Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Τα παιχνίδια που παίζονται με την καταστροφή της Χίου…
Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012
Επιτέλους! Έλεγα ότι δεν θα βρεθούν άλλοι προδότες να κάψουνε τελείως την Χίο και την Ελλάδα. ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Τα παιχνίδια που παίζονται με την καταστροφή της Χίου…
Η Χίος καίγεται σε βαθμό κακουργήματος. Φταίει μήπως ο καιρός; Όχι βέβαια. Η ανυπαρξία απαραίτητης υποδομής, η πλήρης διάλυση και των υπαρκτών υποδομών, η ανύπαρκτη συντήρηση των δασικών περιοχών που επαφίενται στον εθελοντισμό των κατοίκων, η εγκατάλειψη του νησιού από την κεντρική εξουσία που δεν διαθέτει πόρους για ασήμαντη αφορμή, όπως η πολιτική προστασία και τα γνωστά. Οι καταγγελίες δίνουν και παίρνουν για την κυβέρνηση και τον ρόλο της στο κάψιμο του νησιού. Τα κεντρικά μέσα προπαγάνδας αδιαφόρησαν πλήρως για το όλο θέμα, είτε το κατέταξαν σε τριτεύουσα σειρά. Όλα αυτά φαίνονται μάλλον ύποπτα.
Με δεδομένο το ενδιαφέρον και ορισμένων επενδυτικών κύκλων (ελληνοτουρκικής και αμερικανικής καταγωγής) για την χρήση του νησιού στο δίκτυο ΒΑΠΕ του Αιγαίου, αλλά και την αξιοποίηση της θέσης των μεγάλων νησιών της “Ασπρης Θάλασσας” για ολοκληρωμένα προγράμματα τουριστικής αξιοποίησης μαζί με τα παράλια της Τουρκίας, το κάψιμο του νησιού δεν φαίνεται καθόλου τυχαίο. Είναι μάλλον προφανές ότι το νησί καίγεται για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες “ανάπτυξης” που απαιτούν οι δανειστές, τα επενδυτικά κεφάλαια που κρύβονται πίσω από την τρόικα και οι Ευρωπαίοι κατακτητές. Η κυβέρνηση απλά εκτελεί εντολές, ελπίζοντας στο γνωστό μπαξίσι. Δεν χρειάζεται και πολλά. Απλά να είναι ο ευτελής εαυτός της και να διατηρήσει το γνωστό μπάχαλο και χάρβαλο στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας. Αυτό αρκεί, για την ώρα.
Επιπλέον, το κάψιμο του νησιού συνδέεται με σοβαρές αλλαγές που οι Ευρωπαίοι κατακτητές και οι Αμερικανοί θέλουν να επιφέρουν στις συνθήκες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε ότι στις μεγάλες φωτιές του 2007, τόσο οι “ειδικοί” του ΝΑΤΟ, όσο και της ΕΕ, είχαν βγει και είχαν μιλήσει για τον κίνδυνο της “πυροτρομοκρατίας”. Αυτό που ήθελαν να πουν ήταν ότι η Ελλάδα του 2007 δεν ζούσε τον πύρινο εφιάλτη της κρατικής αδιαφορίας, της κυβερνητικής σκοπιμότητας, αλλά και της επιχειρηματικής ασυδοσίας, αλλά την απειλή μιας σχετικά νέας μορφής τρομοκρατίας, της “πυροτρομοκρατίας”. Επομένως τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν δεν αφορούσαν μόνο την κατάσβεση της φωτιάς και της αποκατάστασης των ζημιών, αλλά πρωτίστως μέτρα “εθνικής ασφαλείας” στα πλαίσια του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας.
Αν θυμάστε ο τότε, υπό παραίτηση, πρωθυπουργός έκανε εμφανίσεις αλά Μπους και κήρυξε — αν και είχε παραιτηθεί λόγω προεκλογικής περιόδου — στην μισή Ελλάδα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Λίγο έλειψε να προχωρήσει σε επίκληση του άρθρου 11 του Συντάγματος για στρατιωτικό νόμο. Τότε, αν θυμάστε, καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν είχε επισημάνει την επικινδυνότητα των κινήσεων Καραμανλή, ούτε την τακτική εκτροπής που ακολουθούσε. Το μεν ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν στο κόλπο, ενώ τα κόμματα της αριστεράς ως συνήθως περί άλλων τύρβαζαν. Την γλυτώσαμε γιατί αφενός ο λαός δεν μάσησε τα περί “πυροτρομοκρατίας” και αφετέρου γιατί η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων τότε αρνήθηκε να υπακούσει σε πολιτικές εντολές επιβολής στρατιωτικού νόμου.
Σήμερα επανέρχεται το ίδιο σενάριο με μικρές παραλλαγές. Μπορεί το νησί να το καίει η τρόικα, οι δανειστές και η ευρωζώνη με εκτελεστικό όργανο την κυβέρνηση, αλλά κάποιοι ανακάλυψαν τουρκικό δάχτυλο. Άρχισαν λοιπόν να διοχετεύονται “πληροφορίες” ότι οι τούρκοι ξανακαίνε την Χίο κι άλλες τέτοιες ανοησίες. Το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις πυρκαγιές στο νησί είναι βαλτές, είνα κάτι περισσότερο από πιθανό. Όπως άλλωστε και πολλές, αν όχι οι περισσότερες, από τις πυρκαγιές που ξεσπούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όμως, το να μιλά κανείς για σκοτεινό σχέδιο των τούρκων πάει πολύ. Λες και δεν έχουμε “δικούς μας” με αρκετά σκοτεινά σχέδια ώστε να κάψουν όχι μόνο τη Χίο, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Εδώ, η συμμορία του ευρώ, μνημονιακή και αντιμνημονιακή, έχουν βάλει φωτιά και καίνε ολόκληρη την χώρα και μια Χίο θα λυπηθούν;
Το παραμύθι περί τουρκικής εμπλοκής το έκανε σημαία του και το κόμμα του κ. Καμμένου, που όπως όλα στην πολιτική φέρει το παραπειστικό τίτλο “Ανεξάρτητοι Έλληνες”. Δεν έχει σημασία αν έχει ή δεν έχει στοιχεία. Έτσι είναι άμα είσαι στην ελληνική Βουλή, μπορείς να λες ότι σου κατεβάσει η γκλάβα, ή ότι σου υπαγορεύει η σκοπιμότητα που υπηρετείς, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για φτηνή πατριδοκαπηλεία και ταυτόχρονα σκόπιμος αποπροσανατολισμός από τους πραγματικά υπεύθυνους, τι καθεστώς κατοχής που ευπειθώς υπηρετούν τα μνημονιακά και αντιμνημονιακά κόμματα της συμμορίας του ευρώ.
Είναι μόνο αποπροσανατολισμός; Πολύ φοβάμαι πώς όχι. Η παραφιλολογία περί τουρκικού δαχτύλου εξυπηρετεί τις ίδιες σκοπιμότητες των κύκλων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που υπήρχαν το 2007. Είδαν ότι οι άκρως επικίνδυνες παπαρολογίες περί “πυροτρομοκρατίας” δεν έπιασαν στον κόσμο και τώρα παίζουν μια “πατριωτική” εκδοχή του: για όλα φταίνε οι Τούρκοι. Ο σκοπός είναι να αλλάξει το καθεστώς του νησιού σε σχέση με την εθνική άμυνα και να τεθεί άμεσα υπό την άμεση επιτήρηση του ΝΑΤΟ, αλλά και των δυνάμεων της ΕΕ (FRONTEX, κλπ.) ως κρίσιμη περιοχή εθνικής ασφαλείας. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται σε μια συνολικότερη επιχείρηση του ΝΑΤΟ να αλλάξει το καθεστώς της εθνικής άμυνας της χώρας και να την εντάξει οργανικά στους επιχειρησιακούς τομείς εθνικής ασφαλείας που έχει αρχίσει να διαμορφώνει. Άλλωστε, μια χώρα υπό διάλυση, με τα νησιά της — θυμάστε; — στο τραπέζι του δούναι-λαβείν με τους δανειστές, τα ποικίλα επενδυτικά κεφάλαια και τους Γερμανούς γκάουλάιτερ της ΕΕ, δεν μπορεί να έχει ενιαίο σύστημα εθνικής άμυνας. Είναι μάλιστα ζήτημα αν χρειάζεται ένοπλες δυνάμεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ευέλικτες ένοπλες δυνάμεις εθνικής ασφαλείας ταχείας επέμβασης εναντίον των “ασύμμετρων απειλών” που θα προκύψουν.
Θα πρέπει να έχουμε παντελώς καθαρό ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα των μεγάλων ολιγοπωλιακών ομίλων που τόσα χρόνια καταδυναστεύουν αυτόν τον τόπο, οικονομικά και πολιτικά, έχουν προχωρήσει τόσο πολύ στο να τα βρουν με τους αντίστοιχους ολιγάρχες της Τουρκίας, που θα μπορούσαμε να πούμε το εξής: Η ευρύτερη λεκάνη του Αιγαίου έχει γεννήσει ήδη μια ενιαία επιχειρηματική ολιγαρχία που απαρτίζεται από τις μονοπωλιακές κορυφές της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου, η οποία ονειρεύεται την από κοινού εκμετάλλευση της περιοχής. Από την Μαύρη Θάλασσα, έως την Μέση Ανατολή. Σήμερα δεν υπάρχει κανένα μεγάλο όνομα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο που να μην έχει ισχυρά οικονομικά και επιχειρηματικά ερείσματα στην Τουρκία. Όλοι αυτοί που κυβερνάνε την Ελλάδα τόσα χρόνια μέσα από τα ΜΜΕ, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους έχουν κάνει τα ανοίγματά τους στην Τουρκία και έχουν μεταφέρει σε μεγάλο βαθμό τον κέντρο της επιχειρηματικής δράσης τους για τα επόμενα χρόνια στην γείτονα χώρα.
Μιλάμε για μια ενιαία επιχειρηματική τάξη, η οποία δεν δίνει δεκάρα τσακιστή πια για την εθνική συγκρότηση των χωρών απ’ όπου προέρχονται τα διάφορα τμήματά της και έχει βρει σ’ αυτή την συνένωση την διέξοδο σε μια εποχή όπου η ΕΕ και το ΝΑΤΟ επιδιώκουν την ρευστοποίηση της περιοχής με οικονομικά, αλλά και με πολιτικά μέσα. Ή η ελληνική επιχειρηματική και πολιτική ελίτ έχει πλήρως ενσωματωθεί στο νέο καθεστώς κατοχής και εκποίησης της Ελλάδας, απ’ όπου η χώρα — και το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό — δεν πρόκειται να επιβιώσει ως ενιαία εθνική επικράτεια. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κύπρο, όπου η αντίστοιχη ελίτ έχει ήδη παραδόσει την ΑΟΖ και βρίσκεται στο παραπέντε να παραδώσει κι ολόκληρο το νησί υπό καθεστώς μνημονίων και κατοχής, ανάλογο μ’ αυτό της Ελλάδας. Το μέλλον αυτών των αρχουσών τάξεων δεν συνδέεται πλέον με την υπαρξη τυπικά ανεξάρτητων κρατών, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως εφαλτήρια επιχειρηματικής επέκτασης όπως έκαναν μέχρι χθες. Πάνω σ’ αυτή την βάση τα έχουν βρει με τους αντίστοιχους Τούρκους, υπό την αιγίδα των Αμερικανών και των Ευρωπαίων.
Αυτή η ενιαία επιχειρηματική τάξη, υπό την αιγίδα Ευρωπαίων και Αμερικανών, θέλει το Αιγαίο και τα νησιά του, ιδίως τα παράκτια με την Τουρκία, υπό καθεστώς γκρίζας οικονομικής και πολιτικής ζώνης, όπου το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αυτό θα αποτελέσει το αντίβαρο και του διαφαινόμενου διαμελισμού της ίδιας της Τουρκίας από τους συμμάχους της. Γι’ αυτό και όλοι μαζί ξαφνικά θυμήθηκαν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της λεκάνης του Αιγαίου, αλλά και την χάραξη της ΑΟΖ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπό καθεστώς χρεοκοπίας, εκποίησης και κατοχής από την ΕΕ, οι διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ και οι επιχειρήσεις πιστοποίησης του ορυκτού πλούτου είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να αναδειχθεί η “κοινή μοίρα” των χωρών της περιοχής. Στα πλαίσια αυτά, ούτε η Αθήνα, αλλά ούτε και η Άγκιρα δεν κάνει καμιά κίνηση που δεν έχει υποοδεχθεί από τους μεγάλους εταίρους και συμμάχους.
Όποιος λοιπόν φωνάζει σήμερα ότι φταίνε οι Τούρκοι για την καταστροφή της Χίου, τότε, συνειδητά, ή ασυνείδητα, παίζει, πέρα από ένα πολύ άσχημο παιχνίδι αποπροσανατολισμού από τους πραγματικά υπεύθυνους, αλλά και ένα επίσης πάρα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι για την ασφάλεια του νησιού, αλλά και της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα γεωοικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα του νέου καθεστώτος κατοχής.
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply