«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΤΑ: ΠΑΣΧΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Αγαπητοί πατριώτες μην ανησυχείτε έχουμε εθνοπατέρες που το τρίζουν το κλεμμένο παραδάκι από το αίμα μας και τώρα στις δύσκολες στιγμές  θα μας δώσουν τους  Βαρβάτους μισθούς τους και θα τα βγάλουμε πέρα! Οι απατεώνες εθνοπατέρες στις δύσκολες στιγμές φαίνονται! Τα ρεμάλια μας οδηγούν σε εκτροπή με σχέδιο εμφυλιακό, πνίγουν λίγους λίγους, για να λέμε άσε εμένα δεν με πειράζει άλλοι θα τα τινάξουν, μας διχάζουν σιγά σιγά ώσπου να αλληλοκατηγορούμαστε  να αλληλοτρωγόμαστε και αυτοί να μας θάβουν τρίβοντας τα ματωμένα χέρια τους αφού μένουν άθικτοι! Το σχέδιο περιλαμβάνει θάνατος στο 90% της τρίτης ηλικίας και τους νέους εργατικούς  δούλους με συμπλήρωμα στα κενά με αλλοδαπούς εργάτες σε δουλικό καθεστώς.
ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Έτσι μας φέρονται οι εθνοπατέρες!

«Μαύρο Πάσχα» φαίνεται ότι θα περάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας καθώς, όπως υπολογίζουν, δήμαρχοι και συνδικαλιστές, λόγω της αναδρομικής παρακράτησης μισθού (από 1/11/2011) και «αναδρομικής ένταξης» των υπαλλήλων ΟΤΑ στο ενιαίο μισθολόγιο, θα λάβουν ακόμη και αρνητικό (θα κληθούν, δηλαδή, να βάλουν και από την τσέπη τους) μισθό για τον Απρίλιο.
Το «αναδρομικόν» πλήττει κυρίως τους ΥΕ και ΔΕ υπαλλήλους, και κυρίως αυτούς που έχουν δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο Δήμο Πεντέλης, για παράδειγμα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr, υπάλληλος της Καθαριότητας που έπαιρνε 1.640 ευρώ, με το ενιαίο μισθολόγιο κατέβηκε στα 1.130, με αποτέλεσμα να έχει να λάβει μισθό Απριλίου… 6,5 ευρώ!!! (σ.σ.: δεν του έχουν προστεθεί τα αναλογικά κλιμάκια).
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης σημειώνει πως «αυτό δημιουργεί άμεσο κοινωνικό πρόβλημα στους εργαζόμενους, και το κυριότερο δημιουργεί αναταράξεις στη λειτουργία του δήμου. Αυτό είναι ένα πράγμα που θα έπρεπε εξ υπαρχής να έχει ρυθμιστεί, διότι οι περισσότεροι έχουν πάρει δάνεια, έρχεται τώρα και εκείνο της αναδρομικής παρακράτησης μισθού από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα -και δε νομίζω πως είναι ο μόνος δήμος» (σ.σ.: σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, εκτός από το δήμαρχο Πεντέλης, ανάλογη επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία έχει αποστείλει και ο δήμαρχος Μοσχάτου, επισημαίνοντας το πρόβλημα).
«Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που λειτουργεί και για τη διάλυση του δήμου ή του κοινωνικού ιστού», καταλήγει ο δήμαρχος Πεντέλης.
Η επιστολή Στεργίου-Καψάλη
Σε επιστολή του με πολλούς αποδέκτες (υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά, υφυπουργό Πάρη Κουκουλόπουλο, γενικό γραμματέα Θανάση Ξηρό, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, μέλη και πρόεδρο ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, μέλη και πρόεδρο ΠΕΔΑ Νίκο Σαράντη, πρόεδρο ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλία Λιακόπουλο, αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους/Διεύθυνση Μισθολογίου, και πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων Δ. Πεντέλης Χρήστο Γούναρη), ο δήμαρχος Πεντέλης αναφέρει, σχετικά με τους μισθούς και την εφαρμογή της υπ΄ αριθ. 2/20433/80022 εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών:
«Σας γνωρίζουμε επί του σχετικού ότι με την επεξεργασία των στοιχείων της μισθοδοσίας που κάναμε για τον μήνα Απρίλιο με βάση την εφαρμογή του σχετικού που αφορά στην παρακράτηση της διαφοράς του βασικού μισθού με την ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο αναδρομικά από 1/11/2011, προκύπτουν αρνητικά υπόλοιπα πληρωμής των εργαζομένων με συνέπεια τη δημιουργία σοβαρού κοινωνικού προβλήματος για αρκετούς από τους εργαζόμενους στο δήμο μας.
»Εκτιμούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό με βάση και τα δάνεια που πολλοί εργαζόμενοι έχουν συνάψει και αφορά και άλλους ΟΤΑ.
»Παρακαλούμε μετά τα παραπάνω να εγκρίνετε την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των αναδρομικών μέχρι τέλους του έτους 2012 και την έναρξη της εφαρμογής της απόφασης από την μισθοδοσία του μηνός Μαϊου κανονικά (η μισθοδοσία προκαταβάλλεται), για την αποφυγή κοινωνικού προβλήματος».
«Θα στηρίξω τους υπαλλήλους μου»
Σε ερώτηση της ιστοσελίδας «τι θα κάνετε στην περίπτωση που το υπουργείο δεν απαντήσει και βάλει “στα συρτάρια” την επιστολή του», ο δήμαρχος Πεντέλης Δ. Στεργίου-Καψάλης ήταν σαφής: «Εγώ θα προσπαθήσω μέσα την οικονομική λειτουργία του δήμου να στηρίξω τους υπαλλήλους με κάθε τρόπο».
ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Μπαλασόπουλος: Τα λέγαμε,
αλλά κανείς δε μας πίστευε
Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος υπογράμμισε: «Τα λέγαμε από την εποχή της μεγάλης απεργίας. Και να σκεφθείτε πως γίνονταν και τότε, χωρίς να έχουμε μπει στο ενιαίο μισθολόγιο. Από τότε λέγαμε την πραγματικότητα, ότι μας οδηγούν στη φτώχεια και στην απόγνωση, και θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι παρεμβάσεις που πρέπει, όπως έχει πει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ: να «παγώσουν» τα δάνεια, μέχρι να ξεκαθαριστεί ποιο είναι το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων, να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής χωρίς καμία επιβάρυνση και τέλος μια περίοδος χάριτος».
Πολυμερόπουλος: «Στο κόκκινο»
110 άτομα στο Δ. Αθηναίων
Από την πλευρά του, ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος, ερωτηθείς σχετικά από την aftodioikisi.gr είπε πως περίπου 150 άτομα στο δήμο είναι «στο κόκκινο» (δεν παίρνουν ευρώ ή χρωστούν) και περίπου 450 είναι με κάτω από 100 ευρώ το δεκαπενθήμερο. «Το καλύτερο που θα ήταν να γίνει ήταν μείωση των επιτοκίων και παράταση στην εξόφληση μέχρι δύο χρόνια, αλλά δε φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα να γίνεται, διότι το Παραταθηκών έχει δώσει τα δάνεια σε αγγλικά φαν», σημειώνει.
Χαρίσης: Πρόβλημα στο 6%
του προσωπικού στο Δ. Καισαριανής
Ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, αποκάλυψε ότι στο Δήμο Καισαριανής ένα 5%-6% του προσωπικού είχε πρόβλημα, με αποτέλεσμα είτε να μη πληρώσει το δάνειο ο δήμος, με αποτέλεσμα να πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος ο υπάλληλος. «Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της συγκυβέρνησης και του μνημονίου, που οδηγεί τους εργαζομένους στην εξαθλίωση και της φτώχειας», υπογράμμισε καταλήγοντας.

http://www.aftodioikisi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>