«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η μελέτη αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για το τι συνέβη στο πρώτο μικροδευτερόλεπτο του Big Bang

μεγάλη έκρηξη Πίστωση: CC0 Public Domain

21 ΜΑΪΟΥ 2021 από το 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης έχουν διερευνήσει τι συνέβη σε ένα συγκεκριμένο είδος πλάσματος – το πρώτο πράγμα που υπήρχε ποτέ – κατά το πρώτο μικροδευτερόλεπτο του Big Bang.

Τα ευρήματά τους παρέχουν ένα κομμάτι του γρίφου για την εξέλιξη του σύμπαντος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Πριν από περίπου 14 δισεκατομμύρια χρόνια, το  μας άλλαξε από το να είναι πολύ πιο ζεστό και πυκνότερο σε ριζική επέκταση – μια διαδικασία που οι επιστήμονες ονόμασαν το Big Bang.

Και παρόλο που γνωρίζουμε ότι αυτή η γρήγορη επέκταση δημιούργησε σωματίδια, άτομα, αστέρια, γαλαξίες και ζωή όπως το γνωρίζουμε σήμερα, οι λεπτομέρειες για το πώς συνέβησαν όλα αυτά είναι ακόμα άγνωστες.

Τώρα μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης αποκαλύπτει πληροφορίες για το πώς ξεκίνησαν όλα.

“Μελετήσαμε μια ουσία που ονομάζεται Quark-Gluon Plasma που ήταν η μόνη ύλη, η οποία υπήρχε κατά το πρώτο μικροδευτερόλεπτο του Big Bang.

Τα αποτελέσματά μας μας λένε μια μοναδική ιστορία για το πώς το  εξελίχθηκε στο πρώιμο στάδιο του σύμπαντος”, σας εξηγεί Zhou, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Niels Bohr Institute, Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

“Πρώτα, το πλάσμα που αποτελούσε κουάρκ και γλουόνια διαχωρίστηκε από την καυτή διαστολή του σύμπαντος.

Στη συνέχεια, τα κομμάτια του κουάρκ μεταμορφώθηκαν σε λεγόμενα αδρόνια.

Ένα  με τρία κουάρκ δημιουργεί ένα πρωτόνιο, το οποίο είναι μέρος ατομικών πυρήνων. είναι τα  που αποτελούν τη γη, τον εαυτό μας και το σύμπαν που μας περιβάλλει “, προσθέτει.

Από άπταιστα και ομαλά έως τα δυνατά δομικά στοιχεία της ζωής

Το Quark-Gluon Plasma (QGP) ήταν παρόν στο πρώτο 0.000001 δευτερόλεπτο του Big Bang και στη συνέχεια εξαφανίστηκε λόγω της επέκτασης.

Αλλά χρησιμοποιώντας το Large Hadron Collider στο CERN, οι ερευνητές μπόρεσαν να αναδημιουργήσουν αυτό το πρώτο θέμα στην ιστορία και να εντοπίσουν τι συνέβη σε αυτό.

“Ο κολλητής σπάζει μαζί ιόντα από το πλάσμα με μεγάλη ταχύτητα – σχεδόν σαν την ταχύτητα του φωτός.

Αυτό μας κάνει να μπορούμε να δούμε πώς εξελίχθηκε το QGP από το να είναι το δικό του θέμα στους πυρήνες των ατόμων και τα δομικά στοιχεία της ζωής”, λέει ο You Ζου.

Εκτός από τη χρήση του Large Hadron Collider, οι έρευνες ανέπτυξαν επίσης έναν αλγόριθμο που είναι σε θέση να αναλύσει τη συλλογική επέκταση περισσότερων παραγόμενων σωματιδίων ταυτόχρονα, από ποτέ άλλοτε.

Τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι το QGP ήταν μια ρευστή μορφή υγρού και ότι ξεχωρίζει από άλλα θέματα αλλάζοντας συνεχώς το σχήμα του με την πάροδο του χρόνου.

“Για πολύ καιρό οι ερευνητές πίστευαν ότι το πλάσμα ήταν μια μορφή αερίου, αλλά η ανάλυσή μας επιβεβαιώνει την τελευταία μέτρηση ορόσημων, όπου το Hadron Collider έδειξε ότι το QGP ήταν άπταιστο και είχε απαλή υφή όπως το νερό.

Οι νέες λεπτομέρειες που παρέχουμε είναι ότι το πλάσμα έχει αλλάξει το σχήμα του με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είναι αρκετά εκπληκτικό και διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο θέμα γνωρίζουμε και τι θα περιμέναμε », λέει ο You Zhou.

Ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια για το Big Bang

Ακόμα κι αν αυτό φαίνεται σαν μια μικρή λεπτομέρεια, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίλυση του παζλ του Big Bang και πώς αναπτύχθηκε το σύμπαν στο πρώτο μικροδευτερόλεπτο, εξηγεί.

“Κάθε ανακάλυψη είναι ένα τούβλο που βελτιώνει τις πιθανότητές μας να ανακαλύψουμε την αλήθεια για το Big Bang.

Μας χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια για να ανακαλύψουμε ότι το πλάσμα Quark-Gluon ήταν άπταιστα πριν αλλάξει σε αδρονόνια και τα δομικά στοιχεία της ζωής.

Η  μας  σχετικά με τη διαρκώς μεταβαλλόμενη συμπεριφορά του πλάσματος, είναι μια σημαντική ανακάλυψη για εμάς, “καταλήγετε εσείς ο Zhou.

Η μελέτη μόλις δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physics Letters B και εκτελείται από τον You Zhou μαζί με τη Zuzana Moravcova, η οποία είναι διδακτορική.

στο Niels Bohr Institute στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Εξερευνήστε περαιτέρω

Το «Littlest» κουάρκ-γλουόν πλάσμα αποκαλύφθηκε από φυσικούς που χρησιμοποιούν Large Hadron Collider

https://phys.org/news/2021-05-reveals-microsecond-big.html?utm_source=nwletter&utm_medium=email&utm_campaign=weekly-nwletter

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>