«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΥΣΙΚΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ.

 Ακτινοβολία υποβάθρου» είναι το χαμηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας που μπορούμε να μετρήσουμε σε μια περιοχήΤη φωτογραφία την δανείστηκα από την Ευγενία Ποτηριάδου

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513   E-Mail: chaziteo@t-online.de

           17.09.2018

Ο πλανητης Γη είναι μεν περιορισμενος, σε αυτoν όμως οι αποθηκευμενες του ενεργειακες πηγες είναι ατελειωτες.

Η μεγαλυτερη πηγη θερμοτητας του πλανητη αυτου, περαν του Ηλιου μας, είναι το εσωτερικο του, το οποιο εκπεμπει ανα δευτερολεπτο 1.5 μικροθερμιδες ανα τετραγωνικο εκατοστο της επιφανειας του.

Η γηινη επιφανεια εχει ένα μεγεθος των 510 εκατομμυρια τετραγωνικων χιλιομετρων εκ των οποιων το περιπου 30 % (150 εκατομμυρια τετραγωνικα χιλιομετρα) καλυπτεται από την στερεα.

Η ως ανω θερμοτητα του πλανητη προερχεται από την διασπαση ραδιενεργων ατομων κυριως του Ουρανιου, Θωριου και Καλιου 40 και των προ’ι’οντων διασπασης αυτων, τα οποια είναι επισης ραδιενεργα και τα οποια μας ηρθαν πριν 4,6 δισεκατομμυρια χρονια από τα ενδοαστρικα νεφη τα οποια δημιουργησαν και τον Ηλιο μας και τους πλανητες του ηλιακου μας συστηματος.

Τα Ατομα της υλης είναι περιπου 100.000-φορες μεγαλυτερα (Διαμετρος 10 στην πλην 10 μετρα) από τους ατομικους  πυρηνες της υλης (Διαμετρος 10 στην πλην 15 μετρα).

Όταν εις την Φυση διασπωνται οι πυρηνες των Ατομων μιλουμε για φυσικη ραδιενεργεια.

  Ολοι οι πυρηνες των Ατομων με περισσοτερα από 83 Πρωτονια είναι ραδιενεργοι.

Οταν διασπωνται οι ραδιενεργοι ατομικοι πυρηνες τεχνικα με μεταρφωση των ατομικων πυρηνων σε έναν αντιδραστηρα ατομικων πυρηνων, τοτε ομιλουμε περι τεχνικης ραδιενεργειας.

Οι ραδιενεργοι ατομικοι πυρηνες σταθεροποιουνται δια εκκλυσεως Α-Ακτινοβολιας (Ατομικοι πυρηνες του χημικου στοιχειου Ηλιου), Β-Ακτινοβουλιας (Ηλεκτρονια), Γ-ακτινοβουλιας (υψηλης ενεργειακα ακτινοβολιας Röntgen), Πρωτονια, Νεοτρονια, Ποζιτρονια (θετικα φορτισμενα Ηλεκτρονια).

Στη τιμη του ημιχρονιου, το οποιο χαρακτηριζει κάθε ραδιενεργο ατομικο πυρηνα, διασπαται το ημισυ των αρχικα υπαρχοντων ατομικων πυρηνων.

Η τιμη του ημιχρονιου μπορει αναλογα από το ειδος του ατομικου πυρηνα να διαρκει μεταξυ πολλοστημορια του δευτερολεπτου εως πολλα δισεκατομμυρια χρονια.

Ολες οι ραδιενεργες ακτινοβουλιες μπορουν να επιδρασουν καταστροφικα στα βιολογικα κυτταρα.

Η κατασκευαστικη δομη των βιολογικων ουσιων (Μακρομορια ‘η αλυσεις στοιχειων) παραμενει ακομη αγνωστη.

Αυτή βασιζεται πιθανως σε ακομη αγνωστες ιδιοτητες της υλης.

Από τις διαφορετικες διαταξεις των Ατομων της υλης στα Μακρομορια (στις αλυσεις των στοιχειων) προκυπτει η πολυμορφια της ζωης στον πλανητη Γη.

Επειδη ο Ηλιος μας δεν εμφανιζεται αδιακοπα, η ζωη όμως χειαζεται διαρκως και χωρις διακοπες για να διατηρειται, Ενεργεια, η Φυση δημιουργησε στον φυτικο Κοσμο την «Φωτοσυνθεση» για την αποθηκευση της ηλιακης Ενεργειας.

Στον ζω’ι’κο Κοσμο όμως στον οποιο υπαγεται και ο ανθρωπος η «Φωτοσυνθεση» δεν είναι δυνατη και για τον λογο αυτό ο Κοσμος αυτος λαμβανει την Ενεργεια του από την αντιστροφη διαδικασια της «Φωτοσυνθεσης», δηλαδη από την βιολογικη ‘η χημικη διαδικασια καυσης, όταν αυτή λαμβανει χωρα ολοκληρωμενα.

Στον ανθρωοπινο μεταβολισμο τα ατομα υδρογονου στα κυτταρα απελευθερωνονται από την Γλυκοζη με την βοηθεια των Ενζημων  και αντιδρουν σε μια «φρεναρισμενη αντιδραση κροτικου αεριου»  με το Οξυγονο που εισπνεουν οι ανθρωπινοι πνευμονες, από την οποια παραγεται υδωρ.

Η Ενεργεια η οποια στην διαδικασια αυτή ελευθερωνεται εξυπηρετει την υπαρξη της ζωης.

Το δημιουργουμενο διοξιδιο του ανθρακος εκπνεει ο ανθρωπος με τους πνευμονες του.

Η δια την παραγωγη θερμοτητας υπευθυνη ραδιενεργος υλη βρισκεται κυριως στο ανωτερο μερος του φλοιου της Γης και δη εως βαθη περιπου 30 χιλιομετραων από την επιφανεια της, ενώ σε μεγαλυτερα βαθη υπαρχουν μονο ιχνη ραδιενεργειας.

Ο διασκορπισμος των τεμαχιδιων υλης υψηλης ενεργειας από την διασπαση ατομικων πυρηνων θερμαινει το γηινο υποβαθρο.

70 % της γηινης θερμοτητας προερχεται από την συνεχη ραδιενεργο διασπαση τω πυρηνων Ουρανιου, Θωριου και Καλιου και των προ’ι’οντων αυτων και το υπολοιπο της γηινης θερμοτητας προερχεται από την εποχη της δημιουργιας του πλανητη μας.

Ο πλανητης αυτος αποτελειται από διαφορα ομοκεντρα στρωματα υλης (ιδε Σχημα 1):

Σχ. 1 Τα ομοκεντρα στρωματα της γηινης σφαιρας

Σχ. 1: Τα ομοκεντρα στρωματα της γηινης σφαιρας

  • Ένα εσωτερικο πυρηνα από, όπως εως προσφατα πιστευετο,  σταθερο σιδηρο θερμοκρασιας περιπου 5.000 βαθμων Κελσιου και διαμετρου 2.400 χιλιομετρα.

  • Κατά πασα πιθανοτητα ο πυρηνας αυτος περιστρεφεται γρηγορωτερα απ’ ότι το υπολοιπο της Γης και εδώ αγκυρωνει το μαγνητικο πεδιο της.

  • Βασει νεων μελετων ο εσωτερικος γηινος πυρηνας εχει θερμοκρασια 6.000 βαθμους Κελσιου και σε αναλογια με την κατασταση της υλης στις περιοχες Λιθοσφαιρα-Υδροσφαιρα-Ατμοσφαιρα αποτελειται αυτος από πλασμα που βρισκεται σε μεταλλικη κατασταση!

  • Δημιουργία και Εξέλιξη Της Γης
  • Λογω της ακραιας μεγαλης πιεσης εγκαταλειπουν εδώ την θεση τους τα Ηλεκτρονια των ατομικων αεριων πυρηνων και μετατρεπονται σε Νεοτρονια.

  • Σε συγριση με τα ατομα αεριων αυτά κατεχουν λιγοτερο χωρο , εχουν μεγαλυτερη πυκνοτητα με υψηλο ειδικο βαρος και υποκεινται στην Β-διασπαση, στην διασπαση σε Πρωτονια και Νεοτρονια, τα οποια με την σειρα τους σχηματιζουν αεριο υδρογονου. Στην διαδικασια αυτή συμμετεχουν και τα Νεοτρινος, στην απορροφιση των οποιων οφειλεται και η ακτινοβολια της ενεργειας των Νεοτρινος στιν εσωτερικο πυρηνα της Γης.

  • Οι περισσοτεροι επιστημονες συμφωνουν στο γεγονος, ότι πριν 780.000 χρονια ελαβε χωρα η τελευταια αλοκληρωτικη αντιστροφη του γηινου μαγνητικου πεδιου.

  • Με την συγκριση προ’ι’στορικων στοιχειων του πεδιου αυτου πολλων χιλιετιων, στους σταλαγμιτες και σταλακτιτες σπηλαιων στην Κινα και στο Ομαν προεκυψεν το ως ανω συμπερασμα.

  • Ερευνες σε τελευταια δειγματα γεωτρησεων από τον βυθο της Μαυρης Θαλασσας δεινουν πιστευτες ενδιξεις για το ποσο γρηγορα μπορει το γηινο μαγνητικο πεδιο να αλλαζει τους πολους του.

  • Στα δειγματα αυτά παρουσιαζουν οι πυξιδες μια αντιστροφη του μαγνητικου πεδιου προς τον Νοτον που διηρκησε 440 χρονια και μετα την παροδο από 270 χρονια στραφηκε παλιν προς Βορραν.

  • Ερευνητικες εργασιες σε πυρηνες γεωτρησεων στους παγους της Γριλανδιας εδειξαν ότι στις εποχες αντιστροφων του γηινου μαγνητικου πεδιου αυξανεται στι μεγιστο η ραδιενεργεια Βεριλλιου, που όμως και αυτή του ραδιενεργου στοιχειου C14 προερχεται από των υψηλης ενεργειας κοσμικων ακτινων.

  • Νεες ερευνες φερνουν στο προσκηνιο, ότι μια ταχεια αντιστροφη του γηινου μαγνητικου πεδιου ελαβεν χωρα πριν 41.000 χρονια.

  • Ένα εξωτερικο πυρηνα από ρευστο σιδηρο και νικελιο θερμοκρασιας 4.400 βαθμους Κελσιου και παχους 2.200 χιλιομετρα.

  • Βασει νεων ερευνων αυτος αποτελειται από διαφορα θερμα αερια τα οποια υπο την επιδραση της ακραιας μεγαλης πιεσης μεταβαλλονται συνεχως.

  • Τυχαια προ’ι’οντα και χημικες αντιδρασεις δημιουργουν υγραν υλην η οποια λογω της φυγοκεντρου δυναμεως στον γηινο μανδυα πιεζεται και εκει ως ιξωδης και ζεματιστη μαζα σιγοαναμιγνυεται και υπο μορφη Juveniles-Υδατος και Υδρογονανθρακων κινηται ανοδικα και αποθηκευεται σε πορωδες αποθεματικα πετρωματα του στερεου γηινου φλοιου. Το Juveniles-Υδωρ σε αντιθεση με το Vadosen-Υδωρ δημιουργειται σε μαγματικα πετρωματα στον μανδυα του πλανητη μας και τροφοδοτει κατά μιαν θεωρια τους Ωκεανους. Το Vadosen-Υδωρ μεταφερεται από τους Κομητες και Μετεοριτες από αγνωστες ουρανιες περιοχες στον πλανητη μας.

  • Δες εδώ μια παρουσίαση του εσωτερικού της γης  1
  • Ένα εσωτερικο γηινο μανδυα από σταθερο και πολύ θερμο πετρωμα παχους 22,5 χιλιομετρα.

  • Στα ορια του εξωτερικου πυρηνα συναντιωνται ρευστος σιδηρος και νικελιο με ρευστο πετρωμα.

*    Ένα εξωτερικο γηινο μανδυα από σταθερο και κρυο πετρωμα παχους 650 χιλιομετρα.

  • Ένα σταθερο γηινο φλοιο παχους 48-60 χιλιομετρα αποτελουμενος από 16 μεγαλες και ορισμενες μικρωτερες λιθοσφαιρικες πλακες, οι οποιες λογω της θερμικης επιδρασης των πετρωματων εως περιπου 40 χιλιομετρα βαθους (η θερμοκρασια κειται μεταξυ 15 και 530 βαθμους Κελσιου) μετακινουνται συνεχως.

  • Πανω από τις πλακες αυτές συγκεντρωνονται τα σε υγρα κατασταση σωματα, δηλαδη το Υδωρ των Ωκεανων ποσοτητας περιπου 1,29 δισεκατομμυρια κυβικα χιλιομετρα.

  • Από εκει και πανω συγκετρωνεται ο αερας της Ατμοσφαιρας.

  • Τι είναι Ατμόσφαιρα γης
  • Από την γηινη επιφανεια εως τα ανωτατα ορια της Ατμοσφαιρας υφισταται περιπου το  89 %  της μαζας της γηινης Ατμοσφαιρας (8 εκατομμυρια τοννους αερος ανα τετραγωνικο χιλιομετρο γηινης επιφανειας). Στην Ιονοσφαιρα ‘η Τροποσφαιρα η θερμοκρασια κειται γυρω στους 1.000 βαθμους Κελσιου και βρισκεται υπο την επιδραση της ιονικης δομης και της επιδρασης της υπεριωδους ακτινοβολιας του Ηλιου μας, η οποια υπο την μορφη των Πρωτονιων εισδυει στην περιοχη αυτή και ευθυνεται για την υψηλη θερμοκρασια της.

Ο γηινος μανδυας μαζι με τον γηινο φλοιο σχηματιζουν την Λιθοσφαιρα η οποια κατω από τους Ωκενους εχει παχος κατά μεσο ορο 70 χιλιομετρα και κατω από τους Ηπειρους 150 χιλιομετρα. Κατω από την Λιθοσφαιρα επεκτεινεται η θερμοτερη περισσοτερο από 1.200 βαθμους Κελσιου Ασθενοσφαιρα.

Τα αποθεματα θερμοτητας στον πλανητη μας υπολογιζονται με 500 δισεκατομμυρια TW τον χρονο (1 TWa = 10 στην 12 W x 8766 h = 8,7 x 10 στην 15 W.h = 8,7 x 10 στην 12 kWh), τα οποια ισοδυναμουν με 10 εκατομμυρια x 8,76 Billionen kWh. Προς καλλυτερη κατανοηση του μεγεθους αυτου: Η μεταβολη πρωτογεννους ενεργειας της ανθρωποτητας υπολογισθει για το ετος 1999 με 12,2 δισεκατομμυρια τοννους μοναδες ανθρακιτου (SKE), οι οποιες αντιστοιχουν σε  11,3 TWa  (1 TWa = 1,1 δισεκατομμυρια τοννους μοναδες ανθρακιτου ετησιως).

Η προγνωση για το μελλον δυναται να ληφθη από τον εξης πινακα:

        Σε δισεκατομμυρια τοννους μοναδων ανθρακιτου τον χρονο

Ετος    Ανθραξ  Πετρελαιο Φυσικο Αεριο  Πυρηνικη  Ανανεωσημες  Συνολο

                                                                           Ενεργεια  Πηγες

1880     0,40        0,20                     –                       –                   –                   0,60

1990     0,40        0,40                     –                       –                   –                   0,80

1920     0,80        0,40                     –                       –                   –                   1,20

1940     1,00        0,40                  1,20                   –                    –                   2,60

1960     1,80        1,40                  1,60                0,40              0,40               5,60

1999     3,40        5,00                  2,00                1,00              0,80             12,20

2020     4,60        5,20                  3,00                 1,80             3,00             17,60

2050     5,00        5,00                  4,00                 3,20             4,00             21,20

Η Ραδιενεργεια των διαφορων πετρωματων παρισταται στον κατωθι πινακα οπου διδεται η περιεκτικοτητα σε Ουρανιο, Θωριο και Καλιο στους Γρανιτες, Βασαλτες κ.α σε γραμμαρια ανα τοννο πετρωμα:

Πετρωμα                  Ουρανιο             Θωριο                Καλιο

                                        g/t                      g/t                       %

Γρανιτης                        3,3                     12,5                     4,4

Γρανοδιοριτης              2,5                       7,1                     2,5

Βασαλτης                       0,9                       3,4                    0,75

Υπερβασικα                   0,001                  0,01                  0,004

Σχιστολιθος                    3,7                    11,0                    3,0

Η επιβαρυνση των ανθρωπων με ραδιενεργεια που προερχεται από στερεα στρωματα πετρωματων και σε ένα μεγαλο βαθμο είναι υπευθυνη για τις καρκινογους ασθενειες κάθε ειδους περαν του μελανοματος, εξαρταται από το υποβαθρο των πετρωματων.

Από την άλλη πλευρα ιδιαιτερα μεγαλες είναι οι επιβαρυνσεις ακτινοβολιων που προερχονται από ιατρικα μετρα.

Πώς επιδρά η ακτινοβολία

Η επιβαρυνσης ακτινοβουλιων σε βιολογικους μετριεται σε «rem».

«rem» δινει την δια της διεισδυσεως της ακτινοβολιας εκτελεσθεισα απορροφιση Ενεργειας από 1 γραμμαριο ανθρωπινου σωματικου ιστου.

Ακτιβοβολιες Röngen επιβαρυνουν από την μια πλευρα τα εσωτερικα οργανα του ανθρωπινου οργανισμου εως 4 rem (4.000 mrem).

H ατμοσφαιρικη ραδιενεργεια προερχεται από τα αεροποιημενα ραδιενεργα προ’ι’οντα διασπασης Ουρανιου (Απορροη-Ραδιου = Θωρονιο 220) και τα ακολουθουμενα προ’ι’οντα αυτου.

Συμπληρωματικα επιδρτα επισης και η ακτινοβολια από τον συμπαντα Κοσμο (κοσμικη ακτινοβολια) και η τροφοδοτιση με πλουσια σε ενεργεια τεμαχιδια υλης από τον Ηλιο μας (προσηνεμος Ηλιου).

Σχετικα με την κοσμικη ακτινοβολια αυτή προκειται περι τεμαχιδιων πολύ υψηλης ενεργειας (10 στην 9 πλην 10 στην 17 eV- Volt Ηλεκτρονιων) τα οποια προφανως να δημιοιυργηθηκαν από εκρηξεις – Supernova.

Το περικαλυμμα αερος είναι στην Τροποσφαιρα της γηινης Ατμοσφαιρας η ποιο πυκνη και αραιωνεται ολο και περισσοτερο στα ανωτερα στρωματα.

Στα ανωτατα στρωματα της Ατμοσφαιρας τα Μορια και τα Ατομα είναι ιονισμενα, δηλαδη ηλεκτρικα φορτισμενα (Ιονοσφαιρα).

Ο Ηλιος μας προς την κατευθυνση του πλανητη Γη δεν εκπεμπει μονο ακτινοβολια κυματων αλλα και μια τεραστια ροη ηλεκτρικα φορτισμενα ιονια (προσηνεμος Ηλιου).

Η ροη αυτή εξαρταται από την αυξανουσα δραστηριοτητα του Ηλιου μας με τις επιρροες των κηλιδων αυτου κάθε 11 χρονια.

Εποχες με ελευθερες επιρροες από τις ηλιακες κηλιδες χαρακτηριζονται με κρυες περιοδους του γηινου κλιματος.

Οι ανθρωποι συνεπως ζουν ανεκαθεν σε ένα περιβαλλον οπου επικρατουν ραδιενεργα φαινομενα και οπου η ραδιενεργος ακτινοβολια επιδρα στο Κλιμα.

Στην φυσικη διενεργο επιβαρυνση του ανθρωπου (56,1 mrem) αθροιζεται και η επιβαυνση με ακτινοβολια από κατασκευαστικα υλικα, μεσα διατροφης, εδαφους, με ραδιενεργεια του αερος, ακτινες Röngen, εγχρωμη τηλεοραση και κατοικισημες περιοχες πλησιον εγκαταστασεων παραγωγης πυρηνικης ενεργειας, που είναι χιλιες φορες μεγαλυτερες απ’ ότι οι επιβαρυνσεις με ραδιενεργεια από τις ιδιες πυρηνικες εγκαταστασεις.

Από το Projekt GLOBOCAN του παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας διδεται εδώ, για μια καθωρισμενη ηλικια ομαδας ανθρωπων, η συχνοτητα παρουσιασης της ασθενειας Καρκινου ολων των μορφων πλην του Μελανοματος για κάθε 100.000 πολιτες, για ορισμενες χωρες:

Αργεντινη                                           216,7

Ιαπωνια                                              217,1

Κουβα                                                 218,0

Λευκορωσια                                      218,7

Πολωνια                                             229,6

Βουλγαρια                                         234,8

Μαυροβουνιο                                   238,3

ΠΓΔΜ                                                  239,3

Μαλτα                                                242,9

Πορτογαλια                                       246,2

Ελλας                                                  249,0

Αυστρια                                              254,1

Αρμενια                                              257,0

Σερβια                                                269,7

Σουηδια                                             270,0

Μεγαλη Βρεταννια                          272,9

Σλοβενια                                            276,9

Ιταλια                                                 278,6

Λουξεμβουργο                                 280,3

Ισραηλ                                               283,2

Γερμανια                                           283,8

Ισλανδια                                            284,3

Ουγγαρια                                          285,4

Ελβετια                                              287,0

Καναδας                                            295,7

ΗΠΑ                                                    318,0

Νορβηγια                                          318,3

Βελγιο                                                321,1

Αυστραλια                                         323,0

Γαλλια                                                324,6

Δανια                                                  338,1

Ο λογος λοιπον για την αντι των πυρηνικων εργοστασιων κινηση και για την Υστερια του διοξιδιου του ανθρακος για το Κλιμα, είναι η επιθυμια ορισμενων Μεγαλοκαθαρματων, για αποβιομηχανοποιηση των αναπτυγμενων χωρων για να εξαρτωνται και αυτές από τα καθαρματα αυτα.

Για να επιτυχουν τους στοχους τους οι Μεγαλοαπατεωνες, δηλαδη οι σημερινοι παγκοσμιοι εξουσιαστες, χρησιμοποιουν πολεμους, γενοκτονιες και κάθε αλλην μεθοδο για να εξοντωσουν τοσο τους φιλους τους οσο και τους εχθρους τους.

Ουδεις απ’ αυτους πρεπει να επιζησει, με εξαιρεση ένα μικρο μερος της αμορφης μαζας, η οποια αποτελειται από ηλιθιους και ευκολα μανιπουλαρεται από τα Μεσα Μαζικης Συμφορισης που ελεγχουν.

Δρ. Γεωργιος Χατζηθεοδωρου

Στα γερμανικά:

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou                                               Bleibergweg 114

                                                                                                        D-40885 Ratingen

                                                                                        Tel.+Fax: 0049 2102 32513

                                                                                    E-Mail: chaziteo@t-online.de

                                                                                                                    17.09.2018

NATÜRLICHE RADIOAKTIVITÄT

 

Dr. Georg Chaziteodorou

Der Planet Erde ist zwar endlich, die in ihm noch gespeicherten Energiequellen sind jedoch  auch unendlich. Die größte Wärmequelle dieses Planeten, abgesehen von der Sonne, ist ihr Inneres, das jede Sekunde 1,5 Mikrokalorien pro Quadratzentimeter Erdoberfläch an dieser abgibt. Die Erdoberfläche beträgt 510 Mio. qkm, davon sind rd. 30 % (150 Mio. qkm)

Land. Diese Wärme wird durch zerfallen radioaktive Atome, im wesentlichen Uran, Thorium und Kalium 40 und deren Zerfallsprodukten, die auch radioaktiv sind, erzeugt, die vor 4,6 Mrd. Jahren aus den interstellaren Wolken aus der dich die Sonne und die Planeten unseres Sonnensystems bildeten, kamen. Die Atome sind etwa 100.000-mal größer (Durchmesser 10 hoch minus 10 m) als die Atomkerne (Durchmesser 10 hoch minus 15 m). Wenn in der Natur vorkommende Atomkerne zerfallen, spricht man von natürlicher Radioaktivität. Alle Atomkerne mit mehr als 83 Protonen sind radioaktiv. Sind die radioaktiven Atomkerne durch künstliche

Atomkernumwandlung in Atomkernreaktoren entstanden, spricht man von künstlicher Radioaktivität. Die radioaktiven Atomkerne gehen in den stabilen Zustand über durch Emission von Alpha-Strahlen (Helium-Atomkerne), Beta-Strahlen (Elektronen), Gamma-Strahlen (hochenergetische Röntgenstrahlung), Protonen, Neutronen, Positronen (positiv geladene Elektronen). In der Halbwertszeit, die für jeden radioaktiven Atomkern charakteristisch ist, zerfällt die Hälfte der ursprünglich vorhandenen Atomkerne. Die Halbwertszeit kann je nach

Atomkern zwischen Bruchteile von Sekunden bis zu mehreren Milliarden Jahren betragen. Alle radioaktiven Strahlen können biologische Zellen schädigen. Der geordnete Aufbau der biologischen Substanzen (Makromoleküle) bleibt bisher ungeklärt. Diese beruht wahrscheinlich auf bisher nicht bekannten Eigenschaften der Materie. Durch unterschiedliche Anordnung der Atome in den Makromolekülen ergeben sich die unterschiedlichsten Lebewesen auf dem Planeten Erde. Da die Sonne nicht immer scheint, das Leben aber dauernd und ununterbrochen Energie braucht, hat die Natur die «Photosynthese» bei den Pflanzen geschaffen, um die Sonnenenergie zu speichern. Da bei Tieren und Menschen keine Photosynthese möglich ist, beziehen sie ihre Energie aus dem Umkehrprozess der Photosynthese d.h. aus dem biologischen oder chemischen Verbrennungsprozess, wenn er vollständig erfolgt. Im menschlichen Stoffwechsel werden Wasserstoffatome in den Zellen aus der Glucose mit Hilfe von Enzymen herausgelöst und reagieren mit dem durch die Lunge aufgenommenen Sauerstoff in einer «gebremsten Knallgasreaktion» wobei aus Wasserstoff und Sauerstoff Wasser entsteht. Die Energie, die dabei frei wird, dient zur Erhaltung des Lebens. Das dabei entstehende Kohlendioxid wird durch die Lunge ausgeatmet.

Das für die Wärmeproduktion verantwortliche radioaktive Material befindet sich hauptsächlich im oberen Teil der Erdkruste in Tiefen bis ca. 30 km, in größeren tiefen sind nur Spuren von Radioaktivität vorhanden. Die aus den zerfallenden Atomkernen geschleuderten Teilchen hoher Energie erwärmen das umgebende Erdreich. 70 % der Erdwärme stammen aus dem ständigen radioaktiven Zerfall der Uran-, Thorium- und Kaliumatomkerne und deren Folgeprodukte, der Rest stammt aus der Zeit, als unser Planet entstand. Der Planet Erde besteht aus folgenden konzentrischen Schichten (s. Abb. 1):

Abb. 1:  Erdquerschnitt mit Zoneneinteilung

1. Ein innerer Kern der größtenteils aus 6.000 Grad Celsius warmen festen Eisen besteht und einen Durchmesser von 2.400 km hat. Dieser dreht sich möglicherweise schneller als der Rest der Erde. Man vermutet dass hier das Magnetfeld der Erde verankert ist. Nach neuen Auffassungen und im Gegensatz von einem Eisenkern und analog der bekannten Stoffzustände Lithosphäre-Hydrosphäre-Atmosphäre, ist hier zu erwarten, dass dieser Bereich aus Plasma das in einem metallischen Zustand befindet, bestehen muss. Für diesem Fall kollabieren durch den extrem hohen Druck die Gasatomen zu

Neutronen die dem Beta-Zerfall, dem Zerfall in Protonen und

Elektronen unterliegen und  ihrerseits Wasserstoffgas bilden? Kommt es dadurch zu der Absorption von Neutrinos zu einer Einstrahlung von Neutrino-Energie in den inneren Kern? Diese Fragen bleiben bisher unbeantwortet.

  1. Ein äußeren Kern aus flüssigen Eisen und Nickel (Temperaturen ca. 4.400 Grad Celsius) etwa 2.200 km dick. Neue Auffassungen unterstellen, dass der äußere Erdkern aus Gas besteht das unter dem Einfluss des extremen Druckes einer ständigen Veränderung

unterworfen ist. Zufallsprodukte und chemische Reaktion lassen

flüssige Materie entstehen, die als Folge der Fliehkraft in dem Erdmantel gedrückt und dort als zähe heiße Masse langsam

umgerührt wird. Flüssige Entstehungsprodukte sind z.B. juveniles Wasser, das nach einer Theorie die Ozeane aus dem Erdinneren

     speist, oder Kohlenhydrate, die leergepumpten Erdöl- und

     Erdgasfelder in der Erdkruste mit der Zeit wieder voll laufen lassen.

Juveniles Wasser entsteht aus Magma-Herden im Erdmandel aus Hydroxid-Ionen der Minerale und noch nicht am allgemeines Kreislauf des Wassers teilgenommen hat. Im Gegensatz zu Juveniles Wasser das Vadose Wasser ist Kometen- bzw. Meteoriten-Wasser.

  1. Ein innerer Erdmandel aus festem und heißem Gestein 22,5 km dick. An der Grenze zu dem äußere Kern treffen flüssiges Eisen und Nickel auf geschmolzenes Gestein.

  1. Ein äußerer Erdmandel aus festem und kühlem Gestein 65 km dick.

  1. Eine Erdkruste aus 48-60 km dicken, festen sich verschiebbaren Gesteinsplatten auf Grund der Konvektion, darunter aus 16 großen und einigen kleineren in der bis ca. 40 km Tiefe die Temperatur zwischen 15 und 530 Grad Celsius liegt. Oberhalb dieser sammeln sich die Flüssigkeiten, also Wasser in den Ozeanbecken)ca. 1,29 Mrd.

  1. Kubikkilometer). Darüber ordnet sich in der Atmosphäre das Gas an. Von der Erdoberfläche bis zu ihrer Obergrenze sind enthalten ca. 89 % der Masse der Erdatmosphäre (8 Mio. t. Luft/qkm Erdoberfläche). In der Ionosphäre oder Thermosphäre erreicht die Temperatur 1.000 bis 1.500 Grad Celsius und sie ist auf die ionisierte Struktur und der Wirkung der ultravioletten Strahlung der Sonne, die in Form von Protonen on diesem Bereich eintritt, zurückzuführen. In diesem Bereich bilden die meisten Stoffe eine Art Plasma.

Der Erdmandel zusammen mit der Erdkruste, bilden die Lithosphäre, die

unter den Ozean im Mittel 70 km und unter den Kontinenten 150 km mächtig ist. Unter der Lithosphäre erstreckt sich die wärmere, mehr als 1200 Grad Celsius heiße Astenosphäre. Der Wärmevorrat unseren Planeten wird auf etwa 500 Mrd. Terawattjahre (TWa) geschätzt (1 TWa = 10 hoch 12 W x 8766 h = 8,7 x 10 hoch 15 W.h =8,7 x 10 hoch 12 kWh), das sind 10 Mio. x 8,76 Billionen kWh. Um eine Vorstellung von dieser Größenordnung zu erhalten: Der Primärenergieverbrauch der Menschheit betrug im Jahre 1999 12,2 Mrd. t Steinkohleneinheiten (SKE) das sind 11,3 TWa. Die voraussichtliche Entwicklung des Primärenergieverbrauchs der Menschheit

ist aus folgende Tabelle in Mrd. t SKE pro Jahr ( 1 TWa = 1,1 Mrd. t SKE pro Jahr) zu entnehmen:

Jahr        Kohle       Erdöl       Erdgas     Kernkraft    Erneuerbare    Gesamt

1880      0,40          0,20            –                   –                       –                  0.60

1990      0,40          0,40            –                   –                       –                  0,80

1920      0,80          0,40            –                   –                       –                  1,20

1940      1,00          0,40         1,20                –                       –                  2,60

1960      1,80          1,40         1,60             0,40                 0,40              5,60

1999      3,40          5.00         2, 00            1,00                 0,80             12,20

2020      4,60          5,20         3,00             1,80                 3.00             17,60

2050      5,00          5,00         4,00             3,20                 4,00             21,20

Auf Grund der Wärmeproduktion im Erdinneren strahlt der Planet Erde

kontinuierlich eine Wärmeleistung von 25 Milliarden Kilowatt in den

Weltraum, das sind 25.000 Gigawatt ( 1 GW = 10 hoch 9 W).

Die Radioaktivität der verschieden Gesteinsarten ist in folgende Tabelle dargestellt, die den Gehalt von Uran, Thorium und Kalium für Granit, Basalt u.a. in Gramm pro Tonne Gestein angibt.

Gestein                                   Uran               Thorium              Kalium

                                                   g/t                      g/t                       %

Granit                                        3,3                    12,5                     4,4

Granodiorit                               2,5                      7,1                     2,5

Basalt                                         0,9                      3,4                     0,75

Ultrabasische Gesteine           0,001                 0,01                   0,004

Tonschiefer                               3,7                    11,0                     3,0

Die Strahlenbelastung der Menschen durch terrestrische Radioaktivität und damit zu einem erheblichen Teil der Krebserkrankungen aller Art außer von Melanom hängt also sehr stark vom Gesteinsuntergrund des Landes ab. Besonders hoch sind die Strahlenbelastungen durch ärztliche Maßnahmen.

Die Strahlenwirkung auf die biologischen Organismen wird in «rem» gemessen. Das «rem» gibt die durch durchdringende Strahlung hervorgerufene Energieabsorption von 1 Gramm Körpergewebe an.

Röntgenaufnahmen innerer Organe belasten den menschlichen Körper bis zu 4 rem (4.000 mrem). Die atmosphärische Radioaktivität rührt zum einen von den gasförmigen radioaktiven Zerfallsprodukten von Uran (Radium-Emanation = Radon 222) und Thorium (Thorium-Emanation =Thoron 220) und deren Folgeprodukten her. Zum anderen wird sie bewirkt durch die Strahlung aus dem Weltraum (kosmische Strahlung) und die Emission energiereicher Partikel von der Sonne (Sonnenwind). Bei der kosmische

Strahlung handelt es sich um Partikel sehr hoher Energien (10 hoch 9 minus 10 hoch 17 eV – Elektronenvolt), die vermutlich aus Supernova-Explosionen stammen. Die Lufthülle ist in der Troposphäre der Erdatmosphäre am dichtesten und verdünnt sich in den höheren Sichten immer mehr. Im

oberen Bereich sind Moleküle und Atome ionisiert, d.h. elektrisch geladen (Ionosphäre). Unsere Sonne sendet Richtung Erde nicht nur Wellenstrahlung aus, sondern auch einen riesigen Strom elektrisch geladener Ionen (Sonnenwind). Dieser ist mit der wechselnden Aktivität der Sonne und mit der Sonnenflecktätigkeit in Abstand von 11 Jahren korreliert. Epochen mit fleckenfreien Aktivitäten der Sonne fallen mit ausgesprochenen Kälteperioden des Klimas auf der Erde zusammen. Die Menschen leben also seit jeher in einer Umwelt, die durch radioaktive

Phänomene geprägt ist und die radioaktive Strahlung auf der Erde beeinflusst stark das Klima. Die natürliche Strahlenbelastung der Menschen auf den Planeten Erde (56,1 mrem) durch Höhenstrahlung, Strahlung von Baustoffen, Strahlung von Nahrungsmitteln, Bodenstrahlung. Radioaktivität

der Luft, Zivilisatorische Belastung, Röntgenuntersuchungen, Farbfernsehen und Wohnung in der Nähe von Kernkraftwerken, ist tausendmal grösser als die durch Kernkraftwerke verursachte.

Aus dem Projekt GLOBOCAN der Weltgesundheits-Organisation wird hier für eine bestimmte Altersgruppe die Intensität des Erscheinens der

Krebserkrankung bei je 100.000 Bürgern einigen Länder angegeben:

Argentinien                                           216,7

Japan                                                      217,1

Kuba                                                       218,0

Weis Russland                                      218,7

Polen                                                      229,6

Bulgarien                                               234,8

Montenegro                                         238,3

FÜRUM (Skopje)                                  239,3

Malta                                                     242,9

Portugal                                                246,2

Hellas                                                    249,0

Österreich                                            254,1

Armenien                                             257,0

Serbien                                                 269,7

Schweden                                            276,0

Großbritannien                                   272,9

Slowenien                                            276,9

Italien                                                   278,6

Luxemburg                                          280,3

Israel                                                    283,2

Deutschland                                       283,8

Island                                                   284,3

Ungarn                                                285,4

Schweiz                                               287,0

Kanada                                                295,7

USA                                                      318,0

Norwegen                                          318,3

Belgien                                                321,1

Australien                                           323,o

Frankreich                                          324,6

Dänemark                                           338,1

Der Grund also für die Antikernkraftbewegung und die CO2-Hysterie, ist die Absicht bestimmter Verbrecher, die entwickelten Nationen zu

endindustrialisieren und sie so in ihre Abhängigkeit zu bringen. Um zu ihrem Ziel zu gelangen, haben diese Verbrecher d.h. die heutigen Weltmachthaber in Krieg und Frieden ein Bündel von Maßnahmen angewendet, um Feind und Freund zu vernichten. Kein Rivale sollte übrig bleiben, nur noch eine amorphe manipulierbare Masse von bindungslosen Idioten.

Dr. Georg Chaziteodorou

http://arxaiaithomi.gr/

Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου του θέματος, ή αποσπάσματος, χωρίς την έγκριση της ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>