«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κ Ε Ρ Α Υ Ν Ο Ι

        

Προ μερικών ημερών, πληροφορηθήκαμε όλοι από τις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις ότι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, κατά την ώρα της πραγματοποιούμενης κατά το πρόγραμμα προπονήσεώς του μαζί με την ομάδα, σε ανοικτό γήπεδο, και ενώ εκεί έβρεχε πολύ και έπεφταν κεραυνοί, και όπως ευρέως ειπώθηκε «δολοφονήθηκε» ο νεαρός από έναν κεραυνό, ακόμα δε ότι ο νεαρός στην ατυχία του πέθανε, γιατί του έτυχε να βληθεί από πεσόντα επάνω του κεραυνό.

Ιδιαίτερα δε στο κανάλι της Κρατικής Τηλεόρασης, κάποιος εμφανιζόμενος εκεί στη συζήτηση ως ειδικός πραγματογνώμων και ως πλήρως γνώστης των αιτίων που προκάλεσαν το συμβάν, διευκρίνησε στη δημοσιογράφο και με πολύ απόλυτα μάλιστα τρόπο, ότι οι κεραυνοί έτσι πίπτουν στο έδαφος, και καμιά φορά και επάνω σε άτομα, ακολουθούντες την οδό την πλέον εύκολη για εκείνους, στο δρόμο τους για τη Γή.

Τούτο δε επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια, ακόμα και σε ένα άλλο κανάλι, από έναν άλλον τέτοιο κύριο που εμφανιζόταν επίσης ως απόλυτα ειδικός εν προκειμένω, αναφέροντας ότι πρέπει όλοι τότε να τρέχουν κάτω από ξύλινα σκέπαστρα.

Με τη παρούσα παρέμβασή μου έρχομαι να καταγγείλω ότι η τέτοια επίσημη μάλιστα πληροφόρηση, δεν είναι μόνο απόλυτα ψευδής, αλλά ταυτόχρονα είναι και άκρως επικίνδυνη και «δολοφονική» θα προσέθετα, για όλον αυτόν τον κοινό κόσμο που στο διάβα του βρίσκεται κάποια στιγμή σε ύπαιθρο όπου πίπτουν κεραυνοί, ακριβώς όπως και για όλους τους αθλούμενους υπό οιαδήποτε μορφή στα γήπεδα, που τους θέτει άμεσα σε κίνδυνο, και τους καθοδηγεί πολύ λανθασμένα στην αντιμετώπιση των κεραυνών. Όλοι μας έχουμε δεί ποδοσφαιρικούς αγώνες υπό βροχή!!

Με δεδομένο ότι κανείς μέχρι σήμερα «πραγματικά ειδικός» για τη περίπτωση- Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ή / και αρμόδιος Καθηγητής Πολυτεχνείου- δεν προέβη σε κάποια δήλωση, παρεμβαίνοντας για να διορθώσει εκείνες τις προηγούμενες τέτοιες, είμαι τώρα υποχρεωμένος, τουλάχιστον μέσω της εφημερίδος σας,- και ή ιστοσελίδας σας, – να επισημάνω προς πάντες-πρωτίστως δε και στους εν κινδύνω ευρισκομένους κάθε στιγμή, τις ημέρες του χειμώνα ποδοσφαιριστές μας, και γενικά νέους αθλούμενους σε ανοικτά γήπεδα- τα παρακάτω σημεία, ήτοι:

1.- Στην Ανωτάτη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του κάθε Πολυτεχνείου, οι Καθηγητές διδάσκουν, και οι φοιτητές μαθαίνουν για τους κεραυνούς, ότι αυτοί μεταφέρουν στη πτώση τους προς τη Γη, τεράστια ποσότητα Ηλεκτρικά Φορτία. Στο σημείο δε όπου ο κάθε κεραυνός αγγίζει το έδαφος, το ηλεκτρικό αυτό φορτίο διοχετεύεται προς τον πέριξ χώρο, ακριβώς όπως κάνει και μία οιαδήποτε πέτρα που πέφτει σε ήρεμα νερά, δηλαδή κατά ομοκέντρους κύκλους που αναπτύσσονται στο γενικότερο χώρο του εδάφους, με τον καθένα τους να βρίσκεται σε ολοένα και πιο φθίνον δυναμικό, όσον απομακρυνόμαστε από το σημείο της πτώσεως.

Τούτο σημαίνει ότι στο κάθε σημείο του εδάφους όπου πατάμε σε κάθε βήμα μας, το δυναμικό ( δηλαδή η τάση του ρεύματος) είναι διαφορετική. Δηλαδή υφίσταται τότε από τους κεραυνούς μια διαφορά τάσεως μεταξύ των δύο βημάτων μας, εκείνο που οι Ηλεκτρολόγοι-Μηχανικοί αποκαλούμε «Βηματική Τάση», που λόγω του μεγέθους των διαχεομένων φορτίων, μπορεί να είναι και αυτή η διαφορά τάσεως τεράστια, οπωσδήποτε δε είναι πάνω από τα ολίγα Volt που σκοτώνουν! Στη προκειμένη περίπτωση, προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος από αυτή τη «Βηματική Τάση», οι ενδεικνυόμενες οδηγίες είναι να μη φεύγουμε μακριά τρέχοντας, ή με κανονικά βήματα, ή έστω και μικρότερα ακόμα, αλλά να χοροπηδάμε, να φεύγουμε με μικρά αλματάκια, για να αποφύγουμε την ηλεκτροπληξία.!!

2.- Στη περίπτωση του θανόντος νεαρού ποδοσφαιριστή, θεωρείται απόλυτα βέβαιο ότι η ηλεκτροπληξία του έγινε από τη «Βηματική Τάση», γιατί εάν έπεφτε επάνω του ο κεραυνός, εκείνος θα καιγόταν ολόκληρος!  Τα ίδια ισχύουν στη περίπτωση που κοπεί κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ.

3.-Με τα παραπάνω επιστημονικά δεδομένα που εξέθεσα, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι όλοι οι ανοικτοί χώροι άθλησης ή/και ποδοσφαίρου, δεν θα πρέπει να λειτουργούν στη διάρκεια που πέφτουν κεραυνοί, διακοπτόμενης τότε και σε αυτό το διάστημα της λειτουργίας των. Τούτο γιατί εφόσον η άγνοια, το συμφέρον, η ιδιοτέλεια, και τόσα άλλα πολλά συνεχίσουν να επικρατούν- μαζί και με άλλα τέτοια κακά- στο χώρο μας, πιστεύω ότι είναι πανεύκολο και επιβεβλημένο όπως εμείς οι υπόλοιποι πολίτες, αντί να εξακολουθούμε να παραμένουμε «Απαθείς», αφήνοντες τα παιδιά μας σε αυτόν τον άμεσο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, να σπεύσουμε να κάνουμε και αυτό το καλό στο τόπο μας.

Δυστυχώς για πατρίδα μας, αλλά και για τον καθένα μας, εμείς οι Έλληνες διστάζουμε ή και δεν θέλουμε ακόμα να αντιληφθούμε κάτι πολύ κρίσιμο στη ζωή μας- που οι άλλοι λαοί γύρω μας το έχουν ήδη από πολλού χρόνου ενστερνισθεί- και εξακολουθούμε τις ίδιες κακές για όλους μας τακτικές ζωής.

Το χειρότερο μάλιστα, ενώ αγαπούμε τα παιδιά μας, τους κληρονομούμε εξ  ιδιοσυγκρασίας, όλα εκείνα τα πολύμορφα κακά που δεν έχουμε το σθένος- αλλάζοντες τη νοοτροπία μας- να τα αντιμετωπίσουμε! Τουλάχιστον εν ζωή ακόμα, ας προσπαθήσουμε να σώσουμε σήμερα και τα αθλούμενα παιδιά μας! Η Αλήθεια βέβαια ….βλάπτει! Αλλά πρέπει να λέγεται!

                                        Με τιμή

                           Δημήτρης  Ν.  Καλατζόπουλος

                              Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός

                               Διπλ. Πολυτεχνείου

Από Αντώνη Γρυπαίο

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>