«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΗΠΑ προς Ιράν: «Θα στείλουμε τα σκάφη σας στον πάτο της θάλασσας»!

 Image

Με μια φρασεολογία αλλά και ένα ύφος που οι ΗΠΑ δεν συνηθίζουν, καθώς όπως και να’χει οι επιθετικού τύπου δηλώσεις και «φανφάρες» ανήκουν «δικαιωματικά» στους Ιρανούς προειδοποίησαν σήμερα το Ιράν να απέχει από οποιαδήποτε ενέργεια αποκλεισμού των στενών του Χορμούζ.

«Το μήνυμα προς το Ιράν είναι απλό: Μη διανοηθείτε να το πράξετε. Μη διανοηθείτε να αποκλείσετε τα Στενά του Χορμούζ . Θα καθαρίσουμε τις νάρκες. Μη σκεφτείτε να στείλετε τα ταχέα σκάφη σας για να παρενοχλήσουν τα δικά μας σκάφη ή τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Αν γίνει αυτό, θα τα στείλουμε στον πάτο της θάλασσας», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης στους Times, όπως αναμεταδίδει η αγγλόφωνη έκδοση του Al Arabiya news.

Η αναφορά στην ύπαρξη ναρκών του Αμερικανού Αξιωματούχου εγείρει υποψίες ότι το Ιράν έχει ποντίσει ή πρόκειται πολύ σύντομα να ποντίσει νάρκες στα Στενά για τον αποκλεισμό, γεγονός που σημαίνει σχεδόν αυτόματα ναυτική εμπλοκή στην περιοχή με δυνάμεις του 5ου αμερικανικού Στόλου.

Παράλληλα οι ΗΠΑ σπεύσουν να ενισχύσουν και άλλο τις ναυτικές τους δυνάμεις στην περιοχή με την αποστολή με σκοπό την διατήρηση των Στενών του Χορμούζ ανοικτά., όπως έγραψαν σήμερα οι New York Times.

Οι ενισχύσεις αυτές έχουν να κάνουν τόσο με κύριες μονάδες επιφανείας όσο και με σκάφη ναρκοθηρίας –των οποίων διπλασίασαν τον αριθμό στα 8 σκάφη- ενώ ήδη υπάρχουν στην περιοχή σε βάσεις στα ΗΑΕ μια Μοίρα με τα νεότερα αεροσκάφη της USAF F-22 αλλά και Μοίρες με παλιότερους τύπους F-15C.

Παράλληλα όμως και το Ιράν φαίνεται να συνεχίζει την πορεία σύγκρουσής του με τις ΗΠΑ. Μόλις εχθές βουλευτές του Ιρανικού Κοινοβουλίου (Majlis) έφεραν προς ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει το κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ στα πετρελαιοφόρα σκάφη που κατευθύνονται για να προμηθεύσουν χώρες που υποστηρίζουν το σημερινό καθεστώς των κυρώσεων σε βάρος της Ιρανικής Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Το νομοσχέδιο προετοιμάστηκε στην επιτροπή εθνικής ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε Ιρανός βουλευτής στο ρωσικό δίκτυο RT. Το νομοσχέδιο φέρεται ως η απάντηση στις κυρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ από την πρώτη μέρα του Ιουλίου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι από τα Στενά του Χορμούζ διέρχονται περί τα 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο ανά ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2011 καθιστώντας τα ως μια από τις σημαντικότερες οδούς της τροφοδοσίας πετρελαίου διεθνώς, αφού από εκεί οδεύει προς τις αγορές το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κουβέιτ, του Ιράκ και σχεδόν όλο το φυσικό αέριο του Κατάρς

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αμερικανού αξιωματούχου του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης, όταν δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν όχι μόνο στην περίπτωση που το ιρανικό Ναυτικό απειλήσει δικά του σκάφη αλλά και εμπορικά σκάφη άλλων χωρών.

defencenet.gr

Μοιραστείτε το!

1 comment to ΗΠΑ προς Ιράν: «Θα στείλουμε τα σκάφη σας στον πάτο της θάλασσας»!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>