Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα είναι πολύ διαφορετικοί από τους πρώτους αγώνες που διεξήχθησαν στην Αρχαία Ελλάδα.
Είχαν μόνο μία διοργάνωση και κάθε αθλητής αγωνιζόταν γυμνός!
Κάθε τέσσερα χρόνια, τα βλέμματα του αθλητικού κόσμου στρέφονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αθλητικό φεστιβάλ προαναγγέλλεται ως ο κορυφαίος διαγωνισμός πολλαπλών αθλημάτων στον πλανήτη, με ρίζες χιλιάδες χρόνια πίσω.
Ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.
10 Πράγματα που μας έδωσαν οι Αρχαίοι Έλληνες
Προέλευση
Οι πρώτοι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν το 776 π.Χ. Διεξήχθη στην Ολυμπία, κοντά στην πόλη-κράτος της Ήλιδας (σημερινή δυτική Ελλάδα), που έγινε ο διοικητικός κόμβος των Αγώνων.
Η τοποθεσία ήταν μεγάλης σημασίας αφού ήταν ιερό αφιερωμένο στον Δία, την κύρια θεότητα της ελληνικής μυθολογίας.
Με τον Όλυμπο, το σπίτι των θεών, κοντά, οι Αγώνες γίνονταν προς τιμήν του Δία.
Για τους αρχαίους Έλληνες, το φεστιβάλ αφορούσε τόσο τη θρησκεία όσο και τον αθλητισμό.
Οποιοσδήποτε ελεύθερος Έλληνας μπορούσε να αγωνιστεί, ανεξάρτητα από το κοινωνικό ανάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε από αγρότη μέχρι βασιλικό μπορούσε να συμμετάσχει στους Αγώνες.
Διαγωνίστηκαν επίσης εντελώς γυμνοί με τους Έλληνες να μην βλέπουν καμία ντροπή στο γυμνό.
Η φυσική εμφάνιση αθλητών σε κατάσταση αιχμής λέγεται ότι τιμούσε τους θεούς.
Οι πρώτοι Αγώνες περιλάμβαναν μόνο ένα γεγονός – έναν αγώνα τρεξίματος γνωστός ως «στάδιο» (προέλευση της λέξης «στάδιο» ).
Ο αγώνας περιελάμβανε έναν γύρο γύρω από την πίστα στην Ολυμπία που λέγεται ότι ήταν 192 μέτρα, την ακριβή απόσταση που μπορούσε να τρέξει ο Έλληνας ήρωας Ηρακλής σε μια ανάσα.
Ο εναρκτήριος νικητής ήταν ένας μάγειρας που έλαβε το πρώτο στεφάνι νίκης, κομμένο από την κοντινή ιερή ελιά του Δία.
Ενώ πολλά ακόμη γεγονότα προστέθηκαν στο ρόστερ των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, το στάδιο παρέμεινε το πιο διάσημο.
10 αθλήματα που δεν είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Μετά το 776 π.Χ., το τετραετές αθλητικό γεγονός έγινε όχι μόνο αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής ζωής, αλλά και η ελληνική ταυτότητα.
Μέχρι τον 7ο αιώνα π.Χ., οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν οι σημαντικότεροι αγώνες σε όλη την Ελλάδα.
Η περίοδος μεταξύ των αγώνων έγινε γνωστή ως Ολυμπιάδα και είχε τόση σημασία που οι Αρχαίοι Έλληνες συχνά μετρούσαν μεγάλες χρονικές περιόδους στις «Ολυμπιάδες».
Χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από όλη τη Μεσόγειο για να παρακολουθήσουν τους Αγώνες.
Ωστόσο, οι ελληνικές πόλεις-κράτη βρίσκονταν συχνά σε πόλεμο μεταξύ τους, οπότε για να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες με ασφάλεια, κηρύχθηκε Ολυμπιακή εκεχειρία εν όψει του φεστιβάλ.
Όσοι ταξίδευαν στην Ολυμπία είχαν την ασφαλή διέλευση από οποιοδήποτε ελληνικό κράτος.
7 Αρχαιοελληνικές μέθοδοι πρόβλεψης του μέλλοντος
Η εξέλιξη των Αγώνων
Με το πέρασμα των αιώνων, περισσότερα γεγονότα και μέρες προστέθηκαν στο Ολυμπιακό φεστιβάλ.
Μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι Αγώνες ήταν οι πιο δημοφιλείς τους.
Σε πέντε ημέρες, το φεστιβάλ θα μπορούσε να προσελκύσει έως και 50.000 θεατές.
Οι αγώνες τρεξίματος είχαν πλέον χωριστεί σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγαλύτερου αγώνα, καθώς και σε έναν αγώνα όπου οι συμμετέχοντες έτρεχαν με πανοπλίες.
Το πένταθλο είχε καθιερωθεί και αποτελούνταν από ακόντιο, άλμα εις μήκος, δίσκο, τρέξιμο και πάλη.
Οι αρματοδρομίες συμπεριλήφθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σε μια ξεχωριστή τοποθεσία που ονομάζεται Ιππόδρομος, ενώ εισήχθησαν διάφορα μαχητικά αθλήματα όπως η πάλη, η πυγμαχία και το παγκράτιο, που ήταν ένας συνδυασμός των δύο.
Ο τελευταίος είχε μόνο δύο κανόνες, κανένα δάγκωμα και κανένα τράβηγμα, διαφορετικά, οι αγωνιζόμενοι μπορούσαν να κάνουν ό,τι χρειαζόταν για να αδυνατίσουν τον αντίπαλό τους.
Δεν ήταν ασυνήθιστο για ένα από τα μαχητικά αθλήματα να καταλήγει με μοιραίο.
Με τον καιρό ανεγέρθηκε ένα στάδιο στην Ολυμπία και ανέλαβε διάφορες ενσαρκώσεις κατά τους επόμενους αιώνες, ώσπου στην ακμή των Αγώνων χωρούσε 40.000 άτομα.
Εμφανίστηκαν επίσης εγκαταστάσεις προπόνησης, συμπεριλαμβανομένου ενός γυμνασίου και μιας παλαίστρας (σχολή πάλης).
18 εκπληκτικά γεγονότα για τους μονομάχους
Ένα φεστιβάλ για όλους
Για πέντε ημέρες κάθε τέσσερα χρόνια, η Ολυμπία γινόταν το κέντρο της Ελλάδας και ξεσπούσε σε ένα κέντρο φρενήρης δραστηριότητας.
Έξω από το αθλητικό θέαμα, υπήρχαν πολλά να δεις και να κάνεις.
Οποιοσδήποτε από ζωγράφους μέχρι ρήτορες συνέρρεαν στους Αγώνες για να επιδείξουν τα έργα ή τα ταλέντα τους.
Αν θέλατε να σας προσέξουν, η Ολυμπία ήταν το μέρος που έπρεπε να πάτε.
Για παράδειγμα, πολλά πλήθη συνέρρεαν συχνά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για να ακούσουν τον διάσημο Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο (ο οποίος είχε κουρνιάσει έξω από έναν ναό) να διαβάζει μερικά από τα πρόσφατα έργα του.
Το επίκεντρο των Αγώνων ήρθε την τρίτη μέρα. Οπουδήποτε μέχρι και 100 αγελάδες θυσιάστηκαν προς τιμήν του Δία πριν γίνει μια τεράστια γιορτή για να απολαύσουν όλοι.
9 Διάσημοι Ολυμπιακοί Απατεώνες
Διάσημοι νικητές
Ενώ οι Αγώνες δεν πρόσφεραν χρηματικά έπαθλα για τους νικητές (μόνο το στεφάνι της νίκης και μια ταινία/κορδέλα για να δένουν γύρω από το κεφάλι τους), η δόξα της νίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν απαράμιλλη στον αρχαίο κόσμο.
Η νίκη χάρισε στον νικητή απίστευτο κύρος στην πατρίδα, με τις πόλεις-κράτη να τιμούν συχνά τους ντόπιους νικητές με αγάλματα, νομίσματα και ποιήματα.
Μόλις κάποιος είχε αποδείξει τον εαυτό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπορούσε να κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε άλλους αγώνες που διεξάγονταν σε όλο τον ελληνικό κόσμο.
Όπως οι Ρωμαίοι μονομάχοι , οι Ολυμπιονίκες στην Αρχαία Ελλάδα έγιναν τεράστιες διασημότητες, που απαθανατίστηκαν σε πέτρα ή χαρτί για να θυμούνται για πάντα οι μελλοντικές γενιές.
Μερικοί από τους πιο διάσημους περιλάμβαναν τον Milo of Croton, έναν εύσωμο έξι φορές Ολυμπιονίκη στην πάλη που κάποτε λέγεται ότι κουβαλούσε μια αγελάδα στην πλάτη του, τη σκότωσε και μετά έφαγε ολόκληρη σε μια μέρα.
Ο Λεωνίδας από τη Ρόδο κατέκτησε 12 στεφάνια νίκης σε τρεις αγώνες τρεξίματος σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες.
Ένα αξιόλογο κατόρθωμα τόσο στους αρχαίους όσο και στους σύγχρονους Αγώνες.
Ωστόσο, δεν κρατήθηκαν όλοι οι νικητές με μεγάλη εκτίμηση.
Η Ελλάδα περιήλθε υπό ρωμαϊκή κυριαρχία στα μέσα του 2ου αιώνα π.Χ., οπότε όταν ο Νέρων βασίλεψε στην ανώτατη θέση το 67 μ.Χ., η ρωμαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα είχε εδραιωθεί από καιρό.
Αψηφώντας με θρασύτητα την εξουσία του, ο Νέρων όχι μόνο άλλαξε την ημερομηνία των Αγώνων και πρόσθεσε εκδηλώσεις όπως η ποίηση και το τραγούδι (πράγματα στα οποία ήταν καλός), αλλά συμμετείχε και σε αρματοδρομίες με πάρα πολλά άλογα.
Στη συνέχεια έπεσε από το άρμα του και ανακήρυξε τον εαυτό του νικητή.
Αυτοκράτορας Νέρων: Ο πιο επαίσχυντος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων
Γυναίκες στους Αγώνες
Δεν υπήρχαν εκδηλώσεις για γυναίκες ούτε επιτρεπόταν στις γυναίκες να παρακολουθήσουν τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες με την ποινή του θανάτου. αν και δεν υπάρχει κανένα αρχείο για τη θέσπιση αυτού του νόμου.
Υπάρχει επίσης κάποια συζήτηση για το αν η απαγόρευση των θεατών για τις γυναίκες ήταν μόνο για όσους ήταν παντρεμένοι.
Ενώ οι γυναίκες είχαν απαγορευτεί από τους αγώνες, ένα κενό επέτρεψε σε ορισμένες να διεκδικήσουν ολυμπιακά στεφάνια.
Η Kyniska, κόρη ενός Σπαρτιάτη βασιλιά, έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τη νίκη του άρματος της σε διαδοχικούς Αγώνες το 396 π.Χ. και το 392 π.Χ.
Οι κανόνες έλεγαν ότι στις αρματοδρομίες ο ιδιοκτήτης του άρματος ανακηρύσσεται νικητής και όχι ο αναβάτης.
Η Ολυμπιάδα Γυναικών του 1921: 100 χρόνια γυναικείου αθλητισμού
Παρακμή και τέλος
Αφού η Ρώμη αφαίρεσε την ανεξαρτησία της από την Ελλάδα, οι Αγώνες σταδιακά μειώθηκαν κατά τους επόμενους αιώνες.
Ενώ οι Ρωμαίοι κατανοούσαν την πολιτική σημασία των Αγώνων, συνεχίζοντας το φεστιβάλ μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ., με τις μάχες μονομάχων να καταναλώνουν ρωμαϊκά χόμπι, δεν υπήρχε δίψα για τον ελληνικό αθλητισμό.
Τελικά, ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α’ απαγόρευσε τους Αγώνες το 393 μ.Χ. λόγω των ειδωλολατρικών τους συσχετισμών.
Το θέαμα παρέμεινε αδρανές μέχρι τη μετενσάρκωσή του στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896, περίπου 1.500 χρόνια μετά την τελευταία φορά που παίχτηκαν.
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply