«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η πολιτική λιτότητας διχάζει το γαλλογερμανικό άξονα Εντείνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Μέρκελ και Ολάντ

Φρανσουά Ολάντ, υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία: «Δεν μπορεί η Γερμανία να αποφασίζει για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Δριμύτερη επίθεση εναντίον της «συνταγής» λιτότητας που προωθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, εξαπέλυσε ο Φρανσουά Ολάντ, με τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών για τη γαλλική προεδρία να υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί η Γερμανία να λαμβάνει αποφάσεις για το σύνολο της Ευρώπης.

Ο εντεινόμενος «πόλεμος λέξεων» μεταξύ Ολάντ και Μέρκελ φέρει τους πολιτικούς των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών της Ευρώπης σε πορεία σύγκρουσης όσον αφορά τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Δεν μπορεί η Γερμανία να αποφασίζει για την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ, σε συνέντευξή του, αργά το βράδυ της Πέμπτης, στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, με τις δηλώσεις του να οδηγούν στην αντεπίθεση τον Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, απαντώντας ότι «ο κ. Ολάντ έχει παρερμηνεύσει τα προβλήματα της χώρας του και άλλων χωρών της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με το Γερμανό πολιτικό, «εάν κάποιος δώσει χρήματα σε μια χώρα με διαρθρωτικά προβλήματα, τότε δεν θα επιλυθούν αυτά τα διαρθρωτικά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Bloomberg. Η κυβέρνηση Μέρκελ διαφωνεί κάθετα με τη διοχέτευση περισσότερων χρημάτων στις οικονομίες (προβληματικών χωρών – μελών), πρόσθεσε ο κ. Μάιστερ, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα καθιστούσε απλώς πιο δύσκολη τη διαδικασία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων. «Στόχος είναι να τεθεί υπό έλεγχο το υπερβολικό χρέος, όχι η αύξησή του», κατέληξε ο κ. Μάιστερ.

Ο κ. Ολάντ έχει τονίσει επανειλημμένως ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, ώστε να περιλαμβάνει διατάξεις για την τόνωση της ανάπτυξης. Εξάλλου, ο Μισέλ Σαπέν, βουλευτής του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος και υπεύθυνος του προγράμματος Ολάντ, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα των «FT», που υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα για μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, όπως υποστηρίζει ο κ. Ολάντ, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του «Economist», που είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνο τον Ολάντ. «Το περιοδικό ‘‘Economist’’ είναι αντιγαλλικό και αντισοσιαλιστικό», δήλωσε ο κ. Σαπέν στο Europe 1.

Αγκελα Μέρκελ, Γερμανίδα καγκελάριος: «Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υπογράφηκε από 25 ηγέτες… Δεν υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης».

Από την πλευρά της, η καγκελάριος Μέρκελ εμμένει στη στάση της για εφαρμογή περικοπών και μεταρρυθμίσεων, παρά τις εντονότερες επικρίσεις για την εμμονή του Βερολίνου στη λιτότητα. Η κα Μέρκελ απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του Δημοσιονομικού Συμφώνου, ενώ απέρριψε τις επικρίσεις ότι η Ευρώπη δεν λαμβάνει αναπτυξιακά μέτρα.

Σε δηλώσεις της στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η κα Μέρκελ υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. «Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υπογράφηκε από 25 ηγέτες και έχει ήδη επικυρωθεί από την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Τα κοινοβούλια σε ολόκληρη την Ευρώπη κατευθύνονται προς την επικύρωσή του… δεν υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, προσθέτοντας ότι το ζήτημα της ανάπτυξης αποτελεί το δεύτερο «πυλώνα» της γερμανικής στρατηγικής, μαζί με τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπρόσωπου της κας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, που προσπάθησε να μετριάσει τους τόνους σχετικά με την «κόντρα» Μέρκελ-Ολάντ, διαμηνύοντας ότι το Βερολίνο προωθεί εδώ και μήνες μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης σε χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, όπως Ελλάδα και Ισπανία. «Η ανάπτυξη ήταν το αντικείμενο συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιανουάριο, το Μάρτιο, ενώ το ζήτημα ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου.

Η Γερμανία θα αναλάβει δράση, όπως τους τελευταίους μήνες, στην αναζήτηση των κατάλληλων μέτρων με τους εταίρους της», δήλωσε ο κ. Σάιμπερτ. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα συνεργασθεί σε κλίμα εμπιστοσύνης με όποιον εκλεγεί πρόεδρος στη Γαλλία.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΣΟΒΟΥ – akots@naftemporiki.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>