότηση πήγε στα 67 . Το ίδιο έκαναν και σε πολιτικούς όπως ο Μάνος και ο Ανδριανόπουλος που προειδοποιούσαν για τα αδιέξοδα αν δεν περιοριστεί το Κράτος Γαργαντούας. Ακόμα και τώρα ο λαός φωνάζει να μην περιοριστεί το κράτος  και είναι έτοιμος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολοδοχος.

 

28. Πρέπει να πάει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για να ανασάνουν οι εργαζόμενοι και να πέσουν λεφτά στην αγορά.

Γιατί όχι 900 ή 1000 ή ακόμα παραπάνω; Με διοικητικές αποφάσεις δεν αναπτύσσεται μια χώρα. Στην Ελλάδα υπάρχουν 140.000 επιχειρήσεις εστίασης (τυροπιτάδικα, σουβλατζίδικα, καφετέριες, μπουζούκια , ταβέρνες, ουζερί κλπ), 45.000 περίπτερα , μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα. Δεκάδες χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις (Δωμάτια, ξενοδοχεία, και διάφορα καταλύματα) και εκατοντάδες χιλιάδες εμπορικά καταστήματα που εμπορεύονται εκατομμύρια εισαγόμενα προϊόντα. Αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων αυτών, η ανεργία θα καλπάσει σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα αυξήσει τραγικά την ανεργία και αυτοί που θα ελπίζουν σ ένα καλύτερο μισθό , απλά δεν θα τον έχουν. Αλλά ακόμα και αν αντέξουν οι επιχειρήσεις και δοθούν τα χρήματα αυτά, αυτό που θα αυξηθεί είναι η κατανάλωση προϊόντων. Ποιων προϊόντων όμως;  Κυρίως των εισαγόμενων, αφού αυτή η χώρα δεν παράγει τίποτα. Άρα τα χρήματα θα βγουν πάλι προς το εξωτερικό και το εμπορικό ισοζύγιο θα γίνει επιπλέον αρνητικό μέχρι η πολιτική αυτή  μας φέρει σε ακόμα μεγαλύτερα ελλείμματα.

29. Δεν είναι απαραίτητο να απολυθούν άνθρωποι στο Δημόσιο, αρκεί να ανακατανεμηθούν σωστά;

Δεν είδα και μεγάλη συναίνεση στη πολιτική των μετατάξεων. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να ανακατανείμεις το προσωπικό από 22.000 φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου που δεν χρειάζονται. Είναι πολύ δύσκολο να ανακατανείμεις 65.000 γιατρούς, 24.000 καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και άλλους 151.000 δασκάλους. Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν 2000  διευθυντές σε υπηρεσίες χωρίς  κανένα υπάλληλο. Αν δεν συγχωνευτούν οργανισμοί, καταργηθούν δομές , ιδιωτικοποιηθούν επιχειρήσεις του Δημοσίου , και απολυθούν υπάλληλοι  το Κράτος δεν μικραίνει. Αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα.

30. Γιατί πρέπει να φοβόμαστε την χρεοκοπία , αφού είμαστε χρεοκοπημένοι έτσι κι αλλιώς. Τι περισσότερο θα πάθουμε;

Μη μπερδεύουμε τη φτώχεια με την χρεοκοπία. Χρεοκοπία σημαίνει θάνατος.

31. Η Χρηματοπιστωτική κρίση είναι κρίση του καπιταλισμού.

Ας συμφωνήσουμε πρώτα ότι αυτό που χαρακτηρίζει τον καπιταλισμό είναι η ακηδεμόνευτη , από κρατικές παρεμβάσεις, λειτουργία της οικονομίας .Αν συμφωνήσουμε σ’αυτό πρέπει να παραδεχθούμε όλοι ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις στην λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στις ΗΠΑ των δυο ημικρατικών τραπεζών Fannie Mae και Freddie Mac  που χορηγούσαν στεγαστικά δάνεια χωρίς εγγυήσεις , έφερε την παγκόσμια κρίση, μάλλον αυτό που πρέπει να στοχοποιήσουμε είναι η κρατικίστικη αντίληψη των πολιτικών ταγών του κόσμου τούτου που θέλουν να είναι αρεστοί στους εκλογείς τους με χρήματα εικονικής πραγματικότητας.

http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2011/12/blog-post_6573.html

http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

32. Η ΤΡΟΙΚΑ υπονομεύει  όλες τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις.

 

Ο συνδικαλισμός όπως και η εργασιακή νομοθεσία πρέπει να εναρμονιστεί με αυτούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ελλάδα της συνδικαλιστικής κομματικής αυθαιρεσίας, ο λογαριασμός  των κεκτημένων που διαδήλωναν για ψήλου πήδημα, πιστώθηκε στους εργαζόμενους που υποτίθεται υπεράσπιζαν.

Σύμφωνα με έκθεση του 00ΣΑ τα τελευταία 30 χρόνια κηρύχτηκαν  5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες.

Χαμένες εργάσιμες ημέρες 1385. Δηλ. 45 εργάσιμες κάθε χρόνο, δηλ. πάνω από 2 μήνες το χρόνο το Δημόσιο δεν λειτουργούσε. Δηλ. σε 30 χρόνια το Δημόσιο δεν λειτούργησε για 5 χρόνια. Τραγικό!!!

Το κόστος από τις απεργίες αυτές ανέρχεται στα 135 δις ευρώ

Οι απεργίες αυτές , εκτός το ότι πληρώθηκαν οι περισσότερες, απέφεραν συμφωνίες για προνομία και επιδόματα, υπολογισμένα στα 140 δις ευρώ

Το σύνολο μόνο από τις απεργίες ανέρχεται στο ποσό των 275δις όταν το συνολικό δημόσιο χρέος το 2010 ανερχόταν  στα 360δις.

Σχόλιο; Ουδέν.

http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2012/04/blog-post_20.html

 

33. Η ΤΡΟΙΚΑ επιβάλει στην ελληνική κυβέρνηση κατάργηση των προστατευτικών εργασιακών νόμων. (κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις, μετενέργεια, όριο απολύσεων, κ.α.)

 

Αν καταργούσαμε δια νόμου τα διαζύγια θα είχαμε περισσότερους γάμους; Έτσι συμβαίνει και με την οικονομία. Όσο περισσότερες απαγορεύσεις βάζεις , τόσο μικρότερο κύκλο εργασιών έχεις.

Η οικονομία έχει ανάγκη από ελευθερία και οι εργαζόμενοι από ανάπτυξη. Όλοι αυτοί οι προστατευτικοί νόμοι ισχύουν ακόμη, και όπως γνωρίζετε  οι άνεργοι είναι 1,5 εκ.

 

34. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα αποφέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

 

Αν συνέβαινε το αντίθετο, δηλ. η κυβέρνηση με νόμο έκλεινε όλα τα επαγγέλματα και τις υπηρεσίες τις Κυριακές θα είχαμε περισσότερες δουλειές οι λιγότερες; Προφανώς και όχι. Τότε γιατί να ισχύει στα ζαχαροπλαστεία και στις ταβέρνες και να μην ισχύει στα εμπορικά καταστήματα;

35. Για πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς.

 

Ψάχνω να βρω απεγνωσμένα  πότε ήταν η τελευταία φορά που μια κυβέρνηση της «Δεξιάς» κυβέρνησε με προσανατολισμό φιλελευθεροποίησης της οικονομίας, για να δικαιολογήσει και τον τίτλο της. Αυτή η χώρα δεν κυβερνήθηκε ποτέ από φιλελεύθερους Δεξιούς. Αλλά από Δεξιούς κρατιστές που άκουγαν περισσότερο τους διαμαρτυρόμενους αριστερούς, παρά του εντολοδότες τους Δεξιούς.

(βλέπε: Ελληνική Σοβιετία, Πως στήθηκε και γιατί κατέρρευσε. http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2014/08/blog-post_18.htm

 

Και μια  Αλήθεια.

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

 

Αντώνης Κρούστης

Fileleftheros1966.blogspot.com

The GONERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application

https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor

https://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794

https://www.facebook.com/pages/The-Governor/1428010330804005

……………………………………………………..

Το σχόλιό μου στο παραπάνω άρθρο:

Αγαπητέ φιλε να πω ότι όλα αυτά τα αριθμημένα είναι για τα μπάζα, αφού είναι ανακατεμένα με αλήθειες και ψέματα, ή αναληθείς, ή μια καλή σαλάτα του ΣΕΦ. Δεν θα κάτσω να ανατρέψω ένα ένα τα παραδείγματα σου διότι είμαι της φιλοσοφίας  του Δήμου, αν ένας δήμαρχος είναι πατριώτης και Άριστος,  ο δήμος του θα είναι πρότυπο, ο διπλανός δήμος που θα τον έχουν εκλέξει όχι για την τιμιότητά του, αλλά για να τον απατεωνισμό του  θα μήνη στην φτώχεια και την υπανάπτυξη και δεν θα την πληρώνει όλος ο λαός όπως λες η μάζα. Έχω παραδείγματα σε διάφορα σημεία της γης που κυβερνούντε από το δήμο, με πλούσιο κρατισμό, που σε αυτόν τον κρατισμό έχει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης, να είναι καθαρά τα πάρκα και ζωντανά,  να μην γίνονται παρανομίες και δεν έχουν ούτε ανεργία, ούτε παρανομίες, ούτε απατεώνες, ούτε κερδοσκόπους κεφάλαιο τραπεζίτες, διότι το γαϊδουράγκαθο που θα φυτρώσει ανάμεσά τους, το ξεριζώνουν αμέσως και το πετάνε έξω από τον κήπο τους,  αμέσως, να μην μολύνει και τον υπόλοιπο κήπο.  Και έχουν πλεόνασμα οικονομικό και είναι μια κοινωνία υγιές, κοινωνία των πολιτών, μάζας που  λες εσύ.  Δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική που υπάρχει σήμερα σε αυτό το κατοχικό και σάπιο κοινοβούλιο. Όμως ας έρθουμε στο φιλελευθερισμό σου και να μας πεις σε τι διαφέρει ο  μπλε καπιταλισμός από τον κόκκινο καπιταλισμό, ή ο φιλελευθερισμός από τον σοσιαλισμό όπως υπαρχουν σήμερα;;; Καμία!!! Διότι και ο κομουνιστοσοσιαλισμός  είναι διεθνιστής,  που σημαίνει προδοσία στα εθνικά και λαϊκά  θέματα με καθολου πατριωτισμό, το ίδιο και ο δεξιοφιλελευθερισμός διεθνιστής του κεφαλαίου  με καθολου πατριωτισμό και μέριμνα πρώτα για τον λαό. Και τα δυο πολιτικά συστήματα κρύβουν στην αγκαλιά τους σαν τελική λύσει τον φασισμό, τον κόκκινο φασισμό και τον μαύρο φασισμό αντίστοιχα. Και μια και ανέφερες τον κρατισμό σαν αιτία της καταστροφής να σου πω ότι ένας υγιές κρατισμός σημαίνει υγιές κράτος με δομές που λειτουργούν από τον πολίτη για τον πολίτη, με λίγο κράτος σημαίνει ασυδοσία και για τους δυο φασισμούς και τον κόκκινο και τον μαύρο.  Ο κοκκινος φασισμος έχει κρατικό στρατό για να επηβιοσει μετα απο το αιμα, ο μαυρος φασισμος εχει τα λευτα να εκβιάζει τον λαο.  Και το ερώτημα είναι το εξής,  αν η δικαιοσύνη ήταν στο ύψος της και έστελνε στην φυλακή χωρίς (μα μου σου) τον κάθε απατεώνα επίορκο, δολοφόνο, κερδοσκόπο, έμπορο για όλη την ζωή του, χωρίς να παίρνει αδειούλες να πηγαίνει να πηδάει να μην μαραζώσει και να έχει δυνάμεις να ξανά κάνει την εγκληματική του πράξη,  θα είχαμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα;;;; ΟΧΙ σίγουρα ΟΧΙ. Φυσικά μιλάμε για έναν κρατισμό που έχει υπαλλήλους για πρόνοια, για έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων του λαού, για ιατρική περιθάλψει για τον καθένα,  για παιδεία δάσκαλο για κάθε μαθητή σε κάθε χωριό έστω και με ένα κάτοικο, για ελέγχον στην πηγή πριν γίνει η παρανομία, αλά και μετά.  Όταν αυτός ο μεγάλος κρατισμός που αναφέρω έχει την δαμόκλειο νέμεση πάνω από το κεφάλι του, σιγά σιγά θα μικρύνει από μόνος του όταν δεν θα χρειάζεται,  αφού θα έχει κάνει μια κοινωνία με πολίτες που θα σέβονται την δικαιοσύνη, στην αρχή θα την φοβούνται και μετά θα την σέβονται. Έθνος χωρίς μεγαλο κρατισμό είναι κράτος ασυδοσίας και πεθαμένο. Ξέρω τον κρατισμό από μέσα και ξέρω απόλυτα και γιατί το κεφάλαιο θέλει να τον διαλύσει, το υπέσκαπτε δεκαετίες για να μην πω από την επανάσταση του 1821 για να κάνει τις παράνομες δουλειές του και τώρα τον διέλυσε.

Να τελειώνω με την άποψή μου θέτοντας ξανά το ερώτημα, αν η δικαιοσύνη βούταγε τον κάθε απατεώνα  και τον έκλινε φυλακή, χωρίς ασυλία όπως κάνει με των λαό,  τον βουλευτή, τον υπουργό, τον γραμματέα, τον πρωθυπουργό, τον αστυνομικό, τον φαρμακοποιό, τον τεχνίτη, τον έμπορα, τον αγρότη, τον τραπεζίτη, τον γιατρό, τον οδηγό, τον πρεσβευτή, τον καθηγητή, τον κουλουρά και άλλους θα φαίνονταν ο κρατισμός:  ΟΧΙ για μένα,  διότι ο κρατισμός θα μίκρυνε από μόνος του αφού δεν θα είχαμε αυτήν την ασύδοτη παρανομία, αλλά ελεγχόμενη που μπορεί σίγουρα μόνο η δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα οι περιττοί και μη χρήσιμοι του κρατισμού θα πηγαίναν σταδιακά και χωρίς να φαίνεται σε άλλους και παραγωγικούς τομείς. Άρα η εφαρμόζουμε την πολιτική του δήμου, ή η δικαιοσύνη με άριστους δικαστές παίρνει την σκούπα και το φαράσι, άλλη λύσει θα είναι μεσοβέζικη και αποτυχημένη. Και κοίτα φίλε μου οι αλήθειες είναι πολλές  και όχι μια και μην τις περνάς στο ντούκου, δεν παίζουμε ούτε πρέφα, ούτε σκαμπίλι, αλλά με ένα ιστορικό έθνος.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ


Μοιραστείτε το!

2 comments to 35 Μύθοι και μια Αλήθεια. (Διαβάστε το πριν πάτε να ψηφίσετε)

  • Αγαπητε κε. Πλατων, σεβομαι τις αποψεις σας αλλα δεν απαντουν στο αρθρο μου. Για να διευκρινισω ομως πολλα απο αυτα που λετε, εγω κατηγορω το κρατισμο και οχι το κρατος. Το κρατος ειναι αναγκαιο και χρησιμο εκει που αναλαμβανει τομεις που εκ φυσεως δεν μορει να αναλαβει η ιδιωτικη οικονομια. Οπως η Δημοσια Διοικηση, , η Ασφαλεια, η Δημοσια Ταξη,η Προνοια, η Δικαιοσυνη, η Υγεια και η Παιδεια. Δε νομιζω να χρειαζεται το κρατος να παραγει ζαχαρη οπως στη χωρα μας.
    Οσο για τον καπιταλισμο, μεχρι το 1800 το μεσο μεροκαματο με σημερινες τιμες ηταν 3 δολλαρια τη μερα,σημερα ειναι 130/μερα. Πως εγινε αυτη η εκρηκτικη αναπτυξη; απο το πνευμα του καπιταλισμου. Τι λεει αυτο το πνευμα; Ελευθερια. Ελευθερια παντου οπως και στην οικονομια. Και μια ελευθερη οικονομια δημιουργει καινοτομιες και αναδεικνυει δεξιοτητες. Αυτα ειναι τα στοιχεια που ανεπτυξαν τον κοσμο. Ολα τα αλλα εχουν αποτυχει. Μακαρι να υπηρχε κατι αλλο να το πιστευα.

    ευχαριστω για την φιλοξενια.

    • Αγαπητέ φίλε σε μερικά συμφωνούμε σε μερικά διαφωνούμε. Να δηλώσω κατά αρχή ότι είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όχι της σημερινής που έχει ξεχειλίσει από ιδιώτες επιχειρηματίες απατεώνες, αλλά από επιχειρηματίες όπως ο Καρέλιας, ο Γιώτης, ο Παπουτσάνης, Ο Παπαδόπουλος Μπισκότα και άλλοι, που φυσικά είναι λίγοι τίμιοι μπροστά σε αυτούς που λυμαίνονται τον ιδιωτικό τομέα. Εγώ τόνισα αν η δικαιοσύνη είναι αληθινή δικαιοσύνη και σταθεί στο ύψος της δεν θα χρειαζόταν καν να ασχοληθούμε και δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα επιβιώσεις σαν λαός, πάντα θα υπάρχουν απατεώνες, αλλά άλλο να είναι 90% απατεώνες σε μια κοινωνία και άλλο 10%. Όσο για το κράτος βιομήχανο, δεν μπορεί πάντα να αποφύγει να είναι προσωρινά βιομήχανος όταν στο εργοστάσιο επικρατήσουν απατεώνες ιδιώτες και απασχολούν δεκάδες υπαλλήλους και με τους επαλλήλους αλλά και με το προϊόν που παράγει εκβιάζει την κοινωνία, θα το αναλάβει το κράτος προσωρινά , μέχρι να το εξυγιάνει και να το πουλήσει σε τίμιους επιχειρηματίες όχι τσάμπα, αλλά στην τιμή που του αξίζει. Όπως είπα αν λειτουργήσει η δικαιοσύνη προς όλους ίδια, θεωρώντας τον κουλουρά και τον πρωθυπουργό Έλληνες πολίτες ίδιους κάτω από το νόμο δεν θα χρειάζεται καν να κουβεντιάζουμε. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για την σημερινή ιδιωτική πρωτοβουλία που είναι απατεώνες στο εξωφρενικό μεγαλύτερο ποσοστό. Για πια ιδιωτική πρωτοβουλία να μιλήσουμε, για αυτούς που στους διαγωνισμούς δίνουν 60-70 έκπτωση για να πάρουν το έργο να μην το πάρει ο ακαταγώνιστης τους και αμέσως αρχίζουν με τους επίορκους υπαλλήλους τον εκβιασμό, ότι το έργο έπεσε έξω, δεν φτάνουν τα λεφτά, οι συνθήκες άλλαξαν και άλλα τερτίπια που καθιστούν το έργο προβληματικό και αν τελικά τελειώσει θα έχει στοιχίσει τα τριπλά της αξίας του και θα είναι σκάρτο και επικίνδυνο έργο. Εδώ λοιπόν είναι το κράτος αφεντικό και φωνάζει τον εργολάβο και ιδιώτη επιχειρηματία και του λέει έχω αυτό το έργο, το έχει κοστολογήσει το έχει σχεδιάσει και δέχεται έκπτωση στα 100 εκατομμύρια στην χειρότερη περίπτωση ένα 10% τους υπολοίπους τους απορρίπτει με την μεγάλη έκπτωση από την διεκδίκηση, διότι είναι φανερό ότι είναι απατεώνες αν δώσουν μεγαλύτερη έκπτωση. Έχω δει γέφυρες και δρόμους να πνίγονται διότι δεν έφτασαν τα λεφτά να κάνουν τα τεχνικά έργα που είναι η βάση για ένα έργο, έχω δει ασφάλτους μετά από ένα μήνα της παράδοσης του έργου, να ξεδιπλώνονται σαν χαρτί, κάποιος το έκανε αυτό το βρόμικο και επικίνδυνο έργο και κάποιος το παρέλαβε. Αν όμως το κράτος ήθελε έργο καλό θα πλήρωνε τον ιδιώτη και θα τους έβαζε ρήτρα όχι μόνο για το χρόνο αλλά και την ποιότητα του έργου και αν δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια να τους έπαιρνε το έργο και αν το έδινε σε άλλον επιχειρηματία χάνοντας ο προηγούμενος ότι είχε ξοδέψει, να δεις πως θα είχαμε τίμια και υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία και κράτος ρυθμιστή, ελεγχτεί με υπαλλήλους κέρβερους και όχι επίορκους που θα βοηθάνε την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και θα την τιμωρούν. Όλα αυτά τα ρυθμίζει αρχικά η δικαιοσύνη και στην συνέχεια η παιδεία σε δυο γενιές το λιγότερο. Το ελεύθερη οικονομία που επικαλείσαι είναι μεγάλη κουβέντα και εγώ θέλω ελεύθερη την οικονομία αλλά ελεγχόμενη, εσύ το βλέπεις μισογεμάτο το ποτήρι και εγώ μισό άδειο στις λεπτομέρειες είναι όλη η ουσία. Σήμερα λοιπόν εδώ που φτάσαμε τι θα κάνει η δική σου φιλελεύθερη ελεύθερη οικονομία;;;;; Εδώ είναι και οι διαφορές μας. Τώρα θέλουμε λαϊκή επανάσταση και μην μου πεις για τις αποτυχημένες επαναστάσεις, πάντα μια επανάσταση έφερε μια προσωρινή κάθαρση μέχρι να ξανά μολυνθεί, έχοντας μια εμπειρία δίνοντας την εξουσία στον έλεγχο του λαού, βασιζόμενοι σε τίμιους δικαστές που δεν θα διορίζονται αλλά θα εκλέγονται με ιδικό τρόπο μέσα από κλήρωση μεταξύ αρίστων, μπορείς να κάνεις πραγματικότητα τα παραπάνω, διαφορετικά ήρθε το τέλος μέσα από την σήψη και την φρίκη.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>