«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εκλογές: στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου ή στις 13 Μαΐου, του έτους 201Χ

  8 Mar 2012 02:15:48 -0500
Με το νυν άρδην καλλιγραφικό πολιτικό σχηματάκι, το πιό πιθανό είναι οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν κάπου μεταξύ του 2017 και του 2019. Όχι γιά καμμία ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, αλλά διότι κάποιοι τραπεζίτες θα απαιτήσουν να κρατάμε τα πλέον βασικά προσχήματα νομιμοποίησής του.
Ας θυμόμαστε επίσης πως, αν οι εκλογές μπορούσαν όντως να επιφέρουν κάποια ουσιαστική αλλαγή, τότε θα ήταν ήδη προ πολλού παράνομες. Άρα, κατί τι άλλο από εκλογές είναι που χρειαζόμαστε τώρα στην Ελλάδα.
Τι όμως; Ας πάμε πίσω σε έναν πρωτεργάτη της πολιτικής επιστήμης.
Κατὰ τὸν Ἀριστοτέλη λοιπόν, τὸν μέγιστο εκείνο Έλληνα πανεπιστήμονα καὶ φιλόσοφο:
1) Δημοκρατία δ’ ἐστὶν ὅταν ᾖ κύριον τὸ πλῆθος
2) Δημοκρατικόν ἐστι τὸ κληρωτᾶς εἶναι τάς ἀρχὰς
3) Δὶς τὸν αὐτὸν μὴ ἄρχειν, πρὸ τοῦ πάντας ἐξελθεῖν
Έχει το άρδην καλλιγραφικό πολιτικό σκηνικούλι στην Ελλάδα, έστω και ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά; Όχι βέβαια.
Άρα, είναι το όλον νυν άρδην καλλιγραφικό πολιτικό σχηματάκι που πρέπει να αλλάξουμε στην Ελλάδα και όχι να ζητιανέυουμε εκλογές. Διότι είναι άπρεπον γιά όσες και όσους δηλώνουμε Έλλην και Ελληνίς να ζητιανεύουμε εκλογές, απλά γιά να νομιμοποιήσουμε ξανά το σχηματάκι ΝΔ•ΠαΣοΚ, με τις άρδην καλλιγραφικές του μπλε και πράσινες ανταύγειες.
Δεν είναι τυχαίο το ότι έχουμε ζήσει την μετάβαση από την δημοκρατία στην ‘α•δημο•κρατία’ και μάλιστα με ‘Παπ•α•δήμο’. Και τώρα έρχεται ακόμα και η αριστερά προς υπεράσπιση της α•δημο•κρατίας με τον Παπ•α•δήμο.
Εκείνο με τον Τοτό το ξέρεις; Τουλάχιστον ο Τοτός δεν πάσχει από τον ισοβισμό της αριστεράς υπέρ των πράξεων του Παπ•α•δήμου…
Ούτε όμως μας αφορά το τι λέει ή το τι δεν λέει ο Σαμαράς της δεξιάς. Ούτε το τι λέει ή το τι δεν λέει ο Κουβέλης ή ο Τσίπρας ή ο Βενιζέλος ή η Διαμαντοπούλου ή η Παπαρήγα. Διότι όλες και όλοι τους, αν και ναι μεν είναι ελληνόφωνοι και ελληνόφωνες, καμμία και κανένας τους δεν είναι πλέον σε θέση να δηλώνει Έλλην ή Ελληνίς.
Μερικοί άνθρωποι ζουν ακόμα στην Ελλάδα. Όλες αυτές και όλοι αυτοί όμως μάλλον ζούν στο ΕΛΛΑΝΤΑ ή ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ή ΡΑΓΙΑΔΙΣΤΑΝ.
Και μαζύ τους υπάρχουν ακόμα βέβαια πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην ελληνική διασπορά, που πραγματικά νοιώθουν και συχνά δηλώνουν πως ανοίκουν στην αριστερά, στο κέντρο ή στην δεξιά. Είναι πραγματικά δύσκολο γιά έναν θνητό άνθρωπο να αποβάλλει τον κομματικό ψυχισμό του, ειδικά όταν έχει μάθει από μικρό παιδί να σκέπτεται την πολιτική, όχι με όρους αρετής, ηθικής, ομόνοιας και συλλογικής κοινωνικής ευδαιμονίας, αλλά μέσα από αυστηρά κομματικές γραμμές και συμφεροντολογικά τσιτάτα.
Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια γιά να δούμε κάποια επιτυχία. Το πρώτο μικρούλι βηματάκι όμως ξεκινάει κάπως έτσι:
Βλέποντας στον καθρέπτη, πρώτα χαμογελάμε στον εαυτό μας με το κεφάλι ψηλά και, ανάλογα με το φύλο μας, επαναλαμβάνουμε 3-5 φορές αργά και δυνατά: “Είμαι Έλλην” ή “Είμαι Ελληνίς”.
Τέρμα λοιπόν η αριστερά, το κέντρο και η δεξιά. Απλά δηλώνουμε “Είμαι Έλλην” ή “Είμαι Ελληνίς”!
Αν μετά από μερικές μέρες εξακολουθείτε να νοιώθετε και να δηλώνετε πως ανοίκετε στην αριστερά, στο κέντρο ή στην δεξιά, τότε ίσως πρέπει πρώτα να πάρετε μία ασπιρίνη (όχι γενόσημο) και μετά να δείτε μία ή έναν ψυχίατρο ή ψυχοθεραπευτή. Πάντως αν και όταν επέλθει ίασις, τότε όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη θα σας ευγνωμονεί.
Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς
From: georgantzas@fordham.edu
Dimitris N. Adamopoulos
Μοιραστείτε το!

2 comments to Εκλογές: στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου ή στις 13 Μαΐου, του έτους 201Χ

  • dimitris

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ

    • Δημήτρη καλήμερα δεν ξέρω αν έχεις χρόνο να συμβάλλεις με τον τρόπο σου με άρθρα που να καυτηριάζεις έτσι όπως νομίζεις την σημερινή συγκυρία, αλλά το χρειάζομαι, δεν μπορώ να γράφω μόνο εγώ και να κάνω μονόλογο αλλά να ακούγετε και η άλλη άποψη, είτε διαφωνώ είτε συμφωνώ. Μόνο έτσι μπορούμε να προσφέρουμε και να με βοηθήσετε να τα βγάλω πέρα, γιατί έχουμε κλατάρει εγώ και η γυναίκα μου. Φυσικά παράκληση κάνω και η εχεμύθεια είναι θέμα τιμής για μένα ακόμα και να με καλέσει ο εισαγγελέας, μπορείς να γράψεις άμα θέλεις και με ψευδώνυμο.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>