«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αντικαρκινικό εμβόλιο γενικής χρήσης Πιθανόν να ενδείκνυται για το 90% των καρκίνων

Στην εκπαίδευση των κυττάρων του ανοσοποιητικού (μπλε) ώστε να επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα (κόκκινο) στοχεύει το εμβόλιο των ισραηλινών ερευνητών

Ένα θεραπευτικό εμβόλιο που πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πλειονότητα των καρκίνων δημιούργησαν ισραηλινοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και της εταιρείας βιοτεχνολογίας Vaxil. Το εμβόλιο ονομάζεται ImMucin και περιέχει ένα τμήμα της πρωτεΐνης MUC1 η οποία έχει διαπιστωθεί στο 90% των καρκινικών όγκων.
Η ευρεία παρουσία της εν λόγω πρωτεΐνης σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εντοπίζεται στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων, οδήγησε τους ισραηλινούς ερευνητές στη σκέψη ότι πιθανότατα θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν για να εκπαιδεύσουν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στα κύτταρα που τη φέρουν. Το ανοσοποιητικό σύστημά μας είναι ιδιαίτερα επιθετικό με τους εισβολείς, όπως τα βακτήρια και οι ιοί, αλλά δεν αναγνωρίζει ως εχθρικά τα καρκινικά κύτταρα καθώς αυτά προκύπτουν από την κακοήθη εξαλλαγή δικών μας υγιών κυττάρων.

Η δημιουργία εμβολίων που θα ενεργοποιούν το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα επιλεκτικά εναντίον των καρκινικών όγκων αποτελεί στόχο πολλών ερευνητικών ομάδων παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι αυτά τα εμβόλια θα μπορούν να χορηγούνται τόσο όταν οι όγκοι είναι μικροί (ελπίζοντας ότι το ανοσοποιητικό σύστημα θα καταφέρει να τους συρρικνώσει), όσο και μετά από την χειρουργική εκτομή τους (προκειμένου να αποφευχθεί η μετάσταση της νόσου).

Ελπιδοφόρα ευρήματα

Η πρώτη κλινική δοκιμή του ImMucin περιελάμβανε μόλις 10 ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα και πραγματοποιήθηκε στο ιατρικό κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ. Στόχος της ήταν να διαπιστωθεί κατ’ αρχάς η ασφάλεια του εμβολίου. Διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν έχει παρενέργειες εκτός του τοπικού ερεθισμού στο σημείο χορήγησης (ο οποίος παρέρχεται χωρίς ανάγκη εξωγενούς αντιμετώπισης).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν όμως ότι μετά τη χορήγηση μόλις δύο ως τεσσάρων από τις δώδεκα προβλεπόμενες δόσεις, οι ασθενείς ανέπτυξαν μια έντονη και ειδική ανοσολογική απόκριση. Όπως δε σημειώνεται και στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σε ορισμένους ασθενείς η νόσος υποχώρησε (πράγμα που αποδείχθηκε με βιοψία μυελού των οστών, αλλά και με μείωση των επιπέδων των καρκινικών δεικτών στο αίμα).

Παρά το γεγονός ότι το δείγμα ασθενών είναι μικρό, οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι στα επόμενα 5-6 χρόνια θα έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις κλινικές δοκιμές ώστε να κυκλοφορήσει το εμβόλιο στην αγορά.
http://www.tovima.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>