«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι Ευρωπαίοι νταβατζήδες δεν χόρτασαν ακόμα από το αίμα του Ελληνικού λαού!

Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Έρχονται μνημόνια αλά καρτ για το χρέος

Οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ για το χρέος αλλάζουν, αλλά οι υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα θα κληθούν να εφαρμόσουν άλλου τύπου μνημόνια.

Από τη μία η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει έτοιμη να εγκαταλείψει τη λιτότητα, οδεύοντας προς μεταρρύθμιση των σκληρών δημοσιονομικών κανόνων που βάζουν «φρένο» στις κρατικές δαπάνες.

Από την άλλη, όμως, οι στόχοι για έλλειμμα 3% όσο και χρέος 60% παραμένουν, με μέτρα κατά περίπτωση για κάθε χώρα: Δηλαδή, μνημόνια «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα κάθε χώρας, ανεξαρτήτως εάν θα τα αποκαλέσουν έτσι ή όχι.

Τι συμβαίνει επί του παρόντος; Η Ε.Ε. κάνει επισήμως μεταρρυθμιστικά βήματα: Αφορά στις αλλαγές των δημοσιονομικών κανόνων που περιορίζουν τις υπερβολικές κρατικές δαπάνες.

Οι νομικά δεσμευτικοί κανόνες χρονολογούνται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ στις αρχές της δεκαετίας του 1990: Υποχρεώνουν τα κράτη της ΕΕ να διατηρούν το δημόσιο έλλειμμα κάτω από 3% και το λόγο χρέους προς ΑΕΠ κάτω από 60%. Πρόκειται για όρια που πολλά κράτη σήμερα υπερβαίνουν κατά ένα σημαντικό ποσοστό.

Οι κανόνες αυτοί είναι σε αναστολή μετά το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, τον Μάρτιο του 2020.

Η νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιοποιήθηκε σκοπεύει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο.

Θέλει να ξεπεράσει τις επίμαχες οικονομικές συζητήσεις που γίνονται κατά την τελευταία δεκαετία.

«Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη έχουν παραβιάσει τους κανόνες κάποια στιγμή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βάλντις Ντομπρόβσκιςεκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Και οι κανόνες έχουν γίνει επίσης πολύ περίπλοκοι», σημείωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, τόσο οι στόχοι του ελλείμματος 3% όσο και του χρέους 60% θα παραμείνουν ανέγγιχτοι.

Ωστόσο, θα εισαχθεί μεγαλύτερη ευελιξία για την προσαρμογή των στόχων στις ειδικές συνθήκες κάθε χώρας.

Οι χώρες θα μπορούν να καταστρώσουν τα δικά τους σχέδια για τον έλεγχο του δημόσιου ελλείμματος και τη σταδιακή μείωση του χρέους σε μια τετραετία.

Δηλαδή να καταστρώσουν δικά τους μνημόνια που κάθε χώρα θα έχει την «ιδιοκτησία» των μέτρων.

ευρ

Στις υπερχρεωμένες χώρες η Ελλάδα

Οι υπερχρεωμένες χώρες ενδέχεται να έχουν επιπλέον τρία χρόνια για να προσαρμόσουν τα οικονομικά τους.

Μιλώντας για υπερχρεωμένες χώρες, η «καμπάνα» χτυπά για Ελλάδα και Ιταλία.

Και φυσικά για τα μέτρα που θα λάβει κάθε χώρα θα υπάρχει έλεγχος της εφαρμογής τους.

Τα σχέδια θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης πρώτα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια θα εγκριθούν από το Συμβούλιο της ΕΕ. Βάση θα είναι το μοντέλο που χρησιμοποιείται για την απελευθέρωση των κεφαλαίων για την ανάκαμψη από την κρίση του COVID-19.

Ο κανόνας που έχει έντονα επικριθεί και επέβαλε ένα ομοιόμορφο ποσοστό μείωσης του χρέους κατά 1/20 θα καταργηθεί.

Θα αντικατασταθεί από μέτρα προσαρμοσμένα σε κάθε χώρα.

Και θεωρείται ως μια προσαρμογή που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πιο επώδυνων αποφάσεων.

Ο Επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, χαρακτήρισε το ποσοστό 1/20 ως «μη ρεαλιστικό» και είπε ότι οι νέοι κανόνες θα αναγνωρίσουν την πραγματικότητα των πολύ διαφορετικών επιπέδων χρέους σε ολόκληρο το μπλοκ της ΕΕ: Επίπεδα που κυμαίνονται από 182% στην Ελλάδα έως μόλις 16% το Εσθονία, όπως είπε, κατονομάζοντας ως παράδειγμα τη χώρα μας.

«Διατηρούμε την ευφυΐα των κανόνων», όπως είπε ο Τζεντιλόνι.

Και οι νέοι κανόνες είναι καθ’ οδόν.

https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/171662/i-komision-allazei-tous-kanones-erxontai-mnimonia-ala-kart-gia-to-xreos

Φωτογραφίες ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>