«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κορωνοϊός: Προσέξτε πως κάνετε το self test, προειδοποιεί η Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής

κορωνοϊός

Ρούλα Τσουλέα 10 Απριλίου 2021

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι, σύμφωνα με την Académie Nationale de la Médecine. Πότε οι επιπλοκές είναι σοβαρές. Πως μπορείτε να προστατευθείτε.

Η λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος (δείγματος από τη μύτη) και η γενετική ανάλυσή του έχει καθιερωθεί ως η καλύτερη μέθοδος για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Είναι επίσης απαραίτητη για να διεξαχθεί τεστ αντιγόνων ή, μερικές φορές, για να γίνει αυτοεξέταση στο σπίτι (self test).

Παρότι, όμως, η συλλογή δείγματος από την μύτη μοιάζει με απλή διαδικασία, πρέπει να γίνεται με προσοχή και με σωστό τρόπο. Ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος επιπλοκών, ορισμένες από τις οποίες είναι σοβαρές, προειδοποιεί η Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες η χρήση των τεστ αυτών έχει επεκταθεί για τη διάγνωση της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός. Ωστόσο, έχουν αρχίσει να αναφέρονται περιστατικά επιπλοκών. Οι επιπλοκές αυτές άλλοτε είναι ήπιες και άλλοτε σοβαρές.

Σύμφωνα με την Ακαδημία, ήπιες επιπλοκές είναι λ.χ. η δυσφορία, ο πόνος ή ακόμα και η αιμορραγία από τη μύτη. Ωστόσο, τυχόν τραυματισμός στο πρόσθιο επίπεδο της βάσης του κρανίου, είναι σοβαρή επιπλοκή διότι ενέχει κίνδυνο μηνιγγίτιδας, τονίζει.

Τι να προσέχετε

Δεδομένου ότι η λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εφαρμόζεται μαζικά λόγω της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, η Ακαδημία παραθέτει ορισμένα σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, απ’ όλους όσους την πραγματοποιούν. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

  1. Μην υπερεκτείνετε το κεφάλι προς τα πίσω για να λάβετε το δείγμα. Το κεφάλι πρέπει να βρίσκεται σε φυσική θέση, με το σαγόνι παράλληλα με το έδαφος.
  2. Σε καμία περίπτωση μην βάλετε την μπατονέτα ευθεία μέσα στη μύτη. Να την εισαγάγετε απαλά, ακολουθώντας με οριζόντιες κινήσεις (δεξιά-αριστέρα) το έδαφος της ρινικής κοιλότητας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπει η μπατονέτα κατ’ ευθείας προς το βάθος της μύτης, όπου βρίσκεται η βάση του κρανίου.

Η Ακαδημία τονίζει ακόμα πως ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται όσοι είχαν ατύχημα ή έκαναν εγχείρηση που μπορεί να επηρέασε την ανατομία της μύτης ή των ιγμορίων τους. Τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι αυτές για:

  • Το διάφραγμα (π.χ. αν ήταν στραβό)
  • Τους παραρρίνιους κόλπους (ιγμόρεια)
  • Την κάτω ρινική κόγχη (είναι το οστό που βρίσκεται στο πλάγιο τοίχωμα της ρινικής κοιλότητας).

Επιπλέον συστάσεις

Η Ακαδημία αναφέρει επίσης ότι ιδανικά την λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος πρέπει να κάνει μόνο το εκπαιδευμένο υγειονομικό προσωπικό. Πρέπει επίσης να γίνεται υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Στα παιδιά, συνιστά να προτιμώνται τα τεστ αυτοδιάγνωσης σιέλου (με σάλιο). Και αυτό, διότι είναι πιο ασφαλή και εύκολα στη χρήση.

Συνιστά επίσης να ενημερωθούν όσοι κάνουν τεστ αυτοδιάγνωσης (self test) πως το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό, αν η λήψη του επιχρίσματος γίνει πολύ επιφανειακά και σε μικρό βάθος. Ταυτοχρόνως όμως πρέπει να προειδοποιηθούν πως «η λήψη μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αν η μπατονέτα μπει πολύ βαθιά και προς την λάθος κατεύθυνση».

Δείτε στη συνέχεια ολόκληρη την ανακοίνωση της Γαλλικής Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο AstraZeneca και πιθανή θρόμβωση: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουν όλοι

Κορωνοϊός: 7 σημάδια πως περάσατε τη νόσο COVID-19 χωρίς να το ξέρετε

Κορωνοϊός: Ένας στους δέκα έχει συμπτώματα 8 μήνες μετά την αρχική λοίμωξη!

Κορωνοϊός: Τα γνωστά και άγνωστα συμπτώματα της νόσου COVID-19

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>