«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

To «αλάς», το «ιφσάτ» και το «εδνά»: Από τα χαράτσια της Τουρκοκρατίας στον Πακιστανό «Δράκο της Πάρου» και στον «Δράκο του ΔΝΤ»! Τι μας απομένει να δούμε αφού τα έχουμε δει όλα;

Σάββας Παπαδόπουλος

Άλλος ένας ζεστός και υπέροχος Αύγουστος έφτασε και ο περήφανος Ελληνικός λαός απολαμβάνει δικαιωματικά την περίφημη «θερινή ραστώνη» από την στιγμή που άσκησε το Δημοκρατικό του δικαίωμα και έδωσε νωπή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας ολόκληρου του πολιτικού φάσματος της μεταπολίτευσης (Δεξιά -σοσιαλδημοκρατία – αριστερά).

Ως … ‘νοικοκύρης’ ο λαός μας συντάχθηκε με τις «φιλομνημονιακές» δυνάμεις και έδωσε ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι έλληνες δεν είναι αναξιόχρεοι, -μπαταχτσήδες δηλαδή- για να χρησιμοποιήσω και μια συνώνυμη τουρκικής προελεύσεως νεοελληνική λέξη!!!

Το μαρτυρά και η ιστορία μας , από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους άλλωστε, όλα μας τα δάνεια τα εξυπηρετούμε και με το παραπάνω. Υπάρχουν έρευνες στους aegeantimes που αναφέρονται στην Δανειακή Ελληνική ιστορία που κανένα από τα σχολικά βιβλία ιστορίας δεν μας δίδαξε, και που καταμαρτυρούν το πως μια απλή δημοσιογραφική έρευνα μπορεί να μεταλλαχτεί σε ιστορική ανασκαφή στοιχείων που δεν είδαν το φώς χρόνια τώρα.

Όπως και πολλά άλλα δεν διδαχθήκαμε , πράγμα που με κάνει να πιστεύω ότι η κυρία Ρεπούση και η ιστορικές της προσεγγίσεις δεν ήρθαν από άλλο πλανήτη και ότι σίγουρα υπήρξαν … πρόγονοί της στην συγγραφή της νεοελληνικής ιστορίας .

Το σίγουρο είναι ότι τα ΜΜΕ και το εκπαιδευτικό μας σύστημα μας έχουν καταστήσει λαό με μικρή μνήμη!

Καλό είναι να αναφέρω και επειδή τις ημέρες αυτές διεξάγεται και το «LONDON 2012» ότι στον σύγχρονο ‘‘ελεύθερο’’ κόσμο αυτό όπως διαμορφώθηκε από την Βρετανική αυτοκρατορία και μετά , χώρες όπως η δική μας πληρώνουν σύγχρονους φόρους υποτέλειας με την μορφή δανείων, εξοπλισμών και εκχωρήσεων φυσικού πλούτου με αντίτιμο την εθνική τους ανεξαρτησία.

Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να δώσει το δικαίωμα της εθνικής κυριαρχίας στους λαούς με την προϋπόθεση ότι πληρώνουν απρόσκοπτα και εφόσον μπορούν να αυτοδιοικηθούν ενάρετα και παραγωγικά να αποφασίσουν μόνοι τους για το πολίτευμα τους και για την ποιότητα της λαϊκής τους κυριαρχίας δηλαδή την ενδοταξική κατανομή του εναπομείναντα πλούτου της χώρας.

Οι γενικοί κανόνες του παιχνιδιού είναι αυτοί και κανένας άρχοντας του παιγνίου τούτου δεν μας ερωτά εάν μας αρέσουν ή όχι και επειδή είναι παγκόσμιο το παιχνίδι υπάρχουν πλείστες εκδοχές με βασικούς διαχωρισμούς ιστορικούς, φυλετικούς , θρησκευτικούς ,γεωγραφικούς, κυρίως όμως πλουτοπαραγωγικούς.

Σε αντιδιαστολή με την βαρβαρότητα της οθωμανικής αυτοκρατορίας που επέβαλε τον ατιμωτικό κεφαλικό φόρο ή χαράτσι όπου ανάλογα με την τάξη του ο χριστιανός πλήρωνε για την πρώτη τάξη τέσσερα φλουριά κατά κεφαλή για την δεύτερη δύο και για την η τρίτη τάξη πλήρωνε ένα φλουρί κατά άτομο.

Το χαράτσι του πρώτου βαθμού αφορούσε τους έμπορους και τους πλούσιους, και ονομάζονταν «αλάς», του δεύτερου βαθμού το πλήρωναν οι βιοτέχνες και οι τεχνίτες, και λεγότανε «ιφσάτ» και το χαράτσι τρίτου βαθμού ήταν για τους γεωργούς και τους πτωχούς και λεγότανε «εδνά».

Σε διεθνή επίπεδο η συζήτηση μέσα ή έξω από το ευρώ ενώ παραμένει επίκαιρη στο εσωτερικό έχει ατονήσει ελαφρώς ,οι Τροΐκάνοι τα «βρήκαν» με την Τροΐκοκυβέρνηση Σαμαρά , η εκταμίευση της δόσης του Δανείου θα γίνει για πολλοστή φορά, ο εκβιασμός για νέα μέτρα που μειώνουν το εισόδημα του νομοταγή πολίτη περνά για άλλη μια φορά και η ύφεση θεριεύει και αποτελειώνει και τις εναπομείναντες παραγωγικές μονάδες της χώρας.

Η αισιοδοξία που με διακατέχει εκ πεποιθήσεως για τα μελλούμενα τρώει τα μούτρα της στον τοίχο που υψώθηκε από την κατ’αρχήν διαφωνία του Ε. Βενιζέλου του ‘‘άλλου’’ ΠΑΣΟΚ και του Στουρνάρα με το καλημέρα του καινούργιου υπουργού οικονομικών.

Ενοχλήθηκε από ότι κατάλαβα ο πρόεδρος του κινήματος της αλλαγής, της νέας Ελλάδας ,του εκσυγχρονισμού ,της πράσινης ανάπτυξης ,του «Ναι γίνεται», από τα αντιλαΐκά μέτρα που οδηγούν στην ύφεση που είχε νομοθετήσει ο ίδιος και θα εφαρμόσει αναγκαστικά τώρα ο ΥΠ.ΟΙΚ. της Τροΐκοκυβέρνησης Σαμαρά διότι τι σοσιαλιστής είναι άλλωστε ;

Ως άλλος Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών την εποχή που συντάχθηκε η Ελλάδα με τους ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ βομβαρδισμούς της Σερβίας και εναντίον του Μιλόσεβιτς ,ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συντάχθηκε πλήρως με την πολιτική της Χίλαρι Κλίντον εναντίoν του κοσμικού καθεστώτος της Συρίας και του Άσαντ επιβεβαιώνοντας ξανά τους φόβους μου για την ανυπαρξία στόχων της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Σε ένα όνειρό μου, είδα λέει, ότι είχε σθεναρά διαπραγματευτεί και είχε επιτύχει την διαβεβαίωση του Αμερικάνικου παράγοντα και της Τουρκίας ότι η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ γινόταν πλήρως αποδεκτή, λόγω της συμμαχικής διάθεσης που επέδειξε στο Συριακό ο μεγάλος αυτός διπλωμάτης και πολιτικός που έβγαλε η χώρα μας. Τον ευχαρίστησαν και του έκαναν και ανδριάντα μάλιστα ,οι φίλοι και σύμμαχοι τούρκοι επειδή μεσολάβησε στην απελευθέρωση τούρκων αξιωματικών που όλως τυχαίως ανακατεύθηκαν με τις επαναστατικές δυνάμεις της Συρίας και αιχμαλωτίστηκαν από τους κακούς κυβερνητικούς στρατιώτες .

Θέλησαν να στήσουν ανδριάντα και στον Πάνο Παναγιωτόπουλο για την άνετη υποδοχή και εγκατάσταση 100.000 Σύρων πολιτικών μεταναστών με δαπάνες του υπουργείου εθνικής Αμύνης, που αδυνατούσε το Τουρκικό κράτος να περιθάλψει, αλλά αυτός αρνήθηκε ευγενικά για να μην στεναχωρήσει τον Δένδια … επειδή απείλησαν οι Τούρκοι ότι σε αυτόν δεν θα κάνουν … ανδριάντα επειδή αντιλήφθηκε ότι ο έλεγχος της λαθρομετανάστευσης είναι ζήτημα Εθνικής επιβίωσης και έστειλε γι’ αυτό χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην Θράκη και αυτό διατάραξε την … μειονοτική αναλογία με συνέπεια να απειλούνται οι λόγοι ύπαρξης του προξενείου της Κομοτηνής!!!

Μετά ξύπνησα και είδα το πρόσωπο του Στρoς Καν του βιαστή της καμαριέρας και άρχισα να αναρωτιέμαι πώς να είναι το πρόσωπο του πακιστανού δράκου της Πάρου ,αλλά η υφιστάμενη Ελληνική νομοθεσία απαγορεύει την δημοσίευση της εικόνας και τον εξευτελισμό του συλληφθέντα πριν δικαστεί εκτός εάν είναι ο Μπέος και ο Ψωμιάδης για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο και συλληφθούν τυχαία πριν ακριβώς την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Χάρηκα επειδή οι νόμοι στην Ελλάδα είναι και πιο ανθρώπινοι από αυτούς στην Αμερική και εφαρμόζονται κατά γράμμα ειδικά τώρα που η … ΔΗΜ.ΑΡ είναι στην Εξουσία!!!!

Όμως όλα δείχνουν ότι μετά το επερχόμενο φιάσκο της Τροικοκυβέρνησης Σαμαρά που δημιουργήθηκε μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις για να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της συν-κυβέρνησης Παπαδήμου που εντέχνως με την απειλή του δημοψηφίσματος της παρέδωσε την εξουσία ο Γ. Α. Παπανδρέου, αφού δεν μπόρεσε να κρατηθεί μετά την ψήφιση πέρυσι το καλοκαίρι του μεσοπρόθεσμου ούτε μισό χρόνο και με διαπραγματευτή υπουργό Οικονομικών τον τεράστιο σε … πασοκικό πολιτικό μέγεθος τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, για να συνεχίσει την προδιαγεγραμμένη πορεία προς της απώλεια της εθνικής κυριαρχίας που κατά κάποιους ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2009 όλα τα τρικ εξαγοράς χρόνου τελειώνουν.

Τι μας απομένει να δούμε αφού τα έχουμε δει όλα;

Τον Τσίπρα να επιστρέφει μαυρισμένος από τις καλοκαιρινές του διακοπές με γεμάτες τις μπαταρίες του και ως ένας από τους πιο επικίνδυνους πολιτικούς της Ευρώπης κατά κάποια δημοσιεύματα να αναλαμβάνει την σύνταξη επιτέλους του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος του .

Ήδη δέχεται πιέσεις όπως ακριβώς είχε δεχθεί πριν ένα χρόνο και ο Σαμαράς που τότε αυτός ήταν αντιπολίτευση ,αλλιώς τάχαμου δόση δανείου δεν βλέπουμε.

Μανώλη Γλέζο έχει ,έξυπνος είναι ,στελεχιακό δυναμικό από καταρτισμένους ανθρώπους διαθέτει, στοιχειώδη λογική χειρισμού των κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα επιδείξει;

Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι και μεταναστευτική, είναι και εξωτερική και είναι και κρίση θεσμών.

Και η αντιμετώπιση της χρειάζεται ενάρετα και παραγωγικά πολιτικά στελέχη που να διαθέτουν στοιχειώδη λογική .

Οι AegeanTimes

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>