«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έχω την εντύπωση ότι οι δούλοι αυτό δεν το ανέχονται, οι Έλληνες όμως το υπερασπίζονται με την ζωή τους!!!! !!!

Μπορεί να είναι εικόνα ‎κείμενο που λέει "‎Χρωστάγαμε 320 δις. ξεπουλήσαι AEH, OTE, ΟΣΕ, Λιμάνια, Μαρίνες, Αεροδρόμια, Νοσοκομεία. Αρχαιολογικούς χώρους, ΤΑ ΠΑΝΤ για να χρωστάμε 430 δις. 1841 2016 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣΑ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ANTINPOEAPOT पोँ: Amschel Mayer Επίσκοπος Rothschild Αθηνών Νεόφυτος Salomon Mayer Αρχιεπίσκοπος Rothschild Μισαήλ 京 Nathan Mayer Αρχιεπίσκοπος Rothschild Θεόωιλος Nathan Mayer Λρχιεπίσκοπος Rothschild Προκόπιιος Αρχιεπίσκοπος Γερμανός Αρχιεπίσκοπος Προκόπτιος B そ Αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος A' Αρχιεπίσκοπος ΤΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ Maver Rothschild Jakob yeT Rothschild 0x Sir Anthony هه Rothschild PRA ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ "ΣΗΜΑ KATATEBEN" KATAEXEOEN ΚΤΗΡΙΟΝ 'TP ATIEZA ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"" αμώτο...τα τα καλύτερα έχασα‎"‎

Άς τό ξαναδούμε OΛΟΙ ! Προσεκτικά!

“Ανώνυμη Εταιρεία” ;

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

https://www.facebook.com/reel/1362659937756341

Μοιραστείτε το!

3 comments to Έχω την εντύπωση ότι οι δούλοι αυτό δεν το ανέχονται, οι Έλληνες όμως το υπερασπίζονται με την ζωή τους!!!! !!!

  • .
    .
    .
    Ρότσιλντ, Εθνική Τράπεζα και “Ελληνικό” Κράτος

    09 July 2011.

    ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΉΛΙΟΝ

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    Οι Τραπεζίτες Ρότσιλντ, το νεοσύστατο Κράτος και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

    Το 1821 στην Ελλάδα έλαβε χώρα η επανάσταση των Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με πρωτεργάτες τους Κολοκοτρώνη, Καποδίστρια, Υψηλάντη, Καραΐσκάκη, Κανάρη, Μπουμπουλίνα και άλλους. Οι γνωστές παρεμβάσεις των ξένων και των εδώ ανδρείκελων τους έφεραν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια το 1831 (οι ξένοι κάνουν κουμάντο με όπλα σε καιρό πολέμου και με ανδρείκελα σε καιρό δημοκρατίας). Εκεί ουσιαστικά τελειώνει η προσπάθεια για ένα πραγματικά ανεξάρτητο Κράτος. Όσοι σκέφτηκαν “μα από τοτε είμαστε ένα ελεύθερο Κράτος” δεν έχουν παρά να λάβουν υπόψιν τους τα παρακάτω στοιχεία.

    ———–

    Ευρετήριο:

    Μέρος 1ο: H παρουσία των Ρότσιλντ στην Ελλάδα

    Μέρος 2ο: Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) και Ρότσιλντ

    Μέρος 3ο: Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) γίνεται ΝΠΔΔ

    Μέρος 4ο: Όθων (Otto), σύσταση ΕΤΕ και Ρότσιλντς

    Μέρος 5ο: Επεξήγηση του Τραπεζικού συστήματος

    Μέρος 6ο: Τα ΦΕΚ περί Εθνικής Τραπέζης

    Μέρος 7ο: Χρονολόγιο Εθνικής Τραπέζης

    Μέρος 8ο: Χρήσιμα ως προς την ενημέρωση μας οπτικοακουστικό υλικό

    Μέρος 9ο: Ντοκιμαντέρ που επεξηγούν το ΧρηματοΠιστωτικό Σύστημα

    Μέρος 10ο: Δείτε που είναι το σπίτι των Ρότσιλντ στην Κέρκυρα

    Μέρος 11ο: ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ЭЄ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

    ₪₪ ЭЄ ₪₪

    Μέρος 1ο

    Ποιοι είναι οι Ρότσιλντ:

    Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε κεντρική οδό στο Τελ Αβίβ με το όνομα “Ρότσιλντ”, 2 ξενοδοχεία (ΑΥΤΟ και ΑΥΤΟ) και στο search την ίδια ονομασία σε 5 ακόμα πόλεις.

    κάντε κλικ ΕΔΩ για να το δείτε στο google maps

    Το έργο Μάτριξ κάνει λόγο συνεχώς για την Σιών:

    Τίτλος: “The American Dream” (Το Αμερικάνικο Όνειρο) με ενσωματωμένους υπότιτλούς

    Διάρκεια: 30 λεπτά

    Θέμα: H “The Provocateur Network” προσεγγίζει το παρόν οικονομικό σύστημα (Fractional Reserve bank) από το πρίσμα του καθημερινού ανθρώπου ο οποίος μια μέρα ξύπνησε (ή θα ξυπνήσει – είναι θέμα χρόνου) και όλα αυτά που νόμισε ως ιδιοκτησία του έχουν γίνει καπνός. Τα δεδομένα που ισχύουν στις ΗΠΑ ισχύουν και στην Ελλάδα, η μόνη διαφορά είναι ότι στις ΗΠΑ προσπάθησαν να σταματήσουν το κακό περισσότεροι από ένας πολιτικοί, ενώ εδώ μόνο ο Καποδίστριας.

    official web site: theamericandreamfilm.com

    youtube channel: youtube.com/user/theamericandreamfilm

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    Τίτλος: “Money as Debt I” (το χρήμα ως χρέος 1) με υπότιτλούς

    Διάρκεια: 47 λεπτά

    Θέμα: Ο Paul Grignon είναι ένας Καναδός Γραφίστας που δημιουργεί ταινίες κινουμένων σχεδίων. Το 2006 έφτιαξε ένα βίντεο το “Money as debt” που έκανε θραύση στο διαδίκτυο όπου το είδαν εκατομμύρια θεατές.

    Το θέμα του είναι το τραπεζικό σύστημα και η δημιουργία του χρήματος από το τίποτα. Με απλά παραδείγματα ο Paul Grignon εξηγεί παραστατικά πως η χρηματιστική και τραπεζική βιομηχανία, μέσω του μηχανισμού της δανειοδότησης, έχει καταφέρει να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται τα πάντα. Αν κάποιος δεν γνωρίζει το πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της απάτης!!!

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    Τίτλος: “Money as Debt II” (το χρήμα ως χρέος 2) με υπότιτλους

    Διάρκεια: 80 λεπτά

    Θέμα: Το 2009 Ο Paul Grignon δημιούργησε την δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων της σειράς, το “Money as debt ΙΙ” που έκανε την ίδια θραύση στο διαδίκτυο όπως και το πρώτο μέρος

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    Τίτλος: “zeitgeist ADDENDUM” (2008) με υπότιτλους
    Διάρκεια: 120 λεπτά

    Θέμα: Είναι το δεύτερο ντοκυμαντέρ της σειράς zeitgeist (το πνεύμα της εποχής), ασχολείται με το οικονομικό σύστημα, το πως δημιουργείται το χρήμα κυριολεκτικά από το απόλυτο τίποτα, τον ρόλο των πολυεθνικών, των τραπεζών, των δανείων, της CIA και των οικονομικών HITMEN, το γιατί υπάρχουν φτωχοί και φτωχές χώρες.

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    Τίτλος: “zeitgeist the movie” (part III) – με ενσωματωμένους υπότιτλους

    Διάρκεια: 45 Λεπτά

    Θέμα: Είναι μόνο το τρίτο κομμάτι του πρώτου ντοκυμαντέρ της σειράς zeitgeist (το πνεύμα της εποχής).

    Το παρόν τρίτο κομμάτι ασχολείται με την απάτη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τον ρόλο των τραπεζών κατά τον πρώτο και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ποια ήταν η εταιρεία που χρηματοδότησε τον Χίτλερ και ποια η σχέση της με τους τραπεζίτες αυτούς…(!)

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    Τίτλος: “Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου” – με ενσωματωμένους υπότιτλους

    Διάρκεια: 90

    Θέμα: Ο Τζον Πέρκινς, από το 1971 έως το 1981, εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Οπως ειχε ορκισθεί όταν στρατολογήθηκε, κράτησε το στόμα του κλειστο, ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως την αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου.

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    – Α΄μέρος-

    – Β΄μέρος-

    Τίτλος: “The Money Masters” – με ενσωματωμένους υπότιτλους

    Διάρκεια: 105 Λεπτά x 2

    Θέμα: Το Money Masters είναι ένα ντοκιμαντέρ 1995, που παράγεται από τον δικηγόρο Patrick SJ Carmack και η σκηνοθεσία και αφήγηση από τον William T. Still. Εξηγεί την ιστορία πίσω από την τρέχουσα παγκόσμια ύφεση και ο στόχος τους τραπεζίτες »της παγκόσμιας οικονομικής ελέγχου από μια πολύ μικρή κλίκα των ιδιωτικών τραπεζών, πάνω από όλες τις κυβερνήσεις. Το παρόν ντοκιμαντέρ ήταν το πρώτο που ασχολήθηκε με το θέμα αυτό.

    μετάφραση-υποτιτλισμός: youtube.com/user/ellinesfoitites

    ———–

    Μέρος 10ο

    Το σπίτι των Ρότσιλντ στην Κέρκυρα

    κάντε κλικ ΕΔΩ για να το βρείτε στο google maps

    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪

    Και όλα αυτά συμβαίνουν διότι:

    ΓΝΩΘΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ЭЄ ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

    ₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ ₪₪₪₪₪

    ΄https://web.archive.org/web/20170425100752/http://knossopolis.com/ρότσιλντ,-εθνική-τράπεζα-και-ελληνικό-κράτος

    .
    .
    .

    • .
      .
      .
      .
      ΣΤΟΥΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
      .
      ΜΕ ΕΝΑ ΤΙΤΛΟ ΠΙΚΡΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ …..
      .
      ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ …..
      .
      ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ…..
      .
      ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ Σ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ…..
      .
      ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΟΟΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΕΡΝΟΥΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΚΑΡΠΟ ΜΠΛΑ = ΜΠΛΑ……
      .
      .
      .
      Έχω την εντύπωση ότι οι δούλοι αυτό δεν το ανέχονται, οι Έλληνες όμως το υπερασπίζονται με την ζωή τους!!!! !!!
      .
      .
      https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/441961373_1573780986798688_2644730565959262381_n.jpg?stp=dst-jpg_p526x296&_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=228Hd5uFRN8Q7kNvgHz1iEJ&_nc_ht=scontent.fath3-3.fna&oh=00_AYAu9pnf5mwjnWPQuU2OOvoi_G7fzR4UT7aRmA_dIXwsqA&oe=6643A491
      .
      .
      Άς τό ξαναδούμε .OΛΟΙ ! .Προσεκτικά!
      .
      .
      “Ανώνυμη Εταιρεία”
      .
      .
      Τρίτη 7 Μαΐου 2024
      .
      .
      https://www.facebook.com/reel/1362659937756341
      .
      https://arxaiaithomi.gr/2024/05/10/έχω-την-εντύπωση-ότι-οι-δούλοι-αυτό-δεν/
      .
      .
      ΙΕΡΗ ΜΑΝΑ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ …
      .
      .
      .
      ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ !!!.
      .
      ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΕΊΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΧΤΑΡΑ.
      .
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ …..
      .
      ΠΑΝΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
      .
      ΣΠΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΩΝ ΗΡΩΩΝ ΟΠΩΣ

      .

      Ο Κυναίγειρος
      .
      .
      Ο Κυναίγειρος ή Κυνέγειρος (;-490 π.Χ.)
      .
      .
      υπήρξε αρχαίος Αθηναίος ήρωας και Μαραθωνομάχος, αδελφός του τραγικού ποιητή Αισχύλου και του ηρώα της ναυμαχίας της Σαλαμίνας Αμεινία.
      .
      Ο Κυναίγειρος υπήρξε απόγονος της οικογένειας των Κοδριδών, γιος του Ευφορίωνα από την Ελευσίνα.
      .
      Μαζί με τον αδελφό του Αισχύλο πολέμησαν στην Μάχη του Μαραθώνα.
      .
      Μετά την πρώτη φάση της σύγκρουσης στην οποία τράπηκε σε φυγή η περσική παράταξη[1], οι εναπομείναντες Πέρσες έσπευσαν να διαφύγουν με τον στόλο τους.
      .
      Στον σκληρό αγώνα που ακολούθησε γύρω από τα εχθρικά πλοία
      .
      .
      ο Κυναίγειρος, προσπαθώντας να εμποδίσει ένα πλοίο να αποπλεύσει, το άρπαξε με το χέρι, περιμένοντας να φτάσουν οι συμπολεμιστές του και να το καταλάβουν.
      .
      Όταν ένας Πέρσης του ακρωτηρίασε το χέρι[1], τότε ο Κυναίγειρος έπιασε το πλοίο με το άλλο του χέρι.
      .
      Όταν ο Πέρσης του έκοψε και το δεύτερο, τότε ο Κυναίγειρος γράπωσε το πλοίο με τα δόντια του.
      .
      Ξεψύχησε, όταν ο Πέρσης του έκοψε το κεφάλι.
      .
      Η ηρωική αυτή πράξη του τιμήθηκε από τους Αθηναίους, που τον ονόμασαν «ήρωα».
      .
      .
      Ο ζωγράφος Πολύγνωτος τον απαθανάτισε (460 π.Χ.) στην απεικόνιση της μάχης
      .
      που την απέδωσε σε τρεις πίνακές του στην Ποικίλη Στοά της Αθήνας.
      .
      .
      https://el.wikipedia.org/wiki/Κυναίγειρος
      .
      .
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ…..
      .
      Η ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕΓΑΛΗ …..
      .
      Ο ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..
      .
      ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ …
      .
      .
      Ο/Η Καλλιόπη Σουφλή λέει:
      10 Μαΐου, 2024 στις 6:50 μμ
      .
      Μόνο μια ευχή… Ν’ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ…
      .
      Ο/Η ΝΕΜΕΣΙΣ λέει:
      10 Μαΐου, 2024 στις 7:01 μμ.
      .
      ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΉΚΗ
      .
      ΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ….
      .
      ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟ Εκείνος ΜΕ Τήν Χάρη Του !!!
      .
      .
      .
      https://attikanea.info/ανδρέας-καλογερόπουλος-μεγαλη-εθν/?unapproved=151925&moderation-hash=d5e491dffd605bbd2c5c76eeda361407#comment-151925
      .
      .
      .

  • .
    .
    .
    Το Ξόδι – 2 – Η πικρή δικαίωση / Αρτέμης
    .
    28 Δεκ 2011
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=eK4L_LDkwOs
    .
    ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪
    .
    Το Ξόδι Νο 2 (Η ΠΙΚΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ)
    Ο Έλλην εσχάτως εναγκαλίστηκε το μηδέν
    και αγαλλομένω ποδί έτρεξε δυτικά της Εδέμ
    εξέπεσε από το πνευματικό του υπερώον,
    και από ζώον θεούμενον,
    κατέστη απλώς ζώον!
    Έπαθε μετανεωτερική
    εγκεφαλική μαλάκυνση,
    έγιν’ οπαδός μιας προόδου,
    που ισοπέδωνε την παράδοση,
    στη συβαριτική του νάρκωση,
    ζούσε εν πλήρη ευτυχία,
    νόημα ζωής του ήταν η αυτοπραγμάτωση
    κι η αυτολατρεία.
    Διέρρηξε οποιονδήποτε δεσμόν
    είχε με το παρελθόν
    επέλεξε να ζει βίον αυτιστικόν,
    σ’ ένα άχρονο παρόν,
    δίχως καμμία μέριμνα για το μέλλον,
    δίχως κανένα όραμα,
    κατέληξε τυφλός τα τα’ ώτα,
    τον τε νουν, τα τ’ όμματα!

    (ρεφρέν)
    …. κι όλοι ζούσαν δίχως την παραμικρή υποψία
    ώσπου τελικά η αρρώστια μας έφαγε το πόδι,
    τώρα είν’ αργά που ανακάλυψαν την συνωμοσία,
    τώρα ειν’ αργά,
    γιατί βρισκόμαστε στο ξόδι!
    Φώναζα, ότι ερχόταν σκοτομήνιος νύχτα
    και με έλεγες τρελό,
    συνωμοσιολόγο και φασίστα!
    Τώρα που ‘ρθε Το Ξόδι
    η δικαίωση, η πικρή,
    τώρα, το να θρηνείς πάνω απ’ τα μνήματα
    δεν ωφελεί!

    …κι αναρωτιέσαι…
    γιατί, στη χώρα που γεννήθηκαν τα υψηλά ιδανικά,
    σήμερα όλοι τείνουνε χείρες για δανεικά;
    Επειδή απλά, από τη Δελφική Ιδέα
    του Σικελιανού και της Πάλμερ,
    είχαν οδηγηθεί στην ιδέα
    του Cayenne και του Hammer.
    Λάτρευαν ξόανα,
    ζούσαν σε μια εικονική πραγματικότητα,
    γι’ αυτό και σάστισαν τη μέρα που προσγειώθηκαν απότομα,
    από την επίπλαστη ευδαιμονία,
    μέσα στον όλεθρο,
    κι αν δεις, ακόμα δεν εννόησαν,
    από πού έλαβαν τον κόλαφο!

    Στους σύγχρονους κονκισταδόρες
    είχαν εκχωρήσει τα πάντα,
    μ’ αντάλλαγμα ένα καθρεφτάκι
    και μια γυαλιστερή χάντρα
    και ενώ είχαν θαμπωθεί,
    μια θράκα από εξωνημένους,
    ύφαινε σιωπηρώς και υπογείως
    το σάβανο του Γένους!

    Ελπίδα φυσικά δε φαινότανε
    πουθενά στον ορίζοντα,
    αφού με τη νεοταξική παιδεία
    που παρείχε το σύστημα,
    παρήγοντο μόνο ηττημένα μυαλά
    και νέο-γενίτσαροι,
    κοινώς άτομα που μισούσανε την ίδια τους την ύπαρξη!

    Δεν υπήρχε ένας καθηγητής,
    όπως ο Ιωάννης Συκουτρής,
    για να διδάξει εκ νέου
    τον «ηρωικό τρόπο ζωής».
    Δι’ ελληνισμόν σαλούς είχε ο τόπος ανάγκη,
    όπως εκείνον στην Αγέλαστο Πέτρα,
    τον Παναγιώτη Φαρμάκη.
    Ο Εκσυγχρονισμός είχε εισαγάγει
    μεθόδους σύγχρονες
    κι οι Έλληνες έτρωγαν τις σάρκες τους
    ως άλλοι Ερυσίχθονες.
    Εξοστράκιζαν τις φωνές,
    που επεσήμαιναν τον κίνδυνο,
    λόγω του ότι διατάρασσαν
    τον ύπνο τους τον νήδυμον!

    (ρεφρέν)
    …. κι όλοι ζούσαν δίχως την παραμικρή υποψία
    ώσπου τελικά η αρρώστια μας έφαγε το πόδι,
    τώρα είν’ αργά που ανακάλυψαν την συνωμοσία,
    τώρα ειν’ αργά,
    γιατί βρισκόμαστε στο ξόδι!
    Φώναζα, ότι ερχόταν σκοτομήνιος νύχτα
    και με έλεγες τρελό,
    συνομωσιολόγο και φασίστα!
    Τώρα που ‘ρθε Το Ξόδι
    η δικαίωση, η πικρή,
    τώρα, το να θρηνείς πάνω απ’ τα μνήματα
    δεν ωφελεί!

    Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες.
    Νεοελληνική κοινωνία έπλασες,
    το πεπρωμένο που ήθελες.
    Αναφέρει το ρητόν: δώσω υμίν άρχοντας
    κατά τας καρδίας υμών,
    καταλαβαίνεις λοιπόν,
    δεν ευθύνονται μόνο οι άλλοι
    για αυτήν την κακοδαιμονία,
    θα πρέπει και μέσα στον εαυτό σου
    ν’ αναζητήσεις την αιτία!
    Δε διδάχτηκες τραγωδία,
    και γι’ αυτό μάλλον θα πρέπει να ζήσεις
    το σχήμα: ύβρις, άτη, νέμεσης, τίσις!

    (ρεφρέν)
    …. κι όλοι ζούσαν δίχως την παραμικρή υποψία
    ώσπου τελικά η αρρώστια μας έφαγε το πόδι,
    τώρα είν’ αργά που ανακάλυψαν την συνωμοσία,
    τώρα ειν’ αργά,
    γιατί βρισκόμαστε στο ξόδι!
    Φώναζα, ότι ερχόταν σκοτομήνιος νύχτα
    και με έλεγες τρελό,
    συνομωσιολόγο και φασίστα!
    Τώρα που ‘ρθε Το Ξόδι
    η δικαίωση, η πικρή,
    τώρα, το να θρηνείς πάνω απ’ τα μνήματα
    δεν ωφελεί!

    ₪₪₪₪₪ ΝΟΥΣ ΟΡΑ ΝΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ₪₪₪₪₪

    .
    https://web.archive.org/web/20170427052939/http://knossopolis.com/images/documentaries/toXodi/knossopolis.html
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>