«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΟΙ ΘΕΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ-ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΜΕΝΕΙ

Γραφει ο Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης, Συγγραφεύς 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η Ελληνική πατρώα  θρησκεία , αρχαιότατη και γηγενής ανάγεται στην κατηγορία των πρωτοπαγών παραδοσιακών θρησκειών  βάσει της οποίας αναπτύχθηκε ο ωραιότερος , αρχαιότερος και ο πλέον ανθρωπιστικός και πλήρης πολιτισμός, ο Ελληνικός .

Οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες της  εξέφραζαν τα αισθήματα του Ελληνικού λαού εδώ και χιλιάδες χρόνια αλλά η  θρησκεία αυτή διαμόρφωσε    την ιδιοπροσωπείαν της φυλής μας  και την ιδιοσυγκρασίαν  των Ελλήνων.. Αναπτύχθηκε συστηματικά στην Ελλάδα  και συμφωνεί με τα ιστορικά στάδια του Ελληνικού Έθνους.

Η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για να γίνεις μέλος αυτής να δηλώσεις ότι είσαι κάθετα αντίθετος με  τον εθνικό διχασμό που κατατρώγει τη φυλή μας εδώ και πολλές χιλιετίες και θα τον καταπολεμήσεις με όλες σου τις δυνάμεις.

Ο Ελληνικός Κόσμος

Το φυσικό σύστημα του Κόσμου συντίθεται από από πάν το υπάρχον, παράγει δε αντιστοίχως και αενάως το παν.

Ο Κόσμος είναι αυτογέννητος , εκ της ύλης εντελεχούς και αιτιώδους αυτού ουσίας, και αυτοπάτωρ αιδιος(=άνευ αρχής  ή τέλους) και αιώνιος.

Πρωταρχικές   προταίτιες και αιδιες ουσίες του Κόσμου είναι ο Χρόνος , ο Νόμος  και οι δύο Δημιουργικές Κοσμογονικές Ουσίες .

Αυτές πληρούν τον άπειρον Χώρον και δια της αμοιβαίας αντιδράσεως των συνθέτουν την Ύλην.

Αυτή συγκροτεί τα άπειρα σύμπαντα , το σύνολον των οποίων αποτελεί το άπειρον φυσικόν σύστημα του Κόσμου.

Σκοπός σύμφυτος του Κόσμου, του διεπομένου υπό αενάου και αειρρόου κυκλικής κινήσεως είναι η δια της δράσεως του θείου Νόμου της εξελίξεως παραγωγή της Ανωτέρας Συνειδήσεως .

Ουδέν άλλο τι και αλλότριον του Κόσμου υπάρχει  Πάσα οντολογική κατηγορία και τάξη , από αυτή των Θεών έως αυτή των ανόργανων μορφών της ύλης υφίσταται εντός αυτού και τίποτα εκτός.

Θεός εξωσυμπαντικός και δημιουργικός ή δυνάμεις αγαθές ή κακές  εκτός της όλης Κοσμικής νομιτέλειας δεν υφίστανται

Η  Ψυχή κατά τον Ελληνα

Οι Ψυχές ως υλικά σωμάτια , γεννώνται ακαταπαύστως και απειράριθμοι, ζωοποιούσες  ένα έκαστον των όντων , κεχωρισμένως και διαφορετικά .

Η Ψυχή είναι φύσεως ατμήτου, αφθάρτου, αθανάτου και αιωνίου.

Οι Θεοί μας

Υπεράνω του συστήματος  της τάξεως του περιέχοντος τα θνητά είδη, υπάρχουν οι Ανώτεροι Κόσμοι των Θεών.

Οι Θεοί όντες ομοούσιοι και συγγενείς προς τα άλλα όντα εξελίσσονται όπως εκείνα αενάως είναι εξελισσόμενοι, αποτελούν Ατομικότητες αθανάτου φύσεως και τέλειας ψυχικής συγκροτήσεως.

Αυτοί διαθέτουν Προσωπικότητα Ανωτάτης τάξεως Συνείδηση και μέγιστη δύναμη Διανοίας

Προς τους Θεούς αποδίδεται θεία  λατρεία , τιμώντας αυτούς  πλέον της καθαρής τιμής  και ως αρμοστές και εφόρους της ευτάκτου , ευρύθμου και ευνόμου λειτουργίας του Κόσμου

Ο Άνθρωπος στον Ελληνικό Κόσμο

Αυτός καθώς και άπαντα τα στοιχεία του Κόσμου, κατέχει ψυχήν, έκαστος ιδιατέραν, ατομική και δικρινομένη πάσης άλλης κατά την συγκρότηση της .

Προορισμός του ανθρώπου ο οποίος επί μακρόν εξελίσσεται διά πολλών και κατά΄ποικίλα είδη μετεμψυχώσεων , είναι η ανάπτυξης εντός αυτού Ανωτέρας Συνειδήσεως.

Η εξέλιξη του ανθρώπου συντελείται κατά τρόπον κοινωνικό  και όχι ιδιωτικόν. Ζωτική προϋπόθεση της της ιδίας της υποστάσεως του είναι της εθνικής-ιστορικής φυλετικής ταυτότητος του και η συνεπής τήρηση των παραδόσεων, των ηθών , των εθίμων, των θρησκευτικών πεποιθήσεων και τρόπων της Γλώσσης , της Ιεράς Ιστορίας, της Ηρωογονίας της Ιεράς Λογοτεχνίας και ιδιαιτέρως της Πατρίδος , η οποία ως κοιτίς και τροφός του Έθνους , ορίζεται ως κατ’ εξοχήν Άγιος Τόπος..

Η εξέλιξη συναρτάται από την από την θετικήν κοινωνική δράση και την πολιτική συμμετοχή .

Δεσπόζον σημείον αναφοράς αυτής της δράσεως είναι η διατήρηση του εθνικού χαρακτήρος της πολιτείας  και η συγκρότηση της δι’ αρίστων θεσμών , τηρούντων την Πρωτοκαθεδρίαν του Νόμου.

Ως εκ τούτου ο αναχωρητισμός , το μοναστικόν ιδεώδες και πάσα άλλη βλαπτική για το έθνος και το άτομο εκτροπή αντιβαίνουν προς τον Νόμον

Η Ιερότης του Κόαμου και η εξ αυτής απορρέουσες συνέπειες

Η ιερότης του Κόσμου είναι αυτονόητος και απόλυτος και οποιαδήποτε κακοποίηση των στοιχείων του  συνιστά  Υβριν.

Ο Άνθρωπος ως απλό μέλος της ολότητος του φυσικού περιβάλλοντος έχει ως πρώτιστον ιερόν καθήκον τον σεβασμόν προς αυτό.

Η Ηθική της Ελληνικής Θρησκείας είναι απόρροια διατυπουμένη ρητώς  του Φυσικού Νόμου του υποδεικνύοντος τον τρόπον κατανοήσεως και ασκήσεως του Αγαθού όρου κυρίου της εξελίξεως του Ανθρώπου.

Η άσκηση του μέτρου , της δικαιοσύνης , της ευνομίας, ευκοσμίας και της σωφροσύνης είναι όροι αναγκαίοι για την ευδαιμονίαν , την πρόοδο και την αρμονική συγκρότηση προσώπων και κοινωνιών .

Ο σεβασμός της προσωπκότητος , ο οποίος μόνο εντός της κοινωνίας νοείται , συνιστά καθοριστικόν όρον της ηθικής συμπεριφοράς και εγγυάται την καλλιέργειαν της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και τον σεβασμόν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ισότης των δύο φύλων η οποία πηγάζει και κατοχυρούται θεολογικώς αναγνωρίζεται απολύτως, ισχύουσα και στην θρησκευτικήν ιεραρχίαν.

Άγιοι και ιεροί τόποι της Ελληνικής Θρησκείας είναι κατά τοπικήν θρησκευτικήν θεώρηση, τα ελληνικά εδάφη διότι άλλως αναγνωρίζεται ιερότης εις κάθε μέρος της γης .

Βαρύνοντα ιερόν χαρακτήρα φέρουν οι θεοβάδιστοι τόποι οι από το παλιά  τιμημένοι υπό των Πανελλήνων , όπως είανι : οι Δελφοί, Ολυμπία, Δήλος, Δωδώνη, Σαμοθράκη, Ελευσίς , Λύκαιον , Όλυμπος, Ακρόπολη Αθηνών κ.α

ΌΚόσμος   σε αέναη αλλαγή.

Και οι Κοσμικοί θεοί αλλάζουν  με το πέρασμα του χρόνου.

Μόνον το ιερατείο μένει  αγκυλωμένο .

Όλα  τα κατευθύνει η Ανάγκη και Ειμαρμένη και τα  οδηγεί  από την ΓΕΝΝΗΣΗ και ΩΡΙΜΑΝΣΗ στο ΘΑΝΑΤΟ και στην  ΔΙΑΛΥΣΗ  . 

Την ίδια μοίρα έχουν και οι Κοσμικοί Θεοί, ως ενδογενείς οντότητες. Κι’ αυτοί βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη.

Όσο ανέρχεται η κλίμακα της Συνειδητότητος του ανθρώπου τόσο και οι Θεοί γίνονται περισσότερο κατανοητοί και φιλικοί προς τον άνθρωπο.

Ίσως δε κάποτε ο άνθρωπος πλησιάσει τόσο πολύ τους Κοσμικούς Θεούς, ώστε κι’ αυτός να νοιώσει ότι αποτελεί μέρος της Ουσίας εκείνων.

Διότι ανά πάσα στιγμή τόσον ο Κοσμικός  Ζευς με την ενέργεια, όσον και η Κοσμική Ήρα με την ύλη,  είναι μέσα μας.

Κι’ αυτοί υποφέρουν όπως εμείς,  διότι κι’ αυτοί αναμένουν κάποτε το τέλος τους.

Επομένως,  οι θεοί είναι αθάνατοι  μόνον σ’ αυτόν τον Κόσμο.

Στο Σύμπαν ισχύουν εντελώς διαφορετικοί νόμοι  και εκεί δεν υπάρχει Λόγος   υπάρξεως τους .

Εκεί βασιλεύει ο Συμπαντικός  Ζευς  και  η  Συμπαντική Ήρα, χωρισμένοι ο ένας από τον άλλον .

Επίσης εκεί  παραμονεύει ο Κρόνος= Χωροχρόνος.

Εκεί ισχύει η απεριόριστη καθαρότητα, πληρότητα και ευδαιμονία.

Μπορεί ο Ζευς να εποφθαλμιά την παρθενία της Ήρας, που την περιλούζει με την ενέργεια του , αλλά αυτή ανθίσταται επιμόνως και παραμένει   παρθένος,  εκτός κι’ αν βρεθεί σε κάποια στιγμή αδυναμίας και υποκύψει στις έντονες ερωτικές του ορέξεις.

Στην περίπτωση αυτή δεν θα αποφύγει την Ιερά Σύλληψη, αλλά και πάλιν η γέννηση και επιβίωση των τέκνων δεν είναι βεβαία , διότι καραδοκεί ο Κρόνος =Χρόνος να πνίξει τα νεογέννητα παιδιά της, δηλαδή τους νέους Κόσμους.

Οι Παλαιοί και οι Νέοι Θεοί

Αυτοί οι Κοσμικοί Θεοί αποτελούν τον Κοσμικό Λόγο.

Ο Ζευς Λόγος και η Ήρα Λόγος συνιστούν τον Κοσμικό Λόγο, δηλαδή την Πεμπτουσία και τον Κώδικα του Κόσμου. Όχι ότι οι θεοί είναι ανθρωπόμορφοι.

Οι Αρχαίοι  πρόγονοι μας το γνώριζαν αυτό , γι’ αυτό ποτέ δεν προσευχήθηκαν μπροστά στα θεϊκά καθ’ όλα αγάλματα τους.

Κάθε   ιδιότητα του Κόσμου ενυπάρχει  σ’ αυτόν, είτε δυνάμει είτε ενεργεία.

Αυτές τις ιδιότητες εκφράζουν οι θεοί του Ολύμπου και φιλοσοφία του 12θεου ήτο το υπόβαθρο της φιλοσοφικής τους σκέψεως.

Μερικοί θεοί γεννήθηκαν πρώιμα  διότι εξέφραζαν τις αρχικές ιδιότητες, που ήσαν τότε εν ενεργεία(Δήμητρα, Ποσειδών, Διόνυσος κλπ)

Άλλοι ήλθαν αργότερα, διότι αρχικά ήσαν εν δυνάμει.(Απόλλων, Ήφαιστος, Νέμεσις κ. α)

Τώρα χωρίς να το καταλαβαίνουμε επικαλούμεθα όλοι τον θεό της Πληροφορικής –ας τον ονομάσουμε Ιδομενέα -και τον παρακαλούμε να μας  απαλλάξει  από τα δεινά και να μας αυξήσει τα καλά  της .

Ζητάμε να μας  αυξήσει το όριο ζωής . Να μας λυτρώσει από τις αρρώστιες .

Να μας απαλλάξει από   την ρύπανση του περιβάλλοντος.

Να μειώσει την φτώχεια κ. α και να μας δώσει  μια μακρά και ευχάριστη ζωή.

Οι καλλιτέχνες δεν θα αργήσουν να του φτιάσουν και περικαλλή αγάλματα .

Σε μερικές δεκαετίες μπορεί να έλθει στο προσκήνιο κι’ ένας άλλος θεός , ας τον ονομάσουμε από τώρα Φαέθοντα.

 Είναι ο θεός  των διαστημικών ταξιδιών και της μετανάστευσης του ανθρώπου στο Διάστημα,. Αυτή την φορά ο Φαέθων θα είναι  άξιος κυβερνήτης του άρματος  προς το Ηλιακό μας Σύστημα και θα δώσει στον άνθρωπο την ευκαιρία να ξεριζωθεί κάποια μέρα στο απώτατο μέλλον  από την Γη  για να μεταναστεύσει στο Κοσμικό Διάστημα, κατά το πρότυπο των θεών  .

 [Την συνήθεια της θεοποιήσεως   μιμήθηκε και το   χριστιανικό Ιερατείο   με την αγιοποίηση  ατόμων , αλλά απέτυχε διότι δεν έπιασε την ιδέα αλλά την υλική εκμετάλλευση  του θεσμού .

Ο λαός μας όμως έχει ακόμη στο υποσυνείδητο του τις θεότητες του Ολύμπου, έστω και με  χριστιανικό μανδύα. ]

Η ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Ο Συμπαντικός Ζευς και η Συμπαντική Ήρα μετά την Ιεράν Σύλληψη του Κόσμου,  ολίγον συμμετέχουν  στο Κοσμικό Γίγνεσθαι.

Τον Κόσμο μας εφ’ εξής εξουσιάζουν κατ’ αποκλειστικότητα ο Κοσμικός Ζευς και η Κοσμική Ήρα, δηλαδή η Ύλη και η Ενέργεια.

Η ζωή του Κόσμου τούτου –διότι αλλού μπορεί να υπάρχουν άλλοι Κόσμοι διαφορετικοί από τον δικό μας-εκτιμάται σε 35 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια.

Μετά ταύτα οι κοσμολόγοι λένε ότι  θα τερματίσει το βίο του και θα επανέλθει και  πάλι στο  αρχέτυπο Σωμάτιο της Ήρας και στο Ενέργειο του Διός.

Όταν   όμως οι Ουσίες επιστρέψουν στην  αρχέτυπη μορφή τους,   θα είναι αρκετά γηρασμένες  και  ανίκανες να ξαναφτιάξουν ένα νέο Κόσμο.

Τότε θα πάρουν   διαζύγιο  δια παντός  ο Συμπαντικός Ζευς και η Συμπαντική Ήρα στην αιωνιότητα .

Επομένως, η Ειμαρμένη τους είναι να διαχωρισθούν  κάποια μέρα.

Στο Χαοτικό Σύμπαν  θα  επανενωθούν  αμοιβαία  τον μεν σωμάτιο της Ήρας με το αντίστοιχο αντισωμάτιο  του και  το ενέργειο  του Διός με το  αντιενέργειο του,  που   αναμένουν νοσταλγικά   αυτήν την  επανένωση τους.

Τότε   θα πέσουν στην αιώνια εν δυνάμει ύπαρξη τους ,που θα ισοδυναμεί με ανυπαρξία.

 [Τώρα ο Κόσμος-και φυσικά και ο άνθρωπος- πλησιάζει το ανώτερο σημείο της ωρίμασης του, δεδομένου ότι έχουν παρέλθει 14 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια από την Μεγάλη Έκρηξη.

Επομένως  ευρισκόμεθα περίπου στο μέσον της Κοσμικής ζωής και πλησιάζουμε στο σημείο της πλήρους ωρίμανσης .

Ο κύκλος  ζωής του Κόσμου,  σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  του Πυθαγόρα,  είναι  33 δισεκατομμύρια χρόνια . ]

Μετά από 15-20 δισεκατομμύρια χρόνια πιστεύεται ότι ο Κόσμος  μας θα έχει καταστραφεί και τότε όλα θα   επανέλθουν στην αιωνιότητα του απείρου Χαοτικού Σύμπαντος ως  εν δυνάμει σωμάτια ύλης και θέουσας ενέργειας.

Εκεί είναι το Νιρβάνα της ανυπαρξίας , της χαοτικής αταξίας, της απόλυτης καθαρότητας και της αιώνιας ευδαιμονίας.

Η Αμάθεια  Εμπόδιο Στασιμότητος

Ο Κόσμος μας όμως-και μαζί και οι θεοί – αλλάζουν, διότι τα «Πάντα Ρει» , σύμφωνα με την Ηρακλείτεια ρήση.

Τίποτα λοιπόν δεν μένει στάσιμο και στατικό.

Αυτή είναι η Ειμαρμένη του Κόσμου.

Μόνον οι μονοθεϊστικές   θρησκείες (Ιουδαϊσμός , Χριστιανισμός και Ισλαμισμός) θέλουν τον Κόσμο στατικό και τον θεό  δημιουργό (Γιαχβέ ή Αλλάχ), να μένει παρατηρητής , έξω από τον Κόσμο και από το Σύμπαν, και από εκεί μέσω    του  Ιερατείου-  των γήινων αυτόκλητων εκπροσώπων του – να εξουσιάζει τα πάντα και να καταπιέζει τον άνθρωπο .

Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη που   γνώρισε ποτέ το ανθρώπινο γένος από της υπάρξεως του.

Ενώ όλα τα ζώντα είδη είναι υποταγμένα στην Ανάγκη και στην Ειμαρμένη, ο άνθρωπος κατ’ εξαίρεση είναι υποταγμένος στις εξωσυμπαντικές φαντασιώσεις του ,  δηλαδή στα δημιουργήματα της νοσηρής του φαντασίας.

Από την άποψη αυτή ο άνθρωπος αποτελεί μια κακοήθη μετάλλαξη της Φύσεως και γι’ αυτό  υφίσταται την αρνητική ανταπόδοση της .

Η Φύση  είναι Αγαθή και δεν έχει πρόθεση εκδικήσεως σε βάρος των ανθρώπων, όπως διατείνονται πολλοί.

Όταν όμως παραβιάζονται οι φυσικοί νόμοι, αυτή  προσπαθεί να επαναφέρει σε κατάσταση ιστορροπίας την διαταραχθείσα ισορροπία στο οικοσύστημα .

Η Φύση έχει Σοφία και Αγαθότητα

Η Φύση έχει μέσα της Σοφία και Αγαθότητα για όλη την Κοσμική Δημιουργία. Απλούστατα, εμείς οι άνθρωποι δεν κατανοούμε τον  Κοσμικό Λόγο   .

Όταν ενηλικιωθεί ψυχοπνευματικά ο άνθρωπος    και    χρησιμοποιήσει πλήρως το λογισμικό του όργανο , τότε θα αποβάλει τις δεισιδαίμονες αντιλήψεις  και θα   αντιληφθεί τον Κοσμικό  Λόγο    ώστε :

1/ Να  κατανοήσει  τις  θείες  Ουσίες  που φέρει μέσα του,

2/ Να  υπακούσει στους Κοσμικούς Νόμους ,

3/ Να  αποκτήσει την Κοσμική Αγαθότητα και Σοφία

4/ Να   προσαρμοσθεί  στην Ανάγκη και στην Ειμαρμένη,   που   καθορίζουν το νόημα  του Κόσμου και παντός είδους  ζωής  εντός αυτού.

5/ Να συνενωθεί αρμονικά με την Συμπαντική και Παγκόσμια Συνειδητότητα . Τότε θα έχει  αντιληφθεί και  την δική του Συνειδητότητα  σαν μέρος του Σύμπαντος και του Κόσμου.

Τότε θα   έχει αποκτήσει  την  πραγματική Σοφία και   Αγαθότητα, που ενυπάρχει στον Κόσμο και θα αντιληφθεί ότι η παράταση του ορίου ζωής του μερικά χρόνια , ή η συγκέντρωση περισσότερου πλούτου ή δόξας , δεν θα τον ωφελήσει σε τίποτα,  όσο η  δημιουργία μιάς ανώτερης ψυχοπνευματικής ζωής , την οποία οι Αρχαίοι μας πρόγονοι την αποκαλούσαν «Ευ ζην».

Ο Κόσμος έχει Ευταξία και Κάλλος

Οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη στο σκοτεινό σπήλαιο-όπως είπε ο Πλάτων- και βλέπουν τις παραισθήσεις από τις εκλάμψεις των δολίων που βρίσκονται εκτός αυτού.

Αν  ελευθερώνοντο και ατένιζαν τον έναστρο Ουρανό και την όμορφη Φύση θα έβλεπαν την  Ευταξία και το Κάλλος που διαθέτει ο Κόσμος τούτος.

Τότε θα επικοινωνούσαν με την ψυχή τους και θα υψώνοντο στο θείον.

Αυτό το είδαν πρώτοι οι  πρόγονοι μας αρκετές χιλιάδες χρόνια  πριν και μιμηθέντες την Φύση έφτιασαν κατ’ εικόνα και ομοίωση τον δικό τους κόσμο.

Γι’ αυτό τα έργα τους εκείνα έμειναν αθάνατα .

Αυτοί σεβάσθηκαν  τον  Νόμο της  Οικο-νομίας της Φύσεως  και   γι’ αυτό αισθάνθηκαν  την ανάγκη   να  πειθαρχήσουν στο Νόμο ( Κοσμικό και Ανθρώπινο) με την  καθιέρωση της Δημοκρατίας .

Αυτούς ήτο ο λόγος που  δεν προχώρησαν στην    σπατάλη  ενέργειας  και  ύλης σε άσκοπες αιτίες (   ανάπτυξη τεχνολογίας, υπερκατανάλωση υλικών αγαθών , μακροσκελή    και ανούσιο λόγο, μακρούς πολέμους κλπ) Τούτο εξέφρασε το «Μηδέν Αγαν»  και το «Παν Μέτρον Αριστον».

Η έννοια της Οικο-νομίας   επέβαλε  στους Αρχαίους προγόνους μας να θεσπίσουν πρώτοι Νόμους στον οίκο τους(Οικο-νομία) , για να μιμηθούν τους Κοσμικούς Νόμους .

Έφτιασαν θαυμαστά αγάλματα και έργα τέχνης για να μιμηθούν την  Κοσμική  διακόσμηση με την  αναπαράσταση  των θεών και των ηρώων  τους.

Το νόημα της Δημοκρατίας ενέχει μέσα του την κινητοποίηση  όλων των δυνάμεων  και την αποφυγή της σπατάλης   του ανθρώπινου δυναμικού, που αλλιώς θα έμεναν ανενεργοί.

[Μόνον μέσα από την Ελληνική Θεογονία-Κοσμογονία μπορούμε να ερμηνεύσουμε την Ελληνική φιλοσοφία , που επιζητά το Κάλλος, την Αγαθότητα, την Σοφία, την Αρμονία, τους Θεσμούς, το Γνώθι σ’ εαυτόν,  το Μηδέν Αγαν,  τον Σεβασμό  στην Φύση κ.ο. κ. Όλα αυτά εκπηγάζουν από την αποκρυπτογράφηση του Κοσμικού Λόγου]

Η Κοσμική Οικο-νομία

Σήμερον   όλα αυτά έχουν ανατραπεί.

Η Σοφία κατέβηκε  στα πόδια και ο   αμαθέστατος Πλούτος   σήκωσε κεφάλι.

Ο ανορθολογισμός κυβερνάει τον Κόσμο.

Η   ολιγαρχική άρχουσα τάξη αγνοεί τους Κοσμικούς(Συμπαντικούς) Νόμους και ενεργεί   αντίθετα  προς την Οικο-νομία των φυσικών  πόρων [Οικο-νομία=Νόμοι ή και Νομή(Διανομή) στον Οίκο].

-Τι σημαίνουν τα  αναπτυξιακά μοντέλα  που βασίζονται στην υπερκατανάλωση, δηλαδή στην καταστροφή και  στη σπατάλη;

-Τι σημαίνει η υποχρεωτική καταδίκη σε ανεργία μέρους του πληθυσμού;

Τι σημαίνει η άδικη  κατανομή του πλούτου ;

«ΠΑΝΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΔΙΑΝΕΜΗΤΑ ΝΕΜΟΝΤΑΙ» είπαν οι πρόγονοι μας. Ολοι έχουμε δικαίωμα στην ζωή, όπως έχουμε και στον αέρα.

-Τι σημαίνει  η αέναη διαλεκτική λογοδιάρροια  στα ΜΜΕ χωρίς ουσία ;

-Τι σημαίνει η υποκρισία και η έλλειψη  Συνειδητότητος των σύγχρονων ανθρώπων ;

Όλα αυτά σημαίνουν την βαθύτατη κρίση που περνάει ο άνθρωπος πριν από την ενηλικίωση του.

Η ανεργία είναι το  μέσον εκμεταλλεύσεως των ανθρώπων .

Η υπερκατανάλωση υλικών αγαθών είναι το μέσον  φθοράς των ψυχών.

Η έλλειψη συνειδητότητος είναι το αποτέλεσμα της ελλείψεως Παιδείας και Καλλιέργειας του ατόμου.

[Οι Αρχαίοι πρόγονοι μας σεβάσθηκαν πλήρως την αρχή της Οικο-νομίας της Φύσεως και δεν προχώρησαν στην εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων τους για να μην διαταράξουν την αρμονία και ισορροπία του οικοσυστήματος.

-Το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» στο Λόγο,

-Η λιτότατα  στα έργα

– Το «φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» , το «Μέτρον» και το «Μηδέν Αγαν» στις πράξεις,,  όλα  φέρουν μέσα τους το σπέρμα του  Κοσμικού Νόμου  της Οικονομίας,   και τον σεβασμό προς την Φύση].

Κίνηση , Ροή και Αλλαγή

Η ρήση του Ηρακλείτου: «Τα Πάντα Ρει», φανερώνει ότι οι πρόγονοι μας γνώριζαν την διαρκή Κίνηση, την αέναη Ροή και την  συνεχή Αλλαγή   του Κόσμου, αλλά και όλων  όσων  συμβαίνουν γύρω  μας και μέσα  μας. Και προσαρμόσθησαν για να μην τσακισθούν από το Κοσμικό Ρεύμα .

Έγιναν     εκούσιοι ταξιδευτές    και χωρίς εξαναγκασμούς έπλεαν πάνω στο «καράβι» της αέναης Αλλαγής , μέσα στο  Κοσμικό Ρεύμα  της  συνεχούς Ροής ,   αναζητώντας συνεχώς  νέα Γνώση.

Τα υλικά αγαθά τους άγγιξαν μόνο στο μέτρον που τους επέβαλε η συντήρηση τους στη ζωή και η επιθυμία τους να κάνουν πράξεις ευποιίας.

Η   πολυτέλεια δεν  τους παρέσυρε σε πράξεις  υπερβολής .  Εκεί που   φάνηκαν  σπάταλοι  ήτο στην εκδήλωση  μιάς  ανώτερης   αισθητικής με θαυμαστά  έργα  προς το θείο(ναοί, βωμοί, έργα τέχνης) και στους θεσμούς(Πρυτανεία, Θέατρα, Στάδια, Παλαίστρες, κ. α)

Όταν ο σημερινός άνθρωπος   ξεπεράσει  τις υλικές  του ανάγκες, τις δεισιδαιμονίες και στρεβλές  του αντιλήψεις που τον κρατούν αιχμάλωτο στην καθυστέρηση και στο θεοκρατικό  δογματισμό, τότε μόνον θα μπορέσει να κάνει βήματα προόδου προς τον  πραγματικό Πολιτισμό της Γνώσης.

Κόσμος Ανέραστος και Εριστικός

Πάνω όμως απ’ όλα  πρέπει ο σημερινός άνθρωπος να  φέρει στο προσκήνιο τον ωραίο θεϊκό Έρωτα, που εξουσιάζει όλες τις ενώσεις και είναι  αυτός  που ενώνει τον αισθητό  και νοητό Κόσμο σε ένα αρμονικό κοσμικό σύνολο.

Αυτός ο Κοσμικός Έρωτας θα ενώσει τον Κόσμο σε ένα κοινό σκοπό και σ’ ένα ανώτερο όραμα που θα βγάλει τον άνθρωπο από την ζούγκλα των πολέμων και θα τον οδηγήσει  σε μια ανώτερη Συνειδητότητα  και   Ευδαιμονία.

Τότε  ο άνθρωπος  θα   υποτάξει το Εγώ του στο Εμείς. Θα αποβάλει την αλαζονία ,  την κακία και την δολιότητα . Τότε θα ακολουθήσει την αγαθότητα  και θα  σεβασθεί τους Νόμους.

Τότε   θα σταματήσει την άσκοπη σπατάλη και καταναλωτική κραιπάλη υλικών αγαθών,  η οποία  είναι  αντίθεση προς τον Κοσμικό Νόμο και θα παράγει περισσότερα πνευματικά αγαθά και γνώση .

Σεβασμός στους Κοσμικούς Νόμους και Ευδαιμονία

Ο άνθρωπος ενηλικιώνεται μαζί με τον Κόσμο και τους θεούς του , και αρχίζει να  αντιλαμβάνεται ότι η σημερινή του κακοδαιμονία και θλίψη προέρχεται από τον ίδιο τον Εαυτόν του και από την παραβίαση των   Νόμων της Φύσεως.

Αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι αν  ακολουθήσει τους Κοσμικούς Νόμους  θα  ζήσει ευχάριστα , χωρίς λύπες και στεναγμούς.  [Ακόμη και τη λέξη ‘κοσμικός’  την περιόρισε στον μικρόκοσμο του και την συνέδεσε με τα πιο ανούσια πράγματα της κοινωνικής του δράσεως  ]

Πως όμως θα το επιτύχει να γίνει καλύτερος ;

α/ Aν γίνει σοφότερος , αγαθότερος και στραφεί περισσότερο  στα ψυχοπνευματικά  αγαθά  και λιγότερο στα υλικά,

β/ Αν καθαρίσει την ψυχή και το πνεύμα του από τα άχρηστα υποπροϊόντα  και ψυχοφθόρες πληροφορίες , δηλαδή τα «σκουπίδια»  του πολιτισμού μας

γ/ Αν συνειδητοποιήσει ότι ο τελικός του προορισμός δεν είναι αυτός ο Κόσμος αλλά     η  συμπαντική απειρότητα  και αιωνιότητα που μας περιβάλλει.

Τότε  θα εξασφαλίσει την απόλυτη  ευδαιμονία , πληρότητα ,  ισορροπία  και χαρά στην ζωή    του.

Τότε θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και δεν θα φοβάται  να ξαναγυρίσει στην Απόλυτη  καθαρότητα και μακαριότητα του Συμπαντικού Χάους, στο άπειρο  Νιρβάνα της αιωνιότητας από όπου κάποτε ξεκίνησε .

Το τέλος   δεν είναι  μακριά.

Η ανάσταση των νεκρών είναι μύθος για την εκμετάλλευση του ατόμου από το Ιερατείον και εν ζωή, αλλά και μετά θάνατον. Κανείς δεν ξαναγύρισε για να έχουμε μια λογική απόδειξη περί του αντιθέτου.

Ο κύκλος της ζωής  μας στην Γη είναι στιγμιαίος , αλλά  και ο   κύκλος του Κόσμου είναι απειροελάχιστος μπρος στην αιωνιότητα.

ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΣ

Ζήσε λοιπόν καλά , ζήσε φυσιολογικά,

σαν να είσαι αθάνατος.

Κάνε το καλό σαν να είσαι θεός.

Ήλεγχε την Συνείδηση σου  εσωτερικά,

πριν κάθε σου πράξη και μετά

και πριν κοιμηθείς,

σαν να είσαι μελλοθάνατος.στη γη

Κράτα την ψυχή σου καθάρια

έσω λοιπόν έτοιμος για  το κάθε τι !

για κάθε Αλλαγή

και υπέρ πατρίδος στης Περσεφόνης

τα ανθισμένα να βρεθείς λιβάδια

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Η Ελληνική πατρώα  θρησκεία , αρχαιότατη και γηγενής ανάγεται στην κατηγορία των πρωτοπαγών παραδοσιακών θρησκειών  βάσει της οποίας αναπτύχθηκε ο ωραιότερος , αρχαιότερος και ο πλέον ανθρωπιστικός και πλήρης πολιτισμός, ο Ελληνικός .

Οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες της  εξέφραζαν τα αισθήματα του Ελληνικού λαού εδώ και χιλιάδες χρόνια αλλά η  θρησκεία αυτή διαμόρφωσε    την ιδιοπροσωπείαν της φυλής μας  και την ιδιοσυγκρασίαν  των Ελλήνων.. Αναπτύχθηκε συστηματικά στην Ελλάδα  και συμφωνεί με τα ιστορικά στάδια του Ελληνικού Έθνους.

Η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για να γίνεις μέλος αυτής να δηλώσεις ότι είσαι κάθετα αντίθετος με  τον εθνικό διχασμό που κατατρώγει τη φυλή μας εδώ και πολλές χιλιετίες και θα τον καταπολεμήσεις με όλες σου τις δυνάμεις.

Ο Ελληνικός Κόσμος

Το φυσικό σύστημα του Κόσμου συντίθεται από από πάν το υπάρχον, παράγει δε αντιστοίχως και αενάως το παν.

Ο Κόσμος είναι αυτογέννητος , εκ της ύλης εντελεχούς και αιτιώδους αυτού ουσίας, και αυτοπάτωρ αιδιος(=άνευ αρχής  ή τέλους) και αιώνιος.

Πρωταρχικές   προταίτιες και αιδιες ουσίες του Κόσμου είναι ο Χρόνος , ο Νόμος  και οι δύο Δημιουργικές Κοσμογονικές Ουσίες .

Αυτές πληρούν τον άπειρον Χώρον και δια της αμοιβαίας αντιδράσεως των συνθέτουν την Ύλην.

Αυτή συγκροτεί τα άπειρα σύμπαντα , το σύνολον των οποίων αποτελεί το άπειρον φυσικόν σύστημα του Κόσμου.

Σκοπός σύμφυτος του Κόσμου, του διεπομένου υπό αενάου και αειρρόου κυκλικής κινήσεως είναι η δια της δράσεως του θείου Νόμου της εξελίξεως παραγωγή της Ανωτέρας Συνειδήσεως .

Ουδέν άλλο τι και αλλότριον του Κόσμου υπάρχει  Πάσα οντολογική κατηγορία και τάξη , από αυτή των Θεών έως αυτή των ανόργανων μορφών της ύλης υφίσταται εντός αυτού και τίποτα εκτός.

Θεός εξωσυμπαντικός και δημιουργικός ή δυνάμεις αγαθές ή κακές  εκτός της όλης Κοσμικής νομιτέλειας δεν υφίστανται

Η  Ψυχή

Οι Ψυχές ως υλικά σωμάτια , γεννώνται ακαταπαύστως και απειράριθμοι, ζωοποιούσες  ένα έκαστον των όντων , κεχωρισμένως και διαφορετικά .

Η Ψυχή είναι φύσεως ατμήτου, αφθάρτου, αθανάτου και αιωνίου.

Οι Θεοί μας

Υπεράνω του συστήματος  της τάξεως του περιέχοντος τα θνητά είδη, υπάρχουν οι Ανώτεροι Κόσμοι των Θεών.

Οι Θεοί όντες ομοούσιοι και συγγενείς προς τα άλλα όντα εξελίσσονται όπως εκείνα αενάως είναι εξελισσόμενοι, αποτελούν Ατομικότητες αθανάτου φύσεως και τέλειας ψυχικής συγκροτήσεως.

Αυτοί διαθέτουν Προσωπικότητα Ανωτάτης τάξεως Συνείδηση και μέγιστη δύναμη Διανοίας

Προς τους Θεούς αποδίδεται θεία  λατρεία , τιμώντας αυτούς  πλέον της καθαρής τιμής  και ως αρμοστές και εφόρους της ευτάκτου , ευρύθμου και ευνόμου λειτουργίας του Κόσμου

Ο Άνθρωπος στον Ελληνικό Κόσμο

Αυτός καθώς και άπαντα τα στοιχεία του Κόσμου, κατέχει ψυχήν, έκαστος ιδιατέραν, ατομική και δικρινομένη πάσης άλλης κατά την συγκρότηση της .

Προορισμός του ανθρώπου ο οποίος επί μακρόν εξελίσσεται διά πολλών και κατά΄ποικίλα είδη μετεμψυχώσεων , είναι η ανάπτυξης εντός αυτού Ανωτέρας Συνειδήσεως.

Η εξέλιξη του ανθρώπου συντελείται κατά τρόπον κοινωνικό  και όχι ιδιωτικόν.

Ζωτική προϋπόθεση της της ιδίας της υποστάσεως του είναι της εθνικής-ιστορικής φυλετικής ταυτότητος του και η συνεπής τήρηση των παραδόσεων, των ηθών , των εθίμων, των θρησκευτικών πεποιθήσεων και τρόπων της Γλώσσης , της Ιεράς Ιστορίας, της Ηρωογονίας της Ιεράς Λογοτεχνίας και ιδιαιτέρως της Πατρίδος , η οποία ως κοιτίς και τροφός του Έθνους , ορίζεται ως κατ’ εξοχήν Άγιος Τόπος..

Η εξέλιξη συναρτάται από την από την θετικήν κοινωνική δράση και την πολιτική συμμετοχή .

Δεσπόζον σημείον αναφοράς αυτής της δράσεως είναι η διατήρηση του εθνικού χαρακτήρος της πολιτείας  και η συγκρότηση της δι’ αρίστων θεσμών , τηρούντων την Πρωτοκαθεδρίαν του Νόμου.

Ως εκ τούτου ο αναχωρητισμός , το μοναστικόν ιδεώδες και πάσα άλλη βλαπτική για το έθνος και το άτομο εκτροπή αντιβαίνουν προς τον Νόμον

Η Ιερότης του Κόαμου και η εξ αυτής απορρέουσες συνέπειες

Η ιερότης του Κόσμου είναι αυτονόητος και απόλυτος και οποιαδήποτε κακοποίηση των στοιχείων του  συνιστά  Υβριν.

Ο Άνθρωπος ως απλό μέλος της ολότητος του φυσικού περιβάλλοντος έχει ως πρώτιστον ιερόν καθήκον τον σεβασμόν προς αυτό.

Η Ηθική της Ελληνικής Θρησκείας είναι απόρροια διατυπουμένη ρητώς  του Φυσικού Νόμου του υποδεικνύοντος τον τρόπον κατανοήσεως και ασκήσεως του Αγαθού όρου κυρίου της εξελίξεως του Ανθρώπου.

Η άσκηση του μέτρου , της δικαιοσύνης , της ευνομίας, ευκοσμίας και της σωφροσύνης είναι όροι αναγκαίοι για την ευδαιμονίαν , την πρόοδο και την αρμονική συγκρότηση προσώπων και κοινωνιών .

Ο σεβασμός της προσωπκότητος , ο οποίος μόνο εντός της κοινωνίας νοείται , συνιστά καθοριστικόν όρον της ηθικής συμπεριφοράς και εγγυάται την καλλιέργειαν της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και τον σεβασμόν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ισότης των δύο φύλων η οποία πηγάζει και κατοχυρούται θεολογικώς αναγνωρίζεται απολύτως, ισχύουσα και στην θρησκευτικήν ιεραρχίαν.

Άγιοι και ιεροί τόποι της Ελληνικής Θρησκείας είναι κατά τοπικήν θρησκευτικήν θεώρηση, τα ελληνικά εδάφη διότι άλλως αναγνωρίζεται ιερότης εις κάθε μέρος της γης .

Βαρύνοντα ιερόν χαρακτήρα φέρουν οι θεοβάδιστοι τόποι οι από το παλιά  τιμημένοι υπό των Πανελλήνων , όπως είανι : οι Δελφοί, Ολυμπία, Δήλος, Δωδώνη, Σαμοθράκη, Ελευσίς , Λύκαιον , Όλυμπος, Ακρόπολη Αθηνών κ.α

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ  ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων

Ο Πλάτων δίδαξε ότι στη ζωή υπάρχει νόημα. Επίσης είπε ότι το Σύμπαν είναι οργανωμένο και έχει σκοπό, και ο σκοπός του είναι ηθικώς καλός.

Τούτο δείχνει την διαφορά της Ελληνικής κομοθέασης, σε αντίθεση με τις  κοσμικές  θρησκείες που φοβίζουν τους ανθρώπους με έναν μοχθηρό και εκδικητικό θεό  .

Η   ανθρώπινη ψυχή ήταν, άλλοτε πιο στενά και άλλοτε πιό χαλαρά συνδεδεμένη, με ομφάλιο λώρο  με το Σύμπαν.

Είμαστε απειροελάχιστο μόριο  του Σύμπαντος.

Ο άνθρωπος πάντα αισθανόταν ότι ήτο μέρος του Σύμπαντος,  ένας απειροελάχιστος κόκκος του, σε σχέση με την παρούσα εποχή όπου καίτοι αυτός έφθασε στο εξωγήινο διάστημα, δεν μπόρεσε να αποβάλλει την γεωκεντρική του αντίληψη.

Οπως δεν μπορείς να βρεις με τις αισθήσεις σου τα πέρατα της ψυχής, έτσι δεν μπορείς να βρεις και τα πέρατα του σύμπαντος.

Η ψυχή με άγκυρα την λογική   κινήθηκε αμφίδρομα προς εξευρένηση τόσον προς το εσω κόσμο, όσον και προς τον έξω κόσμο που την περιβάλλει, για να βρει την παλίδρομον αρμονίαν.

Η Απομάκρυνση απο το Σύμπαν

Η διαταραχή της εποχής μας  οφείλεται ακριβώς  στην αναστολή της κινήσεως αυτής, κατά την οποία, όπως είπε ο Ηράκλειτος  , η οδός άνω-κάτω είναι μία και η αυτή.

Η εκτροπή αυτή ωδήγησε τον κόσμο προς το αδιέξοδον της άτης και της ύβρεως, όπως την εννοούσαν οι αρχαίοι Ελληνες, εκτροπής δηλαδή απο την συμπαντική αρμονία και κατ επέκταση και απο την φυσική αρμονία.

Η σημερινή Οδύσσεια δεν έχει Σκύλλες και Χαρύβδεις αλλά δεν έχει και Ιθάκες για να ξαναγυρίσει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Εχει μόνον Υλη και Κέρδος .

Τα πάντα δε ρυθμίζονται απο  τον θεό εξουσιαστή και τους επι της γης  εκπροσώπους της εξ-ουσίας  του.

Το Σύμπαν είναι Δημιουργικόν

Ο  Κόσμος των αρχαίων Ελλήνων περιέχει πολλά σύμπαντα, έκαστον εκ των οποίων έχει την δική του διακόσμηση και ευρίσκεται εις διαφορετικό στάδιο αναπτύξεως.

Κάθε σύμπαν περιέχει ύλην και ενέργεια, όλα ομως καθοδηγούνται απο τους ίδιους φυσικούς νόμους. Αυτά γεννώνται, αναπτύσσονται και πεθαίνουν, όπως και οι άνθρωποι, αφού εκτελέσουν τον κύκλο ζωής τους.

Το δικό μας σύμπαν έχει κύκλο ζωής 89 δισεκατομμύρια περίπου έτη φωτός, και τώρα βρίσκεται στα 15 δισεκατομμύρια περίπου έτη φωτός.

Τούτο σημαίνει ότι  απο  την αρχική του γένεση  διένυσε απόσταση ίση με 15 δισεκατομμύρια έτη,  τρέχοντας  με την ιλιγγιώδη ταχύτητα του φωτός.

Η Γέννηση ενός  Σύμπαντος

Τα διάφορα σύμπαντα είναι κλειστά συστήματα και δεν μπορούν να επηρεάσουν άλληλα.

Το κενόν μεταξύ των συμπάντων έχει τις ίδιες ιδιότητες με το κενόν εντός εκάστου σύμπαντος.

Το στατικό πεδίο του κενού είναι αυτό που γεννά τα σωματίδια, δηλαδή τα φωτόνια, τα ηλετρόνια-ποζιτρόνια, τα κουάρκ και αντικουάρκ.

Εμφανίζονται εις  εξαιρετικά βραχύβιες διακυμάνσεις του πεδίου(10 εις την μείον 10 sec) και εξαφανίζονται άνευ ίχνους, μοιάζουν δε ως να δανείζονται ενέργεια απο το κενόν και εξαφανιζόμενα την αποδίδουν εκ νέου εις αυτό, όπως ακριβώς και ο άνθρωπος όταν αποβιώνει. Ετσι υπακούουν πιστά στον νόμο της διατηρήσεως της ενεργείας.

  Εάν στο πεδίον αυτό επενεργήσει στιγμιαία μιά εξωτερική πηγή ενός άλλου ενεργειακού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου υψηλής συγκεντρώσεως υπο μορφήν ακτίνων (γ) ,το οποίον να είναι τουλάχιστον ίσον με την μάζα ηρεμίας του ζεύγους ηλεκτρονίων, τότε το ζεύγος των εν δυνάμει σωματίων καθίσταται πραγματικόν.

Λαμβάνει χώραν μια στιγμιαία  μετατροπή της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε ύλη κατά την γνωστήν εξίσωση m= E/c² .

Κατά την κβαντομηχανική  η μάζα του εξωτερικού ηλεκτρικού πεδίου του κενού είναι τεραστία και ικανή να δημιουργήσει ένα καινούργιο σύμπαν, μετατρέποντας την ενέργεια του σε ύλη.

Το Σπέρμα της Δημιουργίας

Η   διαδικασία  της δημιουργίας αρχίζει όταν το ήρεμο στατικό πεδίου του διασυμπαντικού κενού   διαταράσσεται απο έναν εξωτερικό ηλεκτρομαγνητικό παλμό.

Αυτή η  στιγμιαία  διακύμανση του στατικού πεδίου απο   τον εξωτερικό παλμό θέτει το  πεδίο σε παλμική κίνηση απο την μιά άκρη ως την άλλη του κενού χώρου.

Επομένως δικαιώνεται ο μέγας Ελλην φιλόσοφος Ηράκλειτος που έλεγε ότι: τα πάντα είναι και θα είναι φωτιά αείζωη, που με μέτρο ανάβει και με μέτρο σβήνει, εννοώντας φυσικά την ταλάντωση των πάντων και την εξ αυτής μεταμόρφωση της ύλης σε ενέργεια και τανάπαλιν.   Μαθηματικοί τύποι δίδονται διεξοδικώς στο βιβλίο “ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ”, Π. Μαρίνη, Νέα Θέσις.

Ο Παλμός κυρίαρχο στοιχείο του  Σύμπαντος Επομένως είχαν εισέλθει στο νόημα της συμπαντικής  δημιουργίας οι αρχαίοι πρόγονοι μας οι οποίοι στο πρόσωπο της θεάς της σοφίας Αθηνάς  είχαν  βάλει  δόρυ στο δεξί χέρι  και την ονόμασαν Παλλάδα(λέξη που παράγεται εκ του πάλλω το δόρυ) διότι όλα στο σύμπαν έχουν μέσα τους τον συμπαντικό παλμό και η μετάδοση τους γίνεται με τον παλμό

Αρα  η μήτρα της δημιουργίας των συμπάντων είναι το στατικό πεδίο του κενού χώρου και τα σπέρματα για την δημιουργία αυτών είναι οι εξωτερικοί ενεργειακοί παλμοί, οι οποίοι γονιμοποιούν τα αχανή στατικά ενδοσυμπαντικά ή εξωσυμπαντικά πεδία.

Δηλαδή και εδώ ισχύει ότι συμβαίνει και  στην γη για την δημιουργία του ανθρώπου.

Ο άνδρας με την στιγμιαία έκχυση του σπέρματος παίζει τον ρόλο του στιγμιαίου παλμού και η γυναικεία μήτρα τον ρόλο του στατικού πεδίου.

Οι παράγοντες  αυτοί υπο καταλλήλους συνθήκας (θερμοκρασίας, χημικών και φυσικών συνθηκών, επιπέδου ενεργείας) θέτουν σε κίνηση την διαδικασία της δημιουργίας της νέας ζωής ή και νέου σύμπαντος .

Ο κύκλος βέβαια της ζωής ποικίλει σε κάθε είδος. Για να αναπτυχθεί η ζωή επι της γης  χρειάσθηκαν 10 δισεκατομμύρια έτη.

Στον ενδοσυμπαντικό χώρο δεν υπάρχει πλέον πρωταρχική ακτινοβολία, αλλά μόνον τα υπολείμματα της, όσα απέμειναν απο την Πρώτη Εκρηξη,  τουτέστιν σαν να λέμε  τα αποκαίδια μιάς φωτιάς.

Τα Στάδια της Δημιουργίας ενός Σύμπαντος

  1. Πρώτον. Σε κάποιο σημείο του κενού πεδίου δημιουργείται η πρώτη διακύμανσις της γεωμετρίας του και αρχίζουν οι ταλαντώσεις. Ολα μοιάζουν σαν να ρίχνουμε ένα βότσαλο στην λίμνη. Τότε συμβαίνει   μαζική εμφάνιση  εν δυνάμει ενεργειακών σωματιδίων, ετοίμων να μεταμορφωθούν σε σωμάτια ύλης. Τότε το ενεργειακό επίπεδο φθάνει σε “δημιουργικά επίπεδα” και γεννάται το μείγμα(σούπα) της ύλης-ενέργειας του νέου σύμπαντος.

  2. Δεύτερον.  Η “σούπα” του πλάσματος των ηλεκτρονίων, κουράρκ, φωτονίων και νετρίνων αρχίζει να εμφανίζει έντονες βαρυτιές δυνάμεις, ταυτόχρόνως με την εμφάνιση της ύλης.

  3. Τρίτον. Το συμπυκνούμενο νέφος γίνεται μιά πυρίνη σφαίρα(fireball ή σφαίρα του Velan) Αυτή μοιάζει με την γνωστή μας πυρίνη σφαίρα  της εκρήξεως ενός πυρηνικού όπλου.

  4. Τότε η θερμοκρασία αυξάνει απείρως και υπερτερεί των βαρυτικών δυνάμεων.

  5. Τέταρτον. Αρχίζει η γιγαντιαία έκρηξη της πυρίνης σφαίρας και επέκταση για την δημιουργία του νέου σύμπαντος.

Πόσο θα διαρκέσει η φάση της επεκτάσεως ;

Αυτό θα επεκτείνται με μιά συνεχώς μειούμενη ταχύτητα σε μιά περίοδο 17,5 δισεκατομμυρίων ετών, μέχρις ότου καταλήξει σε πλήρη στάση, τούτο δε θα συμβεί όταν θα ελαττωθεί η θερμοκρασία του υποβάθρου.

Η θερμοκρασία αυτή θα φθάσει τελικώς στο απόλυτο μηδέν.

Τότε η βαρύτης θα καταστεί η μοναδική κυρίαρχος δύναμις και θα αρχίσει η αντίστροφη διαδικασία της συρρικνώσεως.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, όταν όλα επανέλθουν στο ίδιο σημείο, θα δημιουργηθεί και πάλιν η πυρίνη σφαίρα, η οποία και πάλιν θα εκπυρωθεί κ.ο.κ

Επομένως ζωή και θάνατος φαίνεται ότι είναι ο αδυσώπητος κύκλος του Κόσμου, όχι μόνον στο ζωικό και φυτικό βασίλειο, αλλά σε κάθε τι υπαρκτόν.

Η διαφοροποίηση  υπάρχει μόνον στον χρόνο(κύκλο ζωής).

Κατά τον Πλάτωνα μόνον οι Ιδέες μένουν αθάνατες διότι δεν ειναι υλικά δημιουργήματα αλλά πνευματικά.

Το Σύμπαν επεκτείνεται

Η γρήγορη επέκταση του σύμπαντος προβληματίζει τους επιστήμονες

Το σύμπαν επεκτείνεται πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο

Οι επιστήμονες είναι προβληματισμένοι.

Οι γαλαξίες απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον πολύ πιο γρήγορα από ό, τι πιστεύονταν στο παρελθόν, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Νέες μετρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA επιβεβαιώνουν ότι το σύμπαν επεκτείνεται περίπου 9% ταχύτερα από το αναμενόμενο, με βάση την τροχιά που παρατηρείται λίγο μετά το Big Bangrl

Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τις προηγούμενες μετρήσεις του Hubble που δημοσιεύθηκαν το 2016, μειώνοντας τις πιθανότητες ότι η ανομοιότητα είναι τυχαία από 1 στους 3.000 σε μόνο 1 στους 100.000.

Μπορεί να χρειαστεί νέα Φυσική Οι αστρονόμοι παραδέχονται ότι μπορεί να χρειαστεί νέα φυσική για την καλύτερη κατανόηση του Κόσμου.

«Αυτό δεν είναι αυτό που περιμέναμε », δήλωσε ο Άνταμ Ράις, διακεκριμένος καθηγητής φυσικής και αστρονομίας του Bloomberg στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ και ο ηγέτης του σχεδίου.

«Αυτή η αναντιστοιχία έχει αυξηθεί και έχει πλέον φθάσει σε ένα σημείο στο οποίο είναι πραγματικά αδύνατο να απορριφθεί ως ασταθής«.

Στη μελέτη, ο Ράις και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μια νέα μέθοδο για να αναλύσουν το φως από τα 70 αστέρια στον γειτονικό μας γαλαξία, το Μέγα Νέφος του Μαγγελάνου.

Τα αστέρια, που ονομάζονται μεταβλητές Cepheid, φωτίζονται και αμβλύνονται με προβλέψιμα ποσοστά που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση των αποστάσεων μεταξύ κοντινών γαλαξιών.

Η συνήθης μέθοδος για τη μέτρηση των αστεριών είναι απίστευτα χρονοβόρα – το Hubble μπορεί να παρατηρήσει μόνο ένα αστέρι για κάθε τροχιά 90 λεπτών γύρω από τη Γη.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τη νέα μέθοδο τους, οι ερευνητές μπόρεσαν να παρατηρήσουν μια δωδεκάδα Cepheids στο ίδιο χρονικό διάστημα που κανονικά θα έπρεπε να παρατηρήσουν μόνο ένα.

Με αυτά τα νέα στοιχεία ο Ράις και η ομάδα μπόρεσαν να ενισχύσουν το θεμέλιο της «κοσμικής σκάλας απόστασης», που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των αποστάσεων εντός του Σύμπαντος.

Ήταν επίσης σε θέση να υπολογίσουν τη «σταθερά Hubble« – μια τιμή που δείχνει πόσο γρήγορα ο κόσμος αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου.

Η ομάδα συνένωσε τις μετρήσεις του Hubble με μια άλλη σειρά παρατηρήσεων, που έγιναν από το έργο Araucaria, μια συνεργασία μεταξύ αστρονόμων από ιδρύματα της Χιλής, των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι συνδυασμένες μετρήσεις παρήγαγαν ένα πιο ακριβές αποτέλεσμα.

Ωστόσο, καθώς αναλύονταν οι μετρήσεις της ομάδας, ο υπολογισμός της σταθεράς Hubble παρέμεινε σε αντίθεση με την αναμενόμενη αξία.

Η αναμενόμενη αξία προκύπτει από τις παρατηρήσεις της επέκτασης του πρώιμου σύμπαντος από τον δορυφόρο Planck της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, με βάση τις συνθήκες που ο Planck παρατηρεί 380.000 χρόνια μετά το Big Bang.

«Δεν είναι μόνο δύο πειράματα που διαφωνούν. Μετράμε κάτι ουσιαστικά διαφορετικό« εξήγησε ο Ράις.

«Το ένα είναι μια μέτρηση για το πόσο γρήγορα το σύμπαν επεκτείνεται σήμερα, όπως το βλέπουμε, το άλλο είναι μια πρόβλεψη βασισμένη στη φυσική του πρώιμου σύμπαντος και σε μετρήσεις του πόσο γρήγορα θα έπρεπε να επεκταθεί.

Δεν συμφωνούμε, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα να μας λείπει κάτι στο κοσμολογικό μοντέλο που συνδέει τις δύο εποχές».

Ενώ ο Ράις δεν έχει μια απάντηση για το λόγο ακριβώς που υπάρχει η ασυμφωνία, αυτός και η ομάδα του θα συνεχίσουν να τελειοποιούν τη σταθερά του Hubble, με στόχο τη μείωση της αβεβαιότητας στο 1%.

Αυτές οι πιο πρόσφατες μετρήσεις, που δημοσιεύτηκαν στο Astrophysical Journal Letters, φέρνουν την αβεβαιότητα στον ρυθμό επέκτασης από 10% το 2001 σε 1,9% στην παρούσα μελέτη.

Ο Ρόλος του Πνεύματος

Τούτο είναι  περισσότερο “δύναμη” ή “ενέργεια”, παρά υλικό αντικείμενο.

Οπως έλεγαν οι Στωικοί είναι κάτι “λεπτό και αραιό”, που αποκλείεται να είναι ύλη.  Αυτό μπορεί να συγκριθεί με την έννοια του δυναμικού παλμού, που ενεργοποιεί την ύλη.

Κατά τους Ελληνες, προ της διαμορφώεως του σύμπαντος το κάθε τι προυπήρχε σε ανεκδήλωτη κατάσταση εντός του χάους(νου).

Στην Ελληνική θρησκεία η ψυχογονία συνδέεται με την θεογονία. Ο άνθρωπος αποκτών την ανωτέρα συνείδηση καθίσταται Φως(Φάνης) και εισέρχεται σε Ανωτέρους Κόσμους ως θεία ατομικότης.

Οι αρχαίοι πρόγονοι μας πίστευαν στον Ορφικό Ερωτα(ένωση και δημιουργία), στην Μήτιν ή Λόγον και στον Νόμο ή Αδράστεια, ως  κινητήριες δυνάμεις του σύμπαντος.

Κατά τους αρχαίους η σωτηρία αποκτάται δια της Γνώσεως, εν αντιθέσει με τις σημερινές κοινωνίες όπου η γνώσις χρειάζεται μόνον για την μεγέθυνση της παραγωγής.

Σήμερον επικρατεί η εξουσιαστική και στατική αντίληψη περί του σύμπαντος σαν αποτέλεσμα της εξουσιαστικής αντίληψης.

Το ρέον και δημιουργικό Σύμπαν  Ενα  ρέον και δημιουργικό Σύμπαν, εκτός του ότι είναι αντίθετον προς τις θεοκρατικές και δογματικές τους αντιλήψεις(άπαξ πλάσθηκε ο κόσμος ), δεν εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της διεθνούς εξουσίας, η οποία θέλει το σύστημα αλογο, στατικό και ακίνητο, αλλά και κάθε φαινομενική κίνηση να τελεί υπο τον απόλυτο έλεγχο της.

Αυτός είναι ο λόγος που εναντιώνονται  στην επαναφορά του κόσμου στην φυσική του κοίτη,  δηλαδή προς  την Ελληνική κοσμοθέαση και  τον Λόγο.

 Ο σύγχρονος άνθρωπος είναι περισσότερο υλιστής παρά πνευματικός και ιδεαλιστικός.

Ως εκ τούτου χάνει το σπουδαιότερο όργανο, δηλαδή την Λογική και την Φαντασία με την οποία εξερευνοέσε ο παλαιός άνθρωπος τα βάθη της ψυχής του και του σύμπαντος.

Οπως λέγει και ο Κινέζος κορυφαίος καθηγητής Μιν Χούα Τσεν:“η Ελληνική γλώσσα ακόνισε την Λογική μου” και συνεχίζει “ στην αρχαιοτητα το ορθολογικό και το παράδοξο μπορούσαν να συνυπάρξουν.

Τώρα έχει χαθεί αυτή η ισορροπία καιτο ορθολογικό στοιχείο υποχωρεί και κατακτά έδαφος το παράλογο”

Συμβολισμός του Σύμπαντος με την αρχαιοελληνική Σβάστικα

Το σύμπαν συμβολίζεται απο τους προκατακλυσμιαίους λαούς με την Σβάστικα, την σπείρα ή και τον κυματισμό. Την Σβάστικα-σύμβολον της Κοσμικής Τάξεως- θα την συναντήσουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης στα Μουσεία πολλών χωρών.

Συμβολίζει επίσης και  την καλή τύχη,  την συνεχή κίνηση ή την αδιάκοπο γένεση, η οποία καλείται Ζωή.

Είναι έμβλημα του ανωτέρου θεού των Αρείων Διός-ή Δυάους κατά τους Ινδούς-και το Ελληνικό γράμμα «Ζ» εφευρέθη για την καλυτέρα έκφραση του αρχικού φθόγου της λέξεως Ζευς(Ζωή Ευ ζειν κλπ). Επομένως είναι σύμβολο Κοσμογονικόν(του επαναγεννητικού τροχού) , Ανθρωπογονικόν, Αλχημικόν και περιέχει την κλείδα των επτά μεγάλων Μυστηρίων του Κόσμου.

Το φιλοσοφικό της νόημα είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτόν δια του μύθου του Προμηθέως, τον οποίον οι Ινδοί  ονομάζουν Πραμάνθα.

Αλλα πανάρχαια σύμβολα της Χρυσής Εποχής είναι το Ωρφικόν Ωόν, ο μικρός φτερωτός θεός του Ερωτα, ο Κεραυνός του Διός, ο Οφις , ο οποίος είναι το παγκόσμιο σύμβολο των ανωτέων ηλιακών κοσμικών δυνάμεων.

Η σπείρα είναι κι’αυτή σύμβολο της συνεχούς ουσίας, ενώ το κυμάτιον της “μεριστής ουσίας”, δηλαδή της γεννητικής ουσίας του κόσμου.

Τέλος δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν υπάρχει καμμιά ανασκαφή αρχαίου πολιτισμού στον κόσμο που να μην  έδωσε την παρουσία της η Σβάστικα.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε ότι τα σύμβολα των αρχαίων λαών δεν είναι τυχαία. Ταύτα ευρίσκονται στην ψυχή του ανθρώπου ως μία των “Αρχετύπων” ιδεών.

Το Τετραγαμμάδιον που έγινε  σβάστικα Ηταν ιερό σύμβολο με ιστορία 12.000 ετών, αλλά ο Χίτλερ την έκανε σύμβολο του ναζισμού και του θανάτου   (Είναι  έχει ταυτιστεί με την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας, το ναζισμό και με έναν από τους πιο μισητούς αρχηγούς, τον Χίτλερ.

Αυτή την πράξη την καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας όχι όμως και το πανάρχαιο σύμβολο που δεν ανήκε σ’ αυτόν αλλά στην Ελληνική φυλή.

Ιδιαίτερα ο γράφων που του σκότωσαν τον πατέρα και έμεινε ορφανός από 14 ετών εν μέσω Κατοχής και έγινε μετανάστης στην κατοχική Αθήνα της πείνας και του ολέθρου)

Δεν φταίει η σβάστικα και τα αρχέτυπα σύμβολα Όμως το λογικό και πρέπον είναι αντί να στοχοποιούμε τα πανάρχαια σύμβολα να καταπολεμήσουμε τα καταπιεστικά καθεστώτα που τα χρησιμοποιούν και τους δικτάτορες που κάνουν εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίες .

Παλαιότερα ήταν άλλοι τώρα είναι ο δικτάτορας και στυγερός δολοφόνος Πούτιν που καταστρέφει την Ουκρανία και σκοτώνει  τον Ουκρανικό λαό για τους μεγαλοδιετικούς και ιμπεριαλιστικούς του στόχους.

Είναι ακόμη και ο Ερντογάν δικτάτορας της Τουρκίας ο οποίος κατέλαβε την μισή Κύπρο παρά τα καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και απειλεί την Ελλάδα για εισβολή και κατάληψη των Ελληνικών νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Η σβάστικα   ένα από τα αρχαιότερα και πιο γνωστά σύμβολα .

Για τους βουδιστές και τους ινδουιστές  στην Ινδία, αλλά και σε άλλες Ασιατικές χώρες είναι ένα σύμβολο χιλιάδων ετών, που το συναντάμε ακόμα και σήμερα σε ναούς, λεωφορεία, ταξί ή εξώφυλλα βιβλίων.

Το σύμβολο της Σβάστικας  το διέδωσαν οι πανάρχαιο λαοί του Αιγαίου(Αιγαίοι, Πελασγοί, Αχαιοί, Δαναοί, Δωριείς κ.α) κατά την προκατακλυσμιαί εποχή σε όλες τις γωνιές του τότε γνωστού κόσμου

Στην αρχαία Ελλάδα βρίσκουμε τη σβάστικα στην Τροία 4.000 χρόνια πριν,  όπως αποδείχτηκε με τις ανασκαφές και τα ευρήματα του Σλήμαν.

Οι αρχαίοι Κέλτες (=Κέλητες που  μετανάστευσαν  από το Αιγαίο) το χρησιμοποίησαν σε πολλά έργα τέχνης που έχουν διασωθεί.

Οι πρώτοι χριστιανοί είχαν τη σβάστικα ως ένα από τα σύμβολά τους και αργότερα τη συναντάμε στους Τεύτονες Ιππότες, ένα γερμανικό ιπποτικό μεσαιωνικό τάγμα το οποίο πρέσβευε το καθολικό δόγμα.

Αλλά τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το σύμβολο για να το επιλέξει ο Αδόλφος Χίτλερ;

Η λέξη σβάστικα είναι σανσκριτική “svasktika” και σήμαινε ευημερία και τύχη. Σε διάφορες χώρες η σβάστικα είναι γνωστή με άλλη ονομασία.

Στην Κίνα  ονομάζεται “Wan”, στην Ιαπωνία “Manji”, στην Αγγλία “flyfot”, στη Γερμανία “Hakenkreuz” και στην αρχαία Ελλάδα τετρασκέλιον ή τετραγαμμάδιον.

Σανσκρητική: Πανάρχαια Κρητική Γλώσσα Ο P.R. Sarkar, λόγιος μελετητής  της σανσκριτικής γλώσσας, είπε το 1979 ότι η βαθύτερη έννοια της λέξης είναι η αδιαμφισβήτητη νίκη και ολοκληρωτική επικράτηση, η νίκη κατά κράτος.

Είπε επίσης ότι όπως κάθε σύμβολο έτσι και η σβάστικα, μπορεί να έχει θετική ή αρνητική σημασία ανάλογα με το πώς σχεδιάστηκε.

Έτσι π.χ στον Ινδουισμό, η δεξιόστροφη σβάστικα είναι σύμβολο του θεού Vishnu και του ήλιου, ενώ η αριστερόστροφη συμβολίζει την σκοτεινή θεά kali και τη μαγεία.

Η διπλή έννοια των συμβόλων συνηθίζεται στους αρχαίους πολιτισμούς όπως  π.χ το σύμβολο της πεντάλφα.

Αν η πέμπτη γωνία που συμβολίζει το πνεύμα  δείχνει προς τα κάτω έχει αρνητικό συμβολισμό, ενώ προς τα πάνω  έχει θετικό.

Εκεί ζούσαν αρχαιοελληνικοί πληθυσμοί πολύ πριν από την Αργοναυτική εκστρατεία.

Η Αργοναυτική Εκστρατεία ήταν εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Ελλαδιτών και Ελλήνων της Κολχίδος(Κριμαίας-Αζοφικής Θάλασσας) Η παλαιότερη σβάστικα βρέθηκε στην πόλη Mezine της Ουκρανίας, σκαλισμένη σε αγαλματίδιο από ελεφαντόδοντο και χρονολογείται 12.000 χρόνια πριν.

Ο αρχαιότερος πολιτισμός που χρησιμοποίησε τη σβάστικα ως σύμβολο ήταν ο Βίντσα, πριν από 8.000 χρόνια στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Σερβία και η Κροατία.

Στον βουδισμό η σβάστικα είναι σύμβολο τύχης, ευημερίας, αφθονίας και αιωνιότητας. Σχετίζεται άμεσα με τον Βούδα και είναι σκαλισμένη στα αγάλματα στο σημείο της καρδιάς.

Στις χριστιανικές κατακόμβες η σβάστικα εμφανίζεται δίπλα από τις λέξεις ΖΟΤΙΚΟ ΖΟΤΙΚΟ που σημαίνει η υπέρτατη ζωή.

Επίσης, τη συναντάμε στα παράθυρα των  εκκλησιών Lalibela Rock στην Αιθιοπία.

Η Ιερά Τετρακτύς του Πυθαγόρα Στην αρχαία Ελλάδα τετραγαμμάδιον

ο Πυθαγόρας το ονόμασε «τετρακτύ» και αποτελούσε την ουσία της διδασκαλίας του.

Η Τετρακτύς είναι το αρχαιότερο στον κοσμο Ελληνικό σύμβολο.

Το δήθεν μυστήριο   το πώς και το γιατί τόσοι πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί στο πέρασμα των αιώνων, χρησιμοποιούσαν το ίδιο σύμβολο με την ίδια σημειολογία είναι απλό και εξηγείται διότι οι πανάρχαιοι προκατακλυσμιαίοι Έλληνες(με διαφορετικά τότε ονόματα Αιγαίοι, Πελασγοί, Αχαιοί, Δαναοί, Δωριείς κ.α) διέδωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου .Επειδή εκείνος ο Πολιτισμός ήταν ο πρώτος στον κόσμο έμεινε αιώνια στην μνήμη των λαών της οικομένης

Και όλα έχουν σαν επίκεντρο την πάλαι ποτέ Αιγηίδα και τους  Αιγαίους κατοίκους της .

Το κέντρο τότε του Αιγαίου ήταν η θαλασσοκράτειρα   Κρήτη(Μινωικός πολιτισμός) Αυτή την μεγάλη ιστορική αλήθεια την γνωρίζει  το παγκόσμιο κατεστημένο, αλλά την κρύβει  επιμελώς και την εμποδίζει να μην κυκλοφορήσει για τους γνωστούς λόγους

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Η Ελληνική πατρώα  θρησκεία , αρχαιότατη και γηγενής ανάγεται στην κατηγορία των πρωτοπαγών παραδοσιακών θρησκειών  βάσει της οποίας αναπτύχθηκε ο ωραιότερος , αρχαιότερος και ο πλέον ανθρωπιστικός και πλήρης πολιτισμός, ο Ελληνικός .

Οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες της  εξέφραζαν τα αισθήματα του Ελληνικού λαού εδώ και χιλιάδες χρόνια αλλά η  θρησκεία αυτή διαμόρφωσε    την ιδιοπροσωπείαν της φυλής μας  και την ιδιοσυγκρασίαν  των Ελλήνων.. Αναπτύχθηκε συστηματικά στην Ελλάδα  και συμφωνεί με τα ιστορικά στάδια του Ελληνικού Έθνους.

Η πρώτη και κύρια προϋπόθεση για να γίνεις μέλος αυτής να δηλώσεις ότι είσαι κάθετα αντίθετος με  τον εθνικό διχασμό που κατατρώγει τη φυλή μας εδώ και πολλές χιλιετίες και θα τον καταπολεμήσεις με όλες σου τις δυνάμεις.

Ο Ελληνικός Κόσμος

Το φυσικό σύστημα του Κόσμου συντίθεται από από πάν το υπάρχον, παράγει δε αντιστοίχως και αενάως το παν.

Ο Κόσμος είναι αυτογέννητος , εκ της ύλης εντελεχούς και αιτιώδους αυτού ουσίας, και αυτοπάτωρ αιδιος(=άνευ αρχής  ή τέλους) και αιώνιος.

Πρωταρχικές   προταίτιες και αιδιες ουσίες του Κόσμου είναι ο Χρόνος , ο Νόμος  και οι δύο Δημιουργικές Κοσμογονικές Ουσίες .

Αυτές πληρούν τον άπειρον Χώρον και δια της αμοιβαίας αντιδράσεως των συνθέτουν την Ύλην.

Αυτή συγκροτεί τα άπειρα σύμπαντα , το σύνολον των οποίων αποτελεί το άπειρον φυσικόν σύστημα του Κόσμου.

Σκοπός σύμφυτος του Κόσμου, του διεπομένου υπό αενάου και αειρρόου κυκλικής κινήσεως είναι η δια της δράσεως του θείου Νόμου της εξελίξεως παραγωγή της Ανωτέρας Συνειδήσεως .

Ουδέν άλλο τι και αλλότριον του Κόσμου υπάρχει  Πάσα οντολογική κατηγορία και τάξη , από αυτή των Θεών έως αυτή των ανόργανων μορφών της ύλης υφίσταται εντός αυτού και τίποτα εκτός.

Θεός εξωσυμπαντικός και δημιουργικός ή δυνάμεις αγαθές ή κακές  εκτός της όλης Κοσμικής νομιτέλειας δεν υφίστανται

Η  Ψυχή

Οι Ψυχές ως υλικά σωμάτια , γεννώνται ακαταπαύστως και απειράριθμοι, ζωοποιούσες  ένα έκαστον των όντων , κεχωρισμένως και διαφορετικά .

Η Ψυχή είναι φύσεως ατμήτου, αφθάρτου, αθανάτου και αιωνίου.

Οι Θεοί μας

Υπεράνω του συστήματος  της τάξεως του περιέχοντος τα θνητά είδη, υπάρχουν οι Ανώτεροι Κόσμοι των Θεών.

Οι Θεοί όντες ομοούσιοι και συγγενείς προς τα άλλα όντα εξελίσσονται όπως εκείνα αενάως είναι εξελισσόμενοι, αποτελούν Ατομικότητες αθανάτου φύσεως και τέλειας ψυχικής συγκροτήσεως.

Αυτοί διαθέτουν Προσωπικότητα Ανωτάτης τάξεως Συνείδηση και μέγιστη δύναμη Διανοίας

Προς τους Θεούς αποδίδεται θεία  λατρεία , τιμώντας αυτούς  πλέον της καθαρής τιμής  και ως αρμοστές και εφόρους της ευτάκτου , ευρύθμου και ευνόμου λειτουργίας του Κόσμου

Ο Άνθρωπος στον Ελληνικό Κόσμο

Αυτός καθώς και άπαντα τα στοιχεία του Κόσμου, κατέχει ψυχήν, έκαστος ιδιατέραν, ατομική και δικρινομένη πάσης άλλης κατά την συγκρότηση της . Προορισμός του ανθρώπου ο οποίος επί μακρόν εξελίσσεται διά πολλών και κατά΄ποικίλα είδη μετεμψυχώσεων , είναι η ανάπτυξης εντός αυτού Ανωτέρας Συνειδήσεως.

Η εξέλιξη του ανθρώπου συντελείται κατά τρόπον κοινωνικό  και όχι ιδιωτικόν. Ζωτική προϋπόθεση της της ιδίας της υποστάσεως του είναι της εθνικής-ιστορικής φυλετικής ταυτότητος του και η συνεπής τήρηση των παραδόσεων, των ηθών , των εθίμων, των θρησκευτικών πεποιθήσεων και τρόπων της Γλώσσης , της Ιεράς Ιστορίας, της Ηρωογονίας της Ιεράς Λογοτεχνίας και ιδιαιτέρως της Πατρίδος , η οποία ως κοιτίς και τροφός του Έθνους , ορίζεται ως κατ’ εξοχήν Άγιος Τόπος..

Η εξέλιξη συναρτάται από την από την θετικήν κοινωνική δράση και την πολιτική συμμετοχή .

Δεσπόζον σημείον αναφοράς αυτής της δράσεως είναι η διατήρηση του εθνικού χαρακτήρος της πολιτείας  και η συγκρότηση της δι’ αρίστων θεσμών , τηρούντων την Πρωτοκαθεδρίαν του Νόμου.

Ως εκ τούτου ο αναχωρητισμός , το μοναστικόν ιδεώδες και πάσα άλλη βλαπτική για το έθνος και το άτομο εκτροπή αντιβαίνουν προς τον Νόμον

Η Ιερότης του Κόαμου και η εξ αυτής απορρέουσες συνέπειες

Η ιερότης του Κόσμου είναι αυτονόητος και απόλυτος και οποιαδήποτε κακοποίηση των στοιχείων του  συνιστά  Υβριν.

Ο Άνθρωπος ως απλό μέλος της ολότητος του φυσικού περιβάλλοντος έχει ως πρώτιστον ιερόν καθήκον τον σεβασμόν προς αυτό.

Η Ηθική της Ελληνικής Θρησκείας είναι απόρροια διατυπουμένη ρητώς  του Φυσικού Νόμου του υποδεικνύοντος τον τρόπον κατανοήσεως και ασκήσεως του Αγαθού όρου κυρίου της εξελίξεως του Ανθρώπου.

Η άσκηση του μέτρου , της δικαιοσύνης , της ευνομίας, ευκοσμίας και της σωφροσύνης είναι όροι αναγκαίοι για την ευδαιμονίαν , την πρόοδο και την αρμονική συγκρότηση προσώπων και κοινωνιών .

Ο σεβασμός της προσωπκότητος , ο οποίος μόνο εντός της κοινωνίας νοείται , συνιστά καθοριστικόν όρον της ηθικής συμπεριφοράς και εγγυάται την καλλιέργειαν της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών και τον σεβασμόν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ισότης των δύο φύλων η οποία πηγάζει και κατοχυρούται θεολογικώς αναγνωρίζεται απολύτως, ισχύουσα και στην θρησκευτικήν ιεραρχίαν.

Άγιοι και ιεροί τόποι της Ελληνικής Θρησκείας είναι κατά τοπικήν θρησκευτικήν θεώρηση, τα ελληνικά εδάφη διότι άλλως αναγνωρίζεται ιερότης εις κάθε μέρος της γης .

Βαρύνοντα ιερόν χαρακτήρα φέρουν οι θεοβάδιστοι τόποι οι από το παλιά  τιμημένοι υπό των Πανελλήνων , όπως είανι : οι Δελφοί, Ολυμπία, Δήλος, Δωδώνη, Σαμοθράκη, Ελευσίς , Λύκαιον , Όλυμπος, Ακρόπολη Αθηνών κ.α

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΜΦΙΚΤΥΩΝΑ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>