«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Vardarska τα Σκόπια στην εγκυκλοπαίδεια Sopena το 1936. Η Αμερική θέλει το λιμάνι στην Θεσσαλονίκη για τα ορυχεία στα Σκόπια!

Αλήθεια τους πρεσβευτές γιατί τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός; Οι υπουργοί εξωτερικών τι ρόλο παίζουν; Γιατί δεν διδάσκετε στα σχολεία; Ας διαβάσουν το βιβλίο η φωλιά του φιδιού λίγο πριν το τέλος του βιβλίου να μάθουν πως και ποιοι μαζί με τους πατριώτες ΚΚΕ  και Εθνικόφρονες δεξιούς και τον προδοτικό τους ρόλο, και των φίλων μας συμμάχων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

27-08-2012 12:38:26

«Εγκυκλοπαίδεια SOPENA – Nuevo Diccionario Ilustrado de la Lingua Espanola», δηλ. «Νέο Λεξικό της Ισπανικής Γλώσσης», που εκδόθηκε στην Βαρκελώνη το 1936. Στη σελίδα 980 του 2ου τόμου υπάρχει το λήμμα «Servia – Croacia – Eslovenia (Yugoslavia)». Στη μεσαία στήλη της σελίδας, στην προτελευταία παράγραφο περιγράφεται αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της Γιουγκοσλαβίας κατά την εποχή εκείνη:

«Διοικητικά διαιρείται σε εννέα επαρχίες (banovine): Morava o Moravska (cap. Nish); y Vardar o Vardarska (cap. Skoplye), δηλ. Βαρντάρ ή Βαρντάρσκα (με πρωτεύουσα τα Σκόπια).

Δίπλα, στη σελίδα 981, υπάρχει μεγάλος χάρτης της τότε Γιουγκοσλαβίας, όπου πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη Μακεδονία. Αυτά το 1936. Λογικό, αφού η επίμαχη περιοχή ονομαζόταν ως και την γερμανική κατάκτηση της Γιουγκοσλαβίας «Banovina Vardarska». Πρώτος ο Τίτο στις 15 Αυγούστου 1944 της έδωσε την ονομασία «Makedonija».

Την εγκυκλοπαίδεια αυτή καλά θα ήταν να την διαβάσουν όλοι οι ανιστόρητοι που δεν νοιάζονται για τις μεθόδους παραχάραξης ή ακόμη και διαγραφής της Ιστορίας. Να δείτε που σε λίγα χρόνια δεν θα θυμάται και δεν θα ξέρει κανείς τίποτε για την ιστορική αλήθεια. Οι άνθρωποι θα μαθαίνουν μόνο ό,τι εξυπηρετεί τα μελλοντικά σχέδια του συστήματος». (e-grammes)

Εμείς με χαρά να προσφέρουμε πυρομαχικά στο οπλοστάσιο του υπουργείου εξωτερικών, το θέμα είναι να χρησιμοποιηθούν.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 Berteksmann Volks-Lexikon 1956.Αυτει ειναι οι σλαυει

monika derichs xristoscc@hotmail.com

Στα Σκόπια το μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Τελικά, η τοποθεσία στο χωριό Ιλόβιτσα της επαρχίας Στρώμνιτσας, είναι αυτή που έχει τους μεγαλύτερους πόρους χαλκού και χρυσού.

Στο τέλος του περασμένου έτους καθορίστηκαν τα συνολικά αποθέματα μεταλλεύματος σε περίπου 505 εκατομμύρια τόνους, ωστόσο υπάρχει μια ενδεχόμενη αύξηση στην εκτίμηση αυτή με νέα αποθέματα στην περιοχή.

Ο νέος ανάδοχος είναι η καναδική εταιρεία «Euromaks Research company» που αγόρασε τη σκοπιανή θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας «Phelps Dodge», η οποία θα κατασκευάσει το ορυχείο στην Ιλόβιτσα. Για την απόφαση αυτής της εταιρείας έχει ενημερωθεί το σλαβικό υπουργείο των Σκοπίων.

Το μεταλλευτικό συγκρότημα «Ιλόβιτσα» – σύμφωνα με το πρόγραμμα- θα καλύπτει μια περιοχή 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων από τα οποία 11 τ.χ. θα είναι καλυμμένα. Το ορυχείο θα απασχολεί από 500 έως 1000 εργαζόμενους, ο ακριβής αριθμός θα εξαρτηθεί από την τεχνολογία που θα εφαρμοστεί.

Στο συγκρότημα θα δημιουργηθεί σε βάθος πενταετίας χυτήριο χαλκού με υψηλές τεχνολογικές και περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές. Η πρόσθετη αυτή λειτουργία θα ανοίξει τη δυνατότητα εκατοντάδων προσλήψεων, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Μοιραστείτε το!

3 comments to Vardarska τα Σκόπια στην εγκυκλοπαίδεια Sopena το 1936. Η Αμερική θέλει το λιμάνι στην Θεσσαλονίκη για τα ορυχεία στα Σκόπια!

 • Α. Ανδρεάτος

  Χρήσιμο και ενημερωτικό το άρθρο.
  Εγώ θα έγραφα τον τίτλο ως εξής:
  “Οι ΗΠΑ θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης λόγω των ορυχείων χαλκού των Σκοπίων”.
  Α.Α.

 • Kai γιατί απλώς να μη δοθεί ¨ελευθέρα ζώνη” στην στο λιμένα Θεσ/νίκης στην Αμερικανική εταιρία?Αλλά την Θεσ/νίκη η Αμερική την θέλει κυρίως για την μεγλαλη βάση που έχει στο Κόσοβο.
  ΝΚ

  • Και ποιο είναι το αντάλλαγμα σε φιλίας και εξωτερικής πολιτικής, ακόμα και σε διμερές συμφωνίες από σύμμαχο χώρα και το ΝΑΤΟ, να τα παραχωρήσουμε στην Τουρκία;;; Ότι θέλουμε λέμε;

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>