«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ντόπινγκ, (Υπερ)Αθλητής, Νέα Γονιδιακή Τάξη Πραγμάτων και (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

 
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
«…Η επιστάμενη κι επίμονη πειραματική εφαρμοσμένη έρευνα της (υπερ)απόδοσης και (υπερ)λειτουργίας του οργανισμού ενός «έξωθεν ρυθμισμένου (εργαστηριακά, χημικά, βιογενετικά, μηχανικά, ανατομικά, ψυχοσυναισθηματικά) Αθλητή» σε ιδιαιτέρως απαιτητικές αγωνιστικές συνθήκες, δύναται να σώσει τις ζωές χιλιάδων στρατιωτών στον σύγχρονο τεχνολογικό πόλεμο του Μέλλοντος…καθόσον – κι εκ των πραγμάτων –  θα χρειαστεί να «ρυθμίζονται» (καταλλήλως) οι μαχητές  για να τα «βγάλουν πέρα» με τις τότε «εξόχως ιδιάζουσες πολεμικές συνθήκες κι απαιτήσεις επιχειρησιακής μαχιμότητας» απέναντι σε εξίσου (αν όχι ακόμη περισσότερο) «(έξωθεν) ρυθμισμένους» (Υπερ)Στρατιώτες (του Μέλλοντος)  του αντιπάλου…».


(Ανατριχιαστικά φουτουριστικό; Ίσως. Όσο πιο γρήγορα όμως το “χωνέψουμε”, τόσο το καλύτερο. Καθώς  μέσα σε αυτές τις «ακραίες δραστηριότητες της υπέρβασης των ανθρώπινων ορίων» κρύβονται «έντεχνα» τα στρατιωτικά προγράμματα του μέλλοντος. Και δη, το «Πρόγραμμα του (Υπερ)Στρατιώτη του Μέλλοντος». Και κάποιοι «δουλεύουν» εντατικά πάνω σ’ αυτό)….
 
Ο (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος είναι ένα «ευρύ πρόγραμμα». Που όμως αδυνατεί να αποκοπεί από το πεδίο της Κοινωνικής εφαρμογής. Αν θέλει βεβαίως να αναπτυχθεί σε πεδία ασύλληπτα ακόμη.
Γιατί;
Μα γιατί άλλο το «εργαστήριο» και άλλο η «εφαρμογή».
Εφαρμογή είναι το «πεδίο πολέμου» θα αντιγυρίσει κάποιος.
Κι όμως. Το πρώτο πεδίο ανάπτυξης κι εφαρμογής είναι η ίδια η ζωή. Γιατί δεν  μιλάμε για ένα «αυτόνομο οπλικό σύστημα» (όπως πχ είναι ένα νέο είδος πυραύλου). Μιλάμε για ανάπτυξη ενός νέου είδους ανθρώπου στην κυριολεξία. Κι από τη στιγμή που αυτό φέρει νου και σώμα, συναισθήματα και βιοχημεία, τότε τα πράγματα γίνονται πάρα μα πάρα πολύ περίπλοκα.
Είναι κάτι σαν τους νέους κινητήρες αυτοκίνησης. Δεν αρκεί να τους αναπτύξει εργαστηριακά η εταιρεία και να τους βάλει κατόπιν απευθείας σε αυτοκίνητα παραγωγής. Πρέπει να δοκιμαστούν. Και δεν αρκεί η δοκιμή στην εσωτερική πίστα του εργοστασίου. Απαιτείται η εξαντλητική δοκιμασία στην πίστα αγώνων. Έναντι άλλων αγωνιστικών αυτοκινήτων. Που τα οδηγούν άνθρωποι. Με απρόβλεπτες αντιδράσεις. Που θα εκτινάξουν στα άκρα ότι τεχνολογικό νέο έχουν βάλει οι σχεδιαστές πάνω και μέσα στο αυτοκίνητο.
Έτσι και ο (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος.
 
Δεν αρκεί να δοκιμαστεί το κάθε κομμάτι του στο εργαστήριο. Χρειάζεται η υπέρτατη δοκιμή του σε αγώνες. Αθλητικούς αγώνες. Αντιμέτωπος με άλλα «προπλάσματα» (δοκιμαστικά μοντέλα παρόμοιας φιλοσοφίας με αυτόν). Αντιμέτωπος επίσης με απλούς, συνηθισμένους (πλην «ιδιαιτέρων δυνατοτήτων» και εκπαίδευσης) ανθρώπους/αθλητές. (Σαν τους «συνήθεις στρατιώτες» του εχθρού που θα συναντήσει στα μέτωπα). Εκεί θα φανεί (με «εξαντλητικές δοκιμασίες») το αν η «τάδε ουσία» λειτουργεί σωστά ή λάθος. Αν το τάδε «μόσχευμα» ή «ανατομικό by-pass» πέτυχε ή θέλει βελτίωση. Αν η «γονιδιακή παρέμβαση» ήταν σωστή ή στη «λάθος κατεύθυνση». Αν το «τάδε μηχανικό πρόσθετο» λειτούργησε ή κατέρρευσε στην πίεση του αγώνα.
Βλέπεις, ο (Υπερ)Στρατιώτης δεν είναι κάτι «μονοσήμαντο». Είναι κάτι εξαιρετικά περίπλοκο. Όσο περίπλοκος είναι και ο ίδιος ο άνθρωπος. Θέλει συνεπώς και περίπλοκες δοκιμασίες.
Τι καλύτερο πεδίο δοκιμής λοιπόν από τους διεθνείς αθλητικούς αγώνες όπου συναντώνται οι «κορυφαίοι των κορυφαίων»;
Πόσω μάλλον οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
(Μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο θα σας δώσει «πεδία ερεύνης» του τύπου: «δεκαπλάσια αντοχή» από τον καλύτερο αθλητή, δυνατότητα «ασύλληπτων αλμάτων», «πολλαπλάσια μυϊκή δύναμη» – συνεπώς και δυνατότητα να φέρει αντιβαλλιστικές θωρακίσεις που κανείς απλός στρατιώτης δεν θα μπορούσε να «σηκώσει» –  κλπ. Θα ήταν ποτέ δυνατό να «αντισταθεί στον πειρασμό» ο παραγωγός ενός τέτοιου «μοντέλου» να μην το «τεστάρει σε ένα τόσο απαιτητικό πεδίο δοκιμών όπως μια κορυφαία διεθνής διοργάνωση σαν τους Ολυμπιακούς; Ή να το πούμε αλλιώς: φαντάσου εκατό τέτοιους «υπερ-κομάντο» να κολυμπούν υποβρυχίως επί χιλιόμετρα από τα παράλια της Τουρκίας μέχρι κάποιο Ελληνικό νησί. Ποιό ραντάρ θα μπορούσε να τους εντοπίσει; Ποιός «απλός συνήθης κομάντο» θα μπορούσε να τους αντιμετωπίσει;).
Αυτό το project όμως δεν «τρέχει» μόνο του.
Ταυτόχρονα τρέχει κι ένα άλλο. Ακόμη πιο ευρύ και περίπλοκο. Για την ακρίβεια, ο (Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος είναι απλά ένα «τμήμα» του.
Και μιλάμε βεβαίως για το πρόγραμμα της «Νέας Γονιδιακής Τάξης Πραγμάτων».
Ο «Νέος Εξελιγμένος (γονιδιακά) (Υπερ)Πολίτης
 
Αξίζει να διαβάσει κανείς το βιβλίο του Jeremy Rifkin , «Ο Αιώνας της Βιοτεχνολογίας». Θα δει ιδίοις όμμασι και με σκληρές (πλην ρεαλιστικές) λεπτομέρειες το τι μέλλει γενέσθαι στην  κοινωνία του «τεχνητά ρυθμισμένου/βελτιωμένου γονιδιώματος».
Από τη στιγμή που (σύντομα) θα είναι επιστημονικά εφικτή η «βελτίωση του γενετικού προφίλ» του ατόμου, αναπόφευκτα θα διαμορφωθεί ένα νέο «κοινωνικό τοπίο».
Οι Πολίτες θα διαχωριστούν σε “Γονιδιακές Τάξεις” (αναλόγως τους «πόρους» που θα διαθέσει ο καθένας στην εργαστηριακή βελτίωση του γενετικού του προφίλ).
Στην «Νέα Κοινωνική Πυραμίδα», φυσικά, «κυρίαρχοι» θα είναι οι κατέχοντες τις περισσότερες και ποιοτικότερες «γενετικές βελτιώσεις».
Ο καλύτερα ρυθμισμένος γενετικά θα είναι και ο πιο “προικισμένος”, ο πιο καλά “εξοπλισμένος” να αντιμετωπίσει τους “συναθλητές” του,  τους “συμμαθητές” του, τους “οικονομικούς ανταγωνιστές του”, τους “αντιπάλους του στον πόλεμο” κλπ.
Στο κοντινό αυτό μέλλον, ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος έχει – ακόμη κι εν δυνάμει – προβλήματα υγείας δεν θα έχει καμία ελπίδα να βρει δουλειά τη στιγμή που θα αντιμετωπίζει έναν άλλον υποψήφιο που θα έχει διαθέσει υψηλούς πόρους στην βελτίωση του γονιδιακού του προφίλ, διότι οι Βιογενετικές εφαρμογές (θα) έχουν οικονομικό αντίκρυσμα και δη εξαιρετικά υψηλό.
Συνεπώς, δεν θα έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια δυνατότητα να τις αγοράσουν.
Συνακόλουθα, οι «καλύτερες» κοινωνικοοικονομικές θέσεις στο μέλλον θα ανήκουν στους “τέλειους βιογενετικά”. Σε αυτούς που θα έχουν την οικονομική άνεση να “ρυθμίσουν το γενετικό τους προφίλ”  έτσι, που να έχουν άριστη υγεία, πνευματικές, οργανικές, στρατιωτικές, αθλητικές επιδόσεις κοκ.
 
Αναπόδραστα, αυτοί – όντες οι “ισχυροί” του μέλλοντος – είναι που θα καθορίσουν και το νέο θεσμικό status της κοινωνίας, εμπεδώνοντας έτσι στην τελική φάση την «κοινωνική πρωτοκαθεδρία» τους.
Λογικά αναμενόμενη πριν απ’ όλα αυτά , είναι μια «θεαματική είσοδος». Μια «κατ’ αρχήν» νομιμοποίηση του “Τεχνητά ρυθμισμένου Γονιδιακού προφίλ” του “Νέου Ανθρώπου”.
Και αν το πρώτο («κυριαρχία Γονιδιακά Βελτιωμένων») αργεί λίγο, το δεύτερο («θεαματική κατ’ αρχήν νομιμοποίηση της Τεχνητής Γονιδιακής Βελτίωσης») θα το δούμε αρκετά σύντομα, καθώς, το μέλλον αυτό, κατά πως φαίνεται, δεν είναι «καθόλου μα καθόλου μακρινό».
Τα πρώτα δείγματα αυτής της μελλοντικής εποχής του Βιογενετικά (ετερο)ρυθμισμένου προφίλ κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους σε κάθε κοινωνικοοικονομικό πεδίο.
Από τις καλλιέργειες μέχρι την ιατρική, από τη βιομηχανία μέχρι τον Αθλητισμό,  από τα οπλικά συστήματα μέχρι την περιβαλλοντολογία, από την ενέργεια μέχρι την διατροφή και ουκ έσται τέλος στις δυνητικές εφαρμογές της.
Ένα «ψάρι» που το έλεγαν…. WADA
 
Ήταν αδύνατο φυσικά να μην τα διαπιστώσει αυτά και η WADA, εξ ού και προέβλεψε με βεβαιότητα πως στο Πεκίνο το 2008 θα αναμένονταν ήδη τα πρώτα κρούσματα “Γενετικού Ντόπινγκ”.
(Αν και εκφράζονται «υπόνοιες»  πως τα πρώτα κρούσματα ήδη έκαναν την «παρθενική – πειραματική» τους εμφάνιση στην Αθήνα 2004).
Αυτή ήταν όπως φαίνεται και η “επίσημη είσοδος” της Ανθρωπότητας στην Νέα Κοινωνία  των «Γενετικά – τεχνητά – ρυθμισμένων ανθρώπων».
Το «παγκόσμιο Βιογενετικό Λόμπι» έστησε τον «ιστό» της θεαματικής «εισόδου». Και η ΔΟΕ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να … «πέσει μέσα». Καθώς η ΔΟΕ, αν και ξέρει πως υπήρξε «Γενετικό Ντόπινγκ» στο Πεκίνο, παραδέχτηκε δημόσια κι επίσημα την «τεχνική αδυναμία» της να το «ελέγξει» (ξεσπώντας με λύσσα – για να τηρήσει τα προσχήματα – επάνω στους μικρούς εναπομείναντες «χρήστες χημικών» – σημ: εξ’ ου και «διέλυσε» στην κυριολεξία τους «πρωτόγονους χημικά ρυθμισμένους» Έλληνες στίβου και άρσης βαρών)…..
Τουτέστιν, αφού «χωρίς πτώμα δεν υπάρχει έγκλημα, συνεπώς γι’ αυτό και δεν είχαμε «αφαιρέσεις μεταλλίων λόγω «γενετικής παρέμβασης» το 2008 στο Πεκίνο. Ή μήπως περιμένει κανείς ότι θα συμβεί αυτό σήμερα με τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου;).
Γεγονός είναι ότι τα πράγματα «τρέχουν» μόνα τους για την οριστική «ρήξη» ανάμεσα στο «αντιντόπινγκ μπλοκ» των «Παλαιών Φυσικών Ανθρώπων» (πως σας ακούγεται αυτός ο «νεολογισμός»; Συνηθίστε το) και το «Μπλοκ της Νέας Γονιδιακής Τάξης Πραγμάτων».
Η εξέλιξη που έχει επιτευχθεί στα εργαστήρια (σε όλα τα τεχνολογικά μέτωπα) «απαιτεί ασφυκτικά» την «εκτεταμένη δοκιμή» της έξω στα αγωνιστικά πεδία. Και δεν θα αρκείται για πολύ στο «γονιδιακό καμουφλάζ». Άσε που μπορεί η «φωτιά» να μην «φαίνεται» αλλά ο «καπνός» φαίνεται μια χαρά. πχ Αθλητής με καμιά δεκαριά χρυσά σε Ολυμπιακή διοργάνωση «βγάζει μάτι». Ασχέτως αν «δεν πιάνεται» – προς τέρψιν των «βιο-αναδόχων». Είναι θέμα χρόνου λοιπόν μέχρι να γίνει η «στραβή». Άσε που «διακριτικά» και με «δρακόντεια μέτρα προφύλαξης» εκτεταμένη και ταχεία «έρευνα κι ανάπτυξη προιόντος» δεν γίνεται.
Πως θα διαμορφωθεί λοιπόν το μέλλον της “Μεταχημικής (Μεταντόπινγκ) Βιογενετικής εποχής”;
Και ποιά θα είναι η “απάντηση” του “Βιογενετικού Λόμπι” στις “πιέσεις” του
“Αντιντόπινγκ Λόμπι”;
 
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, να επιχειρήσουμε να «προμαντέψουμε» αυτή την«πορεία».
Η ηγεσία της WADA έχει δείξει «εν τοις πράγμασι» ότι «αδυνατεί» να «συλλάβει το βιογενετικό ντόπινγκ (ή μήπως για «κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους» δεν έχει την «ανάλογη βούληση»;).
Έχουμε λοιπόν, τις «Μεγάλες Δυνάμεις – Κράτη» που ήδη (προφανώς) «μπήκαν» στην «Νέα (Βιογενετική) Εποχή» και τις «Μικρές χώρες» που ακόμη πλατσουρίζουν στα «ρηχά χημικά νερά».
Το «μήνυμα» των Βιοτεχνολογικών Εταιρειών, εμμέσως πλην σαφώς είναι«ευκρινέστατο»:
«Ήδη κάνουμε θαύματα. Ελάτε να σας παράσχουμε τις υπηρεσίες μας».
Η WADA  από την πλευρά της, μην μπορώντας να τα βγάλει πέρα με τις «Μεγάλες Δυνάμεις» ούτε στο «Χημικό πεδίο» (μην ξεχνάμε πως η ΔΟΕ αρνείται επίμονα επί χρόνια την Σουηδική πρόταση να ελέγχονται όλοι οι Αθλητές και η WADA δεν μπορεί να ελέγξει τις ΗΠΑ οι οποίες αλαζονικά και «αυτάρεσκα» παραμένουν «αυτονομημένες») ούτε, πολύ δε περισσότερο,  στο «Υπερσύγχρονο Βιογενετικό Πεδίο», κατευθύνει την μήνυν της ενάντια σε «Μικρούς» και «Συνήθεις Ύποπτους» εραστές της «Παλιάς Σχολής» των «Χημικών». (Κάπως έτσι χάσαμε και σ’ αυτούς τους Ολυμπιακούς – 2012 – έναν ακόμη αθλητή).
Η Βιογενετική όμως αφού «έπαιξε» πρώτα (δοκιμαστικά) με την ΔΟΕ σε Αθήνα και κυρίως Πεκίνο, είναι προορισμένη και διατεθειμένη να «αλλάξει ριζικά» το μέλλον των Αθλητικών αγώνων.
Τον «Δρόμο» που έδειξαν οι «Μεγάλες Δυνάμεις» σαφώς θα τον ακολουθήσουν και οι «Μικροί».
Θα πληρώσουν «αδρά» τις Πολυεθνικές Εταιρείες Βιοτεχνολογίας και θα αγοράσουν το «εμπόρευμα».
Αυτό ήταν άλλωστε το «μήνυμα» του Πεκίνου. Μήνυμα που βεβαίως αναμένεται να «ενισχυθεί πολύ περισσότερο» στο Λονδίνο 2012.
Μόλις λοιπόν μπουν στο «χορό των Μεταλλίων» και οι Μικροί, όλως «παραδόξως», η WADA θα κατορθώσει (ξαφνικά) να «σπάσει τον Κώδικα» των πρώτης γενιάς Γενετικών Μεθόδων Παρέμβασης στο γονιδίωμα των Αθλητών (Γενετικό Ντόπινγκ). Οι «Μεγάλες Δυνάμεις» θα έχουν φυσικά ήδη περάσει στην Δεύτερη (Μη διαγνώσιμη) Γενιά Γονιδιακής Παρέμβασης. Έτσι, η WADA θα πλήξει για μια ακόμη φορά τους «Μικρούς». Και πάει λέγοντας.
Το μήνυμα των Πολυεθνικών θα είναι και πάλι σαφές:
«…Ελάτε σ’ εμάς, έχουμε τη λύση..Αγοράστε το kid της Δεύτερης Γενιάς που
δεν ελέγχεται εργαστηριακά».
Η Νέα Διεθνής «Επαγγελματικού» Αθλητισμού προ των πυλών
 
Σε επόμενη φάση και ταυτόχρονα με αυτά, θα τρέχουν όμως και κάποιες δίκες ενάντια στις αποφάσεις της WADA κατά των «Μικρών Δυνάμεων» (σχετικά με κρούσματα Γενετικού Ντόπινγκ πρώτης γενιάς). Η υπεράσπιση των αθλητών – λογικά – θα επικαλείται Ιατρικές διαγνώσεις που κατέστησαν απαραίτητη για θεραπευτικούς λόγους την Τεχνητή (Γενετική) Παρέμβαση στο Γονιδίωμα των Αθλητών. Η WADA θα χάσει φυσικά αυτές τις δίκες. Οι Βιο-Πολυεθνικές να είναι καλά. Που θα «παίζουν σε περίπλοκο (βλ. «διπλό») νομικό ταμπλώ.
Ο δρόμος θα είναι ελεύθερος πια για την περαιτέρω μεθόδευση της νομιμοποίησης της Γονιδιακής Παρέμβασης (Γενετικό Ντόπινγκ).
Πλην όμως  ΔΟΕ, Διεθνείς Αθλητικές Ενώσεις, Πολιτική και πλήθος άλλων Οργάνων, Θεσμών και Παραγόντων θα εξακολουθούν να μάχονται την Νέα αυτή Γενετική Τάξη Πραγμάτων. Θα εξακολουθούν, εν ολίγοις, να θεωρούν Ντόπινγκ αυτή την πρακτική, να την ελέγχουν και να διώκουν τους αυτουργούς.
Έτσι, οι «Υπερασπιστές της Γονιδιακής Παρέμβασης» του Αθλητικού Χώρου, εφόσον πλέον θα δέχονται «πιέσεις» όλο και εντεινόμενες, θα κρίνουν ότι είναι «ώριμες οι συνθήκες» για το επόμενο «Μεγάλο Βήμα». Θα  ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας ένα «δομημένο (πια) αυτόνομο κι ανεξάρτητο αθλητικό διεθνές μπλοκ».
 Αθλητές και προπονητές θα βρεθούν σε στενή συνεργασία με Ακαδημαϊκούς, ιατρούς, γενετιστές, νομικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, ΜΜΕ, Εταιρείες Βιοτεχνολογίας, Ιατρικών Υπηρεσιών, Φαρμακευτικών ερευνών, ασθενείς, κλπ.
Εν ολίγοις, οι λυσσώδεις πιέσεις από τα αντιντόπινγκ μπλοκ θα οδηγήσουν στην δημιουργία ενός αντίστοιχου (και όχι λιγότερου ισχυρού) «Βιογενετικού Αθλητικού Λόμπι» (οι οποίοι και θα το «επιδιώκουν» βεβαίως).
Λόμπι που φυσικά, υπό την υψηλή χρηματοδότηση των «ενδιαφερομένων εταιρειών» θα προβεί σε «Εκτεταμένη Πολιτική Επικοινωνίας» (sic!).
 
 Θεωρείται βέβαιη φυσικά η εκτεταμένη και μεθοδευμένη επαφή με αντίστοιχους «πόλους» και συμφέροντα «συγγενούς ενδιαφέροντος» σε άλλες χώρες, η (ποικιλότροπη) Δικτύωση (και εξάρτηση εν πολλοίς) με  Εταιρείες Ιατρικών Ερευνών, Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικές αλλά και  Οργανώσεις ασθενών (που θα είναι μια τρομερή πηγή δύναμης όπως θα εξηγηθεί στη συνέχεια).
Ένα Διεθνές Συνέδριο «Αθλητικής Βιογενετικής» θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη συνέχεια αυτής της κατάστασης.
Εκεί – τι άλλο; – θα επισημοποιηθεί η προσχώρηση του «Διεθνούς Βιογενετικού Αθλητικού Λόμπι» στο Ευρύτερο Μέτωπο κατά της Βιοηθικής.
Λογικά αναμενόμενο επόμενο βήμα θα είναι – με την βοήθεια (οικονομική και όχι μόνον) των βιοτεχνολογικών εταιρειών – η διοργάνωση Διεθνών Επαγγελματικών Αγώνων για «Βιογενετικά (και όχι μόνον) ενισχυμένους αθλητές».
Ουσιαστικά θα πρόκειται για (επαγγελματικούς – ερευνητικούς) αγώνες «Υπεραθλητών» με υψηλά χρηματικά βραβεία όπου τα πάντα θα επιτρέπονται. Ο σκοπός θα είναι η όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη των Οργανικών και Ψυχοκινητικών  δυνατοτήτων – επιδόσεων του ατόμου/αθλητή με κάθε τεχνητό μέσο.
Φυσικά,  ρόλο κλειδί σε αυτή την (Βιομηχανοποιημένη πλέον) Διαδικασία Υπερ-επιδόσεων θα παίξουν οι πρώην (Υπερ)Προπονητές Ολυμπιακών Χρυσών Αθλητών (ως μόνοι φέροντες το απαραίτητο «γνωστικό background» που θα συνδέσει την Βιογενετική – Ιατρική έρευνα μέσω του αθλητισμού με την κοινωνία και την Αγορά).
Στρατηγική Διασύνδεση του «Νέου Γονιδιακού Μπλοκ των Εξελιγμένων» με την «Δεξαμενή των Ασθενών»
 
 
Λογικά, το αντιντόπινγκ Μπλοκ θα κατηγορήσει αυτή την Διοργάνωση Αγώνων Υπεραθλητών παραβάλλοντάς τους με τους αγώνες αυτοκινήτων όπου η κάθε εταιρεία παρουσιάζει στην αγορά το νέο της αυτοκίνητο, την νέα της τεχνολογία, τις νέες της επιδόσεις.
Και όντως, επίσημα πια, υπό το φώς της δημοσιότητας η κάθε εταιρεία θα παρουσιάζει διαρκώς και νέες Γονιδιακές ή χημικές ή τεχνολογικές (μηχανικές, Βιονικές) παρεμβάσεις στον «οργανισμό» των Αθλητών.
Οι αθλητικές επιδόσεις αλλά και τα Ιατρικά επιτεύγματα (κατά το υπόδειγμα της Βιομηχανίας που αναπτύσσεται ραγδαία όταν βρίσκει πεδίο (αντ)αγωνιστικής – διαφημιστικής εφαρμογής), θα είναι τέτοιας κλίμακας που θα προκαλέσουν σοκ – έλκοντας φυσικά το παγκόσμιο  (επιχειρηματικό /εμπορικό) ενδιαφέρον. (Αυτό το «εμπορικό σοκ» είναι το «προαπαιτούμενο» για να έρθουν «παραγγελίες» και «υψηλές χρηματοδοτήσεις» προγραμμάτων όπως ο «(Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος» ή ακόμη γενικότερα ο «(Υπερ)Πολίτης του Μέλλοντος»).
 
Κυρίως όμως θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον των «ασθενών». Αυτοί άλλωστε θα είναι η κυριότερη πηγή δύναμης του Μετώπου κατά της Βιοηθικής – Ντόπινγκ.
 Όταν η Μέθοδος της γονιδιακής Παρέμβασης «απαιτηθεί» (εμπορικά) από τους ασθενείς για την «Θεραπεία-Βελτίωσή» τους, τότε θα σημειωθεί και η δεύτερη μεγάλη νίκη του «Βιογενετικού Λόμπι». Η «Μεγάλη Μεταστροφή» στην Μαζική Κοινωνική Ψυχολογία θα είναι πια γεγονός.
Μέσω ανάλογων διεθνών εγχειρημάτων σύντομα η βιογενετική παρέμβαση θα μπει στην καθημερινότητα και θα γεννήσει την Νέα Γενετική Τάξη πραγμάτων.
Στο ξεκίνημα αυτής της υπόθεσης θα «τρέξουν» πολλά “projects”.
Δύο όμως είναι οι κυριότεροι πυλώνες όπου καταφανώς θα στηριχτεί το marketing αυτής της υπόθεσης:
Πρώτα και κύρια αθλητές με άριστη βιοϋποδομή που θα ενδιαφερθούν να «παίξουν» σε αυτό το «πολλά υποσχόμενο» παιγνίδι του εντόνως και εμφανώς «κοντινού μέλλοντος».
Είτε νέοι αθλητές, είτε ήδη «φτασμένοι Ολυμπιακοί υπεραθλητές» – πλην όμως «διωχθέντες ως ντοπέ» από WADA και ΔΟΕ.
Ένας «διεθνής χείμαρρος μεταγραφών» αθλητών και προπονητών θα κλιμακωθεί «αδειάζοντας» στην κυριολεξία τις «δεξαμενές» του «παλαιού παραδοσιακού αθλητικού μπλοκ».
Ο δεύτερος Πυλώνας όμως αυτού του φιλόδοξου Βιογενετικού Concept θα αφορά στους «ασθενείς».
 
Σε αυτούς θα απευθύνεται, αυτούς θα επιδιώκει να υποκινήσει ώστε με την τεράστια παγκόσμια δύναμή τους να ενισχύσουν καθοριστικά αυτή την προσπάθεια και να «γιγαντωθεί».
Εν ολίγοις, θα πάρει «ασθενείς» (πχ χρονίων νοσημάτων) με κάποιο minimum αθλητικό background και θα τους μετατρέψει μέσω της «Βιογενετικής παρέμβασης» (και όχι μόνον) σε αθλητές , αν όχι αξιώσεων, οπωσδήποτε «αξιοπρεπών επιδόσεων». (Ουσιαστικά, αυτό θα είναι το «εμπορικό στοίχημα»).
Ενώ ο πρώτος πυλώνας είναι που θα δημιουργήσει τις «υψηλές επιδόσεις» και θα προσφέρει το «διαφημιστικό (υπερ)θέαμα», ο δεύτερος είναι ουσιαστικά αυτός που θα στοχεύσει «μέσα στην καρδιά της κοινωνίας» παράγοντας το «μεγάλο κέρδος».
 Γιατί οι πάντες είναι ή άρρωστοι ή «εν δυνάμει άρρωστοι» ή κάποιο μέλος σοβαρά ασθενή έχουν στην οικογένειά τους. Και όλοι αυτοί  θέλουν μια υγιή ζωή. Όλοι τους θα ήθελαν μια άριστη φυσική κατάσταση αντί των ανύπαρκτων μέχρι τότε ψυχο-σωματικών επιδόσεων.
Τότε είναι που θα έχει γίνει το «κρίσιμο Κοινωνικό κλικ» και θα δρομολογηθεί με αυξητικούς πλέον όρους (σε γεωμετρική πρόοδο) η Νέα Βιογενετική Εποχή.
Οι ασθενείς είναι η κυρίαρχη μάζα. Όταν όλοι αυτοί απαιτήσουν να «μεταλάβουν τα αγαθά της Βιογενετικής» τα οποία θα έχουν θαυμάσει στα τερέν, στα ντότζο, στα γήπεδα, στο στίβο, στις πισίνες και στα στάδια τότε πια η ατμόσφαιρα θα είναι τόσο ηλεκτρισμένη και «μεταλλαγμένη» που κανείς από τους «Επίσημους Διεθνείς και Εθνικούς Αθλητικούς παράγοντες» δεν θα τολμάει ούτε να υπαινιχθεί το παραμικρό αρνητικό για τους μετέχοντες στο Νέο Βιογενετικό – Αθλητικό Εγχείρημα.
Το (Υπερ)θέαμα «πουλάει»….
 
Φυσικά, για λίγο καιρό ακόμη θα είναι μια πραγματικότητα οι «ξεχωριστοί αγώνες».
Από τη μια οι όλο και πιο πλούσιες και (υπερ)θεαματικές Διοργανώσεις των «Βελτιωμένων Υπεραθλητών» (όπου θα επιτρέπεται «κάθε είδους εξωτερική παρέμβαση» στην ψυχοφυσιολογία του αθλητή) και από την άλλη οι «άλλες», οι όλο και πιο «χειμάζουσες» Διοργανώσεις των «συνηθισμένων» απλών αθλητών – που φυσικά θα «υστερούν σε θέαμα» (και συνεπώς σε οικονομική απόδοση) έναντι των «άλλων».
Όσο όμως θα μπαίνει στην ζωή των ανθρώπων και στην καθημερινότητά τους η Βιογενετική με τα θαύματά της (δηλαδή, ταχύτατα), τόσο και αυτή θα ανεβαίνει στην Κορυφή της Κοινωνικής Πυραμίδας ως απαραίτητο στοιχείο κοινωνικής καταξίωσης (prestige).
 
«Κοινωνική Κορυφή» στην οποία μαζί με την «Βιογενετική» θ’ ανεβαίνουν και οι «άνθρωποί» της. Κυρίως δε, οι Πρωτεργάτες της. Αυτοί που της προετοίμασαν το έδαφος για την αναπόφευκτη Κυριαρχία της. Το οποίο, από σήμερα – δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι – κιόλας λειτουργεί ως κίνητρο για «ανάλογη δράση» (τους).
Εδώ, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «έχοντες» της Κοινωνίας είναι αυτοί που θα προβούν πρώτοι στην Τεχνητή Βελτίωση του Γονιδιακού τους Προφίλ (καθ’ ότι κοστίζει και μάλιστα πολύ). Εφόσον όμως αυτοί είναι που έχουν και τα «πολιτικά σκήπτρα», λογικό κι αναμενόμενο είναι ν’ αλλάξουν – σύντομα – τους Θεσμούς προς το «ευνοϊκότερο» ως προς την Βιογενετική.
Σύντομα και προηγηθέντων των παραπάνω,  οι «διαρροές» των αθλητών (και συνακόλουθα «κοινού», «χορηγών» και media) από τις «συνηθισμένες (επίσημες) διοργανώσεις» προς τις διοργανώσεις των «Υπεραθλητών» (του υψηλού θεάματος και των Υψηλών Κερδών) – συν το χείμαρρο από δίκες (Γενετικά «ρυθμισμένων») αθλητών εναντίον ΔΟΕ – θα είναι τόσο έντονες που πλέον οι όροι θα
αντιστραφούν.
Οι «επίσημες διοργανώσεις των Παλαιών Παραδοσιακών» (άλλος «νεολογισμός» που αναγκαστικά χρησιμοποιείται εδώ) θα παρακμάσουν, θα «ξεπέσουν».
Με τελική αφορμή αυτό το γεγονός και κυρίαρχη αιτία την «γενικευμένη αποδοχή της Βιογενετικής» από την τότε κοινωνία, οι Επίσημες Διεθνείς Αθλητικές Αρχές θα αναγκαστούν να «αποδεχτούν» την Βιογενετική Παρέμβαση στο Γονιδίωμα των Αθλητών ως μια «Νόμιμη και θεμιτή πραγματικότητα».
Πλέον, και η «Θεσμική Μεταστροφή» – υπέρ της Βιογενετικής – θα είναι μια «πραγματικότητα.

Το άλμα προς την Νέα Βιογενετική Τάξη πραγμάτων θα έχει γίνει.
Ο Νέος Γονιδιακά εξελιγμένος άνθρωπος θα έχει «κυριαρχήσει» έναντι των υπολοίπων «απλών» (μη εξελιγμένων γονιδιακά) ανθρώπων….
Quiz: Σε ποιό ακριβώς σημείο της Νέας (Γονιδιακής) Κοινωνικής Διαστρωμάτωσης θα βρεθούν αυτοί οι τελευταίοι;
Κοινώς, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»…
Από την μια ο «(Υπερ)Στρατιώτης του Μέλλοντος» είναι μια πραγματικότητα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σύντομα στα νέα πολεμικά μέτωπα (κι αλίμονο αν μας βρει απροετοίμαστους) κι από την άλλη η Νέα Γονιδιακή Τάξη Πραγμάτων είναι εξίσου μια πραγματικότητα που θα στείλει την φτωχολογιά ακόμη πιο χαμηλά απ’ ότι ήδη βρίσκεται….
Άντε χάραξε πορεία τώρα μέσα σε τέτοια θύελλα…
Ιδίως με μια ιθύνουσα Πολιτική Τάξη που έχει μείνει σαράντα χρόνια πίσω και αρνείται να δει σοβαρά τέτοιες «εφιαλτικές πραγματικότητες» σαν τις «παραπάνω»…
Γιώργος Ανεστόπουλος

Αναρτήθηκε από

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>