«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Μωρίας Εγκώμιον»

Λαέρτης ο Πύλιος

«Σε λακκούβα ζοφερή όποιος πέσει πώς να βγει» [1] Οι Άγαµοι Θύται

Προοίμιο: Πέρασε τόσο καιρός και το κομμάτι από του «Μύτηκα» έως την πλατεία των Τριών Ναυάρχων βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση, θυμίζει τριτοκοσμική χώρα. Όποιος διασχίζει το συγκεκριμένο κομμάτι κινδυνεύει να του χαλάσουν τα λάστιχα και τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου. Σε σχετικό μου άρθρο στις 6 Ιουνίου 2011[2], έγραφα: «…….Νεοέλληνα δήμαρχε, άφησε το γκλάμουρ και το ναρκισσισμό σου στην άκρη και δες την παραπάνω φωτογραφία για να καταλάβεις πως κάνουν το καθήκον τους οι άξιοι δημόσιοι λειτουργοί που σέβονται τους πολίτες και τους τουρίστες που διασχίζουν τους καταστραμμένους δρόμους ……γιαυτό δε μπορώ να φανταστώ πόσος χρόνος θα χρειαστεί, για να αρχίσουν οι εργασίες επιδιόρθωσης του πολυσυζητημένου κομματιού……». Εμείς φωνάζαμε για τα χάλια του δρόμου… και τα δημοτικά κοπίδια περίμεναν τα χρήματα, που τα είχαν εξασφαλίσει οι προηγούμενες δημαρχικές αρχές, για να επισκευάσουν το οδόστρωμα [3]. Το περασμένο φθινόπωρο ήλθαν τα χρήματα…..άρχισαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του οδοστρώματος, με το δήμαρχο να παρουσιάζει το έργο με το γνωστό ναρκισσιστικό τρόπο, όπερ το φωτογραφικό πουλάκι να τον αποθανατίζει δίπλα στα μηχανήματα οδοποιίας [4]. Από τότε μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο [5], το οδόστρωμα παρουσιάζει εγκληματικές κακοτεχνίες στο κομμάτι από του «Μύτηκα έως την στροφή της πύλης του κάστρου……δεν είδα όμως τον δήμαρχο να βάζει την φάτσα του μπροστά στο φωτογραφικό φακό και να καταγγέλλει τους υπευθύνους των εγκληματικών κακοτεχνιών…… τουναντίον στις 15-3-2012 διαβιβάζει, προς όλα τα μέσα, ηλεκτρονικά και μη, «εγκώμιον» δελτίο τύπου (δεν λείπει η “καρποστάλ” φωτογραφία του!!!), όπου διατυμπανίζει ότι…. «υπογράφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά από τις απαραίτητες ενέργειες και την κατάθεση σχετικού φακέλου από τη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Η ανωτέρω Διαχειριστική Επάρκεια τύπου Α, Β και Γ που εκδόθηκε από την Ε.Δ.Α Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθιστά πλέον το Δήμο Πύλου – Νέστορος αυτόνομο, όσο αφορά τη δυνατότητά του να διεκπεραιώνει και να υλοποιεί με διοικητική αποτελεσματικότητα, ως φορέας υλοποίησης (δικαιούχος), όλα τα είδη των συγχρηματοδοτούμενων έργων που προέρχονται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα…….»[6].
Τι θέλει να μας πει το παραπάνω δελτίο τύπου: H βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας για έργα με τεχνικό περιεχόμενο (Τύπου Α), χωρίς τεχνικό περιεχόμενο (Τύπου Β) και για έργα που θα υλοποιηθούν με ίδια μέσα (Τύπου Γ), εκδίδεται από την Ε.Δ.Α Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ενεργοποίησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 και με στόχο την αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση και διαχείριση των έργων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 22 του Ν.3614/2007 και θα επιβεβαιώνεται η διαχειριστική επάρκεια των δικαιούχων που θα αναλάβουν την υλοποίηση των έργων αυτών.
Επομένως η έννοια της διαχειριστικής επάρκειας άπτεται της ικανότητας ενός φορέα να ανταποκριθεί ως δικαιούχος στην έγκαιρη, οικονομική και ποιοτική εκτέλεση συγχρηματοδοτούμενων έργων …….ώστε να λειτουργεί ως τελικός δικαιούχος για το σχεδιασμό και υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ και να μετουσιώνει την αναπτυξιακή στρατηγική σε μετρήσιμους στόχους και συνεκτικές δράσεις.[7]
Δήμαρχε: η βεβαίωση που έχεις στα χέρια σου πιστοποιεί, ότι ο δήμος είναι ικανός να διαχειριστεί αυτόνομα, την αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση, της οικονομικής και ποιοτικής εκτέλεσης των έργων στο δήμο. Μπορείς όμως να μας πεις, αφού ο δήμος είναι ικανός να χειρίζεται το εργαλείο «αποδοτικής διοίκησης της οικονομικής και ποιοτικής εκτέλεσης των έργων», πως αστόχησε στην αποδοτική διοίκηση και στην ποιοτική εποπτεία του έργου ασφαλτόστρωσης « από του Μύτηκα έως την στροφή του Κάστρου» στην είσοδο της Πύλου;….. καθόσον σύμφωνα με την παρ. 2.4 του αρ 24 της υπ’ αρ. 3046/304/1989 αποφάσεως του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε «η κατασκευή, ανακατασκευή οδοστρώματος ή επισκευή των πεζοδρομίων, παραλαμβάνεται από τον οικείο Ο.Τ.Α……. και εφόσον σε αυτά έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που ισχύουν για την κατασκευή ή επισκευή τους…….Η παράλειψη, των οργάνων της δημοτικής αρχής, κατά την εκτέλεση ή την παραλαβή έργων κατασκευής και ανακατασκευής και ο μη επιμελής έλεγχος όσον αφορά στη τήρηση, από μέρους των εργολάβων, των προβλεπομένων εκ του νόμου ειδικών τεχνικών προδιαγραφών ή προτύπων – η τήρηση των προδιαγραφών» [8].
Παράλληλα σε ρωτούσαμε:
1. Γιατί o συγκεκριμένος ασφαλτοστρωμένος δρόμος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία παρουσιάζει τόσες ελλείψεις και κακοτεχνίες; Ποιες ρήτρες κατά του εργολάβου προβλέπουν οι σχετικές συμβάσεις; Ενεργοποιήθηκαν αυτές και αν όχι γιατί;
2. Γιατί παρελήφθησαν τα τμήματα αυτά από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου; Πότε και με ποιον τρόπο διενεργήθηκαν οι έλεγχοι καταλληλότητας καθώς και η συμμόρφωση του εργολάβου με τις προδιαγραφές;
3. Με ποιον τρόπο και πότε θα αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες;
4. Η παράλειψη των οργάνων και η ενέργεια σας «ποιώ την νήσσα» για τα προβλήματα και την ποιότητα του οδοστρώματος, επέφεραν περισσότερα κέρδη, ποιος τα καρπώθηκε;;; [9]
Επίλογος: Σε αυτή τη «κομματική σφραγίδα» και στα αρνητικά «δημοτικά αποτελέσματα», καταγράφονται όλα τα χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής βουλητικής ανεπάρκειας, της πολιτικής ασημαντότητας και της ηθικής μηδαμινότητας, καθόσον φανερώνεται αφενός ότι η Ρωμανοκαλλιθεώτικη τεχνική είναι ανίκανη να εφαρμόσει, την αποδοτική διοίκηση και στην ποιοτική εποπτεία του έργου ασφαλτόστρωσης « από του Μύτηκα έως την στροφή του Κάστρου» στην είσοδο της Πύλου και αφετέρου η Ρωμανοκαλλιθεώτικη εξουσία αυτοεπαινείται, ότι ό εργολάβος θα ξαναφτιάξει το έργο, αλλά δεν μας λέει αν θα εφαρμόσει το εργαλείο της «διαχειριστικής επάρκειας για έργα με τεχνικό περιεχόμενο» που με τόσο «κόπο!!» εκδόθηκε από την Ε.Δ.Α Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτή η αναντιστοιχία μεταξύ ικανότητας χορήγησης βεβαίωσης διαχειριστικής επάρκειας για έργα από την Περιφέρεια και της πρακτικής αναποτελεσματικότητας διαχειριστικής ανεπάρκειας, στο συγκεκριμένο και απλό τεχνικό έργο «από του Μύτηκα έως την στροφή του Κάστρου» στην είσοδο της Πύλου, το περιγράφουν οι Άγαµοι Θύται, στο σχετικό άσμα «Σε λακκούβα ζοφερή όποιος πέσει πώς να βγει», ως μακάβριες ρυτιδώσεις φρενοβλάβειας, με χαρακτηριστικά αφενός κομματικής σήψης και αφετέρου ως το εράσμιο φαινόμενο, «Μωρίας Εγκώμιον». [10].
ΥΓ: Κύριοι της αντιπολίτευσης, τόσο καιρό είσαστε σε εγκεφαλική και κομματική αποσύνθεση, τώρα που τελείωσε το πανηγύρι της κομματικής στοίχισης τύπου “συνεταξάμην”, ξυπνήστε!!! για να «φρενάρετε» τις ανομίες και τις εγκληματικές πράξεις του δημάρχου. Γνωρίζετε ποιος είναι ο ρόλος σας; Όλοι εμείς οι δημότες περιμένουμε τις δικές σας απαντήσεις και δράσεις, για το καλό του δήμου και των δημοτών.
Πηγές:
[1] Οι Άγαµοι Θύται είχαν αναφερθεί εκτεταµένα στο κομματικό φαινόμενο της λακκούβας, παρουσιάζοντας σχετικό άσµα.
[2] www.arxaiaithomi.gr/?p=41503 / dipanoskaltsis.blogspot.com/…/6-6-2011.h / karmirisgeorgios.blogspot.com/…/blog-po / www.gargalianoi.com/…/προς-τον- σημερι / Προς τον σημερινό δήμαρχο Πύλου- Νέστορος αλλά και στο…. Λαέρτης ο Πύλιος,{«προτείνω ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να δουν την παραπάνω ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: αυτό το κομμάτι του τελείως κατεστραμμένου αυτοκινητοδρόμου, το οποίο ανακατασκευάστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία μέσα σε μόλις έξι ημέρες (ναι ημέρες, όχι μήνες ή χρόνια ) μετά την φοβερή καταστροφή που χτύπησε τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου»}.
[3] eureka.lib.teithe.gr:8080/bitstream/handle/10184/465/tas_tzio.pdf?… Προβολή ως HTML {Οδόστρωµα ορίζεται το σύνολο των επαλλήλων στρώσεων που είναι τοποθετημένες πάνω από το φυσικό έδαφος για τη δημιουργία του δρόμου. Το οδόστρωµα έχει σαν κύριο λόγο να διανέµει τις πιέσεις , ώστε, η καταπόνηση τουεδάφους θεμελίωσης να µην υπερβαίνει τα όρια. Ο σκοπός και η λειτουργία των στρώσεων ποικίλει, ανάλογα µε την ελαστικότητα του οδοστρώματος}.
[4] http://pylosnews.blogspot.com/2011/10/blog-post_14.html Ασφαλτόστρωση Κεντρικής Εισόδου Πύλου – Λαέρτης ο Πύλιος
[5] www.arxaiaithomi.gr/?p=41503 / dipanoskaltsis.blogspot.com/2012/01/blog-post_268.html ΠΥΛΟΣ-Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ … – Λαέρτης ο Πύλιος
[6 ] best-tv.gr/index.php?…διαχειριστική-επάρ Απέκτησε διαχειριστική επάρκεια ο Δήμος Πύλου – Νέστορος Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 17:13.
[7 ] www.epep.gr/…/administrative-beneficiary… ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ | ΕΠ-ΕΠ
[8] www.synigoros.gr/pdfs/31_10_PORISMA_xrisi_pezodromiwn.pdf /Πόρισμα
[ 9] www.arxaiaithomi.gr/?p=41503 / dipanoskaltsis.blogspot.com/…/6-6-2011.h «Η κακοτεχνία και οι φθορές του οδοστρώματος στη Πύλο από την Αγροτική Τράπεζα έως την στροφή της πύλης του κάστρου. – Λαέρτης ο Πύλιος
[10] Εράσμου «Μωρίας Εγκώμιον». Μετάφραση Στρατή Τσίρκα, Εκδόσεις Ηριδανός, Αθήνα 1970, σελ. 25.
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>