«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αρμαγεδδών στους Αγίους Τόπους; Το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ισραήλ, ο Mordechai Vanunu και ο επερχόμενος πόλεμος στο Ιράν

Τον περασμένο μήνα, τα Ηνωμένα Έθνη ψήφισαν ψήφισμα που καλεί το Ισραήλ να τερματίσει το όχι και τόσο απόρρητο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του. 

Τα αποτελέσματα ήταν οριστικά με περισσότερες από 152 χώρες ψήφισαν υπέρ του τερματισμού του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ισραήλ και της προσχώρησης στη Συνθήκη Μη Διάδοσης (NPT) που θα επέτρεπε στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) να επιθεωρήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του. 

Υπήρχαν μόνο πέντε χώρες που καταψήφισαν το ψήφισμα, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, το Ισραήλ, το Παλάου και η Μικρονησία. 

Στην περίπτωση του Παλάου και της Μικρονησίας, θα ήμουν πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι πιθανότατα είτε δωροδοκήθηκαν είτε εκβιάστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για να ψηφίσουν υπέρ του Ισραήλ.

Ομολογουμένως, ο κόσμος ανησυχεί για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και θα έπρεπε να ανησυχεί, αλλά ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Ρωσική Ομοσπονδία είναι λογικοί παράγοντες επειδή η στάση τους στα πυρηνικά όπλα διευκρινίζει ότι είναι για αμυντικούς σκοπούς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε δήλωση σχετικά με την Πρόληψη του Πυρηνικού Πολέμου, η οποία αναφέρει ότι «Κατά την εφαρμογή της πολιτικής της στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, η Ρωσία καθοδηγείται αυστηρά και με συνέπεια από το αξίωμα του απαράδεκτου ενός πυρηνικού πολέμου. στην οποία δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές και που δεν πρέπει ποτέ να απελευθερωθούν. 

Οι ρωσικές δογματικές κατευθυντήριες γραμμές σε αυτόν τον τομέα περιγράφονται πολύ ξεκάθαρα, έχουν καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και δεν επιτρέπουν ευρεία ερμηνεία».  

Σύμφωνα μεΗ Jerusalem Post , ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε σε μια συνέντευξη στο CNN ότι «ο Πούτιν είναι ένας «λογικός παράγοντας που έχει υπολογίσει πολύ λάθος» και ρωτήθηκε αν ο Πούτιν θα χρησιμοποιούσε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο και η απάντηση του Μπάιντεν ήταν «Λοιπόν, δεν το κάνω». δεν νομίζεις ότι θα το κάνει.”

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου γνωρίζει ότι το Ισραήλ και η ηγεσία του είναι γεμάτη από ριζοσπάστες ιδεαλιστές και θρησκευτικούς φανατικούς που έχουν στη διάθεσή τους πυρηνικά όπλα και που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον κόσμο σε ένα σενάριο τύπου Αρμαγεδδώνα στη Μέση Ανατολή.

Στην Έκδοση King James της Βίβλου, ο Αρμαγεδδών αναφέρεται στην Αποκάλυψη 16:16 και λέει «Και τους συγκέντρωσε σε έναν τόπο που ονομάζεται στην εβραϊκή γλώσσα Αρμαγεδδών». 

  Ο Αρμαγεδδώνας είναι όπου λαμβάνει χώρα η τελική μάχη κατά τους έσχατους καιρούς μεταξύ των δυνάμεων του καλού και του κακού, είναι όπου «έρχεται ο Θεός και διεξάγει πόλεμο εναντίον των βασιλιάδων της γης». 

Η τοποθεσία όπου λαμβάνει χώρα ο Αρμαγεδδών είναι στο «Λόφο της Μεγιδδώς»που είναι μια σημαντική πόλη της αρχαίας Παλαιστίνης που έχει θέα στην  πεδιάδα του Esdraelon  (Κοιλάδα της Jezreel) και νοτιοανατολικά της Χάιφα στο βόρειο Ισραήλ.

Για την ανθρωπότητα, ο Αρμαγεδδών σημαίνει τις τελευταίες ημέρες της ύπαρξής μας, αν φυσικά οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ επιτρέψουν στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιο του για να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Αλλά ποιος είναι καλός και ποιος είναι κακός σε αυτόν τον επερχόμενο πόλεμο για τον τερματισμό της ανθρωπότητας εξαρτάται από την αντίληψή σας για ιστορικά γεγονότα που έχουν λάβει χώρα πριν από περισσότερα από 2000 χρόνια στους Αγίους Τόπους ή μπορείτε να πάτε στα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1948 όταν η Παλαιστίνη έγινε κατεχόμενη από τους Σιωνιστές γη που τώρα ονομάζεται Ισραήλ, αλλά αυτό εξαρτάται από εσάς.    

Η ιδέα των πυρηνικών όπλων είναι κάτι που εύχομαι να μπορούσαμε να εξαλείψουμε από προσώπου γης, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αρκετές χώρες διαθέτουν πυρηνικά όπλα και δεν θα πάνε πουθενά, σύντομα.

Αυτοί που διαθέτουν πυρηνικά όπλα περιλαμβάνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, την Ινδία, το Πακιστάν και φυσικά το Ισραήλ που δεν έχει δηλώσει δημόσια ότι έχει πυρηνικά όπλα.

Ωστόσο, ανησυχώ για δύο χώρες που αναμφίβολα θα χρησιμοποιούσαν πυρηνικά όπλα για να προωθήσουν την ατζέντα τους και αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, και η άλλη είναι το Ισραήλ που πιστεύω ότι είναι αρκετά ριζοσπαστικό για να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στους αντιπάλους τους.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποίησε ατομικές βόμβεςστην Ιαπωνία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πρώτη βόμβα χρησιμοποιήθηκε στη Χιροσίμα και ήταν κατασκευασμένη από ουράνιο και η άλλη βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στο Ναγκασάκι κατασκευάστηκε από πλουτώνιο.

Στις 6 Αυγούστου 1945 , οι ΗΠΑ έριξαν την πρώτη ατομική τους βόμβα στην πόλη της Χιροσίμα σκοτώνοντας περισσότερους από 140.000 ανθρώπους και πολλούς περισσότερους που πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με την ακτινοβολία μήνες αργότερα.

Η δεύτερη βόμβα έπεσε στις 9 Αυγούστου 1945 , στην πόλη Ναγκασάκι, όπου εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν 74.000 άνθρωποι και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι υπέφεραν από τα επακόλουθα.

Οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποίησε όπλα μαζικής καταστροφής, τώρα έχουμε το Ισραήλ που έχει ένα δόγμα που θα πρέπει να ανησυχεί όλους εμάς που το γνωρίζουμε, και ονομάζεται Επιλογή Σαμψών που αναφέρεται στο πότε οι Φιλισταίοι που συνέλαβε και στη συνέχεια βασάνισε τον Σαμψών που ενεπλάκη στη σφαγή των Φιλισταίων σε μάχη.

Ο Σαμψών ήταν μια βιβλική φιγούρα που έσπρωξε τους στύλους του ναού των Φιλισταίων προκαλώντας την κατάρρευσή του, σκοτώνοντας έτσι χιλιάδες Φιλισταίους και αυτοκτονώντας στη διαδικασία.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Seymour Hersch δημοσίευσε έναν αποκαλυπτικό απολογισμό σχετικά με τον κίνδυνο της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ στο «The Samson Option: Israel’s Nuclear Arsenal and American Foreign Policy» που εξηγεί τι αντιπροσωπεύει ο Samson για το Ισραήλ:

Στην ιστορία του Ισραήλ, μια αναφορά στην απόφαση περισσότερων από εννιακόσιων Εβραίων υπερασπιστών – γνωστών ως Ζηλωτές – να αυτοκτονήσουν το 73 μ.Χ. αντί να υπομείνουν την ήττα από τους Ρωμαίους.

Στη θέση της, υποστήριξαν οι υποστηρικτές των πυρηνικών, θα ήταν η Επιλογή Σαμψών.

 Ο Σαμψών, σύμφωνα με τη Βίβλο, είχε αιχμαλωτιστεί από τους Φιλισταίους μετά από μια αιματηρή συμπλοκή και είχε εκτεθεί, με κομμένα μάτια, για δημόσια διασκέδαση στο Ναό του Dagon στη Γάζα.

 Ζήτησε από τον Θεό να του δώσει πίσω τη δύναμή του για τελευταία φορά και φώναξε: «Αφήστε την ψυχή μου να πεθάνει μαζί με τους Φιλισταίους».

Με αυτό, έσπρωξε τους στύλους του ναού, γκρεμίζοντας τη στέγη και σκοτώνοντας τον εαυτό του και τους εχθρούς του.

Για τους υποστηρικτές των πυρηνικών του Ισραήλ, η Επιλογή Σαμψών έγινε ένας άλλος τρόπος να πούμε «Ποτέ ξανά»*

The Yum Kipper War: Πώς η Μέση Ανατολή σχεδόν έγινε Χιροσίμα και Ναγκασάκι

Δεν υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία που αναφέρουν ότι το Ισραήλ παραλίγο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο Yum Kipper του 1973.

Ωστόσο, ο Hersch ανέφερε στο βιβλίο του για τα πρώτα αποτελέσματα του πολέμου Yum Kipper όταν το Ισραήλ σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά του όπλα εναντίον της Αιγύπτου και της Συρίας, κάτι που θα είχε αλλάξει η Μέση Ανατολή σε μια πυρηνική ερημιά.

Με αυτά τα λόγια, το κράτος του Ισραήλ δεν θα ζούσε ποτέ ειρηνικά με τους Άραβες γείτονές του, ως συνέπεια, επειδή εάν οι Άραβες δέχονταν επίθεση με πυρηνικά όπλα, η μόνη τους αποστολή στη ζωή τότε και στο μέλλον θα ήταν μόνο να πολεμήσουν και να καταστρέψουν Ισραήλ με κάθε κόστος:

Οι πρώτες μέρες ήταν μια εκπληκτική διαδρομή.

Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όσο ποτέ άλλοτε. μερικές μονάδες απλώς τράπηκαν σε άτακτη φυγή από τη μάχη.

Πεντακόσια άρματα μάχης και σαράντα εννέα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δεκατεσσάρων F-4 Phantom, χάθηκαν τις πρώτες τρεις ημέρες.

 Στο Σινά, οι αιγυπτιακές δυνάμεις, εξοπλισμένες με πυραύλους και ηλεκτρονικές άμυνες, διέσχισαν την αμυντική γραμμή Bar-Lev κατά μήκος της ανατολικής όχθης του καναλιού και σύντομα είχαν δύο μεγάλους στρατούς στην ανατολική όχθη.

Οι αρχικές ισραηλινές αντεπιθέσεις από τρεις μεραρχίες αρμάτων μάχης νικήθηκαν».

Στα Υψίπεδα του Γκολάν, οι συριακές δυνάμεις, ενισχυμένες από χίλια τετρακόσια άρματα μάχης, πέρασαν μέσω της ισραηλινής άμυνας και κινήθηκαν προς την άκρη της Γαλιλαίας. Μόνο μερικά ισραηλινά τανκς βρίσκονταν μεταξύ των Σύριων και της πυκνοκατοικημένης κοιλάδας Hulla.

 Η Χάιφα ήταν λίγες μόνο ώρες μακριά

Ο Χερς συνέχισε εξηγώντας πώς το «Υπουργείο Κουζίνας» της Γκόλντα Μέιρ αποφάσισε να ζητήσει πυρηνικό συναγερμό, με άλλα λόγια, ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν πυρηνικά πλήγματα εναντίον αιγυπτιακών και συριακών δυνάμεων:

Πολλοί Ισραηλινοί νόμιζαν ότι όλα είχαν τελειώσει – ότι, όπως είπε ο Μοσέ Νταγιάν, «αυτό είναι το τέλος του Τρίτου Ναού».

Η έκταση του πανικού του Νταγιάν τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, δεν έχει ποτέ πλήρως αναφερθεί, αλλά είναι ευρέως γνωστό στους Ισραηλινούς.

Μία από τις λειτουργίες του Νταγιάν ως υπουργού Άμυνας ήταν να παρέχει στα λογοκριμένα μέσα ενημέρωσης και στους αρχισυντάκτες τους μια καθημερινή ενημέρωση για τον πόλεμο — στην ουσία, να ελέγχουν αυτά που έγραφαν.

Ένας δημοσιογράφος, ένας απόστρατος στρατηγός, ο οποίος παρακολούθησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας, θυμήθηκε την εκτίμηση του Dayan: «Η κατάσταση είναι απελπιστική.

 Όλα χάνονται.

Πρέπει να αποσυρθούμε».

Σε μια μεταγενέστερη συνάντηση έγινε λόγος για εκκλήσεις προς τον παγκόσμιο Εβραϊσμό, διανομή αντιαρματικών όπλων σε κάθε πολίτη και ύστατη αντίσταση στα κέντρα του άμαχου πληθυσμού.

Ήταν η πιο σκοτεινή ώρα του Ισραήλ, αλλά δεν διατάχθηκε αποχώρηση.

Αντίθετα, το Ισραήλ κάλεσε τον πρώτο του πυρηνικό συναγερμό και άρχισε να εξοπλίζει το πυρηνικό του οπλοστάσιο. 

Και χρησιμοποίησε αυτή την προειδοποίηση για να εκβιάσει την Ουάσιγκτον σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής. 

Οι φόβοι του Moshe Dayan και η κατήφεια του Ισραήλ ανατράπηκαν κατά τη διάρκεια μιας δραματικής συνάντησης τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, στο γραφείο της Golda Meir στο Τελ Αβίβ, μόλις μερικές εκατοντάδες πόδια από το «Bor», το τεράστιο υπόγειο πολεμικό συγκρότημα του στρατού.

Οι πιο στενοί βοηθοί του Meir, το λεγόμενο ντουλάπι της κουζίνας, συγκεντρώθηκαν για αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν μια ολονύχτια συνεδρία.

 Μεταξύ των παρευρισκομένων, εκτός από τον Dayan και τον Meir, ήταν ο στρατηγός David (Dado) Elazar, ο αρχηγός του επιτελείου του στρατού.

Yigal Allon, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης· Ταξίαρχος Yisrael (Gingy) Leor, στρατιωτικός βοηθός του πρωθυπουργού· και ο Ισραήλ Γκαλίλι, ο ισχυρός υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο και μακροχρόνιος έμπιστος του Μέιρ

Οι πρώτοι στόχοι περιελάμβαναν τόσο αιγυπτιακά όσο και συριακά στρατιωτικά αρχηγεία:

Το γραφείο της κουζίνας συμφώνησε ότι οι εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων στο Hirbat Zachariah, όσοι ήταν έτοιμοι, θα τεθούν σε λειτουργία, μαζί με οκτώ ειδικά σημαδεμένα F-4S που βρίσκονταν σε ετοιμότητα είκοσι τεσσάρων ωρών στο Tel Nof, την αεροπορική βάση κοντά Rehovot.

Ο αρχικός κατάλογος στόχων περιελάμβανε τα στρατηγεία της Αιγύπτου και της Συρίας κοντά στο Κάιρο και τη Δαμασκό. 

Δεν ήταν δυνατό να μαθευτεί πόσα όπλα ήταν οπλισμένα, αν και η Dimona ήταν γνωστό ότι είχε κατασκευάσει περισσότερες από είκοσι κεφαλές μέχρι το 1973

Ευτυχώς, πυρηνικά χτυπήματα στη Μέση Ανατολή δεν έγιναν ποτέ.

 Στις 3 Οκτωβρίου 2013.

Οι Times of Israel δημοσίευσαν μια συνέντευξη του πυρηνικού ιστορικού Avner Cohen «Ο Dayan ώθησε τον πρωθυπουργό Meir να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο του 1973» εξήγησε γιατί η ιδέα να χτυπηθούν οι αιγυπτιακές και συριακές δυνάμεις με εκτοξευτές πυρηνικών πυραύλων απορρίφθηκε από Η Golda Meir και οι σύμβουλοί της:

Η συνέντευξη, η οποία διεξήχθη πριν από αρκετά χρόνια από τον πυρηνικό ιστορικό Avner Cohen, δημοσιοποιήθηκε επίσημα αργά την Πέμπτη στον ιστότοπο του Διεθνούς Κέντρου για Μελετητές Woodrow Wilson.

Εμφανίζεται 40 χρόνια μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ — και ακριβώς καθώς ο κόσμος εστιάζει την προσοχή στο αδίστακτο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, για το οποίο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα ότι στοχεύει στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων

Σύμφωνα με τον Κοέν, η συζήτηση μεταξύ της Γκόλντα Μέιρ και των μελών του ντουλαπιού της κουζίνας της ήταν η εξής:

Ο Galili και ο Allon, οι στενότεροι σύμβουλοι του Meir, απέρριψαν αποφασιστικά την πυρηνική ιδέα, λέει ο Azaryahu, φωνάζοντας ότι: «Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε…»

Και ο Μέιρ, πράγματι είπε στον Νταγιάν – που «κρατούσε το χέρι του στο χερούλι της πόρτας όλη την ώρα, σαν να ήταν ένα είδος συζήτησης μεταξύ φίλων» – να ξεχάσει την ιδέα.

Ο Dayan απάντησε, «Εντάξει, αν αυτό λες, το δέχομαι. Πάω”

Ο κόσμος γλίτωσε από μια πυρηνική καταστροφή στη Μέση Ανατολή, αλλά θα γλιτώσει ο κόσμος ξανά από μια άλλη απειλή του Ισραήλ να χρησιμοποιήσει πιθανώς τα πυρηνικά του όπλα εναντίον του Ιράν;

Η Επιστροφή του Μπενιαμίν Νετανιάχου και των Ακροδεξιών Εξτρεμιστών του Ισραήλ

Αν νομίζατε ότι η καριέρα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ είχε τελειώσει, κάνατε λάθος.

Όσο ακραίος κι αν είναι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο ισραηλινός λαός τον βλέπει ως έναν πολεμιστή πρόθυμο να πολεμήσει αυτούς τους κακούς μουσουλμάνους που θέλουν απλώς να σκοτώσουν τον εβραϊκό λαό και τελικά να καταστρέψουν το Ισραήλ.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε από τους Times of Israel «Σύμμαχος Νετανιάχου: Πιστεύω ότι θα χτυπήσει στο Ιράν εάν αποτύχουν οι συνομιλίες για τα πυρηνικά, οι ΗΠΑ δεν ενεργούν» ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου θα ενεργήσει κατά του Ιράν εάν οι ΗΠΑ αποτύχουν να επιτύχουν μια πυρηνική συμφωνία με βάση με όρους που θα ωφελήσουν μόνο το Ισραήλ και τους δυτικούς συμμάχους του.

Σύμφωνα με τον Tzachi Hanegbi, ακροδεξιό βουλευτή του Likud και πρώην υπουργό που ισχυρίστηκε ότι ο Νετανιάχου θα διατάξει επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν εάν ένα νέο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης Η συμφωνία (JCPOA) δεν είναι με ευνοϊκούς όρους σε σχέση με τα συμφέροντα ασφαλείας του Ισραήλ:

Μιλώντας στο Channel 12 News την Παρασκευή, ο Tzachi Hanegbi είπε ότι σε μια τέτοια κατάσταση, ο Netanyahu «θα ενεργήσει, κατά την εκτίμησή μου, για να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν».

Ο Hanegbi, ένας μακροχρόνιος MK του Likud και πρώην υπουργός που δεν αναμένεται να φτάσει στην επόμενη Κνεσέτ (αφού έβαλε 46 στην ψηφοφορία του κόμματος στις προκριματικές εκλογές), έχει εκφράσει απειλές για πιθανή ισραηλινή επίθεση στο παρελθόν για να αποτρέψει το Ιράν από την ανάπτυξη πυρηνικής ενέργειας όπλο

Αυτό που είπε στη συνέχεια ο Hanegbi είναι τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει πυρηνική συμφωνία υπό τους όρους του Ισραήλ και αυτό θα αφήσει τον Νετανιάχου χωρίς επιλογή, «Είναι η εκτίμησή μου, βασισμένη στα περισσότερα από 35 χρόνια που γνωρίζω τον Νετανιάχου… Όταν δεν υπάρχει επιλογή, κάποιος χρειάζεται να αναλάβει τη διοίκηση – θα είναι ο Νετανιάχου». 

Εδώ είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε σχετικά με το υποτιθέμενο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν για το οποίο ανησυχεί πολύ το Ισραήλ.

Αν και είναι υπερβολή, αλλά αν το Ιράν χτυπούσε το Ισραήλ με μια πυρηνική βόμβα, δεν θα σκοτώσει Παλαιστίνιους, Ιορδανούς, Σύρους, Αιγύπτιους και τον λιβανικό λαό;

 Εννοώ ας το παραδεχτούμε, εάν το Ιράν ήταν τόσο απερίσκεπτο στην εκτόξευση πυρηνικού όπλου στη Μέση Ανατολή, φυσικά θα σκότωνε τους εχθρούς του στο Ισραήλ, αλλά ταυτόχρονα, θα σκότωνε τους συμμάχους του που περιβάλλουν το Ισραήλ και αυτό δεν θα ωφελήσει καθόλου το Ιράν.

Η ιρανική κυβέρνηση και ο λαός της δεν είναι παράλογοι άνθρωποι που θα έκαναν κάτι τόσο τρελό.

Θα είχε μη αναστρέψιμες συνέπειες για όλους τους Άραβες σε όλο τον κόσμο.

Ένας άλλος Ισραηλινός εξτρεμιστής που αξίζει να αναφερθεί είναι ο Itamar Ben-Gvir , ο οποίος είναι ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εβραϊκής Εξουσίας και αναμένεται να είναι στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχου μετά τη νίκη των πρόσφατων εκλογών.

Το άρθρο του Al Jazeera «Ο κόσμος ανησυχεί για τον ακροδεξιό Ben-Gvir: Ισραηλινός Πρόεδρος» εστιάζει στα σχόλια του Ισραηλινού Προέδρου Isaac Herzog για τον Ben-Gvir, τα οποία είναι εντυπωσιακά : «Έχετε έναν εταίρο για τον οποίο ανησυχεί ολόκληρος ο κόσμος γύρω μας. 

Του έχω πει επίσης αυτό», συνέχισε ο Χέρτζογκ , «Θα έχετε πρόβλημα με το Όρος του Ναού. 

Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα»που σημαίνει ότι υπό τον Ben-Gvir, οι ακροδεξιοί Ισραηλινοί θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν περισσότερες εντάσεις στο τέμενος Al-Aqsa.

Τον περασμένο Μάιο, εκατοντάδες Ισραηλινοί εισήλθαν στο τέμενος Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια μιας εθνικιστικής πορείας με τη σημαία που αύξησε τις εντάσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Με άλλα λόγια, η επιστροφή του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μαζί με τον νέο ισραηλινό κυβερνητικό συνασπισμό που περιλαμβάνει το Κόμμα Εβραϊκής Εξουσίας με τον αρχηγό του Ιταμάρ Μπεν-Γκβίρ, ο οποίος είναι εξτρεμιστής φανατικός, δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο στην πολιτική της Μέσης Ανατολής.

Υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα για το Ιράν και αυτό είναι το φιλοπολεμικό κατεστημένο που υπηρετεί το Ισραήλ και το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό Συγκρότημα στην Ουάσιγκτον. Όποιος και αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024, είτε είναι ένας Ρεπουμπλικανός όπως ο Ντόναλντ Τραμπ που ήταν ο πιο φιλοϊσραηλινός πρόεδρος στη σύγχρονη εποχή, είτε ένας Ρον Ντε Σάντις που είναι νεοσυντηρητικός ή βασικά οποιοσδήποτε Δημοκρατικός, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής επιστροφής της Χίλαρι Κλίντον ή Ο Τζο Μπάιντεν επανεκλέγεται από κάποιο θαύμα, το θέμα είναι ότι όποιος και να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι εγγυημένο ότι θα υπάρξει ένας συνασπισμός ΗΠΑ-Ισραήλ που θα είναι πρόθυμος να δώσει πράσινο φως σε μια επίθεση στο Ιράν, επειδή τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι είναι υπέρ.

Το Ισραήλ και ελέγχονται απόλυτα από ένα από τα πιο ισχυρά λόμπι στην Ουάσιγκτον, DC και αυτό είναι η AIPAC (Αμερικανο-Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων).

Εφόσον ο Τραμπ είναι υποψήφιος για επανεκλογή, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ποιον εκπροσωπεί.

 Να τι είπε ο Τραμπ το 2021 σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη με τον συντηρητικό παρουσιαστή τοκ σόου Άρι Χόφμαν, «Η μεγαλύτερη αλλαγή που έχω δει στο Κογκρέσο είναι το Κογκρέσο που κυριολεκτικά ανήκει στο Ισραήλ — το καταλαβαίνετε — πριν από 10 χρόνια, πριν από 15 χρόνια.

 Και ήταν τόσο δυνατό. 

Ήταν τόσο δυνατό. Και σήμερα είναι σχεδόν το αντίθετο», συνέχισε «έχετε μεταξύ της AOC (Rep. Alexandria Ocasio-Cortez) και της [Rep. Ilhan] Omar — και αυτοί οι άνθρωποι που μισούν το Ισραήλ. 

Το μισούν με πάθος – ελέγχουν το Κογκρέσο και το Ισραήλ δεν είναι πλέον δύναμη στο Κογκρέσο.

 Θέλω να πω, είναι απλά καταπληκτικό. 

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αλλαγή». κατέληξε ο Τραμπ«Και δεν μιλάμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά νομίζω ότι ξέρετε ακριβώς τι λέω.

 Είχαν τέτοια δύναμη, το Ισραήλ είχε τέτοια εξουσία —και δικαίως— στο Κογκρέσο, και τώρα δεν έχει.

 Είναι απίστευτο, στην πραγματικότητα» Υπάρχει ειρωνεία στη δήλωση του Τραμπ και αυτό συμβαίνει επειδή είναι αλήθεια ότι το Ισραήλ κατέχει το αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά αυτό που είπε ο Τραμπ για τη «νόμιμη» εξουσία του Ισραήλ στο Κογκρέσο θα πρέπει να είναι αρκετό για να σκεφτεί κανείς για ποιον πραγματικά εργάζεται.

Ακτιβιστής ειρήνης, πληροφοριοδότης και προδότης του Ισραήλ: Τα δεινά του Μορντεχάι Βανούνου 

Ο Mordechai Vanunu είναι ένας Ισραηλινός πολίτης, γεννημένος στο Μαρόκο, πρώην πυρηνικός τεχνικός και ακτιβιστής της ειρήνης που εξέθεσε λεπτομερώς το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ισραήλ στους The Sunday Times του Λονδίνου το 1986.

Ο Vanunu ήταν ο πληροφοριοδότης που ναρκώθηκε και απήχθη από πράκτορες της Μοσάντ και του φέρθηκαν σαν τρομοκράτης σε κελί φυλακής του Ισραήλ όπου πέρασε περισσότερα από 11 χρόνια από την ποινή φυλάκισης 18 ετών στην απομόνωση.

Μέχρι σήμερα, ο Βανούνου θεωρείται προδότης του Ισραήλ.

Στις 21 Απριλίου 2004 , οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με την απελευθέρωση του Βανούνου από τη φυλακή «Ο Ισραηλινός που αποκάλυψε τα πυρηνικά μυστικά απελευθερώθηκε» και είπε ότι “Κύριος. 

Ο Βανούνου, 49 ετών, επιστρέφει σε μια κοινωνία όπου φαίνεται να είναι τόσο ευρέως υβρισμένος σήμερα όσο το 1986, όταν απήχθη από την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ στη Ρώμη, αφού έδωσε μια λεπτομερή συνέντευξη για το λαθραίο πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ στους The Sunday Times του Λονδίνου. 

Μετά την απελευθέρωσή του, ο Βανούνου δήλωσε στον Τύπο «σε όλους όσους με αποκαλούν προδότη, είμαι περήφανος και χαρούμενος που κάνω αυτό που έκανα».

  Όσο κι αν μισώ να το λέω, αλλά αυτό που αποκαλώ «το χαρτί τουαλέτας της ιστορίας» , οι New York Times ήταν κάπως ειλικρινείς σχετικά με το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ισραήλ:

Πριν μιλήσει ο κ. Vanunu, εικαζόταν ευρέως ότι το Ισραήλ διέθετε πυρηνικά όπλα.

Αλλά μέχρι σήμερα, το Ισραήλ αρνείται να επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί την κατοχή τέτοιων όπλων στο πλαίσιο της πολιτικής του «πυρηνικής ασάφειας».

Με βάση τις πληροφορίες του κ. Vanunu, πυρηνικοί ειδικοί υπολόγισαν ότι το Ισραήλ διέθετε μεταξύ 100 και 200 ​​πυρηνικά όπλα.

Οι πιο πρόσφατες εκτιμήσεις βρίσκονται σε παρόμοιο εύρος.

Το Ισραήλ δεν υπέγραψε ποτέ τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και έχει απορρίψει κατηγορηματικά τις διεθνείς επιθεωρήσεις.

 Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι χρειάζεται μια εύλογη αποτρεπτική απειλή σε μια περιοχή όπου λέει ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ, της Λιβύης και του Ιράν, έχουν προσπαθήσει ή προσπαθούν ακόμη να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα.

Αλλά οι επικριτές λένε ότι το Ισραήλ, με τη σιωπηρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει επιτραπεί να αναπτύξει ένα μεγάλο πυρηνικό οπλοστάσιο στα κρυφά, ενώ οι Αμερικανοί επέμειναν να αποτραπεί η κατασκευή όπλων μαζικής καταστροφής σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Βανούνου είπε ότι το Ισραήλ «δεν χρειάζεται τα πυρηνικά όπλα, ειδικά τώρα που όλη η Μέση Ανατολή είναι απαλλαγμένη από πυρηνικά όπλα».

Το 1979, ο Vanunu γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion και θεωρήθηκε ριζοσπαστικός φοιτητής-ακτιβιστής επειδή ήταν επικριτικός για τις εσωτερικές και εξωτερικές πολιτικές της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο Βανούνου αντιτάχθηκε στον πόλεμο του Λιβάνου το 1982, αλλά επιλέχτηκε ως έφεδρος στο Σώμα Μηχανικών, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στο πεδίο και επέλεξε να κάνει χρέη κουζίνας.

Ως ακτιβιστής της ειρήνης, αγωνίστηκε για τα ίσα δικαιώματα των Άραβων Ισραηλινών.

 Είχε ευθυγραμμιστεί με Άραβες φοιτητές που ήταν επίσης ακτιβιστές υπέρ της PLO και αυτό ήταν κάτι σαν ταμπού για την ισραηλινή κοινωνία.

Αυτό που ήταν ενδιαφέρον για τον Βανούνου ήταν ότι είχε αγανακτήσει με την κυριαρχία των Εβραίων Ασκενάζι και των Εβραίων ευρωπαϊκής καταγωγής στην ισραηλινή κοινωνία, καθώς ήταν μάρτυρας των διακρίσεων κατά των εβραϊκών κοινοτήτων Σεφαράντι και Μιζράχι από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι Ισραηλινοί ή οι Αμερικανοί για τον Μορντεχάι Βανούνου, είναι πραγματικά ένας ήρωας που θυσιάστηκε για να αποκαλύψει τις δυνατότητες πυρηνικών όπλων του Ισραήλ.

Τώρα που ένας νέος ακροδεξιός εξτρεμιστικός κυβερνητικός συνασπισμός πρόκειται να λάβει χώρα στο Τελ Αβίβ, ο κίνδυνος πυρηνικής επίθεσης κατά του Ιράν είναι μια πραγματική πιθανότητα στο μέλλον, καθώς το Ισραήλ είναι το « χαλαρό κανόνι» στην περιοχή.

Οι New York Times δημοσίευσαν επίσης όσα είπε ο Vanunu για τα μυστικά του σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ στα μέσα ενημέρωσης: 

Όμως ο κ. Vanunu είπε ότι είχε αποκαλύψει όλα του τα μυστικά στη συνέντευξη στους The Sunday Times, όπου έδωσε φωτογραφίες και περιέγραψε τα εννέα χρόνια του στο πυρηνικό συγκρότημα του Ισραήλ στη νότια πόλη Dimona, στην έρημο Negev.

«Το μυστικό μου είναι νεκρό», είπε με σπασμένα αγγλικά, αρνούμενος να μιλήσει εβραϊκά.

 «Η περίπτωσή μου είναι νεκρή.

Όλα δημοσιεύτηκαν».

Και πράγματι δημοσιεύτηκε, εδώ είναι ένα βίντεο από ένα ισραηλινό ειδησεογραφικό περιοδικό που δημιούργησε μια τρισδιάστατη έκδοση του εργοστασίου του Dimona Nuclear Weapon.

Σε περίπτωση που αφαιρεθεί το βίντεο, εδώ είναι μια άλλη πλατφόρμα για να κατεβάσετε το βίντεο:

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω.

Ο Timothy Alexander Guzman γράφει στον δικό του ιστότοπο blog, Silent Crow News, όπου δημοσιεύτηκε αρχικά αυτό το άρθρο .

 Είναι τακτικός συνεργάτης της Global Research.

Όλες οι εικόνες σε αυτό το άρθρο προέρχονται από το SCN

https://www.globalresearch.ca/armageddon-holy-land-israel-nuclear-weapons-program-mordechai-vanunu-coming-war-iran/5799738

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>