«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ομιλία του Μανιτάκη στο συνέδριο του Economist

Η δουλοπρέπεια των πνευματικών στην Ελλάδα δεν έχει όρια! μας λέει ο παρακάτω κύριος (εντός εισαγωγικών κύριος) ένα κάρο μπαρούφες! Αλλά μας λέει και το βασικό του ξεκληρίσματος του Ελληνικού κράτους κατά τις εντολές των κατοχικών αφεντάδων του! Όποιος δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί το μήνυμα που στέλνει στα αφεντικά του ο δουλοπρεπείς παρακάτω πνευματικός θα καταλάβει ότι  βρίσκονται σε λίγες φράσεις,  εντός των εισαγωγικών! ( Υπογράμμισε, παράλληλα, πως είναι απαραίτητες οι αποκρατικοποιήσεις, η συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών που δεν είναι χρήσιμες στον πολίτη και τον επιχειρηματία, για να απελευθερωθούν κρατικοί πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπηρεσίες απαραίτητες για την κοινωνική συνοχή.) Δηλαδή λέει ότι θα διαλύσει τον είδει πεθαμένο και διαλυμένο κρατικό μηχανισμό από τους προκάτοχους του σωτήρες, για να αποτελειώσουν το θεάρεστο έργο τους οι νταβατζήδες μας χωρίς κανένα έλεγχο! Ποιοι είναι ρε κύριε αυτοί οι κρατικοί οργανισμοί που θα φτιάξετε μαζί με τους νταβατζήδες και θα επιφέρουν τα ποσά που θα διατεθούν στην κοινωνική πρόνοια; Δηλαδή τώρα κοινωνική πρόνοια λέγονται οι νταβατζήδες μας, που όλα τα λεφτα δεσμεύονται στο ειδικό ταμείο για τους νταβατζήδες;;; Ποιον δουλεύεται προδότες;

Λόγια μεγάλες μαλακίες, λόγια ψεύτικα, λόγια από γενίτσαρους να μασάνε το χρόνο με εκλογές και ολοκαίνουργια κόλπα, μεχρι να πάρει χαμπάρι ο λαός τι του μαγειρεύουν πέταξε το πουλάκι μαζί με τους προδότες και τα κλεμμένα!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μανιτάκης: Μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης μέσα σε 100 μέρες

Εντός των προσεχών 100 ημερών θα πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, που σχεδιάζεται σε συνεργασία με την Task Force και τη γαλλική κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Όπως επισήμανε, οι λίγες και χαμηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις είναι το βασικό πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης.

«Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος του δημόσιου τομέα» τόνισε και πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των υπαλλήλων και η δαπάνη μισθών δεν αποκλίνει από τον ευρωπαϊκό μέσον όρο. Το πρόβλημα είναι η χαμηλή αποδοτικότητα».

Το κόστος των γραφειοκρατικών βαρών σε πολίτες και επιχειρήσεις είναι 8%, όμως, είναι η χαμηλή ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών σε καίριους τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία, που ωθεί τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα, διευκρίνισε. Η ίδια χαμηλή ποιότητα ευθύνεται για την αδυναμία πρόσβασης των αδύναμων κοινωνικών ομάδων σε βασικές υπηρεσίες, είπε ο κ. Μανιτάκης.

Είναι ο τεράστιος όγκος αρμοδιοτήτων γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης, που απορροφά τους λιγοστούς πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και συμπλήρωσε ότι η σχέση των ανελαστικών προς τις ελαστικές δαπάνες στον δημόσιο τομέα είναι τρία προς ένα. Κατά συνέπεια, «εάν εξαιρεθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα περιθώρια άσκησης αναπτυξιακής πολιτικής είναι εξαιρετικά περιορισμένα» είπε.

Όμως, ειδικά στις σημερινές συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης, που έχει διαμορφώσει ένα δυσμενές πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους, τα αιτήματα των πολιτών για παροχή υπηρεσιών στην Πρόνοια, την Υγεία και την Παιδεία αυξάνονται ραγδαία και υπάρχει άμεση ανάγκη, όπως επισήμανε, να δημιουργηθεί ένα δίκτυο υπηρεσιών, που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Οι αλλαγές στο κράτος είναι μονόδρομος» επισήμανε ο υπουργός, που διευκρίνισε από την αρχή της ολιγόλεπτης ομιλίας του, ότι εκφράζει προσωπικές σκέψεις, σχετικά με ό,τι βρίσκεται μπροστά μας.

«Όμως, οι περικοπές, χωρίς ταυτόχρονη ριζική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, οδηγούν σε αδιέξοδο» τόνισε.

Η αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα πρέπει να γίνει έτσι, ώστε να υπάρξουν τεράστιες οικονομίες κλίμακας και να δημιουργηθούν πλεονάσματα ως προς την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της πρωτογενούς έρευνας και της Παιδείας, συνέχισε ο κ. Μανιτάκης.

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως είναι απαραίτητες οι αποκρατικοποιήσεις, η συγχώνευση και κατάργηση υπηρεσιών που δεν είναι χρήσιμες στον πολίτη και τον επιχειρηματία, για να απελευθερωθούν κρατικοί πόροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υπηρεσίες απαραίτητες για την κοινωνική συνοχή.

Ανέφερε ότι, στο πρόγραμμα παρεμβάσεων για την αναμόρφωση του διοικητικού συστήματος, που διαμορφώνεται σε συνεργασία με την Task Force και τη γαλλική κυβέρνηση, περιλαμβάνονται η επίσπευση των διαδικασιών αξιολόγησης για την αναμόρφωση των δομών και του προσωπικού, με κριτήριο την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Επίσης, περιλαμβάνεται η ανάληψη πρωτοβουλιών για απλούστευση και μείωση βαρών υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας. Τέλος, η επιτάχυνση του προγράμματος για μείωση της γραφειοκρατίας, ο συνολικός επανασχεδιασμός των διαδικασιών, η δημιουργία προτύπων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η ενίσχυση των παρεχομένων υπηρεσιών, ο περιορισμός της διαφθοράς.

Και βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, βασικός παράγοντας και κινητήρια δύναμη είναι το ανθρώπινο δυναμικό. «Στην απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων βασίζεται η επιτυχία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρόσθεσε ότι «η αναδιάρθρωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή τους».

Μόνο αν ενστερνισθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι το πνεύμα της μεταρρύθμισης και το σύγχρονο όραμα για την ελληνική κοινωνία, θα απελευθερωθεί ο δημόσιος τομέας από περιττά γραφειοκρατικά βάρη και θα αναδημιουργηθεί, είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι αυτό «δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από συνθήκες δραστικής μείωσης των αποδοχών και συνθήκες ανασφάλειας που θίγουν την αξιοπρέπεια».

http://www.tanea.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>