«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η 24η Απριλίου είναι Ημέρα Μνήμης για την ΑΡΜΕΝΙΚΉ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ, την μεγαλύτερη γενοκτονία που έχει υπάρξει. (1.500.000 νεκροί).

 ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Δυό λόγια στην μνήμη του παππού μου Ωβανές Κασπαριάν που έζησε ΈΡΗΜΟΣ και ΔΥΝΑΤΌΣ.

Ο παππούς μου ο Γιοβάνης Κασπαριάν (Ωβανές στα αρμένικα Ιωάννης στα ελληνικά), ήταν Αρμένης. Ήρθε στην Ελλάδα κάποια χρόνια μετά τη σφαγή των Αρμενίων το 1915. Θεόρφανος.

Πέντε χρονών ήταν στην μέγαλη σφαγή, το στερνοπούλι μιας οικογένειας με τρία κορίτσια και ένα αγόρι ακόμη.

24-4-2021 στην Θεσσαλονίκη, γιορτή για την αναγνώριση της γενοκτονίας της Αρμενίας από την Αμερική!

Πέντε παιδιά, μιας μάνας, κάπου στον κόσμο εκεί έξω.

Όταν ξεκίνησε η σφαγή, πρόλαβε να ακούσει την μάνα του να φωνάζει “τρέξτε!” στα παιδιά της.

Οι Τούρκοι του την άρπαξαν και του την έπνιξαν στο ποτάμι. Μαζί με τον πατέρα του.

Έκαψαν και τις δύο αδερφές του μέσα στο σπίτι, κόρες ολάνθιστες, αφού πρώτα τις τυράνισσαν βρώμικα.

Η τρίτη αδερφή χάθηκε, δεν βρέθηκε ποτέ. (Αν και πάνω σε μια φωτιά σε ορφανοτροφείο της Κωνσταντινούπολης όπου πέρασε ένα μικρό διάστημα, ισχυριζόταν πως την είδε).

Αυτός και ο αδερφός του, 7 χρονών τότε, αντράκια μόνα, αρπάχθηκαν και στάλθηκαν στα βάθη της Ανατολής, στα κάτεργα που είχαν ετοιμάσει οι άτιμοι για να ατιμάσουν τους λαούς.

Δύο χρόνια μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων. Ποτέ δεν μάθαμε εμείς τα εγγόνια τι πέρασαν τα κορμάκια τους.

Δεν μίλησε ποτέ ο παππούς για αυτά.

Ώσπου ένας Τούρκος που τα αναγνώρισε, φίλος του πατέρα τους στα καλά τα χρόνια, τότε που όλοι ζούσαν πλάι-πλάι ειρηνικά, τα έβγαλε από κει μέσα, πληρώνοντας ένα σωρό λίρες, στα “σκυλιά τα μαύρα” όπως τους έλεγε ο παππούς.

Χωρίστηκαν τα αδέλφια για να μην αναγνωριστούν. Μήνες κρυμμένα.

Μετά από πολλά βάσανα βρέθηκε στην Ελλάδα, χάνοντας τον αδερφό του, νομίζοντας τότε για πάντα.

Πήγε σε μια οικογένεια Ελλήνων τσομπάνων σαν ψυχοπαίδι, έμαθε τη δουλειά του τσοπάνη και μεγάλωσε σιωπηλά μαζί με τη σκιά

του.

Το 1970 θα βρει μέσω Ερυθρού Σταυρού τον αδερφό του να ζει στην Σαουδική Αραβία. Εκεί τον περάσανε για να τον σώσουν. Κρατάνε αλληλογραφία δέκα χρόνια όμως η ζωή, πάντα αυτή η ζωή, δεν καταφέρνει να τους βάλει να ανταμώσουν. Ο θάνατος τους προλαβαίνει για μία ακόμη φορά.

Ο παππούς μου ο Γιοβάνης δεν μιλούσε πολύ.

Δεν μας αγκάλιαζε, δεν μας κανάκευε. Απόμακρος μα καλός.

Πάντα σκάλιζε το χώμα στο μπαξέ ή κάποιο κούτσουρο για να το φτιάξει έπιπλο.

Τα δύσκολα για αυτόν βέβαια δεν είχαν τελειώσει. Γιατί η ζωή του είχε πολύ πικρή συνέχεια. Αγάπησε την Βασιλική μα αυτή τον άφησε για το στερνό ταξίδι μόλις στα 30 με τρεις κόρες στην αγκαλιά του.

Σαν γέρασε πια, τον άκουγα που μονολογούσε και έλεγε:

“ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΑΣ ΕΣΦΑΞΕ μικρή μου και ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ.. τι σου είναι ο άνθρωπος ποτέ δεν θα καταλάβω.

Γέρασα με αυτή την έγνοια”.

Πέρασαν 93 ημέρες από την ορκωμοσία του για να τηλεφωνήσει ο Τζο Μπάιντεν στον τούρκο ομόλογό του και αυτά που είχε να του πει στην επικοινωνία τους δεν πρέπει να ακούστηκαν ευχάριστα στην Άγκυρα – Σε λίγες ώρες η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
24 Απριλίου 2021, 09:52

Γενοκτονία Αρμενίων: Η τουρκική κτηνωδία και η εξόντωση ενός λαού
Η πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα, με τη συστηματική εξόντωση 1.500.000 ανθρώπων από τις Οθωμανικές αρχές την τριετία 1915-1918
Η πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα, με τη συστηματική εξόντωση 1.500.000 ανθρώπων από τις Οθωμανικές αρχές την τριετία 1915-1918. Υπήρξε ο προάγγελος του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι Αρμένιοι, ένας πανάρχαιος χριστιανικός λαός της Εγγύς Ανατολής, μοιράζονταν μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην τσαρική Ρωσία ζούσαν κάτω από ένα σχετικά ανεκτικό καθεστώς (αν και δεν έλειπαν μαζικοί εκρωσισμοί), αλλά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υφίσταντο παντός είδους διωγμούς, όπως και οι άλλοι χριστιανικοί λαοί της αυτοκρατορίας (Έλληνες, Ασσύριοι κλπ).

Με την ανάδυση των εθνικισμών, ο Σουλτάνος τους υποπτευόταν για αποσχιστικές τάσεις, ενώ και οι Ρώσοι, που εποφθαλμιούσαν εδάφη του «μεγάλου ασθενούς», υπέθαλπαν τις όποιες φιλοδοξίες τους. Έτσι, ο Αβδούλ Χαμίτ Β’ δεν δίστασε να προβεί σε άγριους διωγμούς εναντίον των Αρμενίων της επικράτειάς του, με αποκορύφωμα τις σφαγές στο Σασούν (1894), τις μαζικές εκτελέσεις της διετίας 1895-1896, που στοίχισαν τη ζωή σε 300.000 Αρμενίους.

Η επικράτηση των Νεοτούρκων τον Ιούλιο του 1908, παρά τις αρχικές ελπίδες που γέννησε, δεν άλλαξε την κατάσταση για τους χριστιανούς της αυτοκρατορίας. Αντί για τον σεβασμό των συνθηκών και την πραγμάτωση των μεταρρυθμίσεων, όπως είχε υποσχεθεί, το νέο καθεστώς προέβη σε νέους διωγμούς των Αρμενίων τον Απρίλιο του 1909 στα Άδανα και την ευρύτερη περιοχή της Κιλικίας.

Η συστηματική, όμως, εξόντωση των Αρμενίων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο σουλτάνος και ο τσάρος βρέθηκαν σε διαφορετικά στρατόπεδα. Το σχέδιο του Υπουργού Εσωτερικών, Ταλαάτ Πασά, μπήκε σε εφαρμογή στις 24 Απριλίου του 1915, με τη σύλληψη 250 επιφανών Αρμενίων στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι εκτελέστηκαν το ίδιο βράδυ. Η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία και τιμάται κάθε χρόνο από την Αρμενική διασπορά.

Αμέσως μετά άρχισαν ομαδικές σφαγές του αρμενικού λαού στην Ανατολική Μικρά Ασία. Χαρακτηριστικό είναι το τηλεγράφημα του Ταλαάτ στις 28 Απριλίου 1915 προς τους νομάρχες των περιοχών αυτών: «Αποφασίσθηκε να τεθεί τέρμα στο ζήτημα των Αρμενίων με εκτόπισίν τους στις ερήμους και την εξόντωση αυτού του ξενικού στοιχείου». Έως το 1918 πάνω από ενάμισυ εκατομμύριο Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους ή αναγκάστηκαν να εκπατριστούν.

Η γενοκτονία του 1915 παρέμεινε ατιμώρητη από τη διεθνή κοινότητα, παρότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως σύμμαχος των Κεντρικών Δυνάμεων, βρισκόταν στους ηττημένους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Αδόλφος Χίτλερ τη χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να δικαιολογήσει το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα. «Ποιος μιλάει σήμερα για τον αφανισμό των Αρμενίων;» διερωτήθηκε το 1939.

Η Αρμενική Γενοκτονία ήταν εν γνώσει των Γερμανών, συμμάχων των Οθωμανών στον Μεγάλο Πόλεμο, οι οποίοι όμως επέβαλαν καθεστώς λογοκρισίας στην πατρίδα τους. Ο μόνος πολιτικός που προσπάθησε μάταια να καταγγείλει την εξόντωση των Αρμενίων ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Καρλ Λίμπκνεχτ, μετέπειτα ιδρυτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, στις 11 Ιανουαρίου 1916. Η ιστορική έρευνα έχει φέρει στο φως ντοκουμέντα ότι οι Γερμανοί ενθάρρυναν τους Οθωμανούς στην εξόντωση των Αρμενίων, επειδή τους θεωρούσαν προσκείμενους στους Ρώσους.

Μόλις το 2015 η Γερμανία υπαναχώρησε από τη σταθερή μέχρι τώρα άρνησή της να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» για την εξόντωση των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, υποκύπτοντας στις πιέσεις βουλευτών.«Η σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια υπήρξε γενοκτονία, το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, μαζικής καταστροφής και απέλασης», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ, κατά την διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης που έγινε σε ναό του Βερολίνου στις 23 Απριλίου.

Η Τουρκία, ως διάδοχο κράτος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ποτέ δεν παραδέχτηκε τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Υποστηρίζει ότι επρόκειτο για μία επιχείρηση καταστολής κατά εκείνων των Αρμενίων, που είχαν συνεργαστεί με τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής στην ανατολική Τουρκία και ότι οι νεκροί δεν ξεπερνούσαν τις 300.000. Η δήλωση συγγνώμης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν προς τα εγγόνια των θυμάτων στις 23 Απριλίου του 2014, ίσως να είναι το προμήνυμα αλλαγής της στάσης της Άγκυρας.

Μέχρι το 2015, 25 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων (Αργεντινή, Βέλγιο, Καναδάς, Χιλή, Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λιθουανία, Λίβανος, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Ουρουγουάη, Βατικανό, Βενεζουέλα, Αρμενία, Αυστρία, Βολιβία, Τσεχία, Συρία) και διεθνείς οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) ,το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur). Τη Γενοκτονία των Αρμενίων έχουν αναγνωρίσει, επίσης, οι 43 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, τέσσερις περιοχές της Ισπανίας (Βασκωνία, Καταλονία, Βαλεαρίδες Νήσοι, Ναβάρα), η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρειος Ιρλανδία από τη Μεγάλη Βρετανία και δύο περιοχές της Αυστραλίας (Νέα Νότιος Ουαλία και Νότια Αυστραλία).

Διαδικτυακή εκδήλωση από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος

Η 24η Απριλίου είναι ημέρα μνήμης για τον Αρμενικό λαό. Είναι ημέρα ορόσημο, για να μη ξεχνούν οι Αρμένιοι ανά τον κόσμο τις τουρκικές θηριωδίες ενάντια σε ένα φιλειρηνικό και πολιτισμένο λαό. Να θυμάται η ανθρωπότητα τη Γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι κατά των Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που μένει μέχρι και σήμερα ατιμώρητο κι αυτό είναι που δεν πρέπει να ξεχάσει πρώτα απ’ όλα κανείς Αρμένιος, για να το υπενθυμίζει στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Οι ψυχές 1.500.000 Αρμενίων που έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας μέχρι και σήμερα αναζητούν δικαίωση.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας με διαδικτυακή εκδήλωση που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 19:30 μέσα από τη σελίδα της στο facebook και την ιστοσελίδα της αρμενικής εφημερίδας azator.gr.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Κώστας Αντωνιάδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα Φατέι Τσαρτσογλιάν, ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας Λορύ Κουγιουμτζιάν και εκ μέρους της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος ο Λορύ Μπαραζιάν.
fonirodopis.gr24 Απριλίου 2020 fonirodopis.gr
https://fonirodopis.gr/press/96493/genoktonia-armenion-i-tourkiki-ktinodia/

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

5 comments to Η 24η Απριλίου είναι Ημέρα Μνήμης για την ΑΡΜΕΝΙΚΉ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ, την μεγαλύτερη γενοκτονία που έχει υπάρξει. (1.500.000 νεκροί).

  • .
    .
    .
    .
    Φιλονόη
    .
    ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ………….
    .
    ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΠΌΤΕ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ; ; ;
    .
    .
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ :
    .
    .
    Ο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    .
    Έτσι, στα 500 χρόνια της τουρκοκρατίας, στη Μικρά Ασία ο τουρκικός πληθυσμός από 50.000 ανήλθε στα 6 1/2 εκατομμύρια,
    .
    ενώ ο ελληνικός πληθυσμός από 25. 000. 000 εκατομμύρια μειώθηκε σε 2.150.000.
    .
    https://www.politeianet.gr/books/9789609542548-sullogiko-korali-o-mikrasiatikos-ellinismos-apo-tin-archaiotita-os-tis-meres-mas-istoria-kai-politismos-279186
    .
    Ο ελληνισμός στην Τουρκία: Οι λαμπρές και οι σκοτεινές σελίδες

    Στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 40% περίπου του ελληνισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν εκτοπισμένο, ο δε αριθμός των θυμάτων πλησίαζε το ένα εκατομμύριο
    .
    https://www.in.gr/2019/08/08/plus/features/o-ellinismos-stin-tourkia-oi-lampres-kai-oi-skoteines-selides/
    .
    Χάρτης: Πού υπήρχαν Έλληνες (και πόσοι ήταν) στην Μικρά Ασία πριν το 1922
    .
    Σε διάστημα λιγότερο από 100 χρόνια, και σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, από τα 2 εκατομμύρια των Ελλήνων πλέον έχουμε φθάσει σε ένα πληθυσμό που υπολογίζεται σε 5 χιλιάδες που ζει κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.
    .
    https://www.news247.gr/afieromata/chartis-poy-ypirchan-ellines-kai-posoi-itan-stin-mikra-asia-prin-to-1922.6518262.html
    .
    «Γιατί κάψαμε τη Σμύρνη;»
    .
    Με το νόμο αυτό απαγορευόταν η έξοδος από τη Μικρά Ασία των Ελλήνων και των Αρμενίων, χωρίς την άδεια των συμμαχικών αρχών. Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για την πλήρη κατανόηση του πολιτικού τοπίου εκείνων των τελευταίων τραγικών μηνών, ήταν ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε παράλληλα με την απαγόρευση της δράσης της οργάνωσης «Μικρασιατική Άμυνα», που υπό την ηγεσία του Χρυσοστόμου Σμύρνης αποτελούσε την πολιτική έκφραση των Μικρασιατών. Η «Άμυνα» επεδίωκε τη δημιουργία ντόπιου μικρασιατικού στρατού, την απεμπλοκή από τις συμμαχικές υποχρεώσεις και την ανακήρυξη ενός Αυτόνομου Ιωνικού Κράτους στην περί την Σμύρνη περιοχή. Τα ελληνικά πλοία αναχώρησαν από το λιμάνι της Σμύρνης το Σεπτέμβρη του 1922 χωρίς να πάρουν μαζί τους ούτε έναν Έλληνα ή Αρμένιο της Ιωνίας. Ενώ τα ξένα πολεμικά που ναυλοχούσαν εκεί (αμερικανικά, βρετανικά, ιταλικά και γαλλικά) είχαν εντολή να μην παρέμβουν στη σφαγή. Και όσοι διασώθηκαν από τα υποχωρούντα ελληνικά στρατεύματα, διασώθηκαν χωρίς στην πρωτοβουλία γενναίων αξιωματικών που αγνόησαν τις εντολές της μοναρχικής κυβέρνησης.
    «Με την ένοχη συμμετοχή…»
    Η καταστροφή της Σμύρνης υπήρξε μια σκόπιμη πράξη των κεμαλιστών για να επιτύχουν την πλήρη εκδίωξη των ελληνικών και αρμενικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία.
    .
    Μόνο που στο έγκλημα συνήργησαν τόσο οι μοναρχικοί κυβερνήτες των Αθηνών, όσο και οι Μεγάλες Δυνάμεις
    .
    https://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/giati-kapsame-ti-smyrni
    .
    Τὶ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ καὶ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΗΚΕ
    .
    Η Ελλάς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ανθρώπινα θύματα το μεγαλύτερο παγκοσμίως, 558.000 θανόντες, 880.000 ανάπηροι και συνολικά 1.438.000 θύματα.
    Γιῶργος Λεκάκης
    .
    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/10/blog-post_4375.html
    .
    Σοφία Μαυραντζά , για το CNN GREECE, 06 Σεπτεμβρίου 2016
    .
    ΑΠΟ ΤΟ 1950 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 23.450.000 ΑΓΕΝΝΗΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ (350.000 Χ 67 ΕΤΗ).
    .
    ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ. 350.000 ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΗΒΕΣ.
    .
    http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2017/07/350000-10.html
    .
    ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ
    .
    Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011
    .
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
    .
    ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μέτρα και, κυρίως, η ανασφάλεια που αισθάνονται πλέον οι Ελληνες για το μέλλον τους πλήττουν σημαντικά τον αριθμό των γεννήσεων. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.
    Σχεδόν οι μισοί από τους αυτόχειρες οδηγούνται στο απονενοημένο διάβημα λόγω οικονομικών χρεών και ανεργίας
    .
    ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    .
    πηγή: Πρώτο ΘΕΜΑ, Αρ. Φύλλου 323, 30/4 – 1/5/2011
    .
    Το Άουσβιτς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου “Σκυθόπολις”
    Το Άουσβιτς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου “Σκυθόπολις” | Αγώνας της Κρήτης
    .
    Το Άουσβιτς του αρχαίου Ελληνικού κόσμου “Σκυθόπολις” | Αγώνας τη…
    Γράφει η Ροδάνθη Κουμή Είναι ένα πολύ ο λεπτό ζήτημα το να ακουμπήσεις το βάθος των θρησκειών όλου του κόσμου. Ε…
    .
    http://agonaskritis.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BA%CF%8C%CF%83/
    .
    ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ…
    .
    https://kerberos-hellas.blogspot.com/2020/01/blog-post_14.html
    .
    Κανένα άλλο Eθνος στην Ευρώπη δεν έχυσε τόσο Aίμα για την Eλευθερία: Από το 1821 μέχρι το 1933 έχουμε 5.000.000 Έλληνες νεκρούς
    .
    https://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/Κανένα-άλλο-eθνος-στην-Ευρώπη-δεν-έχυσε/
    .
    .
    ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΦΕΡΕΤΡΑ …….
    .
    .
    ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΟΥΝΙΕΣ ……
    .
    .
    ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ …
    .
    .
    ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ …
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>