«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επανεξοπλισμός: Αντί να φτιάχνουν σχολεία, τρόφιμα, κατοικίες, φτιάχνουν μηχανές να αλληλοσκοτώνονται!

Δημοσιεύθηκε στις 8 Ιουνίου 2023

Με απότομη αύξηση σε όλες τις ηπείρους, οι στρατιωτικές δαπάνες έχουν εκραγεί στην Ευρώπη από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε την επίθεσή του στην Ουκρανία.

Αυτή την εβδομάδα το “l’Obs” ρίχνει φως σε αυτή τη νέα γεωπολιτική εποχή, γεμάτη κινδύνους, στην οποία έχει εισέλθει ο κόσμος.

Το τέλος της ιστορίας δεν θα κρατήσει πολύ.

Κάποιοι το πίστεψαν, ωστόσο, στον απόηχο του Αμερικανού οικονομολόγου Φράνσις Φουκουγιάμα.

Ανακοίνωσαν ότι το σοβιετικό ναυάγιο του όμορφου κομμουνιστικού ονείρου είχε επιτέλους εμβολιάσει την ανθρωπότητα ενάντια στις μεγάλες πολεμοχαρείς ιδεολογίες.

Αυτός ο εμπορικός ανταγωνισμός θα αρκούσε τώρα, στο πλαίσιο της φιλελεύθερης δημοκρατίας, για να διοχετεύσει ληστρικά ένστικτα.

Ότι ο ΟΗΕ θα επέτρεπε την ευγενική διευθέτηση των χειρότερων διαφωνιών στην κλιματιζόμενη αρένα του, ενώ θα συνειδητοποιούσε την παλιά επιταγή που διατύπωσαν το 1941 ο Ρούσβελτ και ο Τσόρτσιλ για να αποτρέψουν την επανάληψη των χειρότερων: «Είναι απαραίτητο να αφοπλίσουμε τα έθνη . »Ναι, κάποιοι πίστεψαν σε αυτό, αναμφίβολα, σε αυτόν τον αφοπλισμό του κόσμου.

Πάντα όμως θα υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να εκφράζονται με κανόνια. Και από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκτόξευσε τα τανκς, τα αεροπλάνα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του για να επιτεθεί στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 , κανείς δεν έχει αμφιβολίες σε αυτό το σημείο.

Επανεξοπλισμός, παγκόσμια κλιμάκωση

Το ωστικό κύμα είναι παγκόσμιο, ειδικά από τη στιγμή που στην άλλη άκρη του πλανήτη, η Κίνα δείχνει όλο και μεγαλύτερη όρεξη για την Ταϊβάν.

Ένας αριθμός το λέει καλύτερα από κάθε λέξη: πέρυσι, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης, 2.240 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύθηκαν παγκοσμίως στον στρατιωτικό τομέα.

Ένας ιστορικός δίσκος, που άξιζε να αφιερώσει ένα περιοδικό σαν το δικό μας το εξώφυλλό του στο θέμα.

Ακόμη και χώρες όπως η Γερμανία ή η Ιαπωνία, που αρκέστηκαν σε μέτριες «δυνάμεις αυτοάμυνας» από το 1945, άρχισαν να απελευθερώνουν σημαντικά κεφάλαια για να αναπτύξουν τους στρατούς τους.

Η μεταπολεμική περίοδος τελείωσε. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, για το άγνωστο.

2.240 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι αυτό το τίμημα της ειρήνης; Για τα περισσότερα από τα ενδιαφερόμενα κράτη, είναι προφανές ότι το ζήτημα είναι πρώτα να δείξουν αποτρεπτικούς μύες. Si vis pacem, para bellum , λεγόταν ήδη στην αρχαιότητα.

“Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο.

«Ο πρόεδρος Μακρόν δεν είπε τίποτα άλλο, στις 20 Ιανουαρίου, όταν παρουσίασε τις ευχές του στους στρατούς: «Πρέπει να έχουμε έναν πόλεμο εκ των προτέρων.

Η ρωσική επιθετικότητα σήμανε το τέλος μιας ευρωπαϊκής αφέλειας που κράτησε αρκετές δεκαετίες.

Αντιμέτωπες με αυτήν την απειλή και τις προκλήσεις που έρχονται, οι παλιές μας χώρες είναι καταδικασμένες να φτάσουν τη διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά τα όπλα. Χωρίς φορτίο, αν είναι δυνατόν.

Ο τεράστιος προϋπολογισμός που υποσχέθηκε στους στρατούς δεν αξίζει μια εθνική συζήτηση;

Σε αυτό το ανησυχητικό σκηνικό ταιριάζει ο τεράστιος προϋπολογισμός των 413 δισεκατομμυρίων ευρώ που υποσχέθηκαν στους γαλλικούς στρατούς ο νόμος στρατιωτικού προγραμματισμού 2024-2030 .

Οι καιροί σίγουρα το δικαιολογούν.

Η βιομηχανία μας πιθανώς επίσης, αφού η Γαλλία παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δύσκολο όλα αυτά να τα χαίρεσαι.

Δύσκολο, ιδιαίτερα, να καταλάβουμε ότι αυτός ο μεγάλος πολιτικός προσανατολισμός λαμβάνεται με μια σχεδόν γενική αδιαφορία.

Όπως σημείωσε ο Fabien Roussel, «αυτός ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 69 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως το 2030. 69 δισεκατομμύρια, που θα τον κάνει, και αυτό είναι πρωτοφανές για την Πέμπτη Δημοκρατία  , τον πρώτο κρατικό προϋπολογισμό, μπροστά στην Εθνική Παιδεία. Δεν αξίζει μια τέτοια επιλογή μια μεγάλη εθνική συζήτηση ;

Πώς η Γαλλία εξόπλισε τη Ρωσία λίγο πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ομολογουμένως, η Γαλλία δεν έχει αυτή την κουλτούρα. Έχουμε συνηθίσει να ξεσκίζουμε τους εαυτούς μας στην ανεξιθρησκία, στην ηλικία συνταξιοδότησης και στην ταχύτητα στους νομαρχιακούς δρόμους, αλλά όχι στην υπεράσπιση της χώρας μας, αυτού του κυρίαρχου τομέα.

Περίεργο, το ίδιο.

Ωστόσο, θα υπάρξουν πολλά ερωτήματα για αυτά τα 413 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επί του ίδιου του ποσού, σε ένα στενό δημοσιονομικό πλαίσιο όπου καθίσταται επίσης επείγον να χρηματοδοτηθεί μια πραγματική ενεργειακή μετάβαση.

Αλλά και για τη χρήση αυτού του ποσού, προς όφελος ενός δόγματος που κληρονόμησε από τον στρατηγό Ντε Γκωλ, το οποίο στοχεύει στη διατήρηση της αυτονομίας του γαλλικού στρατού και το οποίο καταλήγει σε έναν «στρατό μπονσάι» – έναν στρατό όπου «έχουμε τα πάντα, αλλά λίγο» , σύμφωνα με τα λόγια του Elie Tenenbaum, του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Τι νόημα μπορεί να έχει ακόμα ένας αυτόνομος γαλλικός στρατός στον 21ο αιώνα , υπό αυτές τις συνθήκες  ;

«Η Ευρώπη, προειδοποίησε η Άνγκελα Μέρκελ το 2018, πρέπει να αναλάβει τη μοίρα της. Ίσως είναι καιρός τα κράτη που το απαρτίζουν να το κάνουν με έναν πραγματικά συνεκτικό τρόπο.

Του Grégoire Leménager

αναπληρωτής διευθυντής σύνταξης

https://www.nouvelobs.com/edito/20230608.OBS74241/rearmement-notre-budget-militaire-merite-un-debat-national.html

Και η Ελλάδα με μια ελεγχόμενη και εκβιαστική οικονομία από τους διαχρονικούς πατρόνες της, έχει μπει σε ενόν ξέφρενο εξοπλισμό, διότι η ηγεσία της, είναι εγκάθετη και προδοτική.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>