«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο κίνδυνος του πολέμου γίνεται επίσης πιο πραγματικός για τη Γερμανία

Στρατιώτες στην Ουκρανία

Υπήρξαν ορισμένες αναφορές τις τελευταίες εβδομάδες ότι τουλάχιστον ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να διακινδυνεύσουν τον άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία. 

Αυτό μας φέρνει από το σενάριο των ΗΠΑ να πολεμούν τη Ρωσία στην τελευταία Ουκρανία στον αγώνα κατά της Ρωσίας στον τελευταίο Ευρωπαίο.

Πρέπει πρώτα να επισημανθεί ένα πράγμα για να γίνει κατανοητό αυτό: οι ΗΠΑ εμφανώς καθυστερούν σε δύο σημαντικές συζητήσεις.

Αποκλείεται κατηγορηματικά η αποστολή αμερικανικών χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία, ενώ ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι αρχηγοί κυβερνήσεων είναι ανοιχτοί να στείλουν στρατιώτες τους στην Ουκρανία.

Και η παράδοση των αμερικανικών πυραύλων κρουζ στο Κίεβο δεν είναι στην ημερήσια διάταξη στην Ουάσιγκτον, ενώ η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία έχουν ήδη παραδώσει τους πανομοιότυπους πυραύλους κρουζ Storm Shadow και SCALP στην Ουκρανία και ενώ η Δύση ενισχύει τώρα την πίεση στη Γερμανία να παραδώσει επιτέλους ο Ταύρος να παραδώσει πυραύλους κρουζ στο Κίεβο.

Οι ΗΠΑ μένουν έξω από αυτό

Και τα δύο ζητήματα, η ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων και η παράδοση πυραύλων κρουζ στην Ουκρανία, μπορούν να θεωρηθούν από τη Ρωσία -πολύ σωστά παρεμπιπτόντως- ως συμμετοχή των σχετικών χωρών στον πόλεμο κατά της Ρωσίας και να οδηγήσουν σε αντίστοιχες αντιδράσεις.

Για το λόγο αυτό, οι ΗΠΑ κάνουν πίσω, γιατί οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για έναν (πυρηνικό) πόλεμο κατά της Ρωσίας.

(Η τακτική αυτή της Αμερικής  είναι πιστό αντίγραφο του Β παγκοσμίου πολέμου! Έτσι έπραξαν και με την Γερμάνια ξανά, χρηματοδότησαν την Γερμανία και τον Χίτλερ αφειδώς/ και αφού εκτέλεσαν το προαποφασισμένο σχέδιό τους να διαλύσουν όλα τα έθνη, οικονομικά,  στρατιωτικά, πολιτικά/και γεωγραφικά, ισοπέδωσαν την Γερμανία και τον Χίτλερ/ και μετά μοίρασαν τα κέρδη!!! Ο Μάκρον το παιδί των τραπεζιτών,, του παγκόσμιου χρήματος, ξεκίνησε την χρηματοδότηση του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, ανοίγοντας την κερκόπορτα στον διάβολο)

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για το λόγο αυτό, αναφέρεται επίσης ρητά ότι μια πιθανή ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία θα συνεπαγόταν διμερείς συμφωνίες μεταξύ των επιμέρους κρατών και του Κιέβου.

Ωστόσο, αυτό θα σήμαινε ότι η αμυντική υπόθεση του ΝΑΤΟ δεν θα ίσχυε εάν η Ρωσία βομβάρδιζε στη συνέχεια μια χώρα που είχε στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία ως απάντηση.

Πρέπει να το δείτε από την οπτική της Ουάσιγκτον, όχι από την οπτική γωνία του Ευρωπαίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν πολέμους σχεδόν συνεχώς κάπου στον κόσμο για πάνω από εκατό χρόνια. 

Για αυτούς, το Βιετνάμ, το Ιράκ, η Ουκρανία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι πολύ μακριά.

 Εάν υπάρχει πόλεμος, δεν επηρεάζει τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Στη Ρωσία ανέκαθεν έλεγαν ότι οι ΗΠΑ πολεμούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία μέχρι και τον τελευταίο Ουκρανό.

Αυτό έχει πλέον επιβεβαιωθεί, όπως δείχνουν αναφορές από την Ουκρανία για έλλειψη στρατιωτών.

Η Ουκρανία έχει ήδη ξεραθεί και οι περαιτέρω παραδόσεις όπλων από τη Δύση δεν θα αλλάξουν την πορεία του πολέμου, επειδή η Ουκρανία δεν έχει πλέον αρκετούς στρατιώτες για να χρησιμοποιήσει τα όπλα.

 Για να μην αναφέρουμε εκπαιδευμένους στρατιώτες.

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία με τη βοήθεια της Ουκρανίας και να της επιφέρουν μια «στρατηγική ήττα», καθώς ο στόχος του πολέμου κατά της Ρωσίας διατυπώνεται στην Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ φαίνεται τώρα να στοιχηματίζουν στο να φέρουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες τον πόλεμο να στείλει εναντίον της Ρωσίας.

Εάν ο αγώνας ενάντια στη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό δεν ήταν αρκετός, μπορείτε να συνεχίσετε να πολεμάτε πολεμώντας ενάντια στη Ρωσία μέχρι τον τελευταίο Πόλο, τη Βαλτική, την Τσεχία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και ούτω καθεξής.

Το αναμενόμενο σενάριο

Όταν ο Μακρόν ανέφερε την πιθανότητα αποστολής ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία στις 26 Φεβρουαρίου λέγοντας ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί, έσπασε ένα ταμπού και άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. 

Έτσι λειτουργεί πάντα στη Δύση: κάποιος φέρνει στο παιχνίδι το μέχρι τώρα αδιανόητο, οι άλλοι δρουν τρομοκρατημένοι στην αρχή, αλλά μετά συμφωνούν λίγο αργότερα.

Αυτό το παρατηρούμε και τώρα.

Στην αρχή, όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τρομοκρατήθηκαν και αντέκρουσαν τον Μακρόν.

Τώρα έχουν περάσει μερικές εβδομάδες και ο τόνος σταδιακά αλλάζει.

Στη Γαλλία, η δήλωση του Μακρόν μειώθηκε λίγο για να ηρεμήσει το ανόητο κοινό προσθέτοντας ότι δεν ήθελαν να στείλουν μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά μόνο συνοριοφύλακες, αποναρκοθέτες, εκπαιδευτές και άλλα παρόμοια, ώστε η Ουκρανία να ανακουφιστεί εδώ. και νέοι μπορούν να στείλουν στρατιώτες στο μέτωπο.

Απλά πρέπει να είσαι ξεκάθαρος για το τι σημαίνει αυτό.

Η Ρωσία θεωρεί νόμιμους στόχους τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία, ακόμη κι αν Ευρωπαίοι στρατιώτες αναπτυχθούν εκεί αύριο.

Άρα αναπόφευκτα θα υπάρχουν νεκροί Ευρωπαίοι στρατιώτες και πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτό στα μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη;

Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να φανταστεί κανείς πώς θα αντιδράσουν τα ευρωπαϊκά γεράκια και τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Γερμανός πολεμοχαρής Kieswetter απαιτεί ήδη ανοιχτά ότι οι γερμανικοί πύραυλοι Taurus θα πρέπει να βομβαρδίσουν υπουργεία και αρχές στη Μόσχα.

 Αυτές οι απαιτήσεις στη συνέχεια θα αυξηθούν και κάποια στιγμή θα υλοποιηθούν.

Το αργότερο σε εκείνο το σημείο, το μακρύ νήμα της υπομονής της Ρωσίας είναι πιθανό να σπάσει και η Ρωσία θα μπορούσε να απαντήσει με επιθέσεις σε στόχους στις σχετικές χώρες.

Και μόλις οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι, οι οποίοι δεν μπορούν να αναχαιτιστούν από την αεράμυνα, χτυπήσουν υπουργεία στη Βαρσοβία, το Βερολίνο ή το Παρίσι, ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ των εμπλεκόμενων ευρωπαϊκών κρατών και της Ρωσίας θα γίνει αναπόφευκτος.

Αυτή ή μια παρόμοια εξέλιξη προς έναν μεγάλο ευρωπαϊκό πόλεμο θα είναι η αναπόφευκτη συνέπεια εάν εμφανιστούν Ευρωπαίοι στρατιώτες στην Ουκρανία.

Το κοινό προετοιμάζεται.

Δεν το λένε αυτό στο ευρωπαϊκό κοινό.

 Αντίθετα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ορισμένους προπαγανδιστές που λένε ότι η αποστολή στρατιωτών δεν θα ήταν τόσο κακό.

Αυτό είναι φυσικά ανοησία, γιατί πώς θα αντιδρούσαν αντίστροφα οι δυτικές χώρες; 

Πώς θα αντιδρούσε η Δύση αν, για παράδειγμα, το Ιράν έστελνε στρατεύματα στο Αφγανιστάν για να πολεμήσει εναντίον των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα; 

Θα έλεγε η Δύση ότι είναι εντάξει ή θα είχε λάβει μέτρα κατά του Ιράν;

Ο Μακρόν αρχικά ήταν σχεδόν μόνος στο αίτημά του να μην αποκλειστεί η αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Μόνο στον Εσθονό πρωθυπουργό Κάλλας άρεσε αμέσως η ιδέα.

Στις 5 Μαρτίου, ο Μακρόν συνέχισε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στην Πράγα και είπε ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να «δείξουν δειλία» για αυτό το θέμα .

Στις 7 Μαρτίου, γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μακρόν συναντήθηκε με ηγέτες άλλων κομμάτων.

Ενώ οι Γάλλοι υπουργοί προσπάθησαν να καθησυχάσουν το κοινό ότι ο Μακρόν δεν ήθελε να στείλει μαχητικά στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά μόνο συνοριοφύλακες, αποναρκωτές, εκπαιδευτές και άλλα παρόμοια, ο Μακρόν προφανώς έγινε πιο σαφής σε έναν στενό κύκλο κορυφαίων Γάλλων πολιτικών.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση «ανησύχησαν» πολύ στη συνέχεια, επειδή ο Μακρόν λέγεται ότι είπε ότι θα υπήρχαν πολεμικά στρατεύματα εάν η Ρωσία προχωρούσε στο Κίεβο ή την Οδησσό, για παράδειγμα.

Ο Fabien Roussel, μέλος της Εθνοσυνέλευσης και ηγέτης του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, συνόψισε τη συνάντηση σε μια εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV :

«Όπως το βλέπω εγώ, ο Μακρόν προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τη Γαλλία να παρέμβει σε αυτή τη σύγκρουση λέγοντάς μας: «Και αν το μέτωπο κινηθεί προς την Οδησσό ή το Κίεβο, τι θα κάνουμε; 

Δεν πρέπει να υπάρχουν όρια στην παρέμβασή μας ». 

Έτσι παρουσιάζει τα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να παίζουμε με τον φόβο των Γάλλων».

Ο βουλευτής πιστεύει ότι σήμερα «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι η Γαλλία δεν θα εμπλακεί σε αυτή τη σύγκρουση και δεν θα καταλήξει σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία».

 Η «στρατηγική ασάφεια» που ήθελε να πετύχει ο Μακρόν με τις δηλώσεις του υποδηλώνει μόνο ότι η Γαλλία θα μπορούσε να παρέμβει στη σύγκρουση.

Ο Ρουσέλ είπε ότι αντιμετώπισε τον Μακρόν με αυτό στη συνέντευξη:

«Του έκανα μια ερώτηση: «Στην αρχή της σύγκρουσης είπατε ότι έπρεπε να υπάρχουν κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να ξεπεραστούν για να μην γίνετε συνεργός και να μην πάτε σε πόλεμο με τη Ρωσία.

 Υπάρχει τέτοια κόκκινη γραμμή σήμερα;». 

Μου απάντησε: «Όχι, δεν πρέπει να υπάρχουν άλλα σύνορα, η φύση της σύγκρουσης έχει αλλάξει».

Ένας πόλεμος γίνεται συνειδητά αποδεκτός

Στις 9 Μαρτίου άλλαξαν γνώμη και η Πολωνία και η Τσεχία, που είχαν προηγουμένως εκφραστεί κατά της ιδέας του Μακρόν. Το Spiegel ανέφερε σχετικά με την αλλαγή γνώμης στην Πολωνία :

«Αφού οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας και της Φινλανδίας ζήτησαν να τερματιστεί η συζήτηση το πρωί της Παρασκευής και να επικεντρωθεί στην πιο σημαντική βοήθεια εξοπλισμού για την Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι αντέκρουσε ρητά αυτό το βράδυ της Παρασκευής. «Η παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι αδιανόητη.

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν», έγραψε στην Πλατφόρμα Χ και προχώρησε ακόμη περισσότερο από τον Μακρόν αναφερόμενος στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ».

Επιπλέον, στη διάσκεψη «25 Χρόνια Πολωνίας στο ΝΑΤΟ», ο υπουργός Εξωτερικών Σικόρσκι κάλεσε τις δυτικές χώρες να λάβουν μέτρα προς μια «δημιουργικά μελετημένη» κλιμάκωση κατά της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτός είπε:

«Η Δύση θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια δημιουργικά μελετημένη και ασύμμετρη κλιμάκωση».

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ προσχώρησε στον Μακρούν την ίδια μέρα. Σε συνέντευξή του είπε :

«Πρέπει να κατανοήσετε τη σαφή διαφορά μεταξύ της ανάπτυξης μονάδων μάχης και των συμμετεχόντων, πιθανώς συμμετεχόντων, στρατιωτών σε ορισμένους [τύπους μη μαχητικής] υποστήριξης. (…) Είναι αλήθεια ότι η κατάσταση έχει αλλάξει, αλλά η σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται και έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η Ουκρανία εξακολουθεί να είναι μια κυρίαρχη χώρα, και από την προοπτική του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει το στρατιωτικό προσωπικό από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και τους πολίτες να παρέχουν βοήθεια.

Σίγουρα δεν θα ήταν αντίθετος σε μια συζήτηση για αυτό το θέμα».

Αντί να εκπαιδεύονται Ουκρανοί στρατιώτες εκτός της χώρας τους, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, είπε ο Πάβελ, υπό τον όρο ότι οι δυτικοί σύμμαχοι καταλήξουν σε συμφωνία.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ήταν πλέον απαραίτητη η μεταφορά Ουκρανών στρατιωτών σε χώρες του ΝΑΤΟ για εκπαίδευση, αλλά θα αρκούσε να στείλουν μόνο μερικές δεκάδες εκπαιδευτές στην Ουκρανία.

 Όπως σημείωσε ο Τσέχος πρόεδρος, τότε θα υπήρχε ο κίνδυνος να βρεθούν κάτω από τα ρωσικά πυρά, κάτι που θα οδηγούσε σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση της έντασης.

Παρεμπιπτόντως, ο Πάβελ ήταν ο υψηλότερος στρατηγός στον τσεχικό στρατό πριν γίνει πρόεδρος της Τσεχίας, οπότε ξέρει τι λέει.

 Και στην τελευταία φράση άφησε να εννοηθεί ακριβώς το σενάριο που περιέγραψα παραπάνω: οι Ευρωπαίοι στρατιώτες στέλνονται επίσημα στην Ουκρανία, έρχονται κάτω από τα ρωσικά πυρά και ακολουθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Δεν περιγράφει τι σημαίνει αυτό, αλλά είναι ξεκάθαρο τι εννοεί. Ήδη μιλά ανοιχτά για πόλεμο μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών κατά της Ρωσίας.

Όμως τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης κρύβουν από το ευρωπαϊκό κοινό τη φωτιά με την οποία παίζουν οι κυβερνήσεις τους.

Η στρατιωτική προετοιμασία

Στρατιωτικές προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Ευρώπη, απαρατήρητες από τα δυτικά ΜΜΕ. Το «Steadfast Defender 2024», η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ από το 1988, στην οποία συμμετέχουν 90.000 στρατιώτες, διεξάγεται από τα τέλη Ιανουαρίου .

Η άσκηση θα χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση στον πόλεμο κατά της Ρωσίας μέχρι τον Μάιο του 2024.

Το ΝΑΤΟ εκπαιδεύει τον συντονισμό και τη μετεγκατάσταση μεγάλων μονάδων στα ρωσικά σύνορα.

Στις 8 Μαρτίου, το Politico ανέφερε ότι ο γαλλικός στρατός στη Γαλλία διεξάγει ελιγμούς σε ρεαλιστικές συνθήκες, προσομοιώνοντας μια σύγκρουση υψηλής έντασης με έναν εχθρό που δεν είναι κατώτερος σε δύναμη πυρός.

Αξιωματικοί από το Κέντρο Εκπαίδευσης Μάχης των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων (CENTAC) δήλωσαν στην ευρωπαϊκή έκδοση του Politico.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, η περιοχή της ζώνης ελιγμών είναι 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή μεγαλύτερη από την περιοχή του Παρισιού.

Αυτή είναι μια ειδική περίπτωση για τη Γαλλία, διότι μόνο εδώ λειτουργούν μαζί πεζικό, τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό και άλλες στρατιωτικές μονάδες που συνήθως εκπαιδεύονται χωριστά σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Η έκθεση ανέφερε ότι οι ελιγμοί είχαν ως στόχο την εκπαίδευση για την καταπολέμηση ενός στρατού όπως αυτός της Ρωσίας, αν και η γαλλική ηγεσία δεν κατονόμασε τον πιθανό αντίπαλο.

Όπως σημειώνουν αξιωματικοί, η εμπειρία της σύγκρουσης στην Ουκρανία ενσωματώνεται ενεργά στην εκπαίδευση.

Πιστεύουν ότι η πορεία της εκπαίδευσης επιβεβαιώνει τη σημασία του συντονισμού μεταξύ των μονάδων και των κοινών ενεργειών όλων των στρατιωτικών κλάδων και κλάδων.

Όπλα μεγάλης εμβέλειας ως δρόμος προς τον πόλεμο

Είναι γνωστή η δημοσιευμένη τηλεφωνική συνομιλία της ηγεσίας της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας για βομβαρδισμούς στόχων στη ρωσική ενδοχώρα (αναφέρθηκε η γέφυρα της Κριμαίας και οι αποθήκες πυρομαχικών) με πυραύλους Taurus.

Αυτό θα ήταν άμεση συμμετοχή στον πόλεμο, επειδή οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν μπορούν να χειριστούν δυτικούς πυραύλους κρουζ και η εκπαίδευσή τους θα διαρκούσε πολύ.

Ως εκ τούτου, οι Γερμανοί στρατιώτες θα έπρεπε να αναλάβουν τον προγραμματισμό-στόχο, ο οποίος θα τους έκανε συμμετέχοντες στον πόλεμο, όπως είπε ξεκάθαρα ο στρατηγός Gräfe στη συνομιλία :

«Εμπλέκεται»

Επιπλέον, οι στρατηγοί συζήτησαν επίσης ότι οι Βρετανοί πραγματοποιούν προγραμματισμό στόχευσης των πυραύλων Storm Shadow που έχουν προμηθεύσει.

Αλλά έχουν μικρότερο βεληνεκές από τον Ταύρο και επομένως δεν μπορούν να φτάσουν σε στόχους στη ρωσική ενδοχώρα.

Η Ρωσία έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η επίθεση σε στόχους στο ρωσικό έδαφος με όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση θα ήταν αιτία πολέμου.

Αλλά αυτό ακριβώς πρέπει να μπορεί να κάνει ο Ταύρος και ο Γερμανός πολεμοχαρής Kiesewetter το απαιτεί ακόμη και ανοιχτά.

Αλλά δεν είναι ο μόνος που το απαιτεί.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στο Baerbock κάνει επίσης εκστρατεία για αυτό δηλώνοντας ότι όποιος θέλει ειρήνη στην Ουκρανία πρέπει να κινητοποιήσει όλα τα μέσα ώστε η Ουκρανία να μπορεί να αμυνθεί και το Κίεβο να λάβει περισσότερη αεράμυνα, πυρομαχικά και – όπλα βεληνεκούς.

Το εξήγησε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό της Ντέιβιντ Κάμερον στο Βερολίνο.

Και ο Κάμερον προσφέρθηκε αμέσως να βοηθήσει , γιατί αν οι Γερμανοί δεν ήθελαν να παραδώσουν τους Ταύρους, θα μπορούσαν να τους παραδώσουν στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία σε αντάλλαγμα θα παρέδιδε περισσότερα Storm Shadows στο Κίεβο.

Αλλά το αν ο Ταύρος θα παραμείνει πράγματι στη Μεγάλη Βρετανία είναι εικασία κανενός, σε τελική ανάλυση, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αλλάζουν γνώμη όλο και πιο γρήγορα για τις παραδόσεις όπλων και την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων.

Ο Φρίντριχ Μερτς, ο ηγέτης της γερμανικής αντιπολίτευσης στην Bundestag, είναι επίσης ένθερμος υποστηρικτής της παράδοσης του Ταύρου στο Κίεβο.

Στις 22 Φεβρουαρίου ψήφισε η Bundestag για την παράδοση του Ταύρου, αλλά δεν πήρε την πλειοψηφία.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε βίαια στον Καγκελάριο Scholz επειδή επιβράδυνε την παράδοση του Ταύρου και περιέγραψε τη συμπεριφορά του Scholz ως «παθή» .

Την επόμενη εβδομάδα, ο Μερτς θέλει να έχει άλλη μια ψηφοφορία για την παράδοση του Ταύρου και υπάρχει κίνδυνος να υπερψηφίσουν τμήματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Προφανώς δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τη Γερμανία σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Παρεμπιπτόντως, ο Γερμανός δημοσιογράφος Dirk Pohlmann επανεξέτασε το δημοσιευμένο τηλεφώνημα και διαπίστωσε ότι οι στρατηγοί ανέφεραν κάτι που υποδηλώνει ότι συζήτησαν τα σχέδια επίθεσης στη Ρωσία με πυραύλους Taurus με ανώτερους στρατηγούς των ΗΠΑ ήδη από τον Οκτώβριο του 2023.

Κατασκευή αποθηκών στην Ευρώπη

Σήμερα, ο νέος γενικός διευθυντής της Ένωσης Πόλεων και Δήμων, André Berghegger, δήλωσε στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke ότι η Γερμανία χρειάζεται νέα καταφύγια.

Απαίτησε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να τεθούν σε λειτουργία παλιές αποθήκες και να κατασκευαστούν νέες.

Η κατασκευή αποθηκών ζητείται και στην Εσθονία .

 Η κυβέρνηση της Εσθονίας θέλει να εισαγάγει μια απαίτηση σύμφωνα με την οποία κάθε κτίριο με τουλάχιστον 1.200 τετραγωνικά μέτρα χώρου πρέπει να διαθέτει επίσης αποθήκη, γεγονός που θα αύξανε το κόστος κατασκευής στη χώρα κατά δέκα τοις εκατό.

Είμαι ο μόνος που αισθάνεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προετοιμάζουν το κοινό για έναν μεγάλο πόλεμο που πιέζουν όλο και πιο πρόθυμα στα παρασκήνια;

Και γιατί τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης δεν ασχολούνται με το τι συμβαίνει; Πιστεύουν σοβαρά οι συντάκτες τους ότι θα προστατευτούν από τις βόμβες αν ξεσπάσει μεγάλος πόλεμος;

“Το καρτέλ της Ουκρανίας – Το διπλό παιχνίδι για έναν πόλεμο και η επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της οικογένειας του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν”, αποκαλύπτω με ειλικρίνεια και ουδέτερη τρόπο, βασισμένος σε εκατοντάδες πηγές, στοιχεία και στοιχεία που είχαν κρυφτεί στο παρελθόν για το οικογενειακή επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία.

 Δεδομένων των σημερινών γεγονότων, τίθεται το ερώτημα: Είναι πιθανώς πρόθυμη μια μικρή ομάδα άπληστων κερδοσκόπων να μας φέρει στα πρόθυρα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου για το προσωπικό τους κέρδος;

https://www.anti-spiegel.ru/2024/die-kriegsgefahr-wird-auch-fuer-deutschland-realer/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>