«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ: (ΚΤΗΝΩΔΗΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).

Τσόμσκι – Ποιος είναι ο “ύποπτος” ρόλος των διανοούμενων στην κοινωνία; |  ίχνος (δια)γραφής

Dim Lympe dυ 2022  EEST

Θέμα: Re: ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πειραματόζωο του Δημόσιου Χρέους.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ! ‘ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ.

ΕΦΑΓΑΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ, ΓΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.

ΣΗΜΙΤΑΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΠΩΛΗΤΙΚΟΙ ΜΑΣ (ΣΩΣΤΗ Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ) ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΝ ΤΙ ΘΑ ΚΕΔΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. (ΚΑΠΟΙΟΙ  ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ -ΕΚΟΝΤΕΣ-ΑΚΟΝΤΕΣ, ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ HAARP ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ)

ΤΟΥ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗ   ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟY

ΜΕΡΟΣ  ΠΡΩΤΟ.

ΟΙ    ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ    ΗΠΑ,   ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,  ΔΝΤ,  ΕΕ ,  ΕΚΤ,  ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ   ΔΗΜΟΣΙΟ   ΧΡΕΟΣ.

1. ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ.

Κύρια σημεία :

*Το 2010, Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες βρέθηκαν να έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους Ελληνικά ομόλογα ύψους, περίου, 120(εκατόν είκοσι)Δίς ευρώ.

Εάν η Ελλάδα επέλεγε την οδό της χρεοκοπίας,οι Τράπεζες της Γερμανίας και 

Γαλλίας θα έπρεπε να δεχτούν ένα σημαντικό (κούρεμα), να εγγράψουν τεράστιες απώλειες και να τΙς  διαχειριστούν.

 ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ Η  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. 

Πολλοί οι ένοχοι.

Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι έσωσαν τις Τράπεζές τους,οι οποίες έχοντας Εσωτερική Πληροφόρηση, ξεφορτώθηκαν τά Ελληνικά  τοξικά ομόλογα, δηλαδή όσα έληξαν μετά την ημερομηνία πού έγινε το PSI στις αρχές του 2012.

Οσα έληξαν νωρίτερα πληρώθηκαν στο άρτιο, ένώ  όσα έληγαν μετά, πληρώθηκαν κουρεμένα.

Με την Δανειακή Σύμβαση και τά Μνημόνια το Ελληνικό ΔΧ (Δημόσιο Χρέος), από Χρέος σε Ιδιώτες έγινε Χρέος προς  τά κράτη της Ευρωζώνης.

Οι  Ελληνικές Τράπεζες, τά Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ιδιώτες Μικροομολογιούχοι  πού έχασαν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής.

Μέ την απαξίωση των Ελληνικών ομολόγων, οι Ελληνικές Συστημικές Τράπεζες δεν είχαν Assets (Ενεργητικό), αξίας  τόσης, οσης χρειαζόταν για να αντισταθμίσουν την (πιστωτική επέκταση) του προηγούμενου διαστήματος (ΣΣ.

Τότε πού οι Πιστωτικές κάρτες δίδονταν σαν φέϊγ-βολάν,ακόμη και  σε Αφροασιάτες εργάτες με μόνη την Αδεια παραμονής, και πού ποτέ δεν εξοφλήθηκαν, αφού πολλοί επεστρεψαν στις  πατρίδες τους, διακοποδάνεια, κλπ, καθώς και άπειρα τον  άριθμό Θαλασσοδάνεια σε (ημετέρους).

Αποκλειστικό  κίνητρο των τραπεζικών στελεχών, η μεγιστοποίηση του bonus  από την χορήγηση Δανείων στον οιονδήποτε.)

Μοιραία,λοιπόν,οι Ελληνικές Τράπεζες οδηγήθηκαν σε αλλεπάλληλες  Ανακεφαλαιώσεις, με χρήματα του Ελληνα  φορολογούμενου.

Δέν συνέβη,όμως,το ίδιο, με τις Γερμανικές και τις Γαλλικές Τράπεζες,οι οποίες με την αρωγή και  την  μεθόδευση των κυβερνήσεών τους, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, απέφυγαν να πληρώσουν για τά κερδοσκοπικά  παιχνίδια πού έπαιξαν με τά Ελληνικά  ομόλογα.

Ευθύνες έχουν πολλοί.

Εχουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις πού επέτρεψαν η Οικονομία της χώρας να φτάσει στο γκρεμό, μέ τά τόσα σκάνδαλα (Ολυμπιακοί Αγώνες, Εξοπλιστικά,C4I,κλπ.)

Εχουν  μεγάλη ευθύνη οι Ελληνικές Τράπεζες πού αγόραζαν Ελληνικά ομόλογα ενώ ήταν πασιφανές ότι δεν θα μπορούσαν να τά αποπληρώσουν.

Επίσης, οι Γερμανικές και Γαλλικές Τράπεζες πού έβλεπαν μόνο κέρδος.

Εχουν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας(Μέρκελ και Σαρκοζί) πού ευνοούσαν αυτό το πάρτυ για να που λάνε οι  Γερμανικές και Γαλλικές(πολεμικές) Βιομηχανίες μαζικά τά οπλικά τους συστήματα στην Ελλάδα, αφού γνώριζαν την προϊούσα  Ελληνική υπερχρέωση.

Εχουν βέβαια ευθύνες και οι Οίκοι Αξιολόγησης.

Δέν ήταν,άλλωστε,η πρώτη φορά πού έπεφταν η ήθελαν,σκοπίμως, να πέσουν έξω,συμμετέχοντας στα Διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια, όπως στην κρίση του 2007—2008.

Για αυτό η Ελλάδα πρέπει νά προσφύγει  μέ αγωγές στά Διεθνή Δικαστήρια γιά νά τίς  επιδικασθούν αποζημιώσεις  εκατοντάδων Δίς  ευρώ. 

2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ ΣΤΟ  ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ (λίγο πρίν τον θάνατό του).:

Η κρίση θα είχε αποφευχθεί εάν η Ελλάδα παρέμενε στην δραχμή και δεν εντασσόταν στην Ευρωζώνη.

Αν είχε η Ελλάδα το δικό της νόμισμα,οι συνέπειες δεν θα ήσαν μακράν τόσο καταστροφικές, όπως τώρα, πού η Ελλάδα εγκατέλειψε το νόμισμά της.

Οι συνέπειες  μιάς  Ελληνικής χρεοκοπίας είναι  δύσκολο να εκτιμηθούν.

Προσωρινή στάση Πληρωμών έχει υπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν.

Μιά νέα θα ήταν μια επανάληψη.

Χρειαζόμαστε ένα Ευρωπαίκό Επενδυτικό Πρόγραμμα προς όφελος της Ελλάδας,το οποίο να μην χρηματοδοτείται μόνο από την Γερμανία αλλά και από τις  υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και ταυτόχρονα  ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ενός Μεγάλου μέρους τού συσσωρευμένου Χρέους τής Ελλάδας.

Στην πραγματικότητα,ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΓΓΙΞΕΙΣ.

Ηταν τεράστιο λάθος  να εντάξουμε την Ελλάδα στο Μάαστριχτ το 1991(Ευρωζώνη).

Θεωρώ αδύνατον να επανορθώσουμε αυτό το λάθος αναδρομικά με συντεταγμένο τρόπο.

Θεωρώ ,επίσης, αδύνατον, να συμβεί με άτακτο τρόπο, με καταστροφικό τρόπο.

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η  ΕΕ δεν έχει αντιδράσει με ασυνέπεια μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας,αλλά αυτό ισχύει και στην σχέση με την Ρωσία και  την διαμάχη στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα  υποφέρει οικονομικά.

Δείτε,πχ,τους Ελληνες εφοπλιστές  πού δεν πλήρωσαν ποτέ φόρους πραγματικά. 

Ηταν παράδοση στην Ελλάδα να είναι δωρεάν ο εφοπλισμός  και  να  λειτουργεί  χωρίς φόρους.

Ο Ωνάσης δεν πλήρωσε ποτέ φόρους  στην  Αθήνα.

Ξέρω ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΕΠΙΣΗΜΑ.

3 . ΟΙ  ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ  ΔΙΕΝΕΞΕΙΣ

Η  Γερμανική πλευρά, συνεπικουρούμενη από την Ολλανδία και άλλες χώρες τού Βορρά, υποστηρίζει ότι η Πανευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων είναι αδύνατον να υπάρξει όσο οι Τράπεζες είναι φορτωμένες και άρα εκτεθειμένες στον κίνδυνο κρατικής  χρεωκοπίας πού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο με κούρεμα ομολόγων, άρα, με ζημιές σε όλους τους ιδιώτες κατόχους  Χρέους και φυσικά στις Τράπεζες, όπως συνέβη με το Ελληνικό PSI.

Ομως,Γάλλοι και Ιταλοί—των οποίων οι Τράπεζες  κάθονται σε βουνά κρατικού Χρέους—θεωρούν αδιανόητο και καταστροφικό  κάτι τέτοιο και για αυτό υποστηρίζουν ένα συμβιβασμό σε Κοινό Μηχανισμό  Διαχείρισης του Κρατικού Χρέους  πού αντιστοιχεί  στο Γαλλικό (κλειδί) για το Ελληνικό Χρέος: Ενας Μηχανισμός αυτόματης αναδιάρθρωσης των κρατικών Χρεών, με επιμηκύνσεις  των ομολόγων σε συνάρτηση με τον ρυθμό ανάπτυξης κάθε χώρας, ώστε να ελαφρύνεται το βάρος πού σηκώνουν οι Τράπεζες: Ηδη, ο ΕSM,πού προετοιμάζεται να μεταμορφωθεί σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο(ΕΝΤ), επεξεργάζεται την σχετική πρόταση, ώστε να επιτευχθεί Γαλλογερμανικός συμβιβασμός και για την Τραπεζική Ενωση.

Δηλαδή, το Χρέος ως (Εργαλείο Μεταμνημονιακής Επιτήρησης).

4.ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.

Α. Δέν αποδέχεται (πάγωμα) των επιτοκίων για την Ελλάδα.

Β.Οι προτάσεις  του ΔΝΤ για ελάφρυνση του  Ελληνικού ΔΧ,προσκρούουν, κυρίως, στην αντί δραση της Γερμανίας Γ.

Δέν πρόκειται (η Γερμανική κυβέρνηση) να ζητήσει ξανά τροποποίηση του προγράμματος από την Γερμανική Βουλή.

Είναι, όμως, διατεθειμένη να προβεί σε μικρότερες αλλαγές, στα Πλαισια του προγράμματος πού είχε συμφωνηθεί.

5. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ  ΑΠΑΤΗ.

Από τόν συνολικό Δανεισμό τής Ελλάδας,μόνο τό 10,2% είναι σέ χρήμα καί τό υπόλοιπο 89,8% σέ εγγυήσεις πού δόθηκαν από τά κράτη-μέλη.

Δηλαδή, τά Δάνεια στήν Ελλάδα, πού για αυτά παραδώσαμε μέ τό PSI τήν εθνική μας κυριαρχία, προέρχονται, κυρίως,από εγγυήσεις.

Η Γερμανία,η πλέον κερδισμένη, συμμετέχει στόν ESΜ μέ μόλις,27,14%.

Tά πραγματικά κεφάλαιά της όμως,φθάνουν  μόνο στά   21,7 Δίς ευρώ, εκ τών οποίων μόλις τό 1/3,περίπου,δόθηκαν στήν Ελλάδα.

Μέ αυτά τά απειροελάχιστα,σήμερα η Γερμανία είναι τό (αφεντικό) τής Ελλάδας!….

6.ΟΙ  ΘΕΣΕΙΣ  ΤΟΥ  ΔΝΤ

Α. Η WSJ  (Wall  Street Journal) είχε αποκαλύψει ότι το ΔΝΤ προτείνει να μην καταβάλει τόκους η κεφάλαιο η Ελλάδα στην Ευρωζώνη μέχρι το 2040.

Β,Το ΔΝΤ, επίσης,ζητά επέκταση της λήξης των Ελληνικών ομολόγων από το 2040 έως το 2080, αλλά και να (κλειδώσει) το  επιτόκιο των Δανείων από πλευράς Ευρωπαίων στο 1,5% για τά επόμενα 30—40  χρόνια.

Μέ αυτόν τον τρόπο το ΔΝΤ  θεωρεί ότι οι ετήσιες Δαπάνες της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση του ΔΧ της δεν θα ξεπερνούν το 15% 

του ΑΕΠ, με βάση και το πιο απαισιόδοξο σενάριο μακροπρόθεσμης οικονομικής προοπτικής πού συνέταξαν οι οικο νομολόγοι του ΔΝΤ.

Γ .Κύκλοι εντός του ΔΝΤ, <<καρφώνουν>>τους επικεφαλής τους, αφού, τονίζουν, ότι το πρώτο και χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρόταξης των ξένων συμφερόντων είναι το ίδιο το πρόγραμμα πού επεβλήθη στην Ελλάδα, ως συνταγή σωτηρίας, αφού με επίσημα έγγραφα του ΔΝΤ, απεκαλυφθη, εκ των υστερων, ότι στο ΔΝΤ γνώριζαν εκ των προτέρων ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας και (δεν έβγαινε).

7.  Η  ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ  ΔΝΤ–ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Καλό θα είναι, οι Έλληνες διαπραγματευτές, να γνωρίζουν τις αντιπαλότητες των διεθνών παικτών όσον αφορά το Ελληνικό ΔΧ.

Α. Από την μια, βρίσκεται το ΔΝΤ αλλά και οι ΗΠΑ και η Γαλλία πού θεωρούν ότι η ελάφρυνση του ΔΧ είναι απαραίτητη. 

Από την άλλη, το στρατόπεδο των (γερακιών) της Γερμανίας, πού θεωρούν ότι δεν χρειάζονται δραστικές λύσεις.

Β.Οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στους χειρισμούς των Γερμανών,για την αντιμετώπιση της κρίσης και ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση της Ελλάδας, ενώ δεν βλέπουν με (καλό μάτι)τις ηγεμονικές  τάσεις της Γερμανίας στην Ευρώπη και την τάση να χειραφετηθεί πολιτικά και διπλωματικά στο διεθνές περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία δεν κρύβει την ενόχλησή της κάθε φορά πού επεμβαίνουν οι Αμερικανοί.

Γ.Πρόσφατα,σε ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, φάνηκαν και πάλι οι αντιθέσεις.

Ο τότε επικεφαλής του  Eurogroup,ο γνωστός μας Ολλανδός Ντάϊσεμπλουμ είχε δηλώσει ότι (το θέμα του Ελληνικού ΔΧ  Δεν είναι Επείγον,αφού τά όποια προβλήματα δεν πρόκειται να παρουσιασθούν παρά ύστερα από 15 χρόνια).

Ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Τόμσεν, πού συμμετείχε στην Σύνοδο, είχε δηλώσει ότι (Το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος Δεν Είναι Βιώσιμο), και ότι (αυτό πού μετράει είναι η ανάλυση Βιωσιμότητας από το ΔΝΤ και όχι από τον ESM αλλά και ότι, αν τελικά, το ζήτημα αντιμετωπισθεί με νέα περίοδο χάριτος και επιμήκυνση των Δανείων, ο χρόνος πού θα δοθεί και στις δύο περιόδους, θα πρέπει να είναι σημαντικός).

Δ. Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ,είπε,στον παριστάμενο Ελληνα ΥΠΟΙΚ Τσακαλώτο ότι (η Ευρώπη πρέπει να υλοποιήσει την δέσμευσή της για Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους).

8. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΑ.

Α.Η άρνηση Γερμανίας και Ολλανδίας για την διευθέτηση του Ελληνικού Χρέους οφείλεται  σε δύο λόγους:

1. Eχουν χαμηλό Χρέος, άρα διαθέτουν αρκετό Δημοσιονομικό χώρο για την στήριξη των οικονομιών τους.

2. Οι Αποδόσεις των ομολόγων τους παραμένουν αρνητικές, δεδομένης της αυξημέμης ροπής σε ασφαλείς τοποθετήσεις.

Β. Η έκθεση των Τραπεζών σε ομόλογα.

Σύμφωνα με τήνΤράπεζα Διεθνών Διακανονισμών(ΒΙS),η έκθεση των Γερμανικών Τραπεζών στο Ιταλικό(Δημόσιο καί   Ιδιωτικό)Χρέος,ανερχόταν, σε 79 Δίς ευρώ και στο Ισπανικό Δημόσιο σε 60  Δίς ευρώ.

Δηλαδή,ανερχόταν, μόλις, στο 19% των συνολικών κεφαλαίων και Απόθεματικών των Γερμανικών Τραπεζών.

Επί πλέον,οι Γερμανικές Τράπεζες έχουν έκθεση σε παράγωγα και στις δύο χώρες στο ποσό των 17 Δίς ευρώ.

Οι δε Γαλλικές Τράπεζες έχουν έκθεση σε Ιταλικά ομόλογα αξίας 298 Δίς ευρώ και σε Ισπανικά 94 Δίς ευρώ, δηλαδή, ανέρχεται στο 59% των Ιδίων Κεφαλαίων των Γαλλικών Τραπεζών.

Καί πάλι,υπερτερούν οι (frugal) Germano;i.

9. ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ.

Alp Kirikkanan,Απόστρατος πλοίαρχος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και Σύμβουλος Ασφαλείας του Ταγίπ Ερντονγάν: (Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό είναι παλαιό, η δε οικονομική κρίση και τά Χρέη πού πρέπει να αποπληρώσει η Ελλάδα μέχρι το 2060 αποτελούν εμπόδιο στην υλοποίηση πολλών αμυντικών έργων στην γειτονική χώρα, εμποδίζοντας τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων σκαφών).

10.ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ.

Σε επιμήκυνση, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Χρέους ύψους 95 Δίς ευρώ για μετά το 2032,από την Γερμανία, για να καμφθούν οι αντιστάσεις της Ελλάδας και έτσι παρεδόθη το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Ολα μέχρι σήμερα τηρούνται απόρρητα, χωρίς καμμιά ενημέρωση του Ελληνικού Λαού.

11. ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΝΤΡΑΓΚΙ  (Δοικητού της ΕΚΤ)

Α. Η κρίση στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Περιφερειακές χώρες—Πορτογαλία, Κύπρος—ωφέλησε τις ευημερούσες χώρες της  Ευρώπης.

Β.Ενεκα του PSI (το οποίο υπέγραψε εκ μέρους της Ελλάδας  ο ΥΠΟΙΚ Ευάγγελος Βενιζέλος το 2012),ελαχιστοποιήθη καν στο μέγιστο βαθμό, οι απώλειες των Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Ολλανδικών,ιδιωτικών τραπεζών, οι οποίες ήσαν κατά πολύ εκτεθειμένες, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο Τομέα,με κύριο μέλημά τους να αποφευχθεί η πτώχευση.

Γ. Η  ΕΚΤ αρνήθηκε την μείωση του Ελληνικού Χρέους.

12. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Οι παραπάνω Ευρωπαϊκές Τράπεζες (έχοντας εσωτερική  πληροφόρηση από ΔΝΤ και τις κυβερνήσεις  τους, πράγμαπαράνομο και ανήθικο) ενήργησαν ως  εξής:

Oι Τράπεζες αυτές κατείχαν κατά την έναρξη της κρίσης Ελληνικά ομόλογα ύψους 122 Δίς ευρώ.

Εδωσαν  μάλιστα διαβεβαιώσεις στο Δ.Σ. του ΔΝΤ, ότι για να αποφύγουν την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, πού θα είχε για αυτές υψηλό κόστος, θα διακρατούσαν αυτά τά Ελληνικά ομόλογα,δήθεν, για να διατηρήσουν σταθερή την κατάσταση στην Ελλάδα.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ  ΟΜΩΣ; Απλούστατα, κυνικά, μετά  την υπογραφή του 1ου Μνημονίου καί των σχετικών Δανειακών Συμβάσεων, (επί ΓΑΠ), ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΠΟ 122 Δίς ευρώ στα 66 Δίς ευρώ.

13 .Ο ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΟΛΙ ΡΕΝ

(Το 2010 δεν έγινε Αναδιάρθρωση(κούρεμα) του Ελληνικού ΔΧ,για  να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ΕΥΡΩΠΑΊΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ).

14.   ΓΕΡΟΥΜ   ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ  (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΟΥ  EUROGROUP).

(Τά πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε).

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσα με  τις Τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

(Είχαμε Τραπεζική κρίση, Δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τά χρήματα τού Έλληνα φορολογούμενου ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και ο κόσμος πού λέει πώς όλα έγιναν για τις Τράπεζες, έχει κάποιο δίκιο)

Δηλώσεις,επίσης, του Ντάϊσεμπλουμ  στο Ευρωκοινοβούλιο ότι οι Τράπεζες Γαλλίας, Γερμανίας και Ολλανδίας, ΣΩΘΗΚΑΝ ΣΕ  ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, με την εφαρμογή στην Ελλάδα όλων των Μνημονίων και Πολιτικών  Λιτότητας.

* Τό  EUROGROUP,του οποίου ηγείτο τότε ο Ντάϊσεμπλουμ,και πού είναι το όργανο πού καθορίζει την οικονομική πολιτική  εντός της Ευρωζώνης, ακόμη και σήμερα ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΠΟΣ ΘΕΣΜΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ   ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ.

15.  ΝΟΑΜ   ΤΣΟΜΣΚΙ: (ΚΤΗΝΩΔΗΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ).

Καθηγητής Τμήματος Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ.

(Η πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι —πέραν της κτηνωδίας της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των Βορειοευρωπαϊκών χωρών—οι οποίες  υπήρξαν κτηνώδεις—δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει.

Θά μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα στην Αρχή).

(Οι απαιτήσεις της Τρόϊκας έγιναν, μετά το Δημοψήφισμα του 2015,ακόμα σκληρότερες.

Φοβήθηκαν ότι θα προκληθεί ντόμινο, αν ληφθεί υπόψη η ένδεια των πολιτών, διότι θα μπορούν και άλλοι να κάνουν την ίδια σκέψη και να διαδοθεί η επιδημία της Δημοκρατίας.

Επρεπε, λοιπόν, να την ξεριζώσουν εν τη γενέσει της.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη θέση).

16. ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ BRAIN DRAIN

Oι Δανειστές προσπαθούν να στραγγαλίσουν την Ελλάδα αυξάνοντας συνεχώς τους φόρους,καθώς, επίσης,να την αφελληνίσουν, διώχνοντας στο εξωτερικό δεκάδες επιχειρήσεις και μέχρι τώρα 600.000 Έλληνες, να μεταναστεύσει, δηλαδή, ό,τι καλύτερο κατάφερε να δημιουργήσει η μετά την κατοχική  Ελλάδα, σε ανθρώπινο Δυναμικό, με θυσίες και ιδρώτα, σε αντίθεση, με άλλες χώρες οι οποίες όχι μόνο δεν θέλουν να χάσουν τους δικούς τους επιστήμονες καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις τους, αλλά προσελκύουν,ακόμη, καινούργιες επιχειρήσεις και νέους επιστήμονες,όπου μαίνεται, πχ,ο Φορολογικός Ανταγωνισμός.

Σήμερα οι Μνημονιακές κυβερνήσεις δεν ασχολούνται σοβαρά μέ τό εθνικό αυτό ζή τημα, πού ισοδυναμεί μέ μιά νέα Μικρασιατική καταστροφή. 

17.ΟΙ ΒΑΡΕΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

Όπως αναφέρει στο βιβλίο του (η Ελλάδα σε κίνδυνο) ο πρέσβυς ε,τ. κ.Περικλής Νεάρχου, εάν η  κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου επεδείκνυε στοιχειώδη ανεξαρτησία και διαχειριστική ικανότηρα, είχε όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει την κρίση, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΧΡΕΟ-ΔΟΥΛΟΑΠΟΙΚΙΑ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ.

Το Δημόσιο Χρέος το 2009 ήταν 124% του ΑΕΠ.

Από αυτό,το 85% αφορούσε  Κρατικά ομόλογα,υπαγόμενα στο Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΗΛΑΔΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩ ΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Δηλαδή:

Nά προβεί σε αναβολή πληρωμών.

 Να μετατρέψει  ολόκληρο το Δημόσιο Χρέος σε Δραχμές και εν συνεχεία να το πληρώσει με δραχμές.

 Αρα η επερχόμενη υποτίμηση δεν θα επιβάρυνε μόνο το Ελληνικό κράτος αλλά και τους Δανειστές, ενώ παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο και Ιδιωτικό Χρέος θα μειωνόταν πληθωριστικά.

 Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου  έπραξε το αντίθετο από αυτό πού έπρεπε να πράξει.

 Δέχθηκε να πάρει Δάνεια από Ξένες κυβερνήσεις (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία),

πού παρενεβλήθησαν υπέρ των συμφερόντων των Τραπεζών τους και μόνο.

Μέ τά Δάνεια αυτά,εν συνεχεία,πληρώσαμε τά Ομόλογα πού κατείχαν οι Τράπεζες αυτές, φουσκώσαμε το Δημόσιο Χρέος μας και, πλέον,αυτό κατέστη Διακρατικό.

Τά Δάνεια αυτά πού έλαβε η Ελλάδα δόθηκαν με τον όρο της Δουλικής εκπλήρωσης όλων  των ρητρών πού περιλαμβάνονται στα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις πού υπέγραψε η χώρα μας.

Ετσι, λοιπόν, το ΔΧ εκτινάχθηκε από το 124% του ΑΕΠ στο 182%,παρά την περικοπή ποσού 100 Δίς ευρώ, με το λεγόμενο  PSI, πού αποδείχθηκε ολέθριο.

Σήμερα το ΔΧ έχει φθάσει περίπου στο 235% του ΑΕΠ.

Το  ΔΝΤ,σήμερα, ακόμη, δηλώνει επίσημα ότι (Το ΔΧ της Ελλάδας είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ), παρά τις,περί τού αντιθέτου, ηλίθιες δηλώσεις Κυβέρνησης, Αντιπολίτευσης, και την (πλύσηεγκεφάλου), στην οποία  επιδίδονται τά ελεγχόμενα και κατευθυνόμενα ΜΜΕ.  

ΣΤΟ  ΕΠΟΜΕΝΟ : ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ  ΜΕΡΟΣ 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>