«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Ευρώπη του Καλλέργη ξανά χτύπα στο ψαχνό την Ελευθερία! Στο τέλος βίντεο

Το τέλος της Ευρώπης με συνταγή Καλέργη

Το Ευρωκοινοβούλιο επανέφερε, ενώ είχε καταψηφιστεί το chat control.

Το νόμο που επιτρέπει σε Google, Meta και Microsoft, (προς το παρόν, θα προστεθούν και άλλοι), να σαρώνουν αυθαίρετα τα ιδιωτικά μας μηνύματα, χωρίς δικαστική απόφαση και ένταλμα!

Γιατί ψηφίστηκε το chat control στην ευρωπαϊκή ένωση;

Πριν από λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την παράταση του λεγόμενου Chat Control 1.0 έως το 2028, έπειτα από μια αμφιλεγόμενη διαδικασία ψηφοφορίας

Όπως σας έχουμε πει από τους Έλληνες ευρωμπουλευτές μόνο ο Αυτιάς το ψήφισε

Με απλά λόγια:

Επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών (όπως email και πλατφόρμες μηνυμάτων) να σαρώνουν μη κρυπτογραφημένες ιδιωτικές επικοινωνίες για τον εντοπισμό υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων όπως είπαν φυσικά ΚΑΙ ΟΧΙ μόνον

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα μηνύματα όλων των πολιτών θα παρακολουθούνται υποχρεωτικά από τις αρχές.

Η ρύθμιση αφορά το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει στις εταιρείες να πραγματοποιούν τέτοιους ελέγχους.

Οι εφαρμογές με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end-to-end encryption), όπως το WhatsApp και το Signal, παραμένουν προς το παρόν εκτός του πεδίου εφαρμογής αυτής της προσωρινής παράτασης. .

Επίσης έχει ψηφιστεί το ψηφιακό νόμισμα το οποίο θα έχει η πιλοτικό χαρακτήρα 12 μηνών από αρχές του επόμενο έτους και θα λειτουργεί και το ψηφιακό χρήμα και το ρευστό παράλληλα και φυσικά από το 29 και μετά θα λειτουργεί μόνο το ψηφιακό χρήμα

Σας έχουμε ξαναπεί ότι με το ψηφιακό χρήμα,..και την ψηφιακή ταυτότητα ο έλεγχος και τα δεσμά και οι αλυσίδες οι ψηφιακές θα είναι συνεχώς πάνω από τη ζωή μας

Το αποτύπωμα του άνθρακα που κατανάλωσες κάθε μήνα θα είναι εκεί για να σε ελέγχει με τον αλγόριθμο που δημιούργησαν με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το ψηφιακό νόμισμα δηλαδή οι μηνιαίοι βαθμοί σου τα νούμερα κοινώς γιατί δεν θα υπάρχει χρήμα ,..τα οποία νούμερα όμως θα πρέπει να τα καταναλώσεις μέσα στον μήνα

Και τώρα αν στείλεις ένα μήνυμα σε ένα φίλο σου και βρίζεις την κυβέρνηση για αυτά που σου κάνει,..η για κάτι άλλο τότε με το chat control θα εντοπίζεσαι και θα παγώνει ο λογαριασμός σου ή θα τρως πρόστιμο μείωσης της αγοραστικής σου αξίας

Τα α έχουμε αναλύσει πολλές φορές

Απλά θέλουμε να σας επισημάνουμε πώς βήμα-βήμα προχωρούν οι σατανικοί ευρωπαίοι σε αυτό που θέλουν να επιβάλλουν

Δεν είναι μόνο οι ψηφιακές κάμερες που αν δουν ότι ακόμη και αν δυσανασχέτησες στο δρόμο ή πέρασες ακόμη και με τα πόδια σου το κόκκινο τον σταμάτη..τώρα θα είναι και το μήνυμα που θα στείλεις στον φίλο σου και τι αποτύπωμα άνθρακα θα χεις για να μπορείς να καταναλώσεις τις ψηφιακές μονάδες που θα σου δίνει το κράτος

Ειδάλλως θα χάνονται τέλος. του μηνός

διότι ..,δεν θα μπορείς να τις αποταμιεύεις..

Τα χουμε πει δεκάδες φορές δεν ξέρω γιατί ορισμένοι επιμένετε να μην το καταλαβαίνετε ενώ γίνονται μπροστά στα μάτια σας όλα ο βήμα προς βήμα

Της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη – Δημοσιεύτηκε στο Newsbreak στις  25.12.2023

Τα όσα ακολουθούν έχουν άμεση σχέση με την απόφαση της χώρας μας να νομιμοποιήσει 300.000 μετανάστες και ουδόλως αποτελούν προϊόν επιστημονικής φαντασίας.

Και συγκεκριμένα, αυτά που διαδραματίζονται στην Ευρώπη, και όλως ειδικότερα στην Ελλάδα, στο χώρο της μαζικής μετανάστευσης και των συνεπειών της, έχουν αναγγελθεί σε βιβλία και άρθρα του περασμένου αιώνα από έναν μορφωμένο πολιτικό, φιλόσοφο και συγγραφέα.

Πρόκειται για το σχέδιο καταστροφής της Ευρώπης, που εμπνεύστηκε ο RICHARD COUDENHOVE KALERGI, γιός Αυστριακού διπλωμάτη και Γιαπωνέζας μητέρας.

Το 1926 ίδρυσε την κίνηση «Πανευρώπη», με έδρα τη Βιέννη, και αναγνωρίζεται ως ο πατέρας της ΕΕ.

Η νέα αυτή κίνηση εγκαθίσταται στο παλάτι Hofburg και διαχέει τις ιδέες της μέσω του περιοδικού Πανευρώπη.

Να σημειωθεί ότι και τότε, όπως και τώρα, ένας πολύ μικρός αριθμός αυτών που γνωρίζουν το σχέδιο “Πανευρώπη” γνωρίζουν επίσης ότι αυτό έκρυβε μια σατανική πρόβλεψη, αλλά και έναν απευκταίο στόχο, για το μέλλον της Ευρώπης: την εξαφάνισή της.

Είναι, εξάλλου, ενδιαφέρον να υπογραμμισθεί ότι στη συνείδηση του Καλλέργη η ΕΕ θα τελούσε υπό την ηγεσία των Η.Π.Α., όπως και τελεί.

Στο διάστημα του ενός αιώνα, από την εμφάνιση αυτού του σχεδίου, και μέχρι σήμερα, έγινε πλήθος φονικών επιθέσεων, κυρίως στη Νότια Αφρική, εναντίον λευκών, και τόσο πρόσφατα όσο το 2017, που ερμηνεύτηκαν ως έναρξη γενοκτονίας εναντίον της λευκής φυλής, με βάση τις σχετικές απόψεις του Kαλέργη.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο (ή και η συνομωσία) της ευρωπαϊκής γενοκτονίας βασίζεται σε παράγραφο του βιβλίου του Καλέργη, του 1925, με τον τίτλο Πρακτικός Ιδεαλισμός, όπου προλέγει ότι στο μέλλον θα εμφανιστεί μια μικτή ράτσα στην Ευρώπη: «Ο άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλής.

Οι σημερινές φυλές και τάξεις θα εξαφανιστούν σταδιακά ως αποτέλεσμα της εξαφάνισης του χώρου, του χρόνου και των προκαταλήψεων. Η Ευρασιατική-Νεγροειδής φυλή του μέλλοντος, παρόμοια στην εμφάνιση με τους αρχαίους Αιγυπτίους, θα αντικαταστήσει την ποικιλομορφία των λαών με την ποικιλομορφία των ατόμων”.

Οι απόψεις αυτές ή το σχέδιο Kalergi, που συχνά εμφανίζεται και ως συνωμοσία Coudenhove-Kalergi, είναι μια αναγγελία γενοκτονίας των λευκών παράλληλης, τηρουμένων των αναλογιών, ιδεοληπτικής σύλληψης με το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Με βάση αυτήν υποστηρίζεται ότι ο Αυστρο-Ιάπωνας πολιτικός Richard von Coudenhove-Kalergiσκαρφίστηκε ένα σχέδιο για την ανάμειξη των λευκών Ευρωπαίων με άλλες φυλές.

Η εξάλειψη εθνών και λαών μπορεί να επιτευχθεί, κατά τον Καλέργη, μεταξύ άλλων, και με τη μετανάστευση.

Όσοι, ενδεχομένως, οσμίζονται συνωμοσίες παντού, έχουν την τάση να υποστηρίζουν, και μάλιστα αφ’υψηλού, ότι πρόκειται για μια απλή σύμπτωση.

Ωστόσο, το σχέδιο πλαισιώνεται από ορισμένα γεγονότα, που είναι δύσκολο πια να εξακολουθήσουν να εκλαμβάνονται ως “συμπτώσεις”. Επιλέγω, για τη συμπλήρωση αυτού του εδαφίου του ανά χείρας έργου, τα ακόλουθα:

*Πρώτον, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι προς τιμήν του Coudenhove- Kalergi, ιδρύθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο, το οποίο απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε Ευρωπαίους οι οποίοι αναγνωρίζεται ότι συνέβαλαν στην προώθηση του σχεδίου Καλέργη.

Και οι μέχρι σήμερα βραβευθέντες είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy, δύο από τα “κορυφαία πιόνια” της Λέσχης Bildemberg, αλλά και ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Ιωάννης.

*Δεύτερον, οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν συνεχώς την Ευρώπη, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, να δεχθεί εκατομμύρια μετανάστες, για να λύσει έτσι το πρόβλημα υπογεννητικότητας και γήρανσης του πληθυσμού, αλλά και ανεπαρκών εργατικών χεριών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του Ιανουαρίου του 2000, με τίτλο «Μετανάστευση Αντικατάστασης: Μία λύση για την μείωση και γήρανση του πληθυσμού», όπου αναφέρεται ότι, μέχρι το 2025 η Ευρώπη θα χρειασθεί 159 εκατομμύρια μετανάστες.

Εκπληκτικό πράγματι αυτό το ακριβές νούμερο, που αυτόματα παραπέμπει, σε συνδυασμό και με όλα τα προηγούμενα, στην ύπαρξη προμελετημένου σχεδίου.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα του γιατί τα ΗΕ δεν συμβουλεύουν την Ευρώπη να υιοθετήσει άλλες λύσεις, όπως προγράμματα στήριξης οικογενειών, αλλά αντιθέτως την προτρέπουν να υπαχθεί σε πρόγραμμα γενοκτονίας της.

*Τρίτον, η ακόλουθη δήλωση του G. Brock Chisholm, πρώην διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (OMS), ενισχύει τις υπόνοιες για την ύπαρξη σκοτεινού σχεδίου, εναντίον της βιωσιμότητας της Ευρώπης, με βάση τις απόψεις Καλέργη.

Η δήλωση αυτή έχει ως εξής: «Αυτό που σε όλους τους τόπους οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τον περιορισμό των γεννήσεων και να τελούν μικτούς γάμους (μεταξύ διαφορετικών φυλών), με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή σε ένα κόσμο που θα κατευθύνεται από μια κεντρική αρχή» (δηλαδή, από παγκόσμια κυβέρνηση).

*Τέταρτον, τέλος, είναι δύσκολο να αποφευχθούν συνειρμοί ανάμεσα στην πιθανή πορεία εφαρμογής του σχεδίου Καλέργη και στην τάση ορισμένων ευρωπαϊκών οικονομιών, και κατεξοχήν της Ελλάδας, να καταργούν τη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία, να υποβαθμίζουν τη διδασκαλία της εθνικής γλώσσας, ή να αλλοιώνουν την ιστορία της χώρας στα σχολικά διδακτικά βιβλία, να υποτιμούν βασικές ανθρώπινες αξίες, εθνικά σύμβολα και ιστορικές νίκες που διατηρούν την εθνική υπερηφάνεια και την εθνική ταυτότητα.

Ο συνδυασμός γήρανσης και υπογεννητικότητας της Ευρώπης και ακατάσχετου μεταναστευτικού ρεύματος βρίσκεται στη βάση διαπιστώσεων, που φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με το σχέδιο Καλέργη και που καταλήγουν στις ίδιες συνέπειες, δηλαδή στην εξαφάνιση της Ευρώπης.

Αναφέρω τα ακόλουθα σχετικά, που περιλαμβάνονται στο άρθρο του Giulio Meotti:

*O πληθυσμός της Ευρώπης μειώνεται περίπου κατά δύο εκατομμύρια το χρόνο, και σταθερά αναπληρώνεται από μεταναστευτικό πληθυσμό.

Την υποκατάσταση αυτή ο David Coleman την χαρακτηρίζει ως εξής: “Η αυτοκτονική μείωση των γεννήσεων στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τους μετανάστες που αυξάνονται γρήγορα, θα μεταλλάξουν την ευρωπαϊκή κουλτούρα.

Η πτώση του ρυθμού γεννητικότητας από τους γηγενείς Ευρωπαίους συμπίπτει στην πραγματικότητα με τη θεσμοθέτηση του Ισλάμ στην Ευρώπη και με την ανανέωση της ισλαμοποίησης των Μουσουλμάνων της”.

*Ο Λόρδος Sacks δήλωσε πρόσφατα: “Η μείωση της γεννητικότητας μπορεί να σημάνει το τέλος της Δύσης”.

Η Ευρώπη, καθώς γηράσκει, δεν ανανεώνει πια τις γενεές της, και στη θέση τους καλωσορίζει μαζική μετανάστευση, από τη Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, που θα υποκαταστήσουν τους γηγενείς Ευρωπαίους, και που κομίζουν πολιτισμούς με ριζικά διαφορετικές αξίες, για τη σχέση των δύο φύλων, την πολιτική εξουσία, την κουλτούρα, την οικονομία και τη σχέση Θεού και ανθρώπου.

*Ο Καρδινάλιος Raymond Leo Burke προέβλεψε ότι “το Ισλάμ θα κατακυριεύσει την Ευρώπη εξαιτίας πίστης και ρυθμού γεννητικότητας”.

Οι αρμόδιοι στην πατρίδα μας, προφανώς, αγνοούν το σχέδιο Καλέργη. Ας αναλογιστούμε, ωστόσο, την τραγική μοίρα της Ελλάδας, η οποία υποκύπτει χωρίς δισταγμούς, στις επιταγές έξωθεν, σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των λοιπών ευρωπαϊκών χωρών, που καταβάλουν προσπάθειες να προστατεύσουν κατά το δυνατόν τα σύνορά τους.

Αναφέρομαι, συγκεκριμένα, στην πρόσφατη απόφαση της χώρας μας να νομιμοποιήσει, όπως υπολογίζονται, 300.000 μετανάστες.

Αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή ο Kalergi θα ανοίγει σαμπάνιες, προς τιμήν της Ελλάδας.

https://timisto1821.gr/to-telos-tis-eyropis-me-syntagi-kalergi/

Χάρτης με τις μεγαλύτερες μειονότητες στις χώρες της Ευρώπης, προκαλεί σοκ και δέος μαζί με πολλά ερωτηματικά, και ταυτόχρονα μας δείχνει το μέλλον της γηραιάς Ηπείρου.

Την Ελλάδα ο χάρτης την δείχνει με κόκκινο ναι μεν χρώμα, χωρίς όμως εθνοτικό προσδιορισμό, ενώ στην Αλβανία η μεγαλύτερη εθνότητα μετά τους Αλβανούς είναι οι Έλληνες.

Αυτή η Ευρώπη που έρχεται δεν θα μοιάζει επουδενί με την Ευρώπη της δεκαετίας του 1990, ή του 2000.

Πρόκειται για μια καρικατούρα των ΗΠΑ, σε μια άλλη μορφή με μετακινήσεις εκατομμυρίων πολιτών, κυρίως Μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της ΕΕ.

Χάρτης με τις μεγαλύτερες μειονότητες στις χώρες της Ευρώπης, προκαλεί σοκ και δέος μαζί με πολλά ερωτηματικά, και ταυτόχρονα μας δείχνει το μέλλον της γηραιάς Ηπείρου.

Την Ελλάδα ο χάρτης την δείχνει με κόκκινο ναι μεν χρώμα, χωρίς όμως εθνοτικό προσδιορισμό, ενώ στην Αλβανία η μεγαλύτερη εθνότητα μετά τους Αλβανούς είναι οι Έλληνες.

Αυτή η Ευρώπη που έρχεται δεν θα μοιάζει επουδενί με την Ευρώπη της δεκαετίας του 1990, ή του 2000.

Πρόκειται για μια καρικατούρα των ΗΠΑ, σε μια άλλη μορφή με μετακινήσεις εκατομμυρίων πολιτών, κυρίως Μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της ΕΕ.

Το σχέδιο Καλέργκι σε εφαρμογή

Αλλάζει εντελώς η Ευρώπη που γνωρίζαμε πριν 20-30 χρόνια και ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι μελλοντικά

Χάρτης με τις μεγαλύτερες μειονότητες στις χώρες της Ευρώπης, προκαλεί σοκ και δέος μαζί με πολλά ερωτηματικά, και ταυτόχρονα μας δείχνει το μέλλον της γηραιάς Ηπείρου.

Την Ελλάδα ο χάρτης την δείχνει με κόκκινο ναι μεν χρώμα, χωρίς όμως εθνοτικό προσδιορισμό, ενώ στην Αλβανία η μεγαλύτερη εθνότητα μετά τους Αλβανούς είναι οι Έλληνες.

Στην Τουρκία, όπως ήταν φυσικό η δεύτερη εθνότητα εντός τουρκικού κράτους είναι οι Κούρδοι, ενώ σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι Τούρκοι αποτελούν την μεγαλύτερη μειονότητα στην Γερμανία, Βουλγαρία και Αυστρία και πιθανόν σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αυτός ο χάρτης αποκαλύπτει πολλά και μας δείχνει πολλά για το τι έρχεται στην γηραιά Ήπειρο.

Τι έρχεται στην Ευρώπη της Ένωσης και ποιες πολιτικές κινήσεις υλοποιούνται

Από το 2022 και μετά, έχουν παρατηρηθεί πολύ ανησυχητικές τάσεις κατά της διαφορετικότητας και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ευρώπη, ανέφερε πριν μήνες,  η Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων στην τελευταία της έκθεση δραστηριοτήτων.

Αυτές οι τάσεις περιλαμβάνουν την αυξανόμενη εργαλειοποίηση των μειονοτικών πολιτικών για πολιτικούς σκοπούς, την αντίληψη των εθνικών μειονοτήτων ως απειλή για την ασφάλεια, τον κίνδυνο κοινωνικής αποσύνθεσης και τον αποκλεισμό των ατόμων με βάση τις εθνοτικές τους πεποιθήσεις, καθώς και προκλήσεις που σχετίζονται με τις οικονομικές ανισότητες που επηρεάζουν δυσανάλογα άτομα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες, ανέφερε ΜΜΕ.

Η Συμβουλευτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης επισημαίνει τη βελτιωμένη συλλογή δεδομένων για πολλαπλές εθνοτικές και γλωσσικές συσχετίσεις,μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στο πεδίο εφαρμογής της Σύμβασης που επιτρέπει στα άτομα να απολαμβάνουν δικαιώματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την κατάστασή τους, ενίσχυση των πλαισίων κατά των διακρίσεων και των μηχανισμών αποκατάστασης περιουσίας.

Αυτή η Ευρώπη που έρχεται δεν θα μοιάζει επουδενί με την Ευρώπη της δεκαετίας του 1990, ή του 2000.

Πρόκειται για μια καρικατούρα των ΗΠΑ, σε μια άλλη μορφή με μετακινήσεις εκατομμυρίων πολιτών, κυρίως Μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της ΕΕ.

Οι κίνδυνοι εκτιμάται ότι είναι πολλοί για την Ενωμένη Ευρώπη, κυρίως λόγω ενός σημαντικού μέρους όλων αυτών των μεταναστών, οι οποίοι δεν συγχρωτίζονται με τις ευρωπαϊκές αξίες και ιδανικά, ενώ ένα ποσοστό τους έχει ριζοσπαστικοποιηθεί στο αποκαλούμενο ακραίο Ισλάμ, ή οι Τούρκοι στο δικό τους πολιτικό όραμα.

Όπως και να έχει, τα αποτελέσματα αυτής της παρουσίας τόσων μεταναστών στην ΕΕ, τα βλέπουμε καθημερινά, ενώ το μέλλον, αν δεν εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές, θα είναι λίαν επικίνδυνο.

Παραθέτουμε μέρος του σχεδίου Kalergi για την Ευρώπη που εκπονήθηκε το 1924:

«Οι Ευρωπαίοι οφείλουν επιτέλους να κατανοήσουν ότι η απαίτησή τους για δίκαια σύνορα είναι ανεφάρμοστη, ενώ μόνιμα σύνορα είναι αδύνατον να βρεθούν.

Η πανευρωπαϊκή προστασία των μειονοτήτων αφαιρεί τη σημασία των κρατικών συνόρων των εθνών.

Η πανευρωπαϊκή «Συνθήκη Αλληλεγγύης», τη στρατηγική σημασία των συνόρων και η ευρωπαϊκή τελωνειακή σύμβαση τη βιομηχανική σημασία.

Όταν οι τρεις αυτές απόψεις επικρατήσουν όλες οι αιτίες νέου ευρωπαϊκού πολέμου παύουν.

Τα σύνορα των κρατών θα είναι σύνορα νομών ή διοικήσεων και δεν θα έχουν στο εξής καμία σημασία» (σελ. 127).

…………………….

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη – Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη στις  20.06.2026

Με την ευκαιρία των πάνω από 800 παραβιάσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, που παρέμειναν αναπάντητες, κρίνω ότι επιβάλλεται το ερώτημα τού γιατί παραμένουμε «σιωπηλοί», σε όλες τις αθετήσεις, τις προσβολές, τις απειλές, που δεχόμαστε σωρηδόν, έξωθεν.

Αναζητώ, δηλαδή, τον κοινό παρονομαστή, που εξηγεί αυτή την, καταρχήν, ανεξήγητη, αλλά όμως οπωσδήποτε, προσβλητική μας σιωπή.

Εκτός από τον Σύριζα, που με ειλικρίνεια (ή και ανάγκη) υποστήριξε ότι η εκχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, προς κρατίδιο που δεν είχε ουδεμία σχέση με αυτό, τον γέμιζε με υπερηφάνεια, Κυβέρνηση και λοιπά πολιτικά κόμματα, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, εμφανίστηκαν, αρχικά, κάθετα αντίθετα.

Ειδικότερα, η Κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που ήταν τότε αντιπολίτευση, είχε προβεί σε σχετικές δηλώσεις, ευχάριστες, όσο και ελπιδοφόρες, για την περίπτωση.

Έτσι που ακόμη και ορισμένοι που δεν ήταν φανατικοί οπαδοί του, πιθανότατα, τον ψήφισαν για να του δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσει τις πατριωτικές του υποσχέσεις.

Και τώρα, στα 8 χρόνια ισχύος της προδοτικής αυτής Συμφωνίας, όχι μία, όχι δύο, αλλά έχουν καταμετρηθεί 800 παραβιάσεις της γειτονικής χώρας.

Που επιπλέον, συνοδεύονται και με επιφωνήματα από επίσημα χείλη περί της ανάγκης «ενοποίησης της Μακεδονίας», περί της δήθεν «καταγωγής των Σλάβων από τον Μ. Αλέξανδρο, που….συνάντησαν οκτώ αιώνες μετά το θάνατό του», αλλά και υβριστικά επιφωνήματα, εναντίον των Ελλήνων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και άλλων τινών.

Αν, συνεπώς, η αλλοπρόσαλλη αυτή Συμφωνία αποτελεί προϊόν έξωθεν επιβολής (που πιθανότατα οφείλεται στον «κίνδυνο εκ Ρωσίας», που όμως όπως όλα δείχνουν, έχει στο μεταξύ κατασιγάσει), η απαράδεκτη, όσο και άκρως προσβλητική αυτή συμπεριφορά των Σκοπίων αποτελεί την εξ ’ουρανού λύση για την ακύρωσή της.

Το περίεργο είναι ότι, αν εξαιρέσουμε μικρά πολιτικά κόμματα, που επιπλέον χαρακτηρίζονται, κατά περίπτωση, και ως «ακροδεξιά», χωρίς να μπορώ να εξηγήσω το που βασίζεται αυτός ο χαρακτηρισμός, κατά τα άλλα, επικρατεί σιγή ιχθύος για το θέμα.

Που προκύπτει, λογικά, ότι δεν μας αφορά.

Ότι, συμφωνούμε με όσα οι Σκοπιανοί τολμούν να ισχυρίζονται, για τη Μακεδονία μας, αλλά δεν μας ενοχλούν ούτε οι απειλές τους.

Και ότι, συνεπώς, η τότε αντιπολίτευση και νυν Κυβέρνηση δεν έχει λόγο να ασχολείται με την κατάσταση καθώς:

-είτε το θέμα δεν αξίζει αντίδρασης,

-είτε η Μακεδονία είναι μακράν της Αθήνας,

-είτε, τέλος, η Κυβέρνηση έχει σοβαρότερα θέματα, να επιλύσει.

Δυστυχώς, όμως, ο μέσος Έλληνας, δεν κατανοεί ποια μπορεί να είναι αυτά τα σημαντικότερα θέματα, με τα οποία ασχολείται η Κυβέρνηση, εγκαταλείποντας ή μη έχοντας χρόνο να ασχοληθεί με το Μακεδονικό, δεδομένου ότι δεν ασχολείται και δεν απαντά, επίσης:

-στην καθημερινή, και με πολλούς και ευφάνταστους τρόπους καταπάτηση των εθνικών μας υδάτων από τους Τούρκους,

-στην υπερώριμη απαίτησή μας, διεκδίκησης των υπέρογκων κατοχικών γερμανικών χρεών (ο κ. Σκέρτσος δήλωσε πρόσφατα ότι η Κυβέρνηση δεν ασχολείται με αυτά τα χρέη, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει ούτε το γιατί, ούτε και τι άλλα προβλήματα, πιθανόν, την απασχολούν)

-και, τέλος, η Κυβέρνηση, αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται, δεν ασχολείται και δεν απαντά στο ακανθώδες πια ερώτημα του πως οφείλει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα το μέγα «φιάσκο» των Μνημονίων, που την οδηγεί στο χαμό (όχι τα Μνημόνια δεν…..τελείωσαν, τώρα πρέπει να αρχίσουν).

Αυτά είναι τα πρώτιστα προβλήματα, με τα οποία οφείλει να αρχίσει η όποια νέα Κυβέρνηση προκύψει από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

https://timisto1821.gr/i-sigi-moy-pros-apantisi-soy-giati/

Να μην ξεχνούν την Ευρώπη του Καλλέργη του αυστριακού αλήτη, ότι ο Β Παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε με στημένες ομολογίες δυο αυστριακών, όλα αυτά δεν είναι τυχαία!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ιστορία είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα επαναληφθεί με πολύ χειρότερο τρόπο από την εποχή του Μεσαίωνα.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>