«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τον Αύγουστο θα χτυπά η καρδιά των Μεσσηνίων Στην Αρχαία Μεσσήνη!!!

Παγκόσμιες μουσικές διαδρομές. Ένα ταξείδι στο χώρο και το χρόνο.

Υπό την Αιγίδα του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αρχαίο Στάδιο αρχαίας Μεσσήνης

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 – Ώρα έναρξης; 21:00

Σκεπτικό Στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Μεσσήνης, παρουσιάζεται μέσα

από τη μουσική, το λόγο (τραγούδι), το χορό και την αλληλοδιαδοχή εικόνων το ταξείδι των απανταχού Μεσσηνίων. Η σειρά του μουσικού ρεπερτορίου χαράσσει και την ιστορική – γεωγραφική διαδρομή, η οποία αποτυπώνεται σε χάρτη που κάθε τόσο εμφανίζεται στην οθόνη. Το περιεχόμενό του συντίθεται από τραγούδια που παρέλαβαν οι απόδημοι από την πατρίδα τους, εκείνα που συνάντησαν στους τόπους όπου επήγαν, αυτά που έφτιαξαν από την αφομοίωση των τοπικών (στην ξενιτιά) πολιτισμικών στοιχείων.

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης τη συνδέει με τις αξίες που υποδηλώνουν τα μνημεία και οι χώροι του αρχαιολογικού τοπίου.

Εμβέλεια Παγκόσμια, βάσει των τόπων όπου κατοικούν σήμερα Μεσσήνιοι.

Η συμμετοχή μουσικών με εξειδίκευση στο μουσικό ρεπερτόριο της Κάτω Ιταλίας και της Αιτωλοακαρνανίας θα αναδείξει την ιστορική σχέση της Μεσσήνης με τη Ναύπακτο και τη Μεγάλη Ελλάδα.

Συντελεστές Καλλιτεχνική διεύθυνση

Χρίστος Τσιαμούλης

Διεύθυνση Ορχήστρας

Ανδρέας Τσεκούρας

Κείμενα – Σκηνοθεσία

Σταμάτης Τσαρουχάς

Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού – Post production

Θοδωρής Κωνσταντόπουλος

Έρευνα πηγών & παραχώρηση αρχειακού υλικού

Γιάννης Λύρας

Επιστημονική επιμέλεια κειμένων

Πέτρος Θέμελης

Ορχήστρα – Χορωδία

40 μέλη από το Τμήμα Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών

Σολίστ – Μουσικοί

Χρίστος Τσιαμούλης, ούτι / τραγούδι

Κώστας Γεωργούλης, βιολί

Κώστας Κοπανιτσιάνος, κλαρίνο

Χάρης Λαμπράκης, νέι

Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι

Ανδρέας Κατσιγιάννης, σαντούρι

Ανδρέας Παππάς, κρουστά

Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα

Ανδρέας Τσεκούρας, ακκορντεόν / πιάνο

Δημήτρης Τσεκούρας, κόντρα μπάσο

Μπάμπης Τσέρτος, τζουρά / τραγούδι

Σπύρος Γκούμας, μπουζούκι

Μουσικό σύνολο Encardia (τραγούδια Κάτω Ιταλίας)

Κώστας Κωνσταντάτος, καλλιτεχνική διεύθυνση / τραγούδι

3μελές σύνολο

Σολίστ – Τραγουδιστές

Κάτια Παπαδοπούλου

Καίτη Κουλλιά

Σοφία Παπάζογλου

Λάκης Χαλκιάς

Παντελής Αναστασόπουλος (Ναύπακτος)

Χορευτές

Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας

Όμιλοι χορευτών από το Δήμο Τριπόλεως

Διάρκεια παράστασης 120 λεπτά (2 ώρες)

Είσοδος θεατών Χωρίς εισιτήριο

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ.ΛΥΡΑΣ ilur87@otenet.gr

 

 Μεσσήνιοι στον Κόσμο.

Παγκόσμιες μουσικές διαδρομές. Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.

Υπό την Αιγίδα

του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Αρχαίο Στάδιο αρχαίας Μεσσήνης

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 – Ώρα έναρξης; 21:00

Είσοδος δωρεάν

Με την αφιλοκερδή συμβολή του μεσσηνιακής καταγωγής καλλιτεχνικού διευθυντή της παράστασης Χρίστου Τσιαμούλη, της Ορχήστρας & Χορωδίας του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του Ανδρέα Τσεκούρα (ορχήστρα) και της Κατερίνας Παπαδοπούλου (χορωδία) και του σκηνοθέτη – συγγραφέα Σταμάτη Τσαρουχά, οι θεατές που θα βρεθούν στο αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης στις 24 Αυγούστου θα ταξιδέψουν, μουσικά και οπτικά, στις περιοχές όπου βρέθηκαν Μεσσήνιοι, στην Ελλάδα και τον Κόσμο, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.

Το 40μελές μουσικό σύνολο πλαισιώνουν οι καλλιτέχνες – σολίστ:

Κώστας Γεωργούλης, βιολί / Κώστας Κοπανιτσιάνος, κλαρίνο / Κώστας Καλατζάκης, λαούτο / Χάρης Λαμπράκης, νέι / Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι / Σωκράτης Σινόπουλος, πολίτικη λύρα / Ανδρέας Τσεκούρας, ακκορντεόν / κόντρα μπάσο

οι τραγουδιστές

Μπάμπης Τσέρτος, Λάκης Χαλκιάς, Παντελής Αναστασόπουλος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Καίτη Κουλλιά, Σοφία Παπάζογλου

και το μουσικό σύνολο Encardia

Κώστας Κωνσταντάτος / τραγούδι, κρουστά – Ναταλία Κωτσάνη / τραγούδι, μαντολίνο, κιθάρα – Βαγγέλης Παπαγεωργίου / τραγούδι, ακκορντεόν.

Αφήγηση: Χρήστος Λιακόπουλος, ηθοποιός

Συμμετέχουν όμιλοι χορευτών από

Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας / Διδασκαλία: Τάσος Μίχος

Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης / Διδασκαλία: Χριστίνα Ζαμπαθά

Λαογραφική Εστία Τρίπολης / Διδασκαλία: Βασίλης Παναγόπουλος

Το μουσικό ρεπερτόριο έχει σαν κέντρο του τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο· εμπλουτίζεται με ήχους – λόγια και μουσική – από την Καππαδοκία και τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, τη Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία, την Κεφαλονιά και την Κάτω Ιταλία, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα Κύθηρα, τα παράλια της Μικράς Ασίας

και, τέλος, με μουσικά ακούσματα της ελληνικής – μεσσηνιακής διασποράς στις Η.Π.Α., την Ωκεανία, την Αφρική, την Ευρώπη.

Συμπληρωματικά λειτουργούν μονταρισμένες εικόνες και βίντεο, από αρχεία αλλά και σημερινές λήψεις, που δηλώνουν την ακρίβεια του μουσικού ταξιδιού, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Τσαρουχά. Παράλληλα, αναγνώσεις ιστορικών και λογοτεχνικών κειμένων από τον ηθοποιό Χρήστο Λιακόπουλο φορτίζουν ή αποφορτίζουν την ατμόσφαιρα των ιστορικών γεγονότων που οδηγούσαν ανά τους αιώνες τους Μεσσηνίους-Πελοποννησίους και ευρύτερα τους Έλληνες στη μετανάστευση.

Έρευνα πηγών & παραχώρηση αρχειακού υλικού: Γιάννης Λύρας, συντ. Εκπαιδευτικός / Γ.Α.Κ. – Αρχεία Νομού Μεσσηνίας, Αναστασία Μηλίτση -Νίκα / Αρχείο Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών

Η σκηνοθεσία του βίντεο της έναρξης, με αναφορές στο έργο του Καθηγητού Πέτρου Θέμελη και τη σημασία της εκδήλωσης από εκπροσώπους της πολιτικής, επιχειρηματικής, διπλωματικής και πνευματικής ζωής της χώρας, με επίκεντρο τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, έχει γίνει από το σκηνοθέτη Θοδωρή Κωνσταντόπουλο.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ο σχεδιασμός και η προετοιμασία της οποίας ξεκίνησαν το Φεβρουάριο του 2011, οφείλεται σε τρεις κυρίως παράγοντες:

1. την αφιλοκερδή συμβολή όλων ανεξαιρέτως των συντελεστών – καλλιτεχνών, σκηνοθετών, εταιρείας παραγωγής

2. την ανάπτυξη συνεργασίας με την τοπική κοινωνία στη Μεσσηνία, αλλά και ευρύτερα στους Νομούς Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής,

3. την άμεση και ενθουσιώδη συμβολή των χορηγών – υποστηρικτών – αρωγών.

Εξίσου σημαντικός υπήρξε ο ρόλος των προσώπων που αναφέρονται στη συνέχεια και συνιστούν την Επιτροπή Μελών επί Τιμή:

κ. Κώστας Τζαβάρας, Αναπλ. Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Καθηγητής Πέτρος Θέμελης, Διευθυντής του Έργου της Αρχαίας Μεσσήνης

κ. Παναγιώτης Αλευράς, Αντιπεριφερειάρχης – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

 

κ. Στάθης Αναστασόπουλος, Δήμαρχος Μεσσήνης

 

κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τριπόλεως

 

κ. Γιάννης Μπουλές, Δήμαρχος Ναυπάκτου

 

κ. Ξένη Αραπογιάννη, Δρ. Αρχαιολόγος – Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων

 

κ. Στέφανος Τσολακίδης, Πρόεδρος – Ελληνικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής & Αστροναυτικής

 

κ. Βικτωρία Καρέλια, Επιχειρηματίας

 

κ. Ιωάννης Τζεν, τ. Πλ/σιος Υπουργός Ο.Ε.Υ. στη Ρώμη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Στάδιο της Μεσσήνης, την Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, στις 21:00, με δωρεάν είσοδο.

Προτεινόμενη ώρα προσέλευσης (λόγω προβλημάτων στη στάθμευση των αυτοκινήτων): 19:00.

Η είσοδος θα επιτρέπεται και από τη βορεινή (Αρχαία Μεσσήνη) και από τη νότια πύλη (Αρσινόη) του αρχαιολογικού χώρου (συνιστάται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ένα φακό).

Στον αρχαιολογικό χώρο δεν επιτρέπεται η είσοδος με φαγητά ή /και αναψυκτικά. Προτεινόμενη υπόδηση: άνετα ίσια παπούτσια.

Συνδιοργάνωση:

Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Δήμος Μεσσήνης

Ν.Π.Δ.Δ. «Αρχαία Μεσσήνη»

Με την ευγενική υποστήριξη

Βικτωρία Καρέλια

ΚΛΕΟΣ Α.Ε.

Α. Ισμαήλος Α.Ε.

Δήμος Ναυπάκτου

Δήμος Τριπόλεως

Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας

Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης

Λαογραφική Εστία Τρίπολης

Ευγενική συνεισφορά

 

Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής

ΜΩΡΕΑΣ Α.Ε.

Χορηγός επικοινωνίας

Εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Υποστήριξη επικοινωνίας

Δήμοι: Καλαμάτας, Πύλου – Νέστορος, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας, Τριφυλίας

Επεξεργασία ιδέας – Ολοκλήρωση αρχικού σκεπτικού – Συντονισμός παραγωγής έργου

Βασιλεία Στ. Κατσάνη

17.VIII.2012ΚΑΡΠΑΘΟΥ 29, 145 62 ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ • ΑΡ. ΤΗΛ. / ΤΗΛΕΟΜ. 210 275 0755 INFO@ANAPLOUS.NET WWW.ANAPLOUS.NET ΚΑΡΠΑΘΟΥ 29, 145 62 ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ • ΑΡ. ΤΗΛ. / ΤΗΛΕΟΜ. 210 275 0755 INFO@ANAPLOUS.NET WWW.ANAPLOUS.NET

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>