«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ

Οι ζωοψυχολόγοι έχουν καταφέρει να διδάξουν σε γορίλλες την γλώσσα των κωφαλάλων . Οι θηλυκοί γορίλλες διδάσκουν στα παιδιά τους τις μισές λέξεις απο αυτές που διδάχτηκαν . Αν λοιπόν λείψει ο άνθρωπος σε λίγες γενιές δεν θα έχει μείνει κανένα ίχνος της γλώσσας στους γορίλλες . Η γλώσσα των κωφαλάλων είναι πολύ “βαριά” για τον εγκέφαλο του γορίλλα .
Ας υποθέσουμε οτι έρχεται ένας ισχυρός εξωγήϊνος . Επιλέγει τους τιμιότερους και εξυπνότερους , εγκαθιδρύει ένα τέλειο πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας και φεύγει . Θα επιζήσει για πάντα το πολίτευμα ; Αμφίβολο . Αφού ψηφίζει όλος ο λαός ( κατα 98 % όχι πολύ σκεπτόμενος ) σε λίγο καιρό θα εκλεγούν και βλάκες και ανέντιμοι στις ηγετικές θέσεις και το πολίτευμα θα χαλάσει .
Επομένως δεν πρέπει να μας απασχολεί ποιό πολίτευμα ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ αλλά ποιό πολίτευμα είναι ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ( δηλαδή δεν απαιτείται άλλη επίσκεψη του εξωγήϊνου για να επισκευάσει το πολίτευμα) .
Πότε ένα πολίτευμα είναι ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ;
Κάθε πολίτευμα λειτουργεί χάρις σε μία ηγετική ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας . Άλλοι την ονομάζουν “ιερατείο” , “Συμβούλιο Σοφών” ή “Καθοδηγητικό ιερατείο” . Αυτή η ομάδα καθοδηγεί τα πάντα : κοινωνικά , οικονομικά και θρησκευτικά ζητήματα . Άρα όπου βλέπετε την λέξη “ιερατείο” σε αυτό το κείμενο μην σκέπτεσθε μόνο θρησκευτικά ζητήματα . Είναι κάτι πολύ ευρύτερο .
Τα χρόνια κυλούν και κάποια μέλη του ιερατείου πεθαίνουν και αντικαθίστανται . Εάν ο ΣΤΟΧΟΣ του ιερατείου και οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ μένουν αμετάβλητες , τότε το ιερατείο είναι ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΟ . Επομένως και το πολίτευμα είναι αυτοσυντηρούμενο .
Υπάρχουν δύο τρόποι αντικατάστασης των νεκρών μελών του ιερατείου :
– Εκλογή απο τον λαό ( ΑΝΟΙΚΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ )
– Εκλογή απο το ιερατείο ( το ιερατείο εκλέγει τα νέα μέλη χωρίς να ρωτά τον λαό ) . ΚΛΕΙΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ .
Η εκλογή απο τον λαό οδηγεί σε εκφυλισμό και παρακμή του ιερατείου ( εξήγησα ήδη το γιατί ) . Επομένως το αυτοσυντηρούμενο ιερατείο δημιουργείται ή με την δεύτερη μέθοδο ή με κάποια άλλη μέθοδο που μας διαφεύγει προς το παρόν .
Ο Πλάτων έθεσε πολύ σαφώς τις βάσεις ενός ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥ ιερατείου :
ΠΟΛΙΤΕΙΑ 543 α
Καλά . Μείναμε λοιπόν σύμφωνοι , αγαπητέ Γλαύκων , οτι σε μια πολιτεία , που μέλλει να κυβερνιέται άριστα , θα είναι κοινές οι γυναίκες , κοινά τα παιδιά , κοινή όλη η εκπαίδευση , κοινά όλα τα πολεμικά και ειρηνικά έργα και η ανώτατη εξουσία θα δίνεται σε όσους αναδείχνονται άριστοι στη φιλοσοφία και στα πολεμικά .
Μάλιστα . εμείναμε σύμφωνοι .
Επίσης παραδεχτήκαμε οτι , αφού οριστούν οι άρχοντες , θα κατοικήσουν μαζί με τους στρατιώτες σε κατοικίες τέτοιες , όπως είπαμε πρίν , κοινές δηλαδή για όλους και όπου κανένας δεν θα έχει τίποτα δικό του . Εκτός βέβαια απο την κατοικία , θυμάσαι βέβαια ακόμη τί παραδεχτήκαμε και για την ιδιοκτησία .
Βέβαια θυμάμαι , οτι κανένας απο αυτούς δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε ατομική περιουσία …
Αλλά σαν αθληταί που θα είναι προορισμένοι για τον πόλεμο και για την φρούρηση της πολιτείας , θα παίρνουν απο τους άλλους μισθό για τις υπηρεσίες τους μονάχα την τροφή τους , όση τους χρειάζεται για έναν χρόνο , και θα φροντίζουν αποκλειστικά για την ασφάλεια τη δική τους και της πολιτείας .
Εδώ ο Πλάτων μιλά για την ηγετική ομάδα της Πολιτείας του . Βλέπουμε λοιπόν οτι όσο ανεβαίνουμε την πυραμίδα της εξουσίας , οι πολυτέλειες μειώνονται . Πρώτα κόβονται τα χρυσά , τα αμάξια κι οι βίλες . Μετά κόβονται τα πολυτελή φαγητά .
Στην κορυφή της πυραμίδας τα πράγματα γίνονται πολύ σφιχτά : Τα φαγητά , τα ρούχα και οι κατοικίες είναι τα απολύτως απαραίτητα για την υγεία . Η χαρά του να μεγαλώνεις ένα παιδί απο το ΔΙΚΟ σου DNA έχει εξαλειφθεί . Δεν γνωρίζεις τους βιολογικούς γονείς των παιδιών που γενούν οι γυναίκες του ιερατείου . Άρα δεν υπάρχει το κίνητρο “Προωθώ το παιδί μου διότι είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ”
Ο ( η ) ερωτικός σύντροφος σου σύντροφος δεν είναι δεμένος με κάποια δεσμά γάμου δίπλα σου και αύριο μπορεί να σε αφήσει για κάποιον άλλον ( άλλη ) . Αυτή την ανασφάλεια μπορεί να την αντέξει μόνον όποιος είναι ερωτευμένος με ανώτερα ιδανικά .
Αυτό το ιερατείο λέγεται ΑΛΛΟΚΕΝΤΡΙΚΟ . Δηλαδή θεωρεί τον εαυτό του αναλώσιμο για χάρη ενός ΣΤΟΧΟΥ που πρέπει να επιτευχθεί .
Τα πράγματα είναι ζόρικα ( για τα μέλη αυτού του ιερατείου ) .
Εάν η Ελλάδα είχε τέτοιο ιερατείο δείτε πώς θα ζούσε :
Θα κατοικούσε σε ένα νησάκι του Ιονίου σύμφωνα με τις οδηγίες του Πλάτωνα . Όταν κάποιο μέλος αρρώσταινε θα έπρεπε να αρκεστεί στην φροντίδα των Ελλήνων γιατρών . Δεν θα μπορούσε να μεταβεί σε κάποιο σούπερ τέλειο νοσοκομείο του εξωτερικού . Εκεί θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν ( ή να του χορηγήσουν κάποια ουσία που επιδρά στον εγκέφαλο ) και να του αποσπάσουν κρατικά μυστικά .
Δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει ποτέ μόνο του ( το μέλος του ιερατείου ) ούτε μέσα ούτε έξω απο την Ελλάδα ( για να μην έρθει σε επαφή με ξένους πράκτορες ) .
Αυτή η ζωή φαίνεται εφιαλτική στους ηλίθιους που κυβερνούν σήμερα την χώρα . Δεν θα επιχειρούσαν ποτέ να γίνουν πολιτικοί με τέτοιες συνθήκες . Μόνο πολύ γενναίοι και ερωτευμένοι με ανώτερα ιδανικά θα το επιχειρούσαν .
Τα ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΑ ιερατεία είναι αυτά που ανεβαίνοντας την πυραμίδα της εξουσίας , ανεβαίνουν και οι υλικές ανταμοιβές .
Επομένως όλοι οι ψεύτες και οι ηλίθιοι ποθούν να γίνουν πολιτικοί !
Πού και πού κάποιος ψεύτης καταφέρνει να ξεγελάσει τους κριτές και να εισέλθει στο ιερατείο . Έτσι τελικά το ιερατείο παρακμάζει .
Αυστηρώς ΑΛΛΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ιερατεία δεν γνωρίζω να έχουν υπάρξει έως τώρα :
Το Εθνικοσοσιαλιστικό ιερατείο της Γερμανίας είχε μια “ελαφρά δόση” αλλοκεντρισμού . Ο Χίτλερ ήταν ολιγαρκής και ασκητικός αλλά οι συνεργάτες του όχι .
Μοναρχία : Το πολίτευμα αυτό είναι ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ και δεν είναι αυτοσυντηρούμενο αν και ανανεώνεται με την δεύτερη μέθοδο . Πάντα ξεκινά με έναν ικανό βασιλιά αλλά τελικά καταλήγει σε ένα ηλίθιο τελικό μέλος της δυναστείας . Μια επανάσταση φέρνει στο προσκήνιο νέα δυναστεία για να επαναληφθεί η ίδια ιστορία .
Εάν οι βασιλιάδες είχαν την στοιχειώδη ευφυϊα να παντρεύονται την εξυπνότερη και υγιέστερη γυναίκα του βασιλείου ( έστω και αν ήταν απο το χαμηλότερο κοινωνικό στρώμα ) ίσως απέφευγαν την παρακμή .
Καθολικισμός : Το ιερατείο του Βατικανού τα κατάφερε πολύ καλά . Αφού δεν υπάρχουν βιολογικά παιδιά κανείς αξιωματούχος δεν δολοπλοκεί για να ανεβάσει στην πυραμίδα τον ηλίθιο γυιό του . Η επιλογή νέων μελών γίνεται αξιοκρατικά μέσα απο ένα πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων. Είναι φαινομενικά ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ . Στη πραγματικότητα οι σκοτούρες αυξάνονται πολύ περισσότερο απο τις υλικές απολαβές όταν ανεβαίνεις στην ιεραρχία . Έτσι ένας ψεύτης και ηλίθιος δεν έχει λόγους να επιδιώκει να γίνει Πάπας .
Σπαρτιατικό : Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το πώς εκλεγόταν και τί υλικές απολαβές είχε επομένως δεν μπορώ να το σχολιάσω . Η θυσία του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες μας δίνει μια ένδειξη οτι ήταν ΑΛΛΟΚΕΝΤΡΙΚΟ .
Ορθοδοξία : Το ιερατείο του Φαναρίου παρακμάζει διότι δεν έχει μεγάλο αριθμό υποψηφίων . Οι Τούρκοι επιβάλλουν να επιλέγεται ο Πατριάρχης μέσα απο τους λιγοστούς Έλληνες της Τουρκίας .
Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος: Το ιερατείο σε φάση βαριάς παρακμής διότι είναι καθαρά ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ .
Περιούσιοι : Το κρυφό ιερατείο τους τα έχει καταφέρει αρκετά καλά . Εδώ και αιώνες πλησιάζει αργά και σταθερά προς τον στόχο του ( που είναι πάντα ο ίδιος ) . Γνωρίζουμε δύο μόνο ονόματα απο το ιερατείο και δεν γνωρίζουμε πώς ανανεώνει τα μέλη του . Φαίνεται ΑΛΛΟΚΕΝΤΡΙΚΟ αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι .
Το ότι κατάφερε να γίνει μισητό απο όλο τον κόσμο δείχνει μια σοβαρή έλλειψη ευελιξίας .
Στην αρχή αύξησε τον πληθυσμό του πλανήτη ( τους πολλούς και πεινασμένους τους ελέγχεις καλύτερα απο τους λίγους και χορτάτους ) αλλά τώρα λέει “Γίνατε πολλοί και πρέπει να σας αραιώσω !” . Το τέλειο παράδειγμα ανοησίας !
Το παρακάτω σχήμα δείχνει όλους τους τύπους ιερατείων
politeymata
Το ΑΝΟΙΚΤΟ – ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ είναι ανέφικτο διότι ένας ελεύθερος λαός δεν θα ψήφιζε ποτέ ιερατεία εμφανώς εγωκεντρικά .
Το ΑΝΟΙΚΤΟ – ΑΛΛΟΚΕΝΤΡΙΚΟ είναι το πολίτευμα της Αθήνας του Περικλή . Υποτίθεται οτι ο λαός ψήφιζε πολιτικούς παθιασμένους με την Άμεση Δημοκρατία έστω και αν έπαιρναν μισθό ελαφρώς μεγαλύτερο του μέσου Αθηναίου . Το πολίτευμα αυτό πάσχει διότι ο λαός δεν έχει ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και δεν κάνει ΜΑΚΡΟΠΝΟΑ σχέδια . Ο λαός των Αθηνών , με καθαρές δημοκρατικές διαδικασίες , απεφάσισε να φορολογήσει άγρια τους συμμάχους για να περνά καλά και να χτίζει Παρθενώνες . Δεν επέδειξε κάποια διάθεση να εξαπλώσει το πολίτευμα σε άλλες πόλεις . Δεν θυσίασε την καλοπέρασή του για να συνενώσει τους ‘Ελληνες κατά των Περσών . Ο Φίλιππος ( με λιγότερη παιδεία ) το διέβλεψε και το έθεσε σε εφαρμογή . Ο λαός δεν θέλει δύσκολα διλήμματα , σαν αυτά που του θέτει η Άμεση Δημοκρατία . Θέλει έναν ηγέτη να του δίνει έτοιμες λύσεις . Ο λαός δεν μπορεί να θέσει σε εφαρμογή μυστικά σχέδια που θα αποδώσουν μετά απο 100 χρόνια . Τα ιερατεία όμως μπορούν .
Η Αθηναϊκή Άμεση Δημοκρατία δοκιμάστηκε στην αρένα της ιστορίας . Δεν έζησε πολύ , νικήθηκε απο το ιερατείο της Σπάρτης , δεν άφησε έντονα σημάδια στην μνήμη των λαών , δεν ξαναζωντάνεψε μέχρι σήμερα .
Το ΚΛΕΙΣΤΟ και ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ είναι το χριστιανικό ιερατείο της Ελλάδος . Η κατάντια του είναι η καλύτερη απόδειξη οτι δεν είναι το ιερατείο που ζητάμε .
Το μόνο αυτοσυντηρούμενο ιερατείο είναι το ΑΛΛΟΚΕΝΤΡΙΚΟ και ΚΛΕΙΣΤΟ . Δεν έχει υπάρξει ποτέ μέχρι σήμερα σε καθαρή μορφή . Μήπως ήρθε η ώρα του ; Μήπως ήρθε η ώρα η ανθρωπότητα να κάνει ένα άλμα πρός τα πάνω ;
Το ιερατείο που χρειάζεται σήμερα ο Ελληνισμός είναι οπωσδήποτε ΑΛΛΟΚΕΝΤΡΙΚΟ και ΚΛΕΙΣΤΟ . Εάν υπάρχουν Έλληνες που θεωρούν τον εαυτό τους ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ για χάρη των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ , οφείλουν ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ .
Και αφού το δηλώσουν , να μαζευτούν σε ένα νησάκι και να φτιάξουν το δικό τους ασκητικό κοινόβιο ( ένα μοναστήρι ΕΛΛΗΝΙΚΟ – όχι χριστιανικό ) .
Αφού περάσει λίγος καιρός και αποδείξουν οτι διαθέτουν ΣΟΦΙΑ και ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ , σύμπας ο Στρατός και η Αστυνομία θα πάψουν να υπακούουν στους πουλημένους πολιτικούς και θα ταχθούν υπο τας διαταγάς των ΕΛΛΗΝΩΝ .
Τότε θα τελειώσει πραγματικά η υποδούλωσή μας που άρχισε το 141 πΧ .
**************************************
Επικοινωνία : pitago99@gmail.com
Αρχική σελίδα : http://pythas.t35.com/index.html
————————————————————————-
Προς τον υπάλληλο που ελέγχει τις ιστοσελίδες και τις “καρφώνει” στα αφεντικά :
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Η ν e Α e . Π Ο Χ .Η ΕΣΕΝΑ ( που γνωρίζεις ΠΟΛΛΑ ) ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ;
Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>