«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι παγκόσμιοι δολοφόνοι παίζουν με το ολοκαύτωμα της γης ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΚΟΣ

Απεικόνιση από τη Διοίκηση Διαστημικής Δύναμης των ΗΠΑ ενός δορυφορικού όπλου κατευθυνόμενης ενέργειας που χρησιμοποιείται για χτυπήματα ακριβείας κατά στόχων στη Γη. Φωτογραφία: Wikipedia

Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται «ξαφνικά» να απαγορεύσουν τα πυρηνικά όπλα στο διάστημα.

Η Ρωσία δεσμεύτηκε να λάβει θέση σχετικά με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ που προτείνει την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων στο διάστημα, αλλά γιατί ξαφνικά η Ουάσιγκτον ενδιαφέρεται για αυτή την ιδέα;

Το Sputnik Radio ζήτησε από έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους παρατηρητές στρατιωτικών και εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικής να σχολιάσει τις παραπάνω ερωτήσεις.

Η Ρωσία θα «μελετήσει» το σχέδιο ψηφίσματος των ΗΠΑ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατηγικά ζητήματα ασφάλειας είναι ένας από τους λίγους τομείς με δυνατότητα διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

“Οι κύριοι πιθανοί τομείς διαλόγου μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας είναι ζητήματα που σχετίζονται με τη στρατηγική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των διαστημικών ζητημάτων”, είπε ο κ. Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στις 5 Απριλίου, σχολιάζοντας το σχέδιο.

Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία σχεδιάζουν να προτείνουν απαγόρευση του ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο διάστημα την επόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος Πεσκόφ είπε: «Για το έργο, πρέπει να περιμένουμε, να μελετήσουμε το έγγραφο, να το διαβάσουμε και μετά να σχηματίσουμε γνώμη».

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ξεκάθαρα στις 4 Απριλίου τις προσδοκίες της Ουάσιγκτον για τη Μόσχα σχετικά με το σχέδιο ψηφίσματος που δεν έχει ακόμη υποβληθεί.

Ο κ. Kirby είπε: “Ακούσαμε τον Πρόεδρο Πούτιν να λέει ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο διάστημα. Αναμένουμε λοιπόν από τη Ρωσία να υπερψηφίσει αυτό το ψήφισμα.

Δεν υπάρχει λόγος. να μην το κάνει.

Και αν έκανε (έβαλαν πυρηνικά όπλα στο διάστημα) τότε νομίζω ότι αυτό θα εγείρει ορισμένα πραγματικά εύλογα ερωτήματα για τον κ. Πούτιν σχετικά με τις πραγματικές του προθέσεις».

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος Πούτιν είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου τον Φεβρουάριο: «Η θέση μας είναι αρκετά σαφής και διαφανής» σχολιάζοντας τη δήλωση αξιωματούχων των ΗΠΑ ότι η Ρωσία απέκτησε κάποια «ανησυχητικά» νέα «αντιδορυφορικά όπλα». που μπορεί σύντομα να τεθεί σε λειτουργία.

“Ήμασταν και παραμένουμε αποφασιστικά αντίθετοι στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο διάστημα. Αντίθετα, καλούμε όλους να συμμορφωθούν με όλες τις συμφωνίες που υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα”, τόνισε ο κ. Πούτιν.

Η Ρωσία «πρότεινε επανειλημμένα την ενίσχυση της κοινής συνεργασίας στην περιοχή, αλλά για κάποιο λόγο, στη Δύση, αυτό το θέμα δεν τέθηκε ξανά», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Επίσης στην παραπάνω συνάντηση, ο υπουργός Σόιγκου είπε: «Δεν έχουμε αναπτύξει κανένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα ή κανένα από τα εξαρτήματά τους για χρήση κατά δορυφόρων ή για τη δημιουργία περιοχών όπου οι δορυφόροι «Ο πλανήτης δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά».

Ο κ. Σόιγκου κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι δημιούργησε διαστημική απειλή από τη Ρωσία για να ασκήσει πίεση στο Κογκρέσο της χώρας να εγκρίνει περισσότερη βοήθεια στο Κίεβο, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να παρασύρει τη Ρωσία σε διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, που ανεστάλησαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

«Οι ΗΠΑ και η Δύση ζητούν στρατηγική ήττα της Ρωσίας, από την άλλη λένε ότι θέλουν να κάνουν διάλογο για τη στρατηγική σταθερότητα, προσποιούμενοι ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν σχέση», είπε ο Πρόεδρος Πούτιν και τόνισε ότι μια τέτοια προσέγγιση «δεν θα δουλειά”.

Ποιο είναι το περιεχόμενο του σχεδίου ψηφίσματος;

Το κοινό ψήφισμα ΗΠΑ-Ιαπωνίας φέρεται να καλεί τις χώρες να δεσμευτούν ότι «δεν θα αναπτύξουν πυρηνικά όπλα ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής που έχουν σχεδιαστεί για να τεθούν σε τροχιά», επιβεβαιώνοντας εκ νέου τις προσδοκίες ότι οι χώρες «συμμορφώνονται πλήρως» με τη Συνθήκη για το Διάστημα (Συνθήκη που απαγορεύει τα όπλα μαζικής καταστροφής στο διάστημα) που τέθηκε σε ισχύ τον Οκτώβριο του 1967.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο ψηφίσματος δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, αλλά ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Ντμίτρι Πολυάνσκι, σχολίασε την πρόταση τον περασμένο μήνα, χαρακτηρίζοντάς την “μακριά από την πραγματικότητα” και κατηγορώντας τις ΗΠΑ “διεξήγαγαν άλλο ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα” μέσω ” πολύ πολιτικοποιημένο» σχέδιο ψηφίσματος.

 Η δέσμη φωτός που δημιουργήθηκε από την πυρηνική δοκιμή Starfish Prime, φωτογραφήθηκε στη Χονολουλού των ΗΠΑ. Φωτογραφία: Αρχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ

Αμφισβητούμενη στιγμή;

Ο κόμης Ράσμουσεν, βετεράνος ανεξάρτητος σχολιαστής στρατιωτικών και εξωτερικών υποθέσεων και απόστρατος αντισυνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού με 20 χρόνια υπηρεσίας, είπε στο Sputnik: «Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της συνθήκης που είναι αυτή η αμερικανική πρόταση».

«Συνήθως είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν προτείνουν κάτι, γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιθανώς η χώρα που έχει παρατείνει μονομερώς ή έχει αποσυρθεί από περισσότερες συνθήκες από οποιαδήποτε άλλη χώρα», είπε ο κ. Ράσμουσεν.

Δηλώνοντας ότι η Συνθήκη για το Διάστημα του 1967 έχει μια ενημέρωση μετά από σχεδόν 60 χρόνια, ο Ράσμουσεν είπε ότι βρήκε τη χρονική στιγμή της πρότασης των ΗΠΑ τόσο “ενδιαφέρουσα” και “περίεργη”, επειδή υπάρχει ήδη μια συνθήκη που σχετίζεται με την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο διάστημα.

«Απλώς είμαι περίεργος ποιος είναι ο σκοπός πίσω από αυτό», στάθηκε ο αναλυτής Ράσμουσεν, διερωτώμενος αν το ψήφισμα θα μπορούσε να στοχεύει στον έλεγχο όχι μόνο της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων στο διάστημα αλλά και της ανάπτυξής τους ή όχι.

«Εννοώ αν δούμε τη Συνθήκη [Αντιβαλλιστικών Πυραύλων] του 1972 από την οποία αποχώρησαν οι ΗΠΑ – ανέπτυξαν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας πριν το κάνουν και μετά αποσύρθηκαν από τη συνθήκη και τα ανέπτυξαν», είπε ο κ. Ράσμουσεν, σημειώνοντας ότι εκεί επί του παρόντος δεν είναι τίποτα που να απαγορεύει στις χώρες να αναπτύξουν ισχυρά όπλα στο διάστημα.

«Πιστεύω επίσης ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ανησυχούν για το EMP», είπε ο παρατηρητής, αναφερόμενος στα όπλα ηλεκτρομαγνητικών παλμών (EMP) που θα μπορούσαν να καταστρέψουν δορυφορικά ηλεκτρονικά.

“Τα πυρηνικά όπλα μπορούν προφανώς να το κάνουν αυτό, αλλά δεν χρειάζεστε πυρηνικά όπλα.

Οι ΗΠΑ παραδέχτηκαν ακόμη και ότι δεν ήταν σίγουροι αν η Ρωσία ανέπτυξε πυρηνικά όπλα για το διάστημα ή όχι.” , αλλά νομίζω ότι ανησυχούν για αυτό .”

Ο κ. Ράσμουσεν είπε ότι ο αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός “εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δορυφόρους” για τις επιχειρήσεις του.

“Έτσι νομίζω ότι μπορεί να ανησυχούν για το ότι δεν έχουν πραγματικά καλή άμυνα ενάντια σε ορισμένα από τα όπλα που σκοτώνουν ή διακόπτουν τους δορυφόρους.

Άρα ίσως αυτό να κρύβεται πίσω από αυτό.”

Ο παρατηρητής τόνισε ότι, ανεξάρτητα από το τι, «πρέπει να είναι επωφελές» για την Ουάσιγκτον να εισαγάγει το ψήφισμα τώρα, διαφορετικά δεν θα το πρότειναν.

Εάν το ψήφισμα διατυπωθεί με ειλικρίνεια και προωθεί προτάσεις που ωφελούν όλους, είπε ο Ράσμουσεν, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη Ρωσία και άλλες χώρες να το εξετάσουν.

«Αλλά αν κόψουν τις γωνίες στην έρευνα και προσπαθήσουν να παραμορφώσουν τις προτάσεις υπέρ της Δύσης, θα μπορούσατε να δείτε την Κίνα και τη Ρωσία να απωθούνται», προέβλεψε.

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επανειλημμένα τη Ρωσία ότι αναπτύσσει υπερόπλα που βασίζονται στο διάστημα, ικανά να ανατρέψουν την παγκόσμια στρατηγική ισορροπία, πιο πρόσφατα μέσω της δημιουργίας αντιδορυφορικής τεχνολογίας με πυρηνική ενέργεια.

Την ίδια στιγμή που κατηγορεί τη Ρωσία για στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, το Πεντάγωνο αύξησε σταδιακά τις δυνατότητες διαστημικού πολέμου, καθιερώνοντας επίσημα τη Διαστημική Δύναμη ως ξεχωριστό κλάδο του αμερικανικού στρατού το 2019, λαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση του στρατού που βασίζεται στο διάστημα, εκτοξεύει νέους αστερισμούς των δορυφόρων, και να συζητήσουν ανοιχτά σχέδια για τη μετατροπή του διαστήματος σε ένα νέο «μαχητικό πεδίο».

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο υποστράτηγος των πεζοναυτών Μάθιου Γκλάβυ τόνισε ότι η Αμερική πρέπει να «κερδίσει το διάστημα» για να κερδίσει πολέμους.

Το 2008, η Ρωσία και η Κίνα εισήγαγαν τη Συνθήκη για την Πρόληψη της Κούρσας Όπλων στο Διάστημα (PAROS) – ένα σχέδιο συνολικής συμφωνίας για τον έλεγχο των όπλων για την απαγόρευση της ανάπτυξης όπλων, αντιδορυφορικών συστημάτων και τεχνολογίας.

Άλλη προηγμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς στο διάστημα.

Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν επανεισαγάγει τη συνθήκη πολλές φορές σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της.

Αλλά οι διαδοχικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ απέρριψαν την ΠΑΡΟ ως «διπλωματική συνωμοσία» από τη Ρωσία και την Κίνα για να δώσουν με κάποιο τρόπο σε αυτές τις χώρες «στρατιωτική ισχύ».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Thu Hang/News

https://kienthuc.net.vn/the-gioi/my-dot-nhien-quan-tam-den-cam-vu-khi-hat-nhan-trong-khong-gian-1977520.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>